- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz
#24334592 #44361 üzenetére
Nos, hogy legyen hozzá még egy ontopic hozzászólás is:
Én már nem is említem az alapszintű műveleteket kép közzétételekor, megtették helyettem. Inkább leszedtem a képeket egyesével, és megnéztem őket beforgatás után.Általánosságban mondom el a szubjektív véleményemet. Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a címnek vajmi kevés köze van a képek tartalmához. No de nézzük csak szépen sorban:
1.: Ennél az esőcsatornás, olvadásos képnél az a problémám, hogy a havas részekről visszaverődő fény alaposan beégette a kép egyes részeti, emiatt elhúzza a szemem a nagy világosság az egyébként is gyenge főtémáról. A képnek alig van éles része, és ahol éles, az sem igazán tükrözi a lényeget. Én a helyedben inkább a csatorna végében lévő csordogáló vizet helyetem volna a fókuszba, de úgy hogy az jóal szűkebb kivágásban szerepeljen.
2.: A kövekkel teli patakos kép esteében, ahogy látom a napszak még csak-csak ideális lenne, a baj csak az, hogy egy fényszegény helyet választottál. Szépen meg lehetett volna mutatni a táj eme részének szépségét, ha mondjuk kora hajnalban fotózod ezt a völgyet, vagy a"túloldalról", onnan ahol a ház van. Így nekem sajnos nem jön át...
3.: Ilyent inkább ne... abszolút előnytelen egy belógó fél test egy képen. Inkább a patak széléről kellett volna a köveken csörgedező vizet érzékeltetni, mondjuk egy hosszú záridős felvétellel.
4. és 5.: Mindkét épületfotónak van baja. Egyszerű túristaképek, sajnos sötétek is, de nem ez a fő probléma, hanem kevesebb dolgot megmutatva a képen, az néha sokszor beszédesebbé válik, mintha mindent meg akarsz rajta mutatni. Az oldalról készült képen túl sok a havas előtér, a fehéregyensúllyal is bajok vvannak, és az épületből "kiáll" egy nagyfeszültségű rácsos tartóoszlop... ilyesmikre tájfotózáskor illik figyelni.
A Pentax K-5 egy jó kis gép de meg kell tanulnod kiaknázni a tudását, épp ezért javaslom, hogy olvasgass kicsit, ajánlanék pár könyvet, de ha elolvasol pár hozzászólást az ide vonatkozó topikokban, akkor magad is megtalálod.
A kopozíciós alapelvekről inkább nem is beszélnék, gyakorlatilag egyik kép sem tesz eleget nekik. Röviden szólva zeknek a képeknek fattyu fórumtárs által említett "Amatőr fotósok digitális fényképei" c. topikban a helyük. Ami pedig az egymás személye ellen irányuló fikázást illeti, inkább tartózkodnék tőle, de pont fattyu az akit nem neveznék kicsinyesnek...
Még valami: kéretik nem "besértődni" a hozzászólásomon, én anno ezeket ugyanígy megkaptam, meglehet, hogy nem pont itt, de azóta igyekeztem fejlődni valamelyest. Ha érdekel a fotózás, akkor megfogadod a tanácsom, ha viszont nem ,akkor meg úgyis mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#24334592 #44389 üzenetére
Mivel annyit irtal "nalam a gepen all" ez jelentheti nalam a fenykepezoben nezett allapotot is. Nem egy ilyennel talakoztam mar, hogy a fenykepezo kijelzojen nezve az automatikus forgatas miatt helyes tajolasu kepet a feltolto gondolkodas nelkul kattintva felnyomta a netre majd linkelte. Ez nem lenezes, sokan csinaljak igy sajnos. Erre kimondottan az atmeretezetlenseg is utalt.
Ez utobbi miatt a legtobben ki sem varjak mig betoltodik egy foto is, valoszinuleg ezert nem szolnak hozza erdemben. De ha komoly javaslatot szeretnel, elsore azt mondanam, hogy feltoltes elott meretezd at a fotoidat, illetve ha van ra mod egy masik kepfeltolto oldalt hasznalj ami nincs ennyire hazavagva reklamokkal....