- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
atok666
őstag
Igen, picasa. Felraktam, egyszer csak jott egy level vmi picasa teamtol, miszerint
"Congratulations, your photo was chosen as a featured photo!"rakerestem, hogy mi alapjan valogatjak a featured kepeket es ezt talaltam
..."Hi there, I'm Brian from the Picasa team. View count, comments, and Likes are indicators that help us choose Featured Photos at http://picasaweb.google.com/lh/featured?feat=featured_all#, but we also judge photos based on artistic merit and photo quality. Our team selects these photos as a group, so it's not an exact science by any means"...Bar erdekes amit ir, mert az en kepemet max 20an lattak mielott featured lett belole
Atok
-
spanyoll
addikt
Úgy voltam vele, hogy majd kapsz képet este az egészről, de időmből kitelik alapon összedobtam a rögtönzött bemutatóm
A sátor kartondoboz alap, a falak fedése lepedő. A laptop azért maradt mellette, hogy látszódjanak a méretek (15"-os laptop), a rajzszegek pedig a képen nem látszódnak, így viszont tudom variálni, hogy melyik fal van letakarva, és honnan fotózok.
A bétasága azért van, mert a benti kartonrészeket még lusta voltam lefedni fehérrel, ami fényesebb tárgyakon tükröződik és látszódhat.Sátor:
Plusz egy rögtönzött tárgyfotó, felülről megvilágítva egy erősebb asztali spotlámpával, +2EV és egy félperes utómunka. (lusta voltam hátulról rávillantani, hogy kiégjen rendesen a háttér, ezért oldottam meg így
)
Rendes körülmények között kapnak még hátulról egy villanást és oldalról egy kis fényt.
-
Freddy76
addikt
Hehe, mi is mindig megsütjük, tényleg sokkal finomabb. Mi még szoktunk a tetejére valami jóféle sajtot reszelni/morzsolni, hogy piruljon rá. Vagy pörkölt, de akkor sajt nélkül. Érdekes, eddig azt hittem, csak én vagyok olyan elvetemült, aki pörkölttel eszi a túróscsuszát...
-
-
Larry303
addikt
igen ma reggel már én is uerre gondoltam...majd délután adok neki
amúgy most majd bizonyíthat a d7k, mert tegnap is végig 1600-3200 között kellett lőnöm, borzalmas fényviszonyok között.... szinte végig a 50 1,8g volt fentte képed meg íg ynekem nem jön át notin sajnos...kicsiben kicsi
nagyban meg semmi nem fér ide rá...majd este a nagyon...
-
Peronőrt meg kell kérdezni... elviekben az is "magán" terület, hiszen a peronon már csak jeggyel rendelkezők tartózkodhatnak elviekben... a várakozók meg a váróteremben... és nem a peronon.
Jó reklám lett Tamásnak, mondjuk mindettől függetlenül alapvetően ügyesen csinálja!
-
kiskornel
addikt
Köszi srácok! Ez a szabvány HD... 1920x1080. A vágás azért ilyen... Kép letölthető a kék feliratra kattintva.
Sima erdőt fényképeztem már, de nagyon nehéz olyat kattintani, ami szép. Ezek is még akkor készültek, mikor az ősz színeit lehetett fényképezni. Csak pár nap van ilyen. És az árok, meg a partoldal biztosítja, hogy nem lesz hiányos a lombkorona. Faintos köd volt és még naplemente = ND szűrő nélkül hosszú záridő, ami faszán kihozza a színeket. Szerintem még alulszaturáltak is a képeim az eredeti látványhoz képest.
Nagyobb látószöggel a lombkorona hiányossága nagyon meglátszik. Az már sokat ront az összképen.
m3ss: ha van "természet fotóművész" ismerősöd, akkor tanulj tőle. Az öreg rókák sok-sok helyet ismernek... ha csepegtet némi infót a fiatalabb generációnak, az számodra nagy megtiszteltetés. És úgy is kell kezelni, nem visszaélni vele.
"amugy neked ebben az erdoben van a lesed?" - nem.
Ez a szabványos Mecsek. Ha gondoljátok, végigkalaúzollak benneteket a Melegmány völgyön, vagy Óbányán... de ezeket már csak tavasszal lesz érdemes látogatni. (Csupasz fák mindenütt vannak.)
-
Chapel
addikt
Ezek most annyira nem jönnek be.Első pókosnál jó a háttér átmenete, de ennyi.
A fehérpókos már jóval jobb, de ott a kép közepén a farab és életlensége zavaró, kár mert a fehér pók jól mutat a lilán. (fehér/lila jó páros!).....Aztán én is elolvastam és rájöttem hogy az egy lepke
Szóval lehet tényleg nem jó odaA vízcseppes meg inkább tesztkép Nálad
-
Larry303
addikt
vmi ilyesmi volt...aztán az, hogy oldalról, vagy felülről milyen fényforrással küldöd az már a te dolgod...
csak nem egy g25 pedálsor az a háttérben?
gtr2 vmikor?
-
Ételfotóban két tábor van szerintem, de majd megcáfol a Sanyi!
Sanyi hol vagy Sanyiii!!
WS lehetőség! Vannak akik a lehető legkisebb mélységélességgel fotózzák és vannak akik nagyon nagy mélységélességgel. Én itt jóval nagyobb dof-ot lőttem volna... alapvetően. A tányéron lévő ételnek élesnek kellene lennie, az elejétől a végéig. A citrom jó mosottan a háttérben.
Nekem hiányzik a szalvéta, meg zavar, hogy fent nagyon világos a háttér, az előtér, ehhez képest pedig kicsit fényerőtlen. -
-
Retro11
senior tag
(#49721) m3ss A 2. kép nekem nagyon, de a 3. is bejövős! : - )
Nekem is volt hasonló próbálkozásom, nem sok sikerrel;
Volt ilyen is;
(#49710) Peethy Én nem szeretnék belemenni a képek elemzésébe, csupán megemelem a virtuális kalapom a kreativitásod(tok?) előtt. Hatalmas hangulata van a képeknek.
-
Peethy
őstag
Köszi! Nem is vettem észre, kicsit visszavettem a distortion-controlból, ezért vághatta le a tetejét
A FF verziónál több hely van a feje felett.
(#49654) cOxeR: tavaly szóltak, hogy fejezzem be, mert zavarják metróvezetőket a villanások. Gondolkoztam rajta, hogy szóljak-e neki, hogy ajánlott lenne egy orvosi vizsgálat a vezetőnek, mert én egyet nem vakuztam. (Mondjuk rendes volt, szerintem indokot keresett arra, hogy normálisan el tudjon küldeni. Előtte engedett kicsit fotózgatni, de idővel gondolom szóltak neki hogy küldjön el.) Most nem volt belőle semmi, pedig kb. 1 órát ott dekkoltunk az Arany János utcai megállónál
(#49657) Freddy76: ne örülj az olcsó GX1-nek, csak jövő nyáron lesz meg a váltásra a pénzalap
-
Chapel
addikt
Csak hogy érezd: a sajátokon kívül, kiskornél madarait, esetleg Fejo tájképeit vagy Máté Bence képeit mutogattam eddig szóval...
A kisker üzletben ahol sok-sok fejes is mászkál a BM-ből, ott Fejo képe a háttérkép a gépen..most nem tom hogy szóljak és büszke lesz, vagy beperel a jogok miatt
-
Chapel
addikt
-
Feszültséget kelt a képen, hogy a teste balra néz, fejét pedig jobbra fordítja. Ráadásul a nagyobb részt a teste tölti ki, ami kifelé néz a képből. Nekem sok az alja, és sok a teteje, ki lehetne használni azt az alsó kis átlós vonalat, hogy vezesse a szemet, ne csak ott legyen. (de nem feltétlenül szerencsés... az sem)
-
Larry303
addikt
-
spanyoll
addikt
Próbáltam, de egyelőre nem nagyon sikerült. Csak hasonló minőségű. De legalább magasan van a mérce még mindig, tanulni kell és fejlődni folyamatosan
A túlexpo pedig azért van, mert ha nem lenne ilyen, akkor pedig az alsó része lenne túl sötét, vagy esetleg majdnem ugyanolyanra mindkettőt, úgy pedig túl lapos volt nekem. Ez a színkontrasztos verzsön az ami a legjobban bejött nekem egyelőre
-
Karima
őstag
-
-
fattyu
veterán
téves. ugyanugy veszted a fényt. 1:1 nagyításon helyből dobsz el egy stopot, és minden további egész lépcső 1.
Tehát 3szoros nagyításon az a 2.8 már f8 VALÓS fénybeeresztés. és még nem rekeszeltél...
Mondom a fizikát nem lehet átverni. Ugyanazok a nehézségek vannak akkor is ha dedikált dolgot használsz meg ha budget setup.
-
fattyu
veterán
de a dof az adott.
független attól hogy mivel lövöd milyen módon éred el.
Adott nagyításon adott rekeszen az kb konstans lesz. ( értsd nincs ). ( nyilvána szenzorméret hatásai itt is ugyanugy megvannak )Nem lehet kikerülni... 3-4szeres nagyításon, egyszerűen nem tudsz már semmire sem elég dofot akárhova rekeszelsz.
-
-
Chapel
addikt
"makronal nyilvan ugy is rekeszelnem, de normal hasznalatra 2.8-on mennyire jok?"
Én 2.8-on nem makrózok, F4 a kezdő pozíció, de ha van fény/záridő akkor inkább F7.1
Hozzá kell tennem hogy F2.8-on is élesebb lesz mint a legtöbb obi bárhol. Teljesen jók "normál" használatra, ha megszokod/tanulod a fókuszt használni.A Tamron 90-es jó obi, csak ajánlani tudom. Sigma 105...ez most spec iszonyatosan túl van árazva, bár penge a képe, de egyrészt az obi kb. az alap 20cm-ről megnő 35-re mire kitolja a fókuszt, ezzel együtt kell élni. Ez a kisebbik gond, a nagyobbik az az, hogy olyan dög hangos az AF, hogy még a vadak is rohannak
Próbáld ki ha teheted, nekem alap volt hogy usm legyen, makrónál sokszor 1 lövésem van egész közel, mert a zárhang is elzargathatja az alanyt.
A 150-es nagyság rendileg egy kategóriában van a 180-assal. Próbáltam azt is (Fejónak van) és én spec szeretem hogy van súlya, könnyebb a pici mozgást korrigálni, pont ezért is vettem monopodot, mert én sem vok Svájcinéger, 1 perc kitartás után már letörik a karom
Emlegetnek itt valami túrás/erdős fotóstalit, arra (most már tényleg) ha tehetem elmegyek és akkor az enyémet megfogdoshatod...de csak finoman
fattyu:azt az mpe65-öt egyszer nagyon szeretném megnézegetni közelről is...
-
Chapel
addikt
Hallgass arra a hangra, ami csendben átjárja az agyad...makró obi....makró obi..
Higgy nekem, én ezt már végig jártam, kezdtem fordított obival, aztán raynox, minden olcsó megoldást próbáltam aztán nézegettem a makró obikat. Végül vettem a Canon 60mm 2.8 makrót (picsa jó obi, olyan élességgel hogy ihhaj) de kevés volt a 60mm így lett a sigma...ha tényleg kattanás Nálad is a makró téma, akkor spórolj magadnak időt/energiát és nézelődj obi ügyben, szívesen megosztom a tapasztalataimat
-
kiskornel
addikt
Mindbe van susmus. Pl egy ágra teszel egy pókot, meg egy sáskát, amit előtte összefogdostál, dunszstos üvegbe tettél. Ideális fotós körülmények közt összeereszted őket.
Ott a hangyás. Látod, hogy hajlik meg a fűszál. Döglött légy odatesz, hangyabolyba be, ráereszt...
Ezt kell belőlük megtanulni.(#49377) Chapel: Kirándulásnak mindenképp jó.
-
Chapel
addikt
Abban szívesen benne vagyok hogy szervezzünk egy reggeltől estig (na jó, közben egy kaja a városban) fotózás túra a Gemencben. Némileg ki ismerem magam Bajai lévén. Ismerek magas leseket, ahol nádasra lehet rálátni, szerintem kornél nagyon tudná értékelni a 400mm-el
De ez off és nem is aktuális perpill,csak eszembe jutott a dolog -
Chapel
addikt
Nekem kicsit érthetetlen az az oldal,illetve a szabályok, meg a logika, hallod lehet ez már egy észrevétlen "szűrő", aki nem elég művészi beállítottságú az már az oldalon is elveszik
Egyébként ez a képem volt az, jó a példa is mert ezt spec pont 150-essel csináltam anno, és MF...na azt azért egy szendernél, ami 1-2mp marad max egy helyben...szép volt.
(Számomra azért volt nagy dolog, mert abba a szekcióban volt, ahol 99%ban külföldi hivatásos ng fotósok képei vannak ált.) -
Chapel
addikt
Elsőre egy vízcseppes pitypangra tippelnék vagy hasonló növény. De ezekre írtam, nekem ez nem fotózás, ez már inkább művészet, mint egy festmény.
Amit mi csinálunk, hogy géppel ki aztán lesz ami lesz,nekem ez a Fotózáskornél: szerintem csak félreértettél minket, nem lenézően írtam azokra a képekre, dehogy is! Ahogy írod pontosan, iszonyatos munka van vele, csak ha azt nevezzük fotózásnak akkor én az 1 szál gép+obi+én..az akkor mi,mert nem egy lapon van ezekkel a dolgokkal
-
Chapel
addikt
Amit a sigmán láttál kapcsoló az 3 moddal rendelkezik (tök ua az egész mint a 150-es) és a munkaterületre vonatkozik, hol keressen az obi.
38cm-52cm
52cm- végtelenig
FullEzt én spec folyamatosan használom, mert ha mindig megvárnám míg végig tekeri a fókuszt akkor nem sok képem lenne
(2-3mp kb.)
Ezzel nyugodtan számolj minden makró obinál, ez sajnos ilyen, finom, hosszú mentes fókusz sosem fog (előreláthatóan) kéz a kézben járni a sebességgel."a tetvek valahogy mindig vmi tokeletes spiralalaku novenyen romantikaznak, tokeletes bokehju vizcseppes hatterekkel"
Hátha nem stúdió képek, akkor lehet rossz univerzumban vagyunk mert én ilyet élőben még sosem láttam
szerk: közben coxer megelőzött. Hát igen én sem értem azoknak a képeknek a lényegét, mert lehetetlen magasra teszi a lécet számomra, aki géppel a kezében térdelek 15 percig egy bogár körül és még csak a közelébe sem lesz soha azoknak...azokat inkább mint egy festményre tekintek. Tökéletes technikai kivitelezés, de nem fotó számomra...
-
Peethy
őstag
Nekem is volt Sigma 180-am, az AF valóban botrányos rajta, viszont a manuális fókuszálás élmény rajta: széles fókuszgyűrű, egyenletesen jár, ráadásul nagyon nagy tartományon mozog a lencse.
Azt fókuszlimit-kapcsolónak hívják, csak az AF-sebességét tudod vele növelni azzal, hogy beállítod, hogy kb. milyen távol van a tárgy és akkor nem fogja az egész utat bejárni. Az az objektív közelpont és 65cm között 1,5x annyit jár, mint 65cm és végtelen között...
Szerk: meghalnék, ha stúdióban kéne makrofotókat csinálni állatokról. Ha tényleg így van, akkor az ilyen emberek nem érzik teljesen feleslegesnek a munkájukat? Mármint értem én, hogy díjakat lehet vele besöpörni, meg elismerést, de valamilyen szinten csak saját magunknak fotózunk. Vagy nem?
-
Chapel
addikt
Hangyás képről majd este otthonról elküldöm az eredetit, abból láthatod mi dolgom volt vele.
Leírom majd beállításokat is.
Egyik makró obi sem "gyors". Lassan fókuszálnak, ezen nincs mit javítani, pl. egy feléd repülő madarat ha tiszta az ég és kicsi a madár, hát akkor kb. a lehetetlennel határos lencse végre kapni, ez ilyen.
(amiket eddig használtam: Sigma 105mm,Tamron 90mm,Canon 60mm és most a 150-es sigma.)Makró mod alatt nem tudom mit értesz, egy makró obinak nincs "on vagy off" módja, az makró módban van alapból
Térdeltem várva egy szitakötőre, és szemben vele egy levélen mászkált egy hangya, lőttem 2-3 képet csak úgy alapon. Hangyáknál pár dolgot érdemes tudni: folyamatosan mozgásban vannak, tehát idegőrlő a dolog, mert mire belövöd hol van és belenézel az obiba, na addigra pont 10cmrel van odébb
...ideális helyről, pozícióról ne is igazán álmodj, mázli faktor nagyban játszik náluk.Szóval a hangya téma nem könnyű...az a kép egyébként 1/400, F4.
1x.com-on a makrók nagy része beállított, stúdiókép szerintem, túlságosan tökéletes minden a képen sok esetben...szvsz kizárt ilyeneket meglőni szabadban...(tiszelet a kivételnek persze)
-
Chapel
addikt
Az jó lenne nekem is, már van 3 lábom, monopodom és sokszor kéne egy masszív gorillapod, pontosan az hiányzott nekem onnan. Csak sajnos ami elbírja rendesen a váz+állványgyűrű+sigma 150 az olyan árba van (20-30k) amit csak úgy, hogy legyen még nem vettem meg. De kéne, sokszor érzem hiányát...
Földre nem tudtam rakni, mert ez egy kivágott fa (földben lévő tuskó) tetején voltak, így kb. 2-3mmre ráraktam a napellenző szélét a kéregszélére, és kézzel tartottam magát a gépet, ezért is írtam hogy magam is meglepődtem, hogy az említett körülmények és paraméterek mellett milyen jó lettMindig van élővilág és téma csak keresni/kutatni kell. Ez lesz az első telem a sigmával, majd úgy is látod az eredményeket, szerintem tuti találunk mindig valamit
Az a helyzet hogy ha végre sikerült volna hazaköltözni Bajára, akkor a Gemencben napokra elvesznék és sok jó képpel térnék vissza...itt Pesten még hasonló lehetőség nincs.
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest