- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz
total90 #48446 üzenetére
(#48446) total90: Köszi szépen, az obi pedig eastsider fórumtárs DX Nikkor 12-24 F4-ese volt kölcsibe
(#48445) kiskornel, (#48444) Fejo: Sajnos a legtöbb képpel az volt a gond, hogy menet közben készültek, egy-egy pillanatra megállva. Bár alapvetően fotós túrának indult, mégis gyenge volt a szervezés, és kevés volt az idő. Mindamellett szépnek látszik ugyan így képről, de igencsak csípős hideg volt ebben a magasságban. Legközelebb jobbak lesznek
-
m3ss
veterán
válasz
total90 #48033 üzenetére
a jobbak meg hatravannak ha jol emlexem
eleg sok kepet lottem, sztem meg volt a 4-5 e 1 het alatt
bar sok (felesleges) hdr na meg a panorama domping megdobtak...
de ez a hdr pl nem volt felesleges, lovcen csucson van egy mauzoleum, szep magasan
jo eros fenyek voltak, egeszen undorito volt a normal expo, 3 expot osszegyurva, kis szelektiv b@szkuralassal egesz jo lett, bar meg az egen retusalhattam volna kicsit ott jobb oldalt...hmm mondjuk ezt a hdr topicba szantam, csak aztan elkezdtem valaszolni neked es akkor mar hagyom...
amugy kicsit nem tul "eles"? addig addig huzogatom a tonal contrast/structure stb csuszkakat..de tetszett a fal texturaja... -
zool1
őstag
-
kiskornel
addikt
válasz
total90 #47908 üzenetére
Ebből nekem a 4. tetszik.
Az elsőn szépek a színek, de utófeldolgozáskor pontosabbnak, pepecselősebbnek kell lenned. Az az aura nagyon rányomja a bélyegét.
A 3. nekem megszokott látvány. Ezt felhős időben érdemes fényképezni, mert így nagy a kontrasztkülönbség.
Az utolsóra: én nem preferálom a "homorú" csillagjárát. Vagy észak, vagy ha már ilyen csík, akkor domború.Tudom, hogy nem MO-n vagy, de most nagyon erős a nyár, kemény fények vannak. Nehéz olyan témát találni tájfotókba, ami tolerála a kemény fényeket. Naplemente az pl jó, de azért ennél pontosabb kép kellene. Elsötétedett függőleges csíkok, túl sok hangsúly a jobb oldalon, aura, bal oldala olyan, mintha elvékonyodna.
-
m3ss
veterán
válasz
total90 #45544 üzenetére
ezek jok nagyon, nekem talan az elso kicsit tul vilagos.
End-ru, engem zavar itt a szerkesztes, nem tetszik annyira kozepen. de lehet a belogo szarak jobban zavarnak, meg en vhogy kozelebbrol lottem volna, hogy jobban kitoltse a kepet a noveny. kar, mert amugy a hatter,szinek, fenyek elso osztalyuak.[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
-
Peethy
őstag
válasz
total90 #45544 üzenetére
Az első nagyon tetszik! Ideális háttérkép lenne belőle
(#45543) total90: ezen a képen a dőléssel inkább egy nagyon szerencsétlen kompozícióba állítottad a képet, mintsem dinamikát vittél volna bele. Szerintem jobban meg kellett volna döntened (~ 45°), hogy az elképzelés jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
total90 #45378 üzenetére
ok. nem baj az sem ha leszolod, csak kivancsi voltam az okara
amugy ha tudom, hogy ilyen szep reszletek vannak benne, akkor lottem volna egyet rola a fujival is kozelebbrol. bar lehet ugy a kompozicio nem lenne vmi jo.
na meg par:hat ez a csiga inkabb mokas, mint jo
de ha mar jol osszekoszoltam magam miatta gondoltam feltoltom. nem nagyon akart beleferni mindene a dofba aztan gondoltam akkor csinalok egy ilyet. szerencsere lassan mozog, csak arra kellett ugyelni, hogy a 2 szeme egy sikban legyen, aztan szepen bemaszott az elessegi sikba
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
total90 #44866 üzenetére
Ohhh, ne akard tudni...
Csak pár bemutató képet összeszedtem gyorsan a különféle fotósoktól, ennek fele itt Hódmezővásárhely fele tevékenykedik...
Remélem egyik sincs PH-n, bár leszarom
Erős idegzetűeknek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Mindig van hova süllyedni, ééééés még ezeknél is van rosszabb, de ez már reklám
[link]
[link]
[link]Na látjátok, kellett nektek megkérdezni...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
total90 #43158 üzenetére
Volt egy kis csapkodás otthon... emiatt... mert totál szimmetrikusan akartam, és mindet sikerült elbaltáznom... ezért lett ilyen a feldolgozása is.
Az első hangulatra tényleg jó, de mindkettőnél túlzásnak érzem a kontrasztot talán, meg a recoverry okozta arcbőrsötétedéseket... nagyon természetellenessé teszi, főleg a második képet.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz
total90 #42863 üzenetére
Ertem hogy milett volna az alapotlet, de ahoz velemenyem szerint szuz ho dukalt volna, es csak 1db fa, de leginkabb az a hulladek betonkupac a jobboldat elhuzza a szemem.
(#42860) Karima
Az elso es a harmadik nagyon jo!
Azert megjegyzem az elso ff kepen a bal also jeget szedd ki, ertem en hogy ilyen de nem kell oda.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz
total90 #41669 üzenetére
Tudom miért lett linkelve de nem tudok elképzelni semmilyen élethelyzetet amikor ilyen magas ISO-n kell dolgozni. Mert hogy művészi képeket ilyen nagy zajjal nem lehet készíteni az is biztos. Egyes képeknek esetleg jól áll de ritka az ilyen.
eastsider: de legalább próbálom az egészet megérteni és nem csak beírok valamit mint te is.
Fórum lenne végtére is, normális társalgást várnék akár tőled is.
Szerintem a legszánalmasabb, hogy valaki "lehülyézi" a másikat de nem mondja el, hogy miért is hibás az illető gondolatmenete. Így nem jutunk egyről a kettőre.#41671: Na ez mondjuk érthető.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
total90 #40610 üzenetére
Bár off, de akkor is leírom. Egy mező szélén voltam, előttem bokor, mögöttem 10m-re a köv. bokor. Egyszer csak visítás, meg mozgolódás mögöttem. Egyből beugrott: kismalac visítás = dühös anyakoca. Sehol egy fa, amire fel lehetne mászni.
És akkor mejgelent pár méterre tőlem a kismalac. Na ekkor már majd lepetéztem a félelemtől. Gyorsan iszkiri. Szerencsére a kismalac visszament a bokorba, egy pár mély röfögő vezényszóra... Én meg gyorsan elpucoltam, mert előttem is / mögöttem is vaddisznó... az sukka.
Ilyenkor mindig Ivett jut eszembe, aki fentöltötte egy vadászlesen az éjszakát, mert a vaddisznó lent őrködött.
Majd legközelebb sikerül jobb kép is, és remélhetőleg nem lesz vonalkódos se a gatyám.[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
total90 #40342 üzenetére
Ha egy mondatba kell összefoglalni, hogy miért az 50 helyett a 85 v 100mm tablófotózásra, akkor azt mondanám: nagyobb gyújtótáv karcsúsít, míg a kicsi kövérít. (ha ua. képkivágást fényképezed mindkettővel = kicsi gyt-vel kisebb tárgytávolságot használva).
Ha ua. a tárgytávolság, akkor a perspektíva is ugyanaz... de akkor ugyanazon képkivágáshoz vagdosni kell.(#40336) Peethy: F8 szerintem is.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
total90 #40342 üzenetére
Bár ez nem portré, mert 8-as rekesszel kellett fotóznom a távolság és a mozgások miatt, de látszik a tele előnye a portréjellegű képeknél...
Ilyen szabadtéri képeknél, pláne, hogy lelátóról készülnek, nem igazán kiszámítható a világítás stb. de telével mégis lehet jó háttérmosást csinálni....[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...