Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy a mostani CAT5E kábelem valahonnan a kétezres évek elejéről vannak...
Ha ezzel kezded tegnap, szerintem már előrébb vagy. Én emlékeim szerint akkoriban teljesen más színsorrendet használtam mint manapság. Ugye még nem volt elterjedve kb. semennyire az otthoni gigabites hálózat, így az se volt feltétel, hogy tudja a kábel.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
+1 a CAT6 kábelre.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
2,5-5Gbps esetén is elég a cat5e, de ha nem sokkal drágább a cat6, vehetsz azt is, ártani nem fog.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Nézd meg a pc-n a hálózati csatlakozót, hogy nincs e benne valami szösz, jártam már úgy, hogy gép szerelés miatt minden ki volt húzva és, amikor visszadugtam mindent a lan kábellel valami szösz került a csatlakozóba, így csak 100Mbps-kel ment, illetve azt is megnézheted, hogy nem sérült e az alaplapi csatlakozó, mert furcsa, hogy az ont minden portáján csak 100as kapcsolat létesül, miközben azon az eszközön elviekben minden port gigabites.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Esetleg a Digi honlapjára bejelentkezve meg tudod nézni az aktuális csomagot.
Bár az is igaz,hogy akármilyen netsebességed is van attól még a kapcsolati sebességnek gigabitesnek kellene lennie az ONT és a PC között. -
JackeL
tag
válasz
superecneB
üzenetére
Nekem is volt hasonló, mármint volt amikor kiírta, hogy 100mbites a kapcsolat... Néztem, vakartam a fejem, előtte pedig mindig jó volt, volt gépresi, hálókártya letiltás, feloldás, kábel ki-be, semmi nem oldotta meg a problémát. Következő nap meg minden is jó volt, úgyhogy elmentem vettem egy másik kábelt, azóta nem fordult még elő... Szóval én a helyedben azzal kezdenék. (feleslegesen ne vegyél cat7est mint én
bár 3000 sem volt a kábel). -
4Grider
félisten
válasz
superecneB
üzenetére
Két aktív eszköz között történik meg a sebesség egyeztetés. A két eszköz jelen esetben az ont egyik portja és a te hálókártyád, ha nem iktattál közéjük egy másik aktív eszközt (pl. switch). És a kettő között pedig legalább egy kábel van...
-
4Grider
félisten
válasz
superecneB
üzenetére
Az egy jobb ont gigabites portokkal. Marad a kábel vagy a saját hálókártyád.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Azt írtad tegnap, hogy 3 kábelt is kipróbáltál....
Ha a PC-ben csak 1 db LAN csati van , akkor marad az ONT.
Ott próbáld meg váltogatni a portokat....talán.
Nem tudom az ONT-od tipusát de a Digi korábban adott olyan eszközt a felhasználóknak amin csak 1 db Gigabites ( 10/100/1000 ) port volt...a maradék 3 pedig csak Fast Ethernet ( 10/100 )
Ráadásul ezek egymástól el is voltak szeparálva... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
A PC-d mit ír csatlakozási sebességnek? Milyen a géped? Gigabites hálókártya van benne? Driverek rendben vannak?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Volt már net is tőlük előtte ?Mondjuk koax-on ?
Mert akkor ma éjszaka fognak átpakolni 100-s csomagból 1000 be.Tehát várni kell holnapig.
Reggel nem árt majd egy restart a készüléknek.Ha a reset nem megy vagy nem enged be a név/jelszó párossal a menübe , akkor nagy eséllyel az ONT hibás.
Korábban már írtam a kálváriámról : [link]
A hsz-ban említett HG8121H megy a mai napig hibátlanul. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
superecneB
üzenetére
Ha 2 utp port van rajta akkor próbáld a másikbsn.
-
válasz
superecneB
üzenetére
Ezt láttad már, (TP-LINK Archer C2 AC750) meg van náluk más is jó áron
-
válasz
superecneB
üzenetére
szia,
ipv6 gondok vannak, de nem a routerek miatt, viszont nem is olyan probléma, amivel különösebben foglalkoznod kellene.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB GDDR6 használt
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
bár 3000 sem volt a kábel).