- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
SoulReaver #42497 üzenetére
Szia!
Hívd őket újra, vagy az összefoglalóban lévő hibabejelentős címre írj...
Mondd meg h kell neked az az IPv6 cím, meg az eszközeid normális elérése, dynamic dns, stb... -
kovacsla
csendes tag
válasz
DonMaster #42495 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Kicsit részletezem:
Amikor bekötötték a szerelő a saját lapijával megmérte csak kábelon:950 - el is ment.
Az én lapimmal (Dell 6520 - gigabites LAN) mérve:350
Asus után kábellal:350
Asus után Wifin:350 (A lapiban 7860-as ac van, ez 750-et tud)A NAT engedélyezve van.
Szóval megállt a tudomány (nálam).
-
SoulReaver
veterán
válasz
DonMaster #42496 üzenetére
Köszi az oktatást, pedig tényleg nem vagyok nagyravágyó
Viccet félre téve, nekem az ügyfélszolgálatos gyerek értetlenkedett a BRIDGE mód bekapcsolásakor, mert Ő nem volt felhatalmazva, hogy átállítsa.. Így nem jött össze a dolog... Hiába kértem más ügyfélszolgálatost..
-
DonMaster
addikt
válasz
SoulReaver #42494 üzenetére
nah igen, 4000letöltö 100feltöltö.
az oké hogy 100-an töltik fel mert nekik 100%-on van és ök tötlenek mondjuk 400mb/s-el fel
ez elozslik a 4000-ren. és akkro még ehez jön az hogy a 4000-is tölti felfelé a más emglévö részleteit darabjait a torrent file-nak tehát az is felfelé tölt mondjuk 400-al és már 800mb/s feltésnél vagyunk 4000letölténél.
saját file-t probálj ki vagy torrent oldano, vagy itt a teszt file-t torrentben és akkor meg látod hogy mennyi az annyi. de amikor pl: jön ki valami uj film mondjuk hamarosan amerika kapitány n...-on és ha az elsö 1orában lekapod akkor van rá esélyed hogy elérd a 200-as feltöltési értéket,tapasztaltbol és tudásbol irom, de 200-at felfelé én sem láttam még, csak amikor a tesztfájlt itt töltögettük a forumos közösséggel. máskép örültem 10feltöltésnél ha volt 20-30mbits-em
-
DonMaster
addikt
válasz
kovacsla #42493 üzenetére
felhivod az üszf-et és kéred hogy a ont-t álitsák bridge modba mivel saját routert szeretnél használni meg tezsik és megy, ipv6-meg még a jövö és nagyon kis mrétékben a jelen, tehát nem mérv ado hgoy még nem tökéletes.
de a bridge modnak ninc sköze a sebessghez, routeren a nat bevan kapcsolva?
probáltad kábelen?
ha ezek min okék akkor eklene menjen 920-al nem 350-el ipv6-on nem fog 920-al menni ipv4-n viszont biztosan. probáld emg ha kikapcsolod az ipv6-ot és ipv4-n méred hátha az lesz a bibi. mondjuk van külön mérö oldla stbstb, meg dual-.... szoval ez sem giazán kéne hiba legyen.
ha már bridge mait flehivod öekt jelentbe hogy 350 van és nem 1000-el. -
DonMaster
addikt
válasz
SoulReaver #42489 üzenetére
mi lenne a tökéletes seed ?
200mbits up 0-24-ben?
elérhetö mondjuk ha valami saját anyagot töltesz fel, vagy van tit valahol egy teszt fájl azt seed-el és 1-2 emebr itt elkezdi eltölteni és akro látod maxon pörögni, azon kivül a 200-at ne várd mert elérhetetlen, akkro éred el ha te töltezs fel valmi ujjat és elkezdik vinni mint a cukrot, másképen a másik 100-200emberke is tölti felfelé és aki letöltöttefélig az is már félig seed-eli tehát soha nincsen anyni letöltö aki tudná szivni a seed+és feltöltés arányában anynira hogy menjen maxon. egy torrent kivéve ha saját torrentröl bezsélsz mert ott kell pörögjön ha van rajta pár ember aki minimum 200-as netel rendelkezik, ha nincsen akkor nem fog. -
SoulReaver
veterán
válasz
Varszegig #42487 üzenetére
V3
Kérdeztem a bridge módot, de az ügyfélszolgálatos gyerek nem tudta, hogy szabad-e engedélyeznie... Kérdeztem, hogy nincs-e valaki aki tudja-e és csak értetlenkedett..
És ő mondta, hogy a TP-linkes routeren lőjem be a pppoe-t.
Seed továbbra sem tökéletes, de utorrent szerint is nyitva van neki az upnp port.
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #42486 üzenetére
8-10 bejelentés után sem történt változás az ONT cserén kívül
minek jelentsem be újra? megint várjak hogy kijönnek és itt a router előtt akarnak mérni mikor ONT-re vagyok kötve és ott is mérhetnének?úgyis megmagyarázzák hogy biztos a kábel toldás a hibás
persze hiába mondom hogy a kollégájuk húzott be ONT-től routerig zsír új CAT5e kábelt egyben
szóval nem tudok mit csinálni tudnak róla a szerelők is csak nem rajtuk múlik hanem a vezetőségen
aztán ha már tudják hogy úgyis FTTB --> FTTH átállás lesz úgysem fognak foglalkozni vele -
Varszegig
veterán
válasz
SoulReaver #42483 üzenetére
Azrt megy el a net, mert a ZTE csatlakozik, és nem lehet 2 egyidejű PPPOE. Dinamikus IP esetén a ZTE ad neki ip-t, és dupla natolással dolgoznak. Kérd, hogy rakják bridgebe.
Ugye nem v1-es a router? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Kérd a BRIDGE módot ugyfélszolgálaton.
-
gjoe
addikt
válasz
ha speedtest szerint jó akkor az a valós.
Torrenthez ne mérj, mert a feltöltő sebessége lesz nálad a max letöltési sebesség!
Összefoglalót olvastad? -
SoulReaver
veterán
NA vettem egy TL-WR1043ND routert, át dugtam, a két gépet bele és az internet aljzatba bedugtam a ZTE Digi modemet.
Hogyan tovább? Ha beállítom a TP-link routerbe a pppoe azonosítómat, akkor elmegy a net... Viszont Dinamic IP -vel megy, de nem olyan gyors, mint kellene... Speedtest.net szerint igen, de torrentben nem.
Valaki tud segíteni?
-
TeeJay
félisten
válasz
kungzi #42468 üzenetére
hajnalban sosincs gond a feltöltéssel, nappal van gond mert akkor a fele sincs meg ugyebár
reggelre megjavult újra 700megabit felett a letöltésegyébként szó nélkül fizetném az 5ezret a 215/215megabitre ha mindig ennyi lenne
nem kellene a 7-800megabites letöltés ha csak 50-60megabit feltöltés van csúcsidőben
na de mindegy majd ha jön az EPON talán változik addig meg muszáj vagyok belenyugodni úgysem fognak semmit se csinálni már itt -
DonMaster
addikt
válasz
Gézengúz #42479 üzenetére
de fiygellünk most galyra ment a letöltés de nappal emg van a 200feleti feltöltés márnem csak este, szoval jobb lett, és roszabb is egyben, de mivel a garantált letöltés nincs meg igy megint tudja jlenteni hgoy bibi van cska most nem a feltöltéssle hanem a letöltéssel
-
haddent
addikt
válasz
SoulReaver #42477 üzenetére
Ez nem hogy 300 -ra, de ~90 -re fogja legjobb esetben is lekorlátozni, mert eleve csak 100Mbps hardveres csatija van...
-
SoulReaver
veterán
Ilyen routerem van.
Ez elég az 500/200-as nethez? Vagy lekorlátozza majd, mert csak 300Mbps ?
-
TeeJay
félisten
LOL valami nagyon nem lesz oké a DIGI-nél
200/200-as csomagom van, párszor újraindítottam a routert és vízszintes limites 215megabitet húz bárhol mérem
ez komoly 1000-es csomag helyett -
Flashget
félisten
válasz
SoulReaver #42456 üzenetére
Aki többet akar kihozni egy routerből mint amit a digi ad nem szereti ha elhajigálja a wifi kapcsolatot és használja a telefont , annak igen.
Kemény 2 watt a fogyasztása egy ilyen switchnek (max. 4 ha minden portja használva van) és zéró fejfájás egy saját routert használva így.
ZTE-ben minden tiltva kívéve a teló részét, de ez le van írva az összefoglalóban.
Nálam panelben a zTE csoda wifi eldobálta a kapcsolatokat vagy a konyhában már nem is volt jel.
Olcsó kínai szar. -
xy2003
tag
válasz
adika4444 #42313 üzenetére
Szia!
Na ma megjöttek a cuccok,beüzemeltem és 90-95 között mérek a speedtesten,tényleg jó.
Viszont így az is kiderült,hogy a Huawei HG8245H ont nem szeret 40-50mbitnél többet nyomni wifin hiába kiváló a jel, a TP-LINK TL-WN8200ND-vel is csak 144mbit volt a liksebesség és ugyan úgy 40-45(egyszer mértem 65öt) ös max sebességet értem el.Köszi szépen a segítséget.
-
válasz
SoulReaver #42461 üzenetére
nem mindenki.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SoulReaver #42458 üzenetére
Szolgáltatói eszköz, aki többet akar annak legyen sajat routere meglatasom szerint...inkabb annak örüljünk hogy engedik.
Nekem is több funkcio hianyzik a ZTE H298N routerbol (alapbol retek okos lenne) de ha ezeket elérhetővé tennék akkor sok okos ugyfél elpiszkálná és persze a Digi lenne a hibas mert nemjó a routerük.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SoulReaver #42456 üzenetére
Ugyfelszolgalatot hivd fel és kérd hogy tegyék BRIDGE módba, mert saját routert akarsz használni. Nem kell a switch.
-
Flashget
félisten
Több órás leállás volt tegnap a DIGI-nél
Mint azt a DIGI-től megtudtuk, a X. kerületben tapasztalható időszakos technikai fennakadást az egyik ügyfélnél fellépő hiba okozta, mely elhárításához a hálózatról fizikailag le kellett csatlakoztatniuk a rendszerét.
-
Flashget
félisten
válasz
SoulReaver #42451 üzenetére
pár napig használtam amíg nem vettem egy TL switchet...addig ez volt a port nyitás nálam utorrenthez. [link]
-
válasz
SoulReaver #42451 üzenetére
Van saját routered?
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
MA kötötték be a digi netet, és adtak vele egy ZTE wifis modemet.
Torrent kliensben engedélyeztem az upnp portot, de ezen a modemen nem tudom belőni...
Nem tudok portot nyitni, hogy tudjak feltölteni.
Tud valaki segíteni?
ZTE ZXHN F668 a modem.
-
válasz
Vincent-Vega #42447 üzenetére
szia,
a router 100 Mbps szabványú wan és lan portokkal rendelkezik, pppoe esetén ~94 Mbps a maximum wan <-> lan sebesség (bő 11 MB/s), attól több pedig értelemszerűen wan <-> wlan irányban sem lehet, de a wifi sebesség még egyéb tényezők függvénye is, bár a wlan 150 Mbps jelölésű, de az csak wlan <-> wlan irányban igaz, akkor is úgy, hogy a kapcsolat sebessége nem egyenlő a hasznos (mérhető) sebességgel, mert a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak, mérésre csak a hasznos adatok kerülnek, de a forgalom elengedhetetlen részét képezi a hasznos körítés is, ezért tapasztalható az, hogy a 150 Mbps kapcsolaton csak mondjuk a fele sebesség kerül mérésre. (sarkítottam a közérthetőség kedvéért.)
az eszközök hiába rendelkeznek 100 vagy 1000 Mbps szabványú wan és lan portokkal, a valós wan <-> lan sebesség a konkrét hardver függvénye lesz, ezért van az, hogy az egyik 100-as szabvánnyal jelölt eszköz tudja a szabvány (közel) maximumát, a másik meg csak a felét...stb., de igaz ez a gigabites jelölésű eszközökre is.
itt kaphatsz segítséget a megfelelő router kiválasztásában; link
100 Mbps feletti nethez nem csak router, hanem ellenoldali munkaállomás is gigabites lan portokkal és megfelelően erős hardverrel szerelt kell, az adott esetetekben, konkrétan az 500 Mbps nethez elvárható? -
Vincent-Vega
tag
Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre
Barátnőmnél valószínűleg Diginet 500 van. Na most a probléma az internet sebessége.
A modemből egy 150Mpbs routerrel van megosztva a net ( TP-LINK TL-WR740N )
Akárhogy próbálom,wifin vagy lan kábellel csatlakozva,a maximális letöltési sebesség az 8-9 MB/s .
Ezt rettentően kevésnek tartottam,ezért átdugtam a routerből egyenesen a modembe a kábelt,ott néztem a letöltést torrentben rögtön 30MB/s környékén volt.A kérdések.:
1.: Miért korlátozza ennyire a router a sebességet? Elvileg 150Mbps a határ,de akkor annak is körülbelül 18MB/s-el kellene töltenie,8 helyett nem? Nézegettem a beállításokat,de nem találtam semmi korlátozást ami be lenne állítva.
2.: Ugye van egy ZTE modem amit a digitől kaptunk,onnan jön a net. Nekem elég lenne,ha a Routerről csak azzal 8 MB/s sebességgel menne minden pl telefon stb. A gépet meg bedugnám közvetlenül a modembe,ott meg jönne teljes sebességgel. VISZONT. Ugye bejelentkezős PPPoE kapcsolattal jön a digi,azzal meg egyszerre egy helyen lehet bejelentkezni,ergo nem tudom egyszerre használni úgy hogy a gépen a modemről megy,meg közben be van jelentkezve a routeren is. De akkor nem értem,mégis mi a tökömnek van 5 Db Lan portja ennek a sz*rnak?
(modem) Erre esetleg van valami megoldás?
3.: Ha a Router a hibás,milyet ajánlanátok megvételre amivel ki tudom használni ezt a netet nagyjából normálisan?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkitől előre is
[ Módosította: radi8tor ]
-
llacee
őstag
Nalam meg 4 napja 500/400 a sebesseg
-
haddent
addikt
18. kerület kertváros minden hibátlan. Délután router reset után PPPoE -re felvergődni kicsit nehéz volt, többször felcsatizott majd ledobott, de ez már csak így megy amíg ki nem fagy rendesen az előző PPPoE tapasztalatom szerint
-
Hanon
tag
Egy pillanatra visszajött, majd megint elment.
-
oba
addikt
10. kerület... most tért vissza az élet az internetbe
-
bryant56
aktív tag
17. kerület minden oké.
-
Mate
nagyúr
3. kerületben van.
-
snemeth
aktív tag
Kőbánya-Újhegy, szintén nincs net. Gondoltam, felnézek ide, hátha másnak sincs és ezek szerint igen.
-
TeeJay
félisten
18. kerület itt is akadnak az oldalak
valamelyik 1perc alatt jön be, nagyon tré a net reggel óta
torrent seed 2-3megabájttól többel nem is jön -
FNZ
őstag
válasz
mezosystems #42431 üzenetére
Sajnos nálunk is ugyan az
-
Hanon
tag
Oké, ismételten be tudok lépni az egyik szomszéd routerébe.
Most ráadásul egy másikéba.
Korábban is volt már ilyen mikor elment a net. Elsőre fel sem fogtam, hogy miért látok egy tenda router bejelentkezési felületet, mikor nekem nem is az van (mostani "áldozat" szomszédnak meg tp-link van).
Mindkét szerencsétlen alapértelmezetten hagyta a felhasználónevet és jelszót. Ha seggfej lennék nyomhatnék most egy factory resetet, de nem vagyok. Mindenesetre kurvára érdekel, hogy ez az anomália egyáltalán hogyan lehetséges. -
Hanon
tag
10. kerületben esetleg még valaki akinek most elszállt a nete, vagy megint egyedül nálam van probléma?
-
ToBeY
nagyúr
Köszi így már ok,megvan a wps gomb a routeren
-
DonMaster
addikt
válasz
lacy86 #42412 üzenetére
kimennek mivel a szerelö viszi a ppope kapcsolati cucost , amivel tudsz csatlakozni, és függ a sebességtöl, ha ház akkro lehet már optikát visznek be , ha társas akrko lehet hogy csak át dugnak de ha nagyobb mint 100-as csomagot kérsz telefonnal akkro lehet hgoy kapsz zte-t is. szoval ez nem garantált hogy minden jo amit anno meg csináltak, persze többé kevésbé meg van a lehetösége hogy nem kapsz uj kábelt és semmi mást és minden frnako mert csak bedugnak a switch-be és kész + megkapod a szereklési papirt és emg van. de ez nem 100%
-
lacy86
addikt
Noob kerdes!
Ahol egyszer mar volt Digi bekotettve ( minden kabel bent van ) ott csak "ujraaktivalni" kell vagy kijonnek szemelyesen is megnezni?
Mert akkor annyira nem sietek az ugyfelszolgalatra. -
DonMaster
addikt
válasz
Attila 1 #42406 üzenetére
most aztán nem tök nyolc?
kért egy idö intervalumot,
anank meg tökáletes volt nem tudom mirét kell blekötni, 2016 és 2100 között nem 92 év van, de ha 2002-vel számolunk akkor is 2016-és 2100 közötti intervallumban beenne van a 2020-as csere vagy a 2021-es vagy a 2017-es vagy a 2050-es és az már böven nem 92 év hanem 10-20 vagy annyi sem. szoval nem tudom mivolt ebböl olyan amibe belehetet kötni, de irhattam volna 3000-ret is miért ne. idö intervallumnak az is tökéletes let volna. söt még igaz is, mivel garantált hogy 2016-3000 vagy 2016-2100 között átlesz épitve szoval mibe is volt itt érdemes belekötni persze irhattam volna 2050-et is lehet kicsit reálisabb lett volna de kitudja. nem biztos az, lehet 4év mulva kikerül egy szuper vezetéknélküli technika és csak egy usb4-es cucc kell a használatához semmi kábell és van gigás net, szoval lehet itt nagyot mondani irni, de mivel nem tudni hogy holnap nem -e jön be egy ilyen cucc amit ritam mondjuk usb3-mal mert 4 még nincs, és mivel nem tudni sehonna se még a digi se 100%hogy tudja a nagyon szükfelsö vezetésen kivül hgoy mikorra lesz teéejsen átépitve igy addig csk találgatás megy, de idöintervallumnak a 2016-2100 tökéletes szeirntem. -
ToBeY
nagyúr
Egy laptopon próbálom beállítani a wifi-t digis routerrel,de azt írja ki,hogy állítsam be az útválasztót.Ez mi és hol kell beállítani?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- HTPC (házimozi PC) topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest