- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Primary92
senior tag
Most beszeltem egy ugyfelszolgalatos holggyel. (eddig 3-bol 2 volt felkeszult, segitokesz)
Godollore mondott 3 kiepitesi utemet, de utcara lebontva nem latja, azt mondta, hogy majus 9-tol van az utolso utem, es elvileg megrendelhetem. -
sto1911
veterán
Sziasztok, Digi nektek hozza a megrendelt savszelt? Valamelyik nap frissitettem a routert, utana csak 1MB-al jott, akkor ugy gondoltam a frissites miatt, de most latom ezt a facebookon:
Dombóvári István
14 hrs ·
Kedves DIGI!
A net napok óta 1 mb alatt van. 2016-ban. A fővárosban.
Unom már a szokásos telefonálgatást. Javítsátok meg kérlek... -
Flashget
félisten
válasz
szili.tamas1 #42188 üzenetére
Nincs. Miért lenne? Lejárt a hűség nem kell fizetni sarcot.
Ráadásul évente 1x változtathatsz visszafelé ingyenesen a sebességen.
Új szerződést írtok a jelenleg érvényes listaárral. -
szili.tamas1
senior tag
Sziasztok!
Lejárt a husegidom. Van-e akadálya módosítani a diginet 500-at a 100/100-ra? -
Primary92
senior tag
Az offline ügyfélszolgálat többet tud segíteni, mint az internetes vagy telefonos?
-
haddent
addikt
válasz
szabogabor10 #42182 üzenetére
Semmi, router fw van a gond nincs egyelore pppoe megosztas ipv4 meg 6 kozt, csak azt hittem itt a gond de nem
-
-
haddent
addikt
IPV6 -os csatit hogy lehet kikönyörögni/megoldani?
-
haddent
addikt
-
headhunter
addikt
-
zoltan6
addikt
Ma találkoztam egy digis szerelővel a lépcsőházunkba,kérdeztem mikor kötik a lakásokba az optikait,mert az emeleteken már fenn van az új kábel,meg doboz (panel),azt mondta majd ha az egész városba kész lesz mindenhol,meg ha ki lesz cserélve a városba a gerincvezeték,akkor kötik a lakásokba,tehát még pár hónap.
-
bambano
titán
válasz
poli27 #42153 üzenetére
én is ezt akartam mondani már párszor, de nem ment át...
a siránkozásában az a téves kiindulópont, hogy úgy méretezi a hálózatot, mintha mindenki padlógázon tolná a letöltést és az idő 100%-ában kihasználná az elvi maximumot.
itt sír hetek óta, mint egy fürdőskurva, hogy jajj a gigabitjét 16 vagy 32 felé osztják majd, miközben gigabiten ezernél több embert ki lehet szolgálni. basszus itt gigabiteket osztanak szét, nem heroint, hogy számítson, ha nem jut...
most tekintsünk el attól, hogy mégha igaza is lenne, akkor is illetlenség hetekig felszínen tartani ezt a témát egy nagy fórumban. nyisson külön topicot TeeJay sírása címmel.
-
DonMaster
addikt
válasz
Primary92 #42164 üzenetére
ne neten rendeled , menj be és ugy rendeld meg,
Tipuskusan tudni vélik a Digi honlapján mire felkerül a hely addig eltelik pár honap , az idö alt emg pár száz uj elöfizetö is lesz a diginek ott. szoval nem érdemes a neten emg rendelni föleg uj kiépitési helyen ahol addig nem volt digi, ahol már rég ota van ott opcios a netes emg rendelés.mit kötnek be.
optikán jön be ONt ezsközt kapsz ami kötelezö és áram is kell neki.
abbol jön ki a lan kábel és a coax tv-nek + telefon is ha hazsnálod.
kb ennyi, ha elöre bekábeloztatsz akor valahova kikel kalkulálnod egy olyan helyet ahova az ont-t tegyék, mivel optika ami nem annyira hajlithato, emiat érdemes valami ablak vagy ajto stb, közelébe vagy a gépedhez, -
haddent
addikt
válasz
TeeJay #42160 üzenetére
Hú srácok, számolgattok itt mindent agyba-főbe, de szerintem egyikünk sem tud konkrét és biztos adatot semmiről, és itt 5-6 változóról beszélünk amit még csak sacc/kb sem tudunk nagyságrendileg sem helyesen megbecsülni.. Ha van valaki közületek "belsős" és konkrétan rálát ezekre az adatokra akkor emelem kalapom
de anélkül nagyon légbőlkapott öncélú találgatás szvsz
Egyébként tegnap óta csak olyan 90-95mbits -et mérek, és az is úgy "begyorsul" a végére. Eddig egyből felugrott 110 -re és ott állt mint a cövek
Illetve a ping is 7ms lett.. mi lehet a gond?
-
Primary92
senior tag
válasz
DonMaster #42163 üzenetére
Sokkal jobb a digi ár-érték arányban, meg a hirdetett akciós csomaguk is 1000 forinttal olcsóbb, mint amit kaptam megtartó ajánlatként az UPC-től.
Itt még sajnos nem szerepel az utca. Jelenleg net nélkül vagyok, ezért érdekes a dolog, és ugye az UPC-nél sem fizetnék elő hűség nélkül feleslegesen. Pontosabban, ha tudnának mondani egy időpontot, hogy addig bezárólag lesz szolgáltatás, akkor bejátszanék egy alap listaáras UPC csomagot.
Hogy néz ki ez az FTTH kiépítés? Lakásfelújítás vége felé járok, ezért még bele tudom kalkulálni a dolgokat. Milyen egységekből áll az egész? Lesz TV-Telefon-Internet. -
DonMaster
addikt
válasz
Primary92 #42161 üzenetére
15-30nap ahogy irták, bemész üszf-re megrendeled, várod a szerelöt, lehet már azon a héten hivni fog delehet hgoy csak a 29.napon hogy holnap menne. atol füg menyire van kapacitás . ha van akor korán bekötnek ha nincs kaor várnod kell ez lényegében atol füg hgoy sokan rendelik emg akor vagy nem, mivel egész területen május1töl elérhetö igy várhato hogy nem te leszel az egyetlen aki rendeli, tehát valoszinüleg 15 nap reális.
upc nem tud szerintem olyan ajánlatot tenni ami miat emg éri gondolkozni az optikai digi vs upc kérdésen, és ezt most nem elfogultságbol irom digi felé, hanem ár érték arányban is a digi sokkal jobb olcsobb mint a konkurensek, és nincsen kis betüs rész. 2év ig csomagban lehetsz utána meg lista ár, minden publikus nem utolag vagy minibetüvel irot szöveg, mint a többinél pl a lista ár. -
kevinium
aktív tag
válasz
worxland #42157 üzenetére
Az AT&T egyik weboldalán azt írja, hogy az átlagos adatforgalma az előfizetőinek kb. 100GB/hó. Ebben természetesen benne van a visszirány is. És nem mindegy, hogy az ember mire használja a sávszélességet - inkább letölt, inkább feltölt, vagy egyforma arányban - de szerintem viszonyítási alapnak megteszi...
Ugyanúgy ahogy a maximálisan engedélyezett adatforgalmak a csomagokhoz is érdekesek lehetnek. (Még ha azok tényleg az extrém felhasználókra is vannak méretezve)
Azt is készséggel elfogadom, hogy másmilyenek a magyar internet-használati szokások, mint a külföldiek, de ez alapján a 100GB/hó a legkevésbé légbőlkapott a számításomban...
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Kaptunk egy levelet, hogy májustól elérhető lesz a szolgáltatás nálunk (családi házas rész, Gödöllő). Pénteken beszéltem velük, azt mondta a diszpécser, hogy 15-30 alatt kiépítik, de hivatalosan májustól lesz. Tegnap azt mondta, hogy várjak az üzletkötőkre.
Az a helyzet, hogy éppen költözöm, és eddig UPC TV+Telefon volt, és kellene egy internet hozzáférés is. Az UPC-től kaptam egy elfogadható ajánlatot, de a levelükben szereplő szolgáltatás bőven felül múlja minden tekintetben.
Mik a tapasztalatok, mennyi idő alatt létesítik? Esélyes, hogy én lennék az egyetlen előfizető az utcában, hacsak nem győzik meg a szomszédokat valami TV csomaggal. -
TeeJay
félisten
basszus kit érdekel a BIX grafikon amikor a DIGI-nek kb. minden nagy szolgáltatóval van közvetlen kapcsolata... kit érdekel a gerincen mi megy
én a lépcsőházi végső szakaszra írtam hogy EPON esetén 900megabit lefelé a max és biza ha a lépcsőházban van 3-4 torrentes mondjuk 500megabittel akkor azok a büdös életben nem fognak egyidőben 500megabitet látni hanem jó esetben 900/4-et ami 200megabittől picit több és máris garantált minimum alá estünk...
GPON esetében legalább nem 900megabiten osztoznak hanem 2,2gigabiten és azt azért jóval több user egyidejű letöltésével lehet csak leszívni
ennyimondtam a feltöltés valszeg nem lesz gond mert 830-850megabit felfelé elég lesz akár 10userre is egyidőben, mert még úgyis lesz lazán 80megabit ha 10masszív seeder lenne (olyan megy úgysincs)
rajtam az EPON tuti segíteni fog mert mint írtam most 32lépcsőházon oszlik el az 1,1gigás feltöltés és garantált minimum körül kapok csúcsidőben, ha 830-850megabit lesz ezentúl a vissza irány de nem 32lépcsőház hanem csak a miénk fog rajta osztozni max 22-24előfizetővel úgy máris gond nélkül meglesz a 200-as feltöltés
ennyi
a BIX-ről szakadjunk már el, majd gyakorlatban kiderül csúcsidőben mennyire lesz vállalható az 500-as csomag EPON-on
ennyi -
thxer
aktív tag
A BIX-es grafikon egyáltalán nem mérvadó, a DIGI-nek egy csomó szolgáltatóval van direct peeringje.
-
DonMaster
addikt
válasz
worxland #42157 üzenetére
és PeterPH
bár menyire is nem az a 100% de evvel csak ara akart célozni amit TJ foylton feszeget, hogy elfogy stb.
mivel még ha a Digi-nek biztosan nincsen belföldön több 100gbits letöltési sebessége,
föleg hogy a bix ami a budapesti internet foylam, és a Digi jelen van Budapesnten is, és a Bix -en 40-60gbits folyik a legdurvábban is, és ha azt veszük, hogy a diginek van kb 60-100e elöfizetöje BP-en ezekböl legalább 1000db aki 1gbits-el rendelkezik.
láthato az hogy az már 1tbps lenne, és jo ha 40-60 van ösezsitve, más szolgáltatokal és az öszes kicsi sebességel is. ebböl következtetve, nem lehet anynira tul telherve,
abban viszont egyet értek én is hogy nem 200gb/ho az átlag hanem kb 10böl 9-nél 20gb/ho és a 10.fönél van 300gb/ho ,de ez ilyen 100före vetitve is, kb 95nél van 20-30gb/ho a többinél van közel félterra.
ebböl kifolyolag az átlag sokal kevesebb jo ha van 30gb/ho átlag/digi felhasználo de még evvel is elégé sokat mondtam.
lényeg a lényeg, arra tet célzást, amit TJ feszeget, miszerint pár gigás felhasználo kipörgeti a hálot fulon, és ha ehez veszük azt , hogy most epon -gpon kb mindegy, mert logikusan 32-es osztásal egyikse elég ha mint a 32 maxon pörgeti, de mivel töb ezer gpon/ujfent már epon van /lesz a digi-nek, és ha mindenki az 500-1000-res csomagot rendeli meg, a Digi-nek nem hiszem hogy ekkora kapacitása lenne.
300-600e elöfizetöje van oszrágosan a diginek, ha tegyükfel 300e felhazsnálot és ugy hgoy mind 1000netet
az mennyi is? 300 000GiB 300TiB/s letöltési sebesség szükséges TJ elmélete szerint.
ami vlajuk be a Digi-nek nem ál rendelkezésére ekkora sávszél. és ebböl kifolyolag meg is dölt az elmélte, emelet persze az hogy gibsz jakab torent huszár, atol még asd elek nem kell az legyen és lehet hogy csak levelezeik ami 1-2gb/ho , és mivel asd elekböl több van mint gibsz jakabbol digi felhasználo ezért böven jol méretez a digi nem méretez alul se felül. és nem kéne terjeszteni a petykákat miszerint eltünik az 1000-res csoamg mert az is baromság, nem tünik el marad 1000-res csomag,
eddig sem volt elérhetö mindenhol, volt ahol switch miat nem volt elérhetö, most anyni változik hogy egyes helyeken az epon miatt nem lesz elérhetö. de attol még 32fö nem fog 900mbits-et kihazsnálni 1 idöben.
de emelet ha azt veszük, hogy gponal 2,5gbits volt és az is 32felé osztva, akkor ? 2db gigás és 1db 500-as és a maradék 29 felhasználo meg szopogatta a kisuját? nagyon nem, mindenhol jol., pont ez a lényeg az epon rendszer sem lesz 0-24-ben pörgetve, mindenkinél,
munkára meg továbbra is ott van a bérelt vonal, diginél is lehet akár. ez továbbra is lakossági internet. -
worxland
addikt
válasz
kevinium #42155 üzenetére
"Tegyük fel, hogy az átlagos internetfelhasználás (csak a letöltést számolom, annak van értelme szerintem) havonta 100-200GB között van." - Egy nullával fölülbecsülted (legalább). Innen az egész számolgatást kidobhatod. Vér István és baráti köre nem egyenlő az átlag internet-használó publikummal, bármennyire is ez szűrődik le a vélt ismereteidből.
-
PeterPH
senior tag
válasz
kevinium #42155 üzenetére
Tiszteletreméltó próbálkozás, viszont teljesen légből kapott ("feltételezve", "ha", "tegyük fel", "szerintem", stb).
Szerencsére a szolgáltatók ennél nagyságrendekkel pontosabban tudják méretezni a hálózataikat, hiszen rendelkezésükre állnak a konkrét forgalmi adatok. -
kevinium
aktív tag
Akkor matekozzunk!
A diginek a 2013-as adatokból 2017-re extrapolációval éves 1%-os növekedést feltételezve megközelítőleg 320.000 ügyfele van. forrás: http://index.hu/tech/2013/06/25/szazezerrel_tobb_a_szeleesavu_internetelofizetes/Tegyük fel, hogy az átlagos internetfelhasználás (csak a letöltést számolom, annak van értelme szerintem) havonta 100-200GB között van. (Szerintem közelebb van a 100-hoz, de akkor kiszámolom a két szélsőértékre.
Továbbá tegyük fel, hogy a forgalom 70%-a belföldi 30%-a külföldi. (Ha valaki nem ért egyet a feltevésekkel, vagy pontosabban tudja, az tudassa.)
Továbbá tegyük fel, hogy a forgalom 80%-a csúcsidőben vagyis 10:00 óra és 22:00 óra között kerül forgalmazásra. (Ergó erre kell méretezni a kapacitást...) 12 óra alatt.
Utolsó feltételezés, hogy a terhelés időben eloszlik, és elég belső kapacitás áll rendelkezésre, hogy azon előfizetők kapacitását akik éppen nem használják mások teljes egészében kihasználhassák... (Természetesen az átlagos letöltési mennyiségig. Overbooking...)
A fentiekből adódik, hogy a digi-nek előfizetőnként 100GB átlagos letöltési mennyiség mellett a belföldi forgalom-kicseréléshez szükséges kapacitása 110Gbit/s kell legyen, és legalább 47Gbit/s külföldi vonallal kell rendelkeznie.
Ha a 200GB átlagos letöltési mennyiséggel számolunk, akkor belföldre 221Gbit/s kapacitással kell rendelkeznie és 94Gbit/s külföldi kapacitással...
Mivel az eredmény felülmúlta a várakozásaimat ezért kiszámoltam (mbit/s)/előfizetőre a 12 óra hosszúságú csúcsidőre is az eredményeket.
100GB esetén 0,345Mbit/s jut egy előfizetőre (a 12 órás csúcsidő alatt) belföldre és 0,148Mbit/s külföldre.200GB esetén 0,691Mbit/s jut egy előfizetőre csúcsidőben belföldre és 0,296Mbit/s külföldre.
Végezetül GB!=GiB!=Gbit (A gigabájt, a gibibájt és a gigabit nem egyenlőek egymással), de a 1GB=1000MB=8Gbit=8000Mbit=953.674MiB igen...
Számítások: 100GB*8/30 (gigabit/nap) * 0,7 (belföldi forgalom aránya) / 12 (csúcsidó hossza órában) / 3600 (átváltás másodpercre) * 0,8 (mert az adatforgalom 80%-a zajlik csúcsidőben) * 320.000 (előfizetők száma) = 110,617Gbit/s
Konklúzió: Mivel a digi szerintem nem rendelkezik ekkora kapacitásokkal, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy az átlagos letöltési mennyiség még kisebb, mint 100GB és valószínűleg a belföldi adatforgalom aránya magasabb, mint amivel számoltam. (70%) És eléggé vitathatónak érzem a számítási módszeremet, de ha valaki tud jobbat az jelezze.
Remélem jól szórakoztatok...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
poli27 #42153 üzenetére
A fő hálózatot, pláne a bix irányút, valószínű hogy a felhasználó nem fogja megfektetni, de az tény, hogy egy alhálózati részt rossz méretezéssel bizony meg lehet fektetni, és ezt már saját magam is tapasztaltam, de volt itt szerelő és ő is mesélt érdekes dolgokat, (és itt nem a digi fő gerinc hálózatára gondolok, hanem ami az épületek között fut). Sajnos az utóbbi időben itt is mérhető problémát tud okozni a túlterhelés a hálózaton, mert az is biztos, hogy próbálja a rendszer dinamikusan megtartani a kiadhatót, de sok esetben ez nem sikerül neki probléma mentesen.
Sajnos bizonyos területek jobban terhelek, míg más területek (és ott lehet talán örülni) nem terheltek (kisebb a felhasználás). -
poli27
veterán
válasz
TeeJay #42152 üzenetére
Csak kérdezem szerinted az országban akkor csak 12-14db gigabites előfizető van, ugyanis ezt mutatja a bix grafikon, szakadjál már le erről, hogy 2-3 ember megakasztja... jha és akkor a kissebb csomagokat nem is mondtam az is benne van akkor nincs több 3-4 előfizetőnél a Diginek ezekszerint, ne röhögtessél már!!! 13-15gbit/s a max forgalom csúcsidőben a Diginél, és azért elég nagy csomagokat árul, igaz nem minden forgalom megy keresztül a bixen, de az elméleted akkor is sántít nem kicsit nagyon...
-
TeeJay
félisten
válasz
adika4444 #42133 üzenetére
Inkább az lesz az érdekes hogy két 500-as user sem tud majd egyidejűleg max sebességen menni mert 32 előfizetőre jut a ~900/~830-850 megabit. GPON esetén még két 1000-es előfizető sem tudja lerántani. Csúcsidőben 10 user esetén izgis lesz a lefelé irány pláne ha 3torrentező akad a lépcsőházban
A feltöltés miatt egyébként várom mert rajtam segítene hiszen a lépcsőházunkban csak nincs 5 darab 500-as hardcore seeder bár ha lenne is még 150 megabit bőven marad a mostani 50helyett -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
haddent #42149 üzenetére
Nagy cikk nem kell, a wlan kapcsolat half duplex. 450es linksebesseg eleg a 200Mbithez, nem kell 866os AC.
Csak mind ado mind vevooldalon legyen meg a 3T3R.
Adika4444: ne vicceljunk mar, az a problema hogy az AC-s űberroutere csak 2savon ad-vesz legyen barmilyen szabvany...2T2R-es 300Mbit 11n-nel, mig a masik oldal 3savos. (2*150Mbit vs 3*150Mbit 40MHz-en es erre jon a half duplex)
-
TayRol
nagyúr
működik minden, köszönöm az összes segítséget, ám az lehetséges, hogy a wdr4300-as nem tudja wifin kitolni magából a 200/100-as netet? a másik oldalon egy tplink archer tu4h van, ami ac-s.
-
adika4444
addikt
válasz
haddent #42138 üzenetére
Én vagyok talán legkevésbé felháborodva. Én azokra gondoltam, akik majd hőbörögnek, meg megjósolják hogy holnap csődbe megy a DIGI...
A kapcsolat minőségét illetően igazad van, január óta múlthét csüti-péntek-szombat volt az első alkalom hogy kicsit akadozott, de az lehet hogy belső gond volt, a lényeg hogy szombat délután óta hibátlanul megy.
És igen, a ping is nagyon alacsony, és meglepően sok helyről tudja közel max speeddel szedni az anyagokat úgy, hogy ha fullon töltök akkor is a ping max. 4-5 ms-re ugrik fel Bix felé. Telekomnál koaxon 7 ms volt a legjobb eredményem, aztán amikor elkezdték rákötögetni az utcát lett abból 8-10 is. De most már a lényeg, hogy van DIGI.
Az utcába asszem rajtam kívűl 1 vagy 2 ember DIGI-s, és ők se hiszem hogy túl kockák. Úgyhogy ott jóformán én vagyok csak a kihasználós felhasználó. Azt mondjuk nem értem hogy miért pont a mi területünk jött szóba amikor biztos lett volna még más jobban jövedelmező, de én örülök a legjobban neki hogy így döntöttek, mert az ő szolgáltatásuk a legjobb a UPC-t is beelőzve.
-
haddent
addikt
válasz
adika4444 #42136 üzenetére
Pont így gondolom. Igazából a full duplex 100 -as is elég, főleg, hogy minőségi, kicsi a ping és stabil, nincs jitter, packet loss stb.. Csak azért akarok 100 fölé menni, mert minimálissal drágább, és a torrent a 100mbits -et néha kimaxolja, és hát akkor miért ne? E-penisnek nekem is jól esne mondani, hogy Dzsidzsabit, és mivel FTTH meg családi házas környék ezért meg is kapnám lazán, de van egy sanda gyanúm, hogy az 500 se lesz bottleneck. Ha mégis, akkor azzal az 50-60megaBYTE/s -el eltengődöm majd valahogy
DonMaster értem az elméleti felháborodásotokat, de itt pofaszaggató sebességekről beszélünk havonta egy marék kavicsért és a mai világban ami ennél sokkal fontosabb az az, hogy iszonyú jó is a kapcsolat, nem csak gyors
-
DonMaster
addikt
válasz
adika4444 #42136 üzenetére
nem vonják vissza kitalált ki ekkora bullshit-et?
eddig is az 1000-rest az kpahatta ahol meg felelö volt a kiépités mindig vizsgálodtak
most igy ahol epon lesz anyni változik, hogy ha van emg rendelés tudják mondnai, hogy ott nem érhetö el mármint azon a területen az 1000-res, ennyi.
eddig is mondhatta bármikor hgoy ott nem érhetö el az 1000-res és csö.
az 1000-res marad, de most igy kb csak a szerencsésebbek fognak belöle részesülni. mármint nem lesz elég az 1000-resnethez jo helyre költözni ahol digi van hanem olyna helyre kell ahol az 1000-res is elérhetö,
enyni változik,
ahol van már 1000-res ott marad tovbbra is, ami nagyon sok helyen elérhetö már most is.
de szerintem még epon környezetben is kitudják vitelezni az 1000-ret. akár dual optikával stbsbt. bár a sima gponhoz képest elégé .... szoval értitek. de ez van. -
adika4444
addikt
válasz
haddent #42135 üzenetére
Szia!
Ebben mondjuk van valami amit mondasz
De nagy pofaégés lesz a DIGI-nek ha visszavonják a gigabites netet. Nem azért mert bárki is kihasználná, hanem mert az hogy kiadják majd visszavonják elég meredek...
Én sztem egy 500/200 manapság már bőven elegendő tud lenni mindenre. Talán már 300/200 körüli sebesség is... -
haddent
addikt
válasz
adika4444 #42133 üzenetére
OFF
Jól hangzik a Gigabit, de szerintem nulla értelme van és erősen kétlem, hogy bárki ki tudná használni. Illetve aki igazá ki tudná, annak full duplex kéne, mert nyilvánvalóan adatcsere történik óriási méretben. Az 1000 le link mellé a 200 fel botrányosan karcsú, szerintem. Persze az 500/200 is, de az mégis kicsit racionálisabb közelítés. Nekem egy ideje 120 -as Tréhóm volt (egy rakat szar), most 100 as Digire lecsaptam, hogy ki legyen építve gyorsan. Amint lejár a Tré hűség 500 -as lesz valszeg. Ha lenne a 200 -asból, vagy az 500 -asból PRO csomag (full duplex) akkor inkább azt venném, mint 1000/200
/OFF -
eastsider
nagyúr
Valahol lehet róla olvasni, hogy hol fejlesztenek / terveznek fejleszteni optikát digiék?
-
adika4444
addikt
válasz
haddent #42132 üzenetére
A mostanság kezdődő optikázási területekre gondolt. Ami már megvan azt nem gondolnám, hogy bolygatnák. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy az 1000-es csomagot fogják-e ott adni ahol eddig adták, vagy lezárt lesz és csak az használhatja aki már előfizetett. Mert azért ilyet visszalépni eléggé....
-
poli27
veterán
válasz
szabogabor10 #42130 üzenetére
Allitolag minden ujonnan epult terulet..
-
-
kevinium
aktív tag
válasz
Ranger^41 #42119 üzenetére
vpn képes legyen, vagy csak engedje át a vpn-t?
http://www.tp-link.com/sa/FAQ-558.html
Csak mert írtad, hogy pc-vel is próbáltál csatlakozni... Ha a routeren nincs vpn-passthrough funkció, attól még a megfelelő port megnyitásával kapcsolódhatsz számítógéppel (router mögül...)
Ha nincs vpn-passthrogh, akkor port-triggerrel lehet portot nyitni... (Ez általában tudják a routerek a port-forward mellett...)
1723/tcp, 500/udp, 1701/udp kellhetnek, a használt protocol-tól és beállításoktól függően, ezek az alapértelmezett portok listája vpn-hez... A trigger port és incoming ports megegyeznek...Ha a routerrel akarod felépíteni a vpn-kapcsolatot, akkor hagy figyelmen kívül amit írtam...
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
wwenigma #42123 üzenetére
Routerbe menő kábelt pcbe dugva hibátlan. Eleinte csak eldobáltaa kapcsolatot, most már fel se kapcsolódik. A régi nem tudom milyen volt, a mostani ac750. Kb 2 hete kötötték, akkor kimérték a kábelt, es nem volt gond. Ugyfelszolgalatot is hívtam azt mondják az ő oldalukon nincs hiba.
-
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #42116 üzenetére
Románoknak a wifi mentes cuccot adják
azon egyik port gigabites másik csak 100-as de amúgy a BCM chipset azonos rajta
ha jól emlékszem valami 800dollár körüli árat láttam 20darabra vetítve, gondolom nagyobb mennyiségben még olcsóbb...zsolt501 :
örülnek vagy sem az előfizetők a DIGI-nek a marha nagy villanyszámla miatt megéri átépíteni
a mostani GPON 32lépcsőházas megoldástól az EPON is 10x nagyobb kraftot ad majd
annyi hogy ha a maximum csomag 500-as lesz akkor ezt kell szeretni de legalább nem egy vagon lépcsőház kapja a 2,2/1,1gigabitet hanem csak 1lépcsőház 900/850körül
az ONT sem vészes ráadásul már csak az előfizető terheli nem egy komplett lépcsőház lóg rajtaigazából azt leszámítva hogy 1000-es csomag nem megy rajta illetve hogy 1 eszköz helyett 2 eszköz kerül az előfizetőhöz nem látom azt hogy akkora hátrány érné az embert
mondjuk várjuk meg Pesten 19. kerületben mire építik át a rendszert és okosabbak leszünk
én sem bánnám ha maradna a GPON és a 3in1 Huawei ONT-k mert akkor 1 eszköz letudná a netet és TV-t
meg akkor nagyobb max sebességen osztozhat a max 32user és lehet 1000-es csomag is -
Varszegig
veterán
válasz
Flashget #42110 üzenetére
Azért ez nem biztos, hogy nem rendelhető pl. Gödöllőn az 1000-es csomag, max ott nem epont-t kap. Az online felületen simán tudok rendelni Gödöllői címre 1000-es netet. Persze mondhatják, hogy ott technikailag nem lehetséges, és akkor meg az van amit írtál, de nem 100%
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan vpn képes routert, ami megbirkózik a lanos pppoe digi nettel? Már a második tplinket gyújtom fel lassan... Lcp down, padi pado timeout
-
solyomferi
tag
Itt Veszprémbe is hozzák az új dobozokat.
A lépcsőházban már megvan most már csak a lakásokba kell átkötni.
FTTH övezet. -
TayRol
nagyúr
Hívtak a Digitől, hogy az 1-es portot megnyitották a routeremnek.
Innentől kezdve gondolom a routeremet rádugom az ont-re, belépek a kis tplink-embe, beállítom PPPoE-re, beírom a tőlük kapott papíron található usert+passt és működik is?
-
[Laca]
tag
no végre bekötötték
Bp, XVIII, Szent-Imre kertváros
ZTE F668 ONT-ot kaptam
Speedtest eredmény:
[link] -
TeeJay
félisten
válasz
bambano #42107 üzenetére
kiderül majd gyakorlatban a 900megabites lefelé irány mire lesz elég csúcsidőben
a felfelé 830-850 bőven kitarthatmásik téma kis nyomozás után infók az EPON ONT-ről
HG323GW típust fognak adni idehaza is úgy néz ki a poli által linkelt fotóból
az pedig ezt tudja [link]EPON ONT
2darab gigabites 1 telefon csatlakozó
2x2:2 BGN Wifi-vel
kérdés hogy bridge módban lehet-e majd használni vagy itt is könyörögni kellBCM68385F chipset van rajta, annyira sz@r már akkor nem lehet
viszont azt nem értem ha valakinek lesz net és TV is annak berakják mindkét kütyüt az egy szál bejövő optikai kábelre valami osztóval? vagy külön húznak az ONT-nek és a DVB-C cuccnak is szálat?
-
TeeJay
félisten
Akkor a panel is EPON lesz úgy néz ki... Na mindegy a mostanihoz képest így is fejlődés lesz meg legalább nem egy egész lépcsőház fog lógni egy mezei home ONT-n és nem szívják le 20000 sávon hanem csak lakáson belül lesz terhelve a netes cucc... Mondjuk így két eszköz is lesz és építhetek ki az ajtó felett 2 konnektort úgy hogy egy sincs LOL
Már csak az a kérdés hogy 16 vagy 32 felé osztják-e majd főleg ha több 500-as előfizető is neki esik a 900 megabites lefelé iránynak egyidőben
-
upc8823
tag
OLT+ONT
OLT
OLT
ONT
huawei hg8010 kedvencem
Huawei HG8247 CATV
Huawei HG8245A
splitter a dobozokba
splitter 1/8
splitter 1/4
splitter 1/8 -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lócitrom #42101 üzenetére
Nem a te nevedre erkezett kiertesitett kuldemenyt sem vehetsz at elozetes meghatalmazas nelkul. Ez nem a valtozo vilagrol szol. Ha tudom az azonosito adataidat es bemegyek ugyet intezni, orulnel neki? Szerintem tul van targyalva, ez igy normalis. Vagy meghatalmazott leszel vagy nem intezel ugyet.
-
lócitrom
őstag
válasz
Flashget #42100 üzenetére
én ezt értem és sejtem, hogy van erre vonatkozó bekezdés, de ebben a világban kétlem, hogy valóban sokan igényelnének x ügy miatt meghatalmazásokat. az a világ még lehet nagyon kényesen kezelte ezt, de most 2016 van. más korszak és a világ pedig túl gyorsan változik, nem életszerű egyáltalán.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- Elemlámpa, zseblámpa
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged