- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
MDanny
senior tag
válasz
vargalex #51606 üzenetére
Légkábel. Fontos, hogy ez tervezett vonalvezetés, az Öv utca környékén már most több dolog eltér tőle. Amúgy ha 1-2 oszloppal arrébb van a hálózat vége (kötődoboz), akkor is van esély rá, hogy be tudják kötni majd.
Mellesleg ma már a gerincek kiépítése zajlott az Mogyoródi út - Öv utca - Szuglói körvasút sor környékén.
-
Ferenc.
tag
válasz
vargalex #49816 üzenetére
Ó köszi, most már maximálisan értem! Ilyen persze hogy nem lesz, hogy erre is meg arra is csatlakoznak, mert mindent a tp link routerem csinál, a zte csak adja a jelet neki azt kész, más dolga nincs arra nem csatlakozik semmi (maga a tp link routeren kívül), különben nem lenne értelme az én routeremnek, ha nem azt használnám ki.
-
CyberPunk666
senior tag
-
Ferenc.
tag
válasz
vargalex #49578 üzenetére
Köszi a megnyugtató választ, mert amazonon is jókat látok róla, így meg is rendeltem. Izgatottan várom a digit, hogy akkor mit tud majd a rendszer!
Ha 400 megával megy majd wifin ezekkel az 1900megabites eszközökkel, már meg leszek elégedve.. S igen, természetesen van usb3.0 a PC-n..
Sok sikert mindenkinek!
Tanulságos volt a mai nap, sok tanulni valóval.
-
Ferenc.
tag
válasz
vargalex #49569 üzenetére
Köszi, láttam, de nem igazán kapható még nálunk, s nem lesz olcsóbb annál az asus-nál. Várok még pár napot aztán eldöntöm.
A lényeg, hogy ki veséztük a témát rendesen, most már minden újonc tudni fogja, hogy mibe vég bele, ha gigabites nete van, persze a legegyszerűbb az utp kábel és kész. De ott is én úgy tudom, hogy a cat5 az csak 100 megát tud, a cat6 már többet. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
vargalex #49204 üzenetére
Az egyszer megy egyszer nem inkább a volt 2-3 alkalom hogy ment.
Port forwardnál csak portot adtam meg ami a fix ipjű géphez megy. Amúgy ha az rossz lenne attól még legalább a router webui-ját a default portján el kéne tudnom érni. Ami még furcsa hogy kb óránként kapok új ipt (mármint a noip oldalán ami látszik)
Lehet tévedek de mintha eddig amikor ment volna a dolog akkor 100.x.x.x volt a cím (nem 100% de kb 80%).
Most épp 77.x.x.x a cím. 1 óra sem telt el -
szabi__memo
nagyúr
válasz
vargalex #49202 üzenetére
És egy telefonhívásra kapok? Ennyi és végleg megoldják?? Ez egy opció vagy mi a franc??
Sajnos én most nem vagyok a router közelében ezért igyekszem távolról a legtöbbet kihozni. Van a linuxos gép mellett egy windowsos is. Most bekapcsoltattam. A noip win progija is ugyanazt a címet jelenti le de gondolom ezzel nem vagyunk előrébb. 94.21.x.x
Délelőtt egyszer helyrejött a windowsos gép bekapcsolásával. De most nem. Lehet néha jó címet kap a router néha rosszat? -
dchard
veterán
válasz
vargalex #48457 üzenetére
Olvastam erről, de nem volt meggyőző a ripacskodás, mivel minden panaszra volt két komment, hogy náluk márpedig jó (owrt). LEDE gitet most toltam át, de nem találtam semmit, ami az érintett platformon vagy ramips-en indikált volna bármi javítást ami a wifi teljesítményére utalna, de hátha te többet tudsz.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
vargalex #48429 üzenetére
Ez hogy sikerült? A saját tesztjük szerint optimalizáció után sem mentek 550-560mega fölé. Biztos, hogy NAT-on mérted a 900+ megát?
Dchard
-
bounty123
őstag
válasz
vargalex #47587 üzenetére
Elég erősen WAN oldalról léptem be a management felületre a 0 perces routerre (nem én voltam otthon a szerelésnél), a munkahelyemről, ami nem digis neten van. Most is vígan elérhető az egész világ számára a huawei routerük login oldala. Még csak le se tiltható, hogy a 80-as port mondjuk csak LAN felől legyen elérhető, max a port forwarddal lehetne trükközni. Persze mindez nem lesz probléma, ha majd bridge (modem) módban megy a cucc.
-
bl4ze
veterán
válasz
vargalex #46453 üzenetére
ZTE F688 router, és egy media player wifi-n kezelné ezt. Mede8er MED600X3D
Sajnos az opensubtitles variált, és így hetek óta nem tudunk online keresni, és letölteni feliratokat.
Az opensubtitles egyik adminja írta be ezt a megoldást, és aki meg tudta csinálni, annak működött.
-
Mate
nagyúr
válasz
vargalex #44267 üzenetére
Jó párszor előfordult, hogy digis emberke elvágta a upc koaxot és felhasználta. Nem foglalkozott azzal, hogy az előfizetőnek élő szerződése van még UPC-nél valamilyen szolgáltatásra. Így viszont nyissz, üzemzavar az előfizető meg UPC-t savazza, amiért nincs szolgáltatás. UPC kimegy és többnyire lenyeli a ktg-et, amit a digi okozott.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
vargalex #43723 üzenetére
Ki kell számolni, de nem 100000 Ft lenne, ennyire ne túlozz már! Anno én is UPC-ról váltottam Digire és nem fizettem sokat, pedig közelebb voltam a húség végéhez, mint az elejéhez.
Hogy jött ki az 483266 Ft??
Így kell kiszámolni:
(Listaár-kedvezményes ár)* hűségidő megkötése óta eltelt hónapok száma.. -
__Keskin__
tag
válasz
vargalex #43699 üzenetére
Ez így van, nekem is jelen pillanatban még egy 1043nd v2 van wrt-vel és a 200-as csomagot gond nélkül viszi.
250-300 a határ attól függően mi megy még rajta, de 200-as csomagig biztonságosan használható(igaz ott már 90-100% a cpu terhelés, de nem okoz neki gondot).
Én is most készülök beruházni egy linksys wrt1200ac-re (2*1,3Ghz) az már nagyobb csomaghoz is jó, persze nem a net miatt, csak már kezdem kinőni szegényt, vagy lehet jobban járnék ha építek egyet. -
attilav2
őstag
válasz
vargalex #40296 üzenetére
Chaos calmer 15.05-öt raktam fel, akkor ez azt jelenti hogy wrt160nl en nincs ipv6 támogatás ??
Esetleg próbálkozzak egy factory resettel? Vagy flasheljem újra úgy hogy nincs bejelölve a 'keep settings' ?
Vagy a factory bin-t flasheljem fel? De ha már van fenn openwrt akkor a sysupgrade-ot szabad csak felflashelni nem? Előtte 14.07 volt fenn de abban sem volt WAN6. Most akkor cseréljek routert hogy legyen v6 támogatásom? Utána néznél hogy a wrt160nl ből miért felejtették ki, egyáltalán kifelejtették e a v6 támogatást? -
Flashget
félisten
-
LazaCCC
tag
válasz
vargalex #37825 üzenetére
Nem mondta senki sem, hogy várok rá, én már elintéztem reggel
Csak kíváncsi lettem volna, hogy milyen módon kezelték az ügyétEgyébként a csaj simán felvette, mint hibát, de én is azt gondolom, hogy ez nem hiba, hanem tudatosan így állítják be ... aztán van aki panaszkodik, van aki nem.
Szerk:
De úgy tűnik minden nap tanul az ember vmi újat ... két hete egy T-Com-os ONT-vel kellett megszenvedni, abban volt beépített router is ... pont ezzel volt a baj
-
Flashget
félisten
válasz
vargalex #37499 üzenetére
Szia.
Mivel azt használja értelemszerűen azért írtam annyit.
Gyári 125 a max.saját magam véleménye, ha nem akarnék másik routert venni 100/100-as netem lenne a V1-el ez az egyik legjobb ár/érték arányú (a másik az 500/200). Arra maxi jó cucc.
Olyan mindegy, hogy az a valami 2 vagy 1 perc alatt jön le, de ha fel tölteni kell nagy méretű fájlt szerverre már nem mindegy meddig fogja a gépet és sávszélt. -
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz
vargalex #36159 üzenetére
eredetileg innentől olvasd a fejleményeket.
-
PeterPH
senior tag
válasz
vargalex #36159 üzenetére
Eredetileg egy azaz egy db switch fogyasztásáról (2W vs. 20W) esett szó, a többi részével egyetértek.
-
Multibit
nagyúr
válasz
vargalex #35950 üzenetére
Szia!
Egy Zyxel NSA325v2 bizony alsókategóriás és hiába nem erősebb a benne lévő CPU, mégis egy más világ a router+HDD kombóhoz képest! Többek között azért is, amit a második mondatodban leírtál. De ha valakinek az áramfogyasztás a kizárólagos szempont, akkor persze jobban jár, ha routerét erőszakolja meg (az ezzel járó összes nyűggel együtt). -
< CyberBob >
őstag
válasz
vargalex #35528 üzenetére
Ezzel kezdtem: "500/200 -as net, router nélkül, Core2Duo és tudna többet is."
Vagyis nincs router. A pc tárcsáz be (16. ker. ftth kertes házas terület). Méréskor a flash tekeri a processzort, de "valós" letöltésnél (200+ szál) csak 30-40% magonként szóval van benne bőven tartalék.
-
válasz
vargalex #35519 üzenetére
Értem én amit írsz, de te figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy amikor sebességet mérünk a program erőforrás igénye, az forgalmazott adatok mennyisége a mérés során 1GB alatti, amit a számítógépek a memóriába tudnak futtatni. Itt ha minden jó a szolgáltató részéről egy egyszerű gépen is mérhető gigabites hálózaton 900-950.
Természetesen későbbiek során igaz lehet a szövegük: az internetes csomagok sávszélességének teljes körű kihasználásához és a többi....
De a Speedtest méréséhez nem kell csúcstechnológia.
Ha már a HDD-t említetted amit használok egy Hitachi 500-as 5400 RPM
Ezt tudja: 1004Mb/s media transfer rate (512byte), SATA 3Gb/s, akkor ez tudja amit írtál? 940 Mbps-el számolva 117,5 MB/s.
Biztos kell SSD?
Másik dolog mivel a DIGI gigabites routert adott, mert máshogy nem tudta a szolgáltatást biztosítani, kell nekem a számítógép oldaláról foglalkoznom a PPPoE-val? Egyáltalán nem, a router végzi ezt a munkát.Amire eddigi hozzászólásaimban utalni akartam, az hogy most 200 és 540 közti sebességet mérek -csak mérés, nem folyamatos használat- nem szükséges a csúcstechnológia, de a szolgáltatónak biztosítania kell megközelítően azt a sebességet amit kínálnak.
A szerelők a méréshez azzal a konfigurációval jöttek, amit ők írnak és még sem került elő 545-nél nagyobb sebesség.
DIGINet 1000:
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB SSD meghajtó Gigabites hálózati kártya
Windows 7,Linux, MacOS Gigabites router (opcionális)
Köszönöm a figyelmeztetést, vettem.
"Ezt már egyszer végigbeszéltük.." nem fogom a továbbiakban ezzel untatni a fórumot olvasókat, bár nem győztél meg arról, hogy kellenek a normális használathoz az emlegetett dolgok, mert a számítógépek nem egészen a leírtak szerint használják a hálózati kapcsolatokat. -
MoKiLoK
csendes tag
válasz
vargalex #35438 üzenetére
Nem, nem hiszem.
Azt észrevettem, hogy a sima kábelmodemes netnél hónapokig nem változik a kiosztott IP-m, ezért is tudom távolról mindig elérni (telóról) a Luci-ban levő transmissiont és letöltéseket indítani vagy Ftp-n letölteni.Viszont a 100/50-es PPPoE optikai netnél változik a kiosztott IP cím, de konkrétan nem tudok biztosat válaszolni a kérdésedre.
-
MoKiLoK
csendes tag
válasz
vargalex #35259 üzenetére
Szia Alex!
Köszi, beállítottam azt is, de semmi változás.
Nem tudom, hogy én vagyok-e ennyire béna, de 3 hetes kínlódással sem sikerült magam aktívvá tennem.
A szitu a következő: a lakásomban csak 8 Mbit-es Digi net van (Strada), ami egy sima, régi kábelmodemen jön, azután van kötve egy TP-Link WDR4300-as router, amin Luci van és ha még emlékszel, te állítottad be nekem a portokat és egyebeket, ami azóta is jól működik (tehát aktív vagyok)!Namost: a szüleim házához végre elért az optika és oda lett bekötve a 100/50 és ahhoz adták az előzőleg említett Huawei modem/routert. A poén az, hogy elhoztam a lakásból az általad beállított WDR4300-t, rákötve a NAS és USB-n egy 2TB winyó és ezt a routert rákötöttem a Huawei-re. Döbbenet, de amíg a lakásomban a sima kábelmodem mögött aktív vagyok, ugyanazzal a konfiggal és beállításokkal a Huawei mögött passzív maradok.
Azt nem is részletezem, hogy emiatt már hányszor hívtam a Digit, semmi megoldás részükről (ha kijön a szerelő és rá mér a netre és jön az adat, akkor kiszállási díj + semmi változás, az nem érdekli őket, hogy P2P hálózaton passzív vagyok és nem tudok csatlakozni peerekhez).
Ebből számomra kiderült, hogy a Huawei-ben lehet a hiba, de hiába csinálok bármit, bármilyen portra, továbbra is passzív maradok, mintha a modem/router leszarná a beállított portokat.
Már üvölteni tudnék...
Valami sejtés vagy valami ötlet részedről vagy bárki más részéről?
Elképzelhetetlennek tartom, hogy akik hasonló Huawei-t kaptak a mostanában bekötött nethez, azoknál nem jött elő ugyanez a szitu...Valaki tudna segíteni???
-
TeeJay
félisten
válasz
vargalex #35417 üzenetére
ez a két legtöbbet használt szerintem
én megteszteltem 8seederrel a 3.4.4-es uTorrent-et bekapcsolt és kikapcsolt uTP-vel is
az eredményeket látni lehet
illetve legújabb qBittorrent is szintén be és kikapcsolt uTP-vel is
ott is leírtam mi a helyzet. mást én nem használok de most már az is kiderült hogy maradok 2.2.1-es uTorrent-en és uTP-t DIGI-s előfizetőként el kell felejtenem, nálam akkor meg 90megabájt fölé ha ki van nyomva. persze jobb lenne ha lenne 20seeder akkor tuti elég sávszélesség lenne 1000-es csomag tesztelésre is, nálam a 94megabájt maximum bőségesen elégfeltöltésemet is szépen láttam hogy milyen huzamos ideig
nálam letöltés oké feltöltés torrenten oké, annyi hogy hétvégén belassul a feltöltésem de az DIGI hálózati okok, nyomozzák még mindig mi a fene van mert az ONT szerintük nincs terhelve mégsincs hétvégén 60megabittől több feltöltésem. na mindegy ez van -
válasz
vargalex #35287 üzenetére
Persze úgyis lehet mérni. De a Digi a feltételeknél említ routert, azt nem hogy attól függően ad-e annyi sebességet vagy nem, mivel telefon előfizetésem is van, az a router nélkül nem működik, nem igazán van értelme direktbe mérni.
Nekem a szolgáltatási része a fontos, hogy amit ajánlanak, tudják e biztosítani.
Abba meg nem mennék bele, hogy a processzor egyáltalán nem foglalkozik hálózati dolgokkal, van rá céleszköz, lehet hogy nem figyeltem az egyetemen, amikor a hálózati rendszereket tanultuk. Meg abba sem, hogy a Digi eszközök pppoe csatlakozása némileg más, mint a klasszikus PPPoE.Közben lett segítség, ezt írják:
DIGINet 1000:
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB SSD meghajtó Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS Gigabites router (opcionális)Teszt eszköz: Intel i7 processzor 2,7GHz, RAM 8GB, Gigabites hálózati kártya, Windows 10 64 bit és 575 Mbps a mért sebesség. Nem hiszem, hogy az SSD meghajtó hiánya ennyit befolyásolna, meg sem "mozdult" a hdd a mérés alatt.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
vargalex #29856 üzenetére
csak a laptopon megy torrent és a globális szálak száma 500
most kapott viszont a router 2 bika asztali gépet LAN-on és bár azok csak a feltöltést használják az 54megabitből és ott sem 100%-on, mégis ha a laptopon 16megabitre korlátozom a feltöltést és mellette megy a két asztali gép ami kihasználja a maradék feltöltést, egy idő után elszáll a router webes menüje és az egyik asztali gépet elkezdi ledobni a hálózatról 1-2másodpercre.
csak a restart segít utána viszont már jó.
szóval router csere mindenképpen lesz, és gondolom nem a 100/50-es net miatt van a gond
egyelőre torrent le lesz állítva, mert fontosabb a meló -
bambano
titán
válasz
vargalex #28886 üzenetére
nem hekkeltem dyndns-t, de amit magamnak csináltam, az nem küldi át a publikus ip-t, mivel felesleges. a http headerekből meg lehet tudni. egy rendesen megcsinált dyndns szolgáltatáshoz tökéletesen elegendő egy usernév/gépnév és egy jelszó.
(#28889) lakisoft: nekem ha 20 nincs, egy darab se
szerk2: közben nézegetem gugli haveromat, és a legtöbb válasz ilyesmi:
wget -q http://username:password@members.dyndns.org/nic/update?hostname=hostname.dyndns.org
vagyis a dyndns update-hez nem kell tudnia az ip címet az updatelő kliensnek. ezek is értenek hozzá.
-
anarchic
tag
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 4
- Fujifilm X
- LEGO klub
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest