- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Varszegig
veterán
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
wwenigma #40389 üzenetére
nem PPPoE.
nemrég megvette a szolgáltatómat a digi.
de ahogy kisakkoztuk másik topikban, ez bizony NAT-olva van... (más a WAN ip a routeren, mint valóságban, csekkoltam).
ez még az előző szolgáltató maradványa.
sima kábelnet amúgy
már csak azt várom, hogy végre fejlesszenek -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
IX ker-ben megvette a szolgáltatómat a digi. meg is történt az átállás (kábel volt, és maradt is).most tűnt fel, hogy kicsit fura IP-t kapok:
IP Address: 192.168.0.11
persze whatismyip mást mond. valaki találkozott már ilyennek? -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Adamo_sx #40335 üzenetére
Csak egy érdekesség: az átkötéssel új IP címtartományból kapom az IP címeket, így mindjárt meg is nőtt a betörni szándékozók száma. Eddig kb. 2 év alatt összejött úgy 40-50 IP cím, amiket tiltottam, VPN betörési kísérlet miatt. Most, a péntek óta eltelt szűk 5 nap alatt hozzájött ugyanennyi és csak növekszik. SSH, telnet, ftp... mindennel próbálkoznak...
IPv6-ot kipróbáltam, működik, de le is tiltottam utána, mert még nem volt időm arra is tűzfal szabályokat írni... -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Flashget #40378 üzenetére
Nem, itt már régóta DIGI volt. Jó pár évvel (legalább 5) ezelőtt bekábelezték az épületet UTP-vel, aztán elakadt a fejlesztés. Már akkor is volt kábelmodemes internet, reméltem, hogy jön a nagy ugrás, de aztán évekig semmi. Végül tavaly elkezdtek ismét mozgolódni az utcában, persze a házban is újra kábeleztek, gondolom az üvegszálas elosztókat (vagy mi a pontos neve) építették ki szintenként és most már a bekötés üvegszállal történik a lakásokba.
-
törölt tag
válasz
#73820095 #40369 üzenetére
Másik huwit hoztak (kisebb és wifis), úh végre megy a telefon is. A digi sebességmérős oldala viszont nem, így elővettem a speedtestnetet. Aztán néztem egyet...
Mi van a digivel, h még az eredmény is ilyen lett: ping:87, down: 22,45, up: 22-27? Vagyis még a garantált sebesség sincs meg.
-
roli654
tag
Egy gigabites switch-be dugod a DIGI bejövő UTP-t, a saját routered WAN portját és a ZTE router WAN portját.
én mivel annyira nem értek a routerekhez.. ez így nekem nem tiszta. addig értem hogy vegyek egy ilyen switch dolgot.. a switchbe bedugom a utp-t.. s utána mind2 router wan portját szintén a switchbe dugom?
-
roli654
tag
Sziasztok! pár kérdésem lenne.
a lényeg az hogy adott egy router ( ZXHN H298N) "DIGIS" diginet 500-am van. nos csatlakoznék a telefonra ami szép és jó és megy is a net rajta, viszont a telefonon dobálja a wifit. Teló volt szervizben semmi baja. Router volt resetelve meg minden volt már és semmi nem változott a helyzet még mindig fennáll. Van 1 Tplink routerem is ami igaz 300mb/s. Próbáltam valahogy rákötni, de egyszerűen nem megy.. valaki valamire valamilyen megoldást tud? hálás lennék
köszönöm
-
törölt tag
válasz
#73820095 #40332 üzenetére
A netet természetesen beüzemeltem, ráadásul minden különösebb gond nélkül, nem tudom, mit bénázott itt a szerelő... De a telefon még mindig nem él. Írtam emailt, első körben hülyének próbáltak nézni, h de az nem is úgy van, mint tapasztalom... Mindenesetre a többszöri zargatás meghozta eredményét, végre megvizsgálták, mi a gond, és a kihelyezett szép fehér huwi a gond. Így holnap kicserélik újra. De vajon uilyen huwira, v másra?
-
asturel
őstag
Van itt olyan aki TP-Link WDR3600/WDR4300-ról váltott ASUS AC-56U vagy erősebb routerre?
Illetve akinek hasonló asus routerje van, speedtesten mennyiről indul a letöltés? (Nálam tplinkkel ~200mbit, viszont direktbe gépre dugva 600mbit, persze aztán felkúszik a tplinkkel is) -
válasz
gazsiazasz #40355 üzenetére
Nem nálam van sötétség, jó ember. Enyhén szólva hülyeséget írtál. Itt A digi hálózata amúgy a 192.168.0.99 után kezdődik... írtad.
-
válasz
gazsiazasz #40344 üzenetére
Ne zavarjon téged, hogy ez a cím tartomány egy un. magánhálózati cím amit bárki használhat, még te is mini magánhálózatot kreálhatsz, mert erről a hálózatról a nyilvános internetre nem jut ki IP-csomag. Mintha nem is létezne kívülállók felé.
-
válasz
szoszo75 #40346 üzenetére
Ha mostanában vonták be a körzetet a szolgáltatásba, akkor normális. Nálunk is, amikor december elején bekötötték, 830-850 körül mértem a letöltést, aztán elkezdett lassulni (gondolom, ahogy mind több háztartást kötöttek be), és aztán két-három hét után beállt ilyen fix 630-650 Mbps környékére, azóta is ennyi. A feltöltés ellenben mindig is stabil 200 Mbps. Havernél ugyanez volt a helyzet, ahogy minél többen váltottak át Digire, úgy csökkent a sávszél. Nekem mondjuk semmi gondom a 650 Mbps-sel.
-
TomBond
aktív tag
Van már a DIGI Online-nak saját topikja?
Olyat szeretnék csinálni, hogy a laptopra (W10) szeretném valahogy varázsolni a szolgáltatást. Megoldható? Ha igen hogyan? Próbáltam az Andy nevű emulátort, ami működik is, de amikor nézném a tv-t akkor csak hang van kép nincs. -
szoszo75
aktív tag
Hali ! 17. ker családiház. Van bármi jelentősége annak hogy az 500-es netem letöltési sebessége az esetek 90 %-ban mindig 400 fölött volt, ezzel így nekem semmi problémám de egy jó pár napja jó ha eléri a 400-at , zömmel 350 környékén mozog. Tudom ez is a garantált felett van szóval nem is nagyon akarok szólni, meg nyilván semmi értelme de ez így a normális vagy valami azért csak lehet hogy visszaesett ennyire? Független attól hogy csúcsidő vagy hézköznap és az IP címek változása se javít rajta. Észrevétel?
-
Multibit
nagyúr
válasz
gazsiazasz #40344 üzenetére
A digi hálózata amúgy a 192.168.0.99 után kezdődik...
-
gazsiazasz
csendes tag
válasz
kevinium #40340 üzenetére
A digi hálózata amúgy a 192.168.0.99 után kezdődik... Sőt lehet, hogy a következő routerig több fajta hálózaton is keresztül megy a csomag, csak addig layer2 hálózatok vannak, így azoknak a váltása a traceroute-ban nyilván nem látszik (pl mikor a routered utp-vel kapcsolódik az ONT-ra, onnan meg optika megy tovább az kapásból 2db layer2 hálózat összekötve és még ki tudja mi van utána).
-
F34R
nagyúr
Nem ertem egyesek nyavajgasat, nekem upgradelt netem van 40Mbit/s-es os orulok hogy valtotta a regi tetu lassut. Itt nem igen van 100-asnal kissebb senkinek, ha 24-be jaratod mar akkor is igen szep mennyiseget lizingelsz. legtobb embernek meg most sincs 2TB-tol nagyobb merevlemeze, es a contenteket sem nezitek meg olyan hamar, hogy a net sebesseg ne volna indokoltan eleg.
-
ACE-
addikt
válasz
kevinium #40339 üzenetére
Így van, régebben UPC-nél úgy emlékszem 20 körüli pingem volt, sosem volt baj a hálós játékokkal, de rémlik hogy ADSL-en is játszottam nem keveset, és azzal sem volt gond. Szóval ez a legkevesebb, amit problémának hoznék fel, még akkor is, ha nekem 2 ms a bix, és mindig is annyi volt.
Tracing route to bix.hu [193.239.149.1]
over a maximum of 30 hops:1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 * * * Request timed out.
3 <1 ms <1 ms 1 ms pppoe.peer.digicable.hu [10.0.0.1]
4 <1 ms 1 ms 1 ms 10.1.129.193
5 * 2 ms 1 ms ae-3.cr01.budapest.digicable.hu [78.131.4.105]
6 1 ms 2 ms 2 ms te-0-2-0-2.xr01.budapest.digicable.hu [94.21.3.57]
7 2 ms 1 ms 1 ms te-1-229.deninet.hu [217.113.61.229]
8 2 ms 2 ms 3 ms deninet.iszt.hu [217.113.61.234]
9 1 ms 2 ms 1 ms www.bix.hu [193.239.149.1] -
Gézengúz
addikt
-
adika4444
addikt
De igen. A kérdésem kissé félreérthetőre sikeredett, az újracsatlakozásoknak szólt főként. De most már este nem volt egy sem, remélem marad ez az állapot egész hétvégén
.
(#40335) Adamo_sx:
Grat a bekötéshez, használd egészséggel. Ezek szerint igaz a hír, hogy új helyeken már tényleg optikát kötnek társasban is. -
Adamo_sx
aktív tag
Hahó!
Na, a mai nap nálam is megvolt az átkötés, kábelmodemről DIGINet 100-ra. IX. kerület, társasház. Üvegszálat húztak be, Huawei HG8242H-t kaptam. Bridge módban van (így is volt), ez adja a telefont és a TV-t is. Persze a régi kábelmodem helyére nem tudtam felpattintani, kellett neki új csavarokat befúrnom. Node ez legyen a legnagyobb gondom... -
adika4444
addikt
Hali!
Mindenki unatkozhat, én ezt el is fogadom. De az unaloműzésre mindenkinek másak a módszerei.
A DIGI például 2 nap alatt vagy a negyedik IP-t osztotta ki nekem. Remélem most már a hétvégén nem lesznek ilyen érdekes dolgok... A net megy jól.
-
törölt tag
Na, ma reggel megjelent a digi, pontosabban vmi startel kft írta alá a papírt, de a kocsi digis
2 nagyon sötét alakot bírtak küldeni, ill a 2. talán nem, de annak meg szavát se lehetett hallani, az 1. ugráltatta, akitől viszont bmit kérdeztem, már a kérdést sem értette... És azzal sem volt tisztában, mit kell bekötnie, és egyéb apróságok.
A routerre közölte, h tp-link legyen, ezt ő nem tudja megcsinálni, madzaggal se tudta beüzemelni egyébként, közölte, h nem jó a windóz.
Úh elvileg van, és működni is fog, ha megcsinálom
A telefon azóta is foglaltat jelez*, pár óra átállást ígértek, ezért nem adtak végül ideiglenes számot. De lassan már érdekelne, h a digi-időszámítás szt a pár óra mikor telik le...
*Kivéve mikor süket volt, mert kihúztam a huwit, h most még úgysincs netEzt még szokni kell.
Ez egyébként normális, h a terminál ennyire melegszik? Mert azért eléggé, már pár óra alatt is, a telefon miatt meg eleve folyton mennie kell.Egy pozitívumot lehet a sötét javára írni, h mivel közel volt a bejárat, azt mondta, nem számolnak fel anyagköltséget, mert többe lenne nekik az adminisztráció
-
kevinium
aktív tag
válasz
Gézengúz #40330 üzenetére
Ugy nez ki, hogy lett egy rosszul? sikerult heggesztes a fogerincen!
Ez biztos, vagy csak tippelgetsz? Ha rossz a hegesztés az azt jelenti, hogy a két optikai szálnak "pontatlan" az illesztése, ezért nagyobb a csillapítás, mint lehetne. (rövidebb távolságra "hallatszik" a jel...)
De a jel terjedési sebességét nem változtatja meg!
-
adika4444
addikt
válasz
Gézengúz #40327 üzenetére
Üdv!
A jelenség nem általános, nekem továbbra is 2-3 körül van.
Szerintem nyomass egy tracert bix.hu parancsot CMD-be, hogy annak a nyomán elindulhassunk...
Délután pedig ha gondolod elküldöm priviben az IP-met, azt is majd ping és traceroute-old meg...
Csomagveszteséged nincs?
Hol méred ezeket a ping értékekket?
ONT újraindítás nem segít hogy visszatérj a 9 ms-hez? -
Gézengúz
addikt
Az eddig sem túl acélos 9ms-s pingem leromlott 18-ra, FTTH terület, mi lehet már ezzel?
-
zuzu000
őstag
válasz
LiteCross91 #40324 üzenetére
Próbáltam mindent resetelni, különböző sorrendet is megpróbáltam
Router nélkül nem tudom mi a baja. A win azt jelzi, hogy nincs kábel csatlakoztatva. A hátsó led pedig 10 másodpercenként villog egyet (illetve villanásnál a win ikon jobb alul átvált felkiáljójelre piros x helyett) -
LiteCross91
aktív tag
válasz
zuzu000 #40323 üzenetére
Lehet, hogy alap, de azért megkérdezem. Routeredet és ONT-t megpróbáltad már újraindítani? ÉN azzal küzdök, hogy 1,5 naponta lekorlátoz a routerem 10 vagy 100 Mbitre, restart és jó...
Router nélkül meg rögtön kell netnek lenni a gépen. Nem kell pppoe kapcsolat. Ha DHCP megy a ZTE-n és gépedben is automatán van minden, akkor lennie kell netnek.
-
zuzu000
őstag
válasz
LiteCross91 #40322 üzenetére
Megnéztem, úgy voltak beállítva :/
Router nélkül szeretném, simán ONT-ból be a gépbe. Routerrel megy tökéletesen (csak ugye max 100mbit)
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
zuzu000 #40318 üzenetére
A géped hálókártyája jól van konfigolva? Nekem az 1000-es net nem akart 100 fölé menni. Aztán beállítottam két dolgot és jó lett.
Egyik:
A másik pedig a Sebesség és duplex. Azt Auto negotiation-ra állítsd.A pppoe kapcsolatot nem tudom, hogy akarod a routereden beállítani. Ha az ONT nincs bridge módban, akkor ez halott ötlet. Kétszer nem fog menni a kapcsolódás. Az ONT már megteszi.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
adika4444 #40308 üzenetére
Csak megjegyezném, hogy én felhívtam őket tegnapelőtt és azt sem tudta miről beszélek. Nem tudta (vagy nem akarta) átállíttatni bridge-be. Sztem azt sem tudta, hogy mi az
Írtam nekik a hibabejelentős mail címre, de még semmi válasz. Gyanítom, hogy nem is lesz
Ha vkinek sikerül, akkor jelezzen légyszi, hogy milyen varázsszavakkal tudott hatni a kedves ügyintézőre
-
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Felhívtam tegnap a 1272-t a 100->200-ra emeléssel kapcsolatban, mondták, hogy a hibabejelento emailre írjak, sebességteszttel mellékelve. Ezt meg is tettem, ma ezt válaszolták:
"Tisztelt Ügyfelünk!Telefonbeszélgetésünk kapcsán az emailben jelzett problémát lezárjuk, amennyiben további hibát tapasztal kérjük jelezze a 1272-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon vagy a hibabejelento@digikabel.hu email címen.
Köszönjük megkeresését.
Tisztelettel:"
Ez mégis mit akar jelenteni?
-
Flashget
félisten
válasz
Gézengúz #40305 üzenetére
még nálam is 30% volt csak mint írtam mikor tavaly bűvészkedtek az árral sikerült kihozniuk egy olcsóbb 1000-es netet mint amit addig fizettem hűségben az 500-ért. Nem használtam ki nem is azért kellett mint TJ-nek
Itthon meg mostrezsitkiadásokat kell csökkentenünk több helyen is így ezért a váltás is.poénból rákérdeztem azért nem lehet valahogy hűséget kötni újra?
-
Flashget
félisten
válasz
Gézengúz #40302 üzenetére
tudom
viszont többet kellett volna érte értelmetlenül fizetnem mint az 1000-ért a saját zsebemnek meg nem vagyok ellensége.nem torrentről meg kihasználtságról vagy " epéniszről" szólt a dolog.
Nekem még a 200/100 vagy 100/100 is jó lett volna a család döntötte el á az kevés ha egyszerre 3-an youtubozunk vagy streamet nézünk stb. -
Flashget
félisten
Ma voltam üfsz-en 1000-ből visszalépni..szerződés módosítás volt csak 1 lapos történet ami majd márciustól lesz.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest