Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fm!

tag

válasz allein #59182 üzenetére

@allein, @Mirr Murr
    Sziasztok!
    Volt a futár, végül csak egy jött, ő vitte a régit és hozta az újat. Először is a lényeg: a coil whine sajnos ebben a gépben is ott van. Viszont, szerintem halkabb, számomra már elviselhető szinten van. A régit 2 méterről is hallottam úgy, hogy egy asztali gép be volt kapcsolva a szobában. A mostanit akkor hallom, ha a gép előtt vagyok, de akkor is inkább egy HDD hangjára hasonlít, jóval alacsonyabb a frekvenciája. Szintén csak akkor jön elő, hogy ha 100%-ra tölt az akksi (vagy amire beállítom) és átvált hálózatra. A beépített GPU lehet itt is a ludas, ha XTU-ban Graphic stress test-et nyomok, akkor a leghangosabb.
    Driverekből a legújabbakat raktam fel, egyedül BIOS-t nem merek frissíteni, mert hiába volt ott az előző gépnél is a downgrade lehetőség, nem engedte a rendszer. Végigmegyek még egyszer a reddit.com-os lehetőségeken (van vagy 20 féle), hátha még halkabb lesz (vagy megszűnik). Azt pedig elfogadtam, hogy nem fogok kapni tökéletes laptop-ot (ugyanúgy, ahogy ma már semmilyen műszaki cikkből nem lehet 10 évre venni semmit), pedig mindig a közép vagy felső kategóriát veszem mindenből, ha van rá lehetőségem.
    A lényeg, hogy a DELL és a disztribútor maximálisan korrekt és segítőkész volt, 3 napos cserével megoldották a dolgot, csak az ünnepek, leállások miatt ennyi ideig tartott átverni a dolgot a mysoft-on. (A disztribútor küldte a futárt, ki is hagytuk az egész cseréből őket.)

Új hozzászólás Aktív témák