Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacikaaaa
csendes tag
-
törölt tag
válasz
soldi3r
üzenetére
nem, csak akkor lenne két regisztrált progi, ami csont nélkül benyelné, ha átdobom bele a vinyót. gondolom hardverkulcsot rendel valahova, ezért két különböző e4300 notiba, de sp9400-as procival (más ram mennyiség, egyikben blútút, másikban sim kártya), nem volt gondja. a 3. lapossal, amiben sp9300 van, viszont van.
és 3x lehet újraregelni, utána vehetek 2x10k-ért megint 3-at. namost kettő megvolt.
eredetileg volt két egyforma, klónozott vinyókkal, ha gond van (és már volt erre példa, hogy oktatásra indultam időre, projektorral, erre a win dobott egy hibát, és nem indult el). ésakkor csak le a polcról. és ráért kideríteni napokig, hogy mi volt a gond a gépen.
aztán bagóért találtam egy kibelezett harmadikat, szereztem hozzá olcsón pár dolgot, összelegózta olyan, aki ért hozzá, és az is üzemképes lett. de jobb állapotú, jobb a panelje, mint a tartaléknak, plusz a ventije is halkabb.
csak a procija sp9300.
most, ha szétszedetek atomjaira két gépet, és megcserélik az alaplapokat, az alig valamivel lenne olcsóbb, mintha kerítenék vagy elcserélnék egy alaplapot és csak egyet szedetnék szét.
és akkor lenne 3 tökegyforma notim

-
kw3v865
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Köszönöm a megnyugtató válaszokat neked és szabonagyur-nak. Lenne még egy kérdésem a Dell- notebook-okkal kapcsolatban: az eladó azt mondta, hogy elvileg valahol meg lehet nézni a gép üzemidejét, hogy eddig mennyit ment, de nem tudta megmondani, hogy pontosan hogyan. Tényleg lehetséges ez?
-
0021666
tag
-
szabonagyur
félisten
-
t72killer
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Énis ezt sejtem, ez viszont azt jelenti, hogy a sliceban van dc/dc konverzió, azaz bukta a dolog
A kollégától, akinek van, mindenesetre +kérdezem, mennyit nyert vele akksiidőben. Elvileg majdnem két egész belső akksi kapacitását hozza, azaz háromszoroznia kéne a futásidőt. Ha ezt nem teszi, akkor hajukra kenhetik, veszek 2db belső akksit és kész. -
somasz
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
XTU-val megy az alapfesz offset. Broadwellem még nem volt.
t72killer: egy ötlet!
-
t72killer
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Kellemetlen
. Abban amúgy 1etértünk, ha valaki nem használja ki, akkor ne vegyen dVGA-s gépet, pasziánszhoz, yútúb-dzsímél-fészbúk és wörd-excel-pówerpont - buherászáshoz már régóta nem kell/sose kellett. Ill továbbmegyek, ezekhez a Bay Trail-nél komolyabb proci se kell. -
t72killer
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Megnyugtatlak, a HP 8510w-ben kb 30%-os tuninggal hajtottam a VGA-t, ami kb 90°C-on parádézott - a 3 év alatt, míg nálam volt a noti, kutya baja nem volt. OK, ez extrém, de ha valaki barátságosabban kezeli a notebookját, ill abban jó hűtés van, akkor semmi baja nem lesz annak a forrasztásnak. Nem 90 fokon leolvadó ónnal ragaszják fel az IC-ket - illetve a nagyobb gyártók nem ma jöttek le a falvédőről, dVGA-s notim volt már 11évvel ezelőtt is (és az se VGA leolvadásba halt bele ~6év szolgálat után, pedig ócsó eMachines darab volt)
. Nem mellesleg, az intel igp meg teljesítményben és a támogatás hiánya miatt lesz idejétmúlt ~3év leforgása után#46064: Ennyi előnye van az Optimus-mániának: ha az ember akksin van, simán altathatja a dVGA-t, így az semmit se melegít (ok, mondjuk 1W-ot).
-
t72killer
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Ha igp-vel nyomod, akkor annak a nyúzása komolyan beleszámít a TDP-re, és hacsak nincs valami brutál hűtés+tápáramkör, a procit throttlingolni fog, erg CPU teljesítményt veszítesz, nem is kicsit.
#46049: mivaan
Két kivétellel az összes eddigi laposom dVGA-s volt, és épphogy az egyik igp-s hullott szét, kb 3éves korában. Jaigen, a biliműanyagból összetákolt gamernotik szétesnek, igen. De ez korántsem a dVGA számlájára írható... Amúgy behalt dGPU-ról nemigen hallottam még. Az lehet, hogy a hűtést 4-5évente újra kell pasztázni, portól függően alkalmasint kifújni de egyéb problémáról nemigen hallottam
. -
t72killer
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Mármint az alapzata? Nem tűnt fel, de elég kemény anyagból van, 6-8 kilót biztos rá kéne tenni, hogy beljebb menjen 1mm-t. Ami nekem picit idegesítő, az a tapadós-bársonyos tapintás, nem tudom, miért csinálták ilyenre - de sztem meg fogom szokni.
Éjjel még annyit csináltam, hogy megbontottam a szerkezetet és kétcsatornássá upgradeltem a RAM-ot, amitől az Aida Photoworxx teszt megtáltosodott (7k körülről 12k-ra ugrott) - érdekes módon az új modulok (Kingston impact black) ketten együtt kevesebbet esznek, mint a gyári egymagában. Fél wattot biztosan csökkent a fogyasztás, de talán egyet is. A gyári modullal sose láttam 10W alatti értéket, ezekkel meg néha lement 9W-ra.
-
-
Melanor
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Igen, én is így gondolom.
Csak azon agyalok, hogy mitől.
Vajon attól, ha meleg, vagy épp hogy dermed a hűvösben? Esetleg az idő?
Csak mert péntek este pasztáztam, meleg maradt a gpu és szombat délben szétkaptam és megpróbáltam újra. Aztán pedig szombat este kaptam szét az 5-Ft-os projekt miatt, de valahogy a paszta állaga nem mutatta, hogy bármit sűrűsödött volna. -
Melanor
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Köszönöm.
Olvastam hogy sokan, sok helyen tették fel a kérdést ennek a procinak a hőmérsékletéről és mindenhol ugyanez jött ki. volt persze, akinek 40C körül van alapjáraton és soha nem is ment 60 fölé.... Persze...
Az 5 Ft os cuccnál nem az elfáradástól tartok, hanem attól hogy elvándorol a gép belsejében, mivel nins rögzítve, csak paszta a két oldalán, ráadásul azt sem tudom mennyire feszíti í hűtőcső. De bizakodok.
Még 5 évet az e6410-nek
-
Melanor
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Köszönöm a segítséget, nagy hasznát vettem.
5 év napi szintű működés után 65C volt alapjáraton a Gpu, 50C körüli a proci. Most az 5Ft-os réz betét következtében 50C körül van a Gpu alapjáraton. Aida 10 perces stressz teszt alatt pedig 72C-ra áll be a Gpu, a proci az 88-92C között ugrál.
Sajnos tolómérőm nincs, szóval a tized mm-ekkel bajban vagyok, de nagyjából ott van ahol a gap pad volt. Remélem tartós is lesz ez a megoldás, megszerettem az elmúlt években a gépet. A kijelzője persze kritikán aluli, de dokkolón u2410-el szódával elmegy
Az 50-90-es proci mennyire vészes?
105C van megadva az intel oldalán maximálisnak (i5 560m)soldi3r

-
Melanor
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Köszönöm a választ.
A paszta miért nem jó?
Csak kíváncsiságból kérdezem.A 6W/mk gondolom nagyobb hővezető képességgel bír mint a 3.2W/mk. Tehát ha tehetem vegyem a nagyobbat.
Az egyetlen bajom, hogy hétfőn munka van és kell a notim...Addig amíg ideér kukázzak egy egyforintost, csiszolja meg és paszta nélkül csapjam rá a GPU-ra?

zsofika11: Én azért kiszedtem az akkut, mielőtt szétbarmoltam a hűtést....
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Az Optimus nem-működésnek nálam leginkább az a hátulütője, ha mindent IGP-vel akar nyomatni, ha az igp pottyan ki a levesből, annyi baj legyen. Ha kitalálom, h felülök a repülőre és egy London-Sydney távot végig akarok notizni, akkor kézzel kilövöm a geforce-ot és kész. Amikor viszont itt áll az asztalomon a gép töltőre dugva, ne nyomassa már a szerencsétlen IGP-t minden második proginál.
-
t72killer
titán
válasz
soldi3r
üzenetére
Még ha alapon is jár az a kis Maxwell, sokkal tovább számítok supportra, mint az IGP-nél + legalább nem egybe melegszik a CPU-IGP, ha alkalmasint játszok a géppel. Amúgy a 840M-et elég sokmindenbe beleteszik, pl a 13.3"-os Zenbookban is van, és elég jól érzi magát.
-
Razermazer
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ezt én is tanúsítom, mint M4600 tulaj, igaz voltak érdekes anomáliák, de megoldottam, oldottuk somaszal.
Thinkpadról jöttem én is át, csak én a régebbi harcosról egy T500-ról.
Az Lg philips kijelző meg csak hab a tortán, nagyon szép színképe van és jó betekintési szögei, kiált egy kalibrálásért amit meg is teszek majd, lévén grafikára lesz használva(cad cam, 3dsmax, maya, photoshop) -
tothantal27
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Sajnos az AHCI és IDE között nem tudok váltani.Nincs a biosban ilyen lehetőség.Próbáltam xp-t,Win7-t,Win-8-t.Sajnos mindnél ugyan az a hiba.Nem lát olyan meghajtót amire windowst lehet telepíteni.Egyébbként a Sata drivernek célzottan gyártóhoz,chipszetthez kell stimmelnie,vagy ebből csak általános driver van?
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
Kedves gesztus, köszönöm!

Még jobb lenne, ha birtokolhatnék egy T540p-t.

Sajnos 15,6" alatti gépeket nem használok, habár 14" még nem sokkal kisebb, de nem csak a méret miatt zavar, hanem mert nincsen numpad rajta, külön billentyűzettel, dokkolni pedig nem szoktam őket.

Maradva a Dellnél, jelenleg az 5540 Latitude tetszik, de az i3... U-s procit gyengécskének tartom, jobb volna, ha M-es lenne.
-
fotobolond
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nálam Thermal Managment érhető el, ahol a processzor hőmérsékletére és a ventillátorra vonatkozóan vannak különféle beállítások. Ahogy nézem a képet a kettő megegyezik..
Ezt valahogyan nem lehet beilleszteni a Vezérlőpult / Energiagazdálkodási lehetőségek közé, hogy onnan is választható legyen?
Azért kérdezem mert akkor melyik séma az aktív. A Power Managerben vagy az Energiagazdálkodási beállításokban kiválasztott profil? -
Pöttön
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Akkor az i3 M380, i5 M520 procik tudnak már hdmi-n hangot?
Mert a másik topicba azt írták hogy a C2D P8400 nem tud (ezért a Dell E6400 kizárva), csak a második generációs core i prociktól felfele tud.
A harmadik topicba meg azt írták hogy ez nem proci függő, és minden hdmi tud hangot adni.
Most akkor hogy van ez?
Valaki nagyon szépen kérem tegyen már tisztába ezzel a témával kapcsolatba, mert már tisztára elbizonytalanodtam.
-
Kront
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
igen, utána számoltam. majdnem annyi, mint ha egy fapados kivitelt választanék. 75$+250$+10$+25$ csak az anyagköltség, és erre jönne még a munkadíj. a kiszedett alkatrészeken esetleg be lehet hozni valamit, ha elvaterázgatja az ember. vagy a munkadíjért cserébe ott lehet hagyni a szervízben alkatrésznek. ahogy elnéztem, azért egy óra alatt kényelmesen át lehet szerelni annak, akinek van benne gyakorlata. viszont a gépem a jelenlegi konfiggal 700+ volt, amit azért egyhamar nem szeretnék lecserélni. azt meg nem hiszem, hogy bár mely forgalmazó hajlandó lenne egy teljesen sérülésmentes, de használt gépet ráfizetéssel "becserélni".
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
csak a procija sp9300.

A kollégától, akinek van, mindenesetre +kérdezem, mennyit nyert vele akksiidőben. Elvileg majdnem két egész belső akksi kapacitását hozza, azaz háromszoroznia kéne a futásidőt. Ha ezt nem teszi, akkor hajukra kenhetik, veszek 2db belső akksit és kész.
. Abban amúgy 1etértünk, ha valaki nem használja ki, akkor ne vegyen dVGA-s gépet, pasziánszhoz, yútúb-dzsímél-fészbúk és wörd-excel-pówerpont - buherászáshoz már régóta nem kell/sose kellett. Ill továbbmegyek, ezekhez a Bay Trail-nél komolyabb proci se kell.
. Nem mellesleg, az intel igp meg teljesítményben és a támogatás hiánya miatt lesz idejétmúlt ~3év leforgása után
Két kivétellel az összes eddigi laposom dVGA-s volt, és épphogy az egyik igp-s hullott szét, kb 3éves korában. Jaigen, a biliműanyagból összetákolt gamernotik szétesnek, igen. De ez korántsem a dVGA számlájára írható... Amúgy behalt dGPU-ról nemigen hallottam még. Az lehet, hogy a hűtést 4-5évente újra kell pasztázni, portól függően alkalmasint kifújni de egyéb problémáról nemigen hallottam