- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadabadaj5
csendes tag
Sziasztok,
tegnapi nappal adódott egy igen komoly problémám, ami már kezd az őrületbe kergetni. Adott egy DELL 3521 notebook (i3+7670M). Tavaly november óta 8.1 használok, nem volt vele semmi probléma. Decemberben újra raktam a gépemet, mivel SSD-t tettem a gépbe, ismét semmi probléma. VISZONT. Hétfőn tenném újra a gépet, ugyanis vettem új ramot a gépbe (ilyen volt előzőleg is benne). A ram tökéletes, 1600Mhz, lefutottam egy dignosztikát, semmi error. Újraformáztam az SSD-t és feltettem először a Windows 8-at és utána a 8.1, ahogy szoktam. Viszont itt már előjött egy probléma, ugyanis a 8.1 konfigurálása közben előjött egy atikmpag.sys bsod, de nem tulajdonítottam neki komolyabb jelentőséget, mert a gép újraindult és mintha mi sem történt volt, folytatta a 8.1 telepítését és konfigurálást. Dell honlapjáról minden drivert feltettem, kivéve a wifi illetve vga drivert, mert a wifi le van tiltva (FN+F2) a vga drivert pedig a windows 8.1 már feltette.
Idáig szép és jó a történet de! Feltettem a HWinfot (ezzel szoktam szabályozni a ventilátor sebességet) és azt látom, hogy a gép 10-15 fokkal melegebb, ugyanis egyfolytában pörög az a nyüves Radeon. Mivel nekem elég a HD4000 és annak képjavító képessége (quicksync, clear video stb.), nincs szükségem a Radeonra. Itt jön a komoly probléma: NEM TUDOM KIKAPCSOLNI. Egyszerűen mindent kipróbáltam, végig csináltam Damage401 utasításait, végig be van kapcsolva, esze ágába sincs leállni. Ráadásul, ahogy észrevettem, az intel képjavító képességei se működnek (se a youtube videókon, se az mpchc+lav filters kombóban). Letiltom, nem csinál semmit, ugyan úgy megy. Kiprobáltam az egész telepítési hercehurcát külső monitor nélkül, akkor is megy egyfolytában. NEM TUDOK VELE MIT CSINÁLNI. Windows 8-ra is felttem a hwinfot, ott is megy egyfolytában, szóval nem a windows 8.1 hibája. 3-4x újratettem, ugyanez, 3-4 különböző biost kiprobáltam, ugyanez, régi ramokat vissza, ugyan az a probléma.
Radeont kivenni nem tudom, mert rá van integrálva az alaplapra.
Legvégső elkeseredésemben már erre is gondoltam: [link]Tanácstalan vagyok, van valakinek valamifajta ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyári garanciális HP Pavilion 14 x360 i5 1235u/16GB/512SSD/360 TOUCH Screen
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest