Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mi történik egy netes csalás után?
Új hozzászólás Aktív témák
-
subidu
tag
válasz formasu #10093 üzenetére
Szia. Nekem T9300-assal szerelt gépem van(az előbb elírtam ). Én elég sokat használom 3D-s alkalmazásokkal és eddig jól bírja. Telepíteni lehetett egy Bios updatet ami elvileg orvosolta a hibát az nvidiás vga-val kapcsolatban. Én a Medal of Honor Airborne-t végignyomtam full beállításon és a nagy melegben is jól bírta a gép. Ha kint 35 fok volt akkor meleg volt, ha 24-25 akkor a ventik megbízható hőmérsékleten tartották a gépet. Én azért kiváncsi lennék , hogy volt -e már itt valakinek gondja a VGA-val, a melegedési hiba miatt?
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
ch4os.prof
csendes tag
válasz formasu #10096 üzenetére
Az XP-s kérdésre azt tudom mondani hogy belehet szerezni mindent ami kell a teljesen jó működéshez.
És össze is gyűjtötték egy oldalra, folyamatosan frissítik.
A melegedéssel vagy úgy általában azt tudom mondani, hogy pl most már három napja egyfolytában videot szerkesztek rajta, premiere/after effects.. tény hogy nem a videokártyát terhelik jobban, de nem különösebben melegszik. Alap járaton 60-65fok közötti a kártya, terhelve 75-80 körülre szokott felmenni.
Úgy általában pedig szerintem egy nagyon jó kis gép, ez mondjuk az első notebookom tehát nincs összehasonlítási alapom, ilyen szinten, de nálam minden igényt kielégít.
-
Sorrentino
csendes tag
válasz formasu #10098 üzenetére
Én is hasonló helyzetben vagyok.
Már régóta nézegetem XPS M1530-at, de most elbizonytalanodtam.Eddig az XPS ellen csak a tükröződős képernyő szólt, de most itt ez a VGA probléma is.
A Studio-nak viszont LED-es a képernyője, viszont az ATI videókártya játékra kevésbé alkalmas.''Az ember nem arra született, hogy legyőzzék!'' (Ernest Hemingway)
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10096 üzenetére
Betettem azóta a linket, de leírom: az enyém az Usa-ból származik, a Dell.com-ról rendeltem 2008. 04. 24-én, szállítás 05. 18-án.
A konfigot ott te állítod össze, az enyém a következő: fekete fedél, 1440x900 ledes kijelző plusz a beépített 2.0 mp webcam, T9300 proci, 4GB RAM, 320 GB 5400rpm - eredetileg Samsung, garanciális csere folytán most WD - vinyó. Intel Next-Gen N wireless card, Bluetooth, nem tudom, mit hagytam ki.
XP drivereim vannak, felteszem neked valahová, ha és amikor kell. (A legutóbbi ilyen akciómnál az Extra ugyan az egész honlapomat kinyiffantotta, de majd kitalálunk valamit, sok helyen megvan.)
A legjobb infóforrás, nekem majdnem egy az egyben minden bejött, amit ott találtam: Notebookreview.com - XPS alfórum. Itt az XP driverek is fenn vannak. Amikor használni kezded őket, szólj, mert a touchpadhez jobb van nekem - a gyári nem tud görgetést, meg semmilyen haladó beállítást. Amit én használok, egy sokkal régebbi, viszont mindenfélét tud.
Ati vagy nVidia ügyben én most nem tudnék dönteni. Ha ebben a percben vennék, akkor Atit, viszont nekem aktuálisan problémám van.
Ugyanakkor nagyon sokaknak nincsen.
Az is igaz, hogy az eredeti probléma nem a melegedés, hanem a hűtési ciklus során fellépő hőtágulás kezelése, ami hosszútávon jelentkezik - tehát nekik is lehet még gondjuk.
Én ha nem sürgős, várnék.
Az XPS nem szűnik meg állítólag, csak az asztali vonal. Frissítés viszont úgy tudom, később lesz. Sokkal. Telet olvastam több helyen. Nem a Montevina, hanem még valami nagyobb izé utánra jósolták - de semmi konkrétat nem tudok, legkevésbé sem vagyok bennfentes, csak a sok gondom miatt minden nap az XPS információkkal kelek.
Egyszóval: halvány lila segédfogalmam nincsen, mit csinálj.
Vegyél sok garanciát, akkor nagy baj nem lehet: rendesek.
ps.: nekem terhelés nélkül 60-65C, de terheléssel 100C fölé ugrik, negyedóra alatt. Ez gyakorlatilag az első napokban letesztelhető - én nem tudtam megtenni, mert egy hónapig nem nálam volt, hozták.
Az ügyfélszolgálat szerint az se jó, hogy 60 alá nem tudok lemenni. Már megtanultam: állandóan power saver módban vagyok, kikapcsolt wifivel és manuálisan szabályozott, folyamatosan járó ventillátorral - ez nem az igazi.
Úgyhogy nekem is adjatok tanácsot: cseréljek most, vagy várjam meg, ameddig kiderül, létezik-e javított nVidia? Meg nem főtt még semmim - és alaplapot, VGA-t, hűtési rendszert cserélnek egyszerre, ha kérem, tehát akár meg is vérhatom a bajt, sokkal több mindenem már nem tud lerokkanni.
Tanácstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
http://www.arrayoflilly.com
-
Pettyem
csendes tag
válasz formasu #10115 üzenetére
Hát ez az el kellene DÖNTENI hogy melyik legyen. Amit te találtál Studió ütős az ára is jó legalábbis az én keretembe még belefér a 4 év helyszini garancia nagyon megnyomja a mérleg nyelvét.
A köztes XPS amit magamnak találtam már jó lenne de a színe árban annyi mint amit te találtál Studió.
Intel Core 2 Duo
Processzor jellemzők: T8300 (3 MB L2 gyorsítótár, 800 MHz FSB) 2,40 GHz
Memória: 3GB (2+1GB), Max. 4 GB kétcsatornás, 667 MHz-es DDR2 memória
Merevlemez: 250GB SATA II 5400rpm
Kijelző típus: 15,4" WXGA+
Kijelző leírás: (fényes 1440x900) kijelző TrueLife technológiávalTM (CCFL, 220 nit)
Optikai meghajtó: Slot-Load 8x DVD+/-RW DualLayer
Videovezérlő : nVidia GeForce Go8600M GT 256MB
Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás 56 wattórás lítiumion akkumulátor
Audio: Sztereó bemenet, fejhallgató/hangszórókimenet (2 db), kettős digitális mikrofon
Dell MediaDirect 3.3
Médiagombok
Bővítőhelyek: 8 az 1-ben kártyaolvasó
1 db 54 mm-es ExpressCard-foglalat
Portok: Bluetooth® 2.0
3 USB 2.0
HDMI
VGA
Firewire (IEEE 1394a)
Kommunikáció: Dell Wireless 1395 802a/b/g
RJ45 Ethernet port (10/100)
Méret, súly: Tömeg: 2,62 kg-tól
Szélesség: 357 mm
Magasság: 23,7–35,1 mm
Mélység: 263 mm
Egyéb szolgáltatások: integrált 2.0Mp webkamera
ujjlenyomat-olvasó
Operációs rendszer: Windows Vista Business
Lokalizáció (billentyűzet és op. rendszer nyelve): magyar
Garancia: 3 év szerviz garanciaA Studiót láttam már igaz nem a 15-öst a 17-est , hááát nem voltam nagyon eldobva tőle. Nekem az XPS sokkal szebb, hiába nő vagyok a kinézet is számít
Azt hiszem még egy ideig ez lesz
-
Pettyem
csendes tag
válasz formasu #10117 üzenetére
Én külsőre értettem, de ugye mindenkinek más a szép fogalma. A Studió azt mondják nehezebb robosztusabb mint az XPS. Az én igényeimet kiszolgálná ez az XPS konfiguráció, aztán nekem az is szimpatikusabb hogy nem fekete a billentyűzete stb.
Szóval nekem az XPS külsőre Sokkal Szebb, tudásban ez a Studió viszont jobb és a garancia is több hozzá.
Viszont amit már te is írtál mivel hogy teljesen új széria nem tudni hogy mennyire lesz megbízható milyen típus hibák jönnek majd elő. Itt már valaki írta nekem hogy bizony mikor ő nézegette a média gombok nem nagyon akartak működni.
Egyenlőre ha az ár-értéket nézzük akkor a Studió a jobb vétel. Ha megszeretnénk tudni az első tapasztalatokat akkor sajna még tolódik a megvétel.
-
Pettyem
csendes tag
válasz formasu #10120 üzenetére
Tegnap ezt találtam
"Az XPS-ektől eltérő árazás a burkolat olcsóbb anyagának is köszönhető, amely széles színválasztékban választható ki,"
http://www.hwsw.hu/hirek/36344/dell_xps_inspiron_studio_laptop_notebook.html
ArrayOfLilly írta hogy bizony az XPS-re vigyázzni kell nagyon, ha a Studió anyagminősége rosszabb........
A miben szebb az egyik mint a másik kérdés, mint már írtam nekem első ránézésre szebbnek és jobb minőségűnek tűnik az XPS. Ha betudsz menni a Westendbe a Dell minta boltba szerintem nézd meg te is. Amikor én voltam akkor a Studió 17-es volt kiállítva 15-ös még nem volt. Ma megpróbálok utána nézni hogy mi is van ezzel a VGA problémával, ill milyen szériákat árulnak most. Persze gondolom a kereskedők azt fogják mondani hogy nincs semmi gond vegyem csak meg nyugodtan. Eddíg mindenhol azt mondták hogy a Studió csak annyiban jobb hogy ledes a kijelzője.
Egy biztos a 4 éves helyszíni garancia a ledes kijelző a Studió javára szól, és az ár is mert nagyjából ez a konfiguráció XPS-be 30.000ft. több.
Még az is eszembe jutott hogy megkérdeztem a Dellbe hogy milyen a hang minősége a Studiónak azt mondták elég jó de csak azoknak amibe az 5.1-es van. Ha jól emlékszem az XPS-nél a hang minőséggel is van gond. -
Raga
senior tag
válasz formasu #10125 üzenetére
Kedves formasu!!!
Nekem kb 1,5 hónapja van Dell Inspiron 1525-öm.
Vásárlása akkor céltudatos volt.
Ár-érték kategória alapján.Nem bántam meg, hogy ezt a notit vettem.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, nálam semmiféle melegedésprobléma nem jelentkezett.
Persze nem egy erőmű, játékra nem igazán alkalmas, főleg nem az új COD-ra.:-)Én nem tudom, hogy melyik típust akarod megvenni, de én bátran ajánlom neked a Dell-t.
Egyetlen zavaró dolog ami nekem nem tetszik, alább le is írtam, de válasz nem érkezett, az a Sigma Tel audiodriver gyengesége talán.
De nem vészes csak lehetne jobb is. -
catty21
tag
válasz formasu #10125 üzenetére
Szia, a meleg olyan meleg, ami már kellemetlen, ha rajta tartod az ujjad és amitől már leáll az egér
A proci hőfokát nem néztem.
A szerviz szerint az Inspiron a legszarabb ?! széria, kiderült, hogy már hárman voltak bent ugyanezzel a gonddal.
De nem tudom elhinni, hogy másnak akkor miért nincs vele baja???Alul egyébként tök hideg a gép, felfelé melegszik:s
-
trinitron
csendes tag
válasz formasu #10136 üzenetére
Helló!
A hőmérséklet az everest szerint (nem játszom a gépen, két óra internet,közben zenehallgatás, lemez írás)
WDC 33 fok
CPU dióda 51fok
CPU 52 fok
Persze változik, CPU 56 -nál ventilátor bekapcsol kb. 1 perc múlva CPU 44-nél kikapcsol a venti.
Holnap infrahőmérővel mérek ha nem felejtem a gyárban. -
-
catty21
tag
válasz formasu #10176 üzenetére
Szia, megcsináltam a stabilitás tesztet. A gépnek meg se kottyant - normál!!! - volt a tapipad, enyhe kis langyosodással...
Utána felindultan nekiültem dolgozni és bizony másfél óra után megint kidöglött. Melegedés majd részleges egérpusztulás...
Ha minden jól dzsal ma megyek vele a szervízbe.
[ Szerkesztve ]
-
juan88
tag
válasz formasu #10208 üzenetére
Ha hiszed, ha nem az elejétől végigolvastam nemcsak ezt, hanem más topikot is, és pontosan tudom mi a különbség teljesítmény terén. De tekintve, hogy a studio pár hónapos kiadás, nincs még egy darab sem outletben.200-tól többet meg nem fogok kiadni,pláne, hogy 1. tegnap megnéztem, nem tetszik, 2. 13 colos kell. Nem akarlak bántani,de én csak annyit kérdeztem, hogy futnak-e rajta ezek a gamek, ha asztali gépet akarnék venni, akkor nyilván nem ide írnék.
[ Szerkesztve ]
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10249 üzenetére
Ezt nyilván minden egyedi esetben érdemes megvizsgálni.
Én itthon is angol nyelvű oprendszerrel kértem a gépet, mert az elmebeteg magyar félrefordításokat nem mindig fogom fel, valamit a hibaüzenetekről is hamarább találok angol nyelven infót, ha valamit elrontok. Tehát nekem ez pl. nem játszik.
A billentyűzet van akinek fontos, és van akinek meg nem.
A garancia annyi, amennyit veszel. Kint is vehetsz 3-4 évet, helyszínit vagy szervízgaranciát, ízlés szerint. Az én kintről hozottamé pl. jobb, mint, amit itt adnak. Csak ahhoz, hogy az előnyösebb ajánlatot tudd kiválasztani, körültekintően kell tájékozódni, előre.
És akkor a két konfig összehasonlítása alant:
xps m1530 (T7500, 2 GB RAM, 250 GB HDD, geforce 8400 GS, bluetooth nélkül, vírusirtó 30 nap próbaverzió, nincsen Microosft Works 9.0, nincsen Lojack, 3 év szervizgarancia) 417e+áfakontra
xps m1530 (T9300, 4GB RAM, 320 GB HDD, geforce 8600 gt, bluetooth, 3 év TrendMicro, Microsoft Works 9.0, 3 év Lojack, 3 év helyszíni garancia 24 órán belül javítva, belkin hátizsák, logitech v220 egér, átalakító a csatlakozó miatt) 323e.
Nekem az utóbbi érte meg jobban, és úgy érzem, az importőr nem palizott be.
Szerintem bánjunk óvatosabban a kifejezésekkel, amikor egymás üzletéről beszélünk. És figyeljünk oda jobban a saját érdekeinkre, mindannyian jobban járunk.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10251 üzenetére
Szia,
Ok, értelek már, csak az volt benne a zavaró, hogy nagyon általános volt a megfogalmazás.
Én úgy értelmeztem, hogy azt a konkrét példát általánosítod az importőrök tevékenységére, és ez nem lett volna kellően pontos.
Viszont ez lehet az én szövegértelmezési problémám is. Csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy azért ez nem jellemzi az egész import kínálatot.
Persze, azt én is látom a konkrét ajánlatodnál, hogy az nem olyan nagyon jó, bár tisztességesen fel vannak tűntetve az utólagos kiadások díjai is.
Maga az import pedig egy jó lehetőség annak, aki tovább akar nyújtózkodni, mint ameddig a takarója a magyar piac szerint ér.
-
törölt tag
válasz formasu #10249 üzenetére
Igen azt választanám, én kint vettem a Vostro 1700-asomat, 156.000 HUF-nak megfelelő összegért akkor amikor otthon került, kb. 320-340.000 HUF-ba. És a garancia kérdést felesleges feszsegetni, mert otthon is és külföldön is annyi garival veszed amennyivel akkarod, szóval az változó, ergó nem lehet kijelenteni, hogy a kintről vett gépekre még hozzá kell adni X összeget a gari vásárlás miatt, mert nem azért kell hozzaadni, mert kintről lett vételezve, hanem azért mert a vásárló többet szeretne. Nem tudom ennél jobban elmagyarázni magam.
És nem azt az árat kellene alapul venni amit az itt hirdető "viszonteladók" írnak, hanem azt amennyiért Te magadnak meg tudod kintről szerezni ( feltéve, hogy van rá lehetőséged ), mert ugye akkor lényegesen olcsóbb tud lenni.
A Windowsal kapcsolatban meg annyit, hogy 1000-ből egy embert ha találsz aki megvesz egy angol Win-t majd bemegy a boltba vásárolni mellé egy magyart, ahelyett, hogy letöltene egyet. Magyarországon, még egy Win-t sem szokás venni, nemhogy kettőt egyből.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz formasu #10248 üzenetére
nem mindegy milyen gépet hasonlítassz. pl az üzleti szériában sokkal sokkal nagyobb a különbség. én annó a mostani gépemet kb 210ezer forintnak megfelelő pénzért vettem külföldön, amikor itthon olyan 350+áfa lett volna. 3 év gari van rá, angol billentyűzet. teljesen jó üzlet szerintem. sőt, hozáteszem, hogy akkor sem venném magyar billentyűzettel, meg magyar oprendszerrel, ha ugyanennyibe kerülne, mert nekem így jó (tudom, ezzel a kisebbséghez tartozom, de vannak még ilyen emberek péládul itt a fórumon is).
most a napokban néztem meg egy Latitude E6400 konfigurálását a dell.co.uk oldalon, és átszámolva olyan 260ezer körülre jött ki 3 év garival, meg minden jóval megpakolva. mibe akarsz fogadni, hogy itthon ugyanez a gép 400ezer feletti áron lesz majd?
OP-rendszer meg nem kell, de sajnos adnak hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
mecsek20
tag
válasz formasu #10255 üzenetére
Lehet, hogy a fórumon hirdető eladó ajánlata nem a legjobb, de te _általában_ ítélted el a külföldi vásárlást, és ezt cáfoltuk itt neked néhányan. Én is csak azt tudom mondani, hogy mielőtt vásárolni indulsz nézz körül külföldi oldalakon is, mert szállítással együtt is több százezret lehet megspórolni, és nem kell ehhez amerikából rendelni, elég innen az eu-ból.
A garancia, billentyűzet, és windows lokalizáció meg nem kérdés, a Dell azzal szállít, amivel kéred. És van olyan EU-s disztributor, amelyik szállít Magyarországra, így nem kell attól paráznod, hogy a fórumozó kartárs lelép a pénzeddel. -
-
-
-
törölt tag
válasz formasu #10285 üzenetére
És azt honnan álmodtad meg, hogy én 1 év garival veszem? És mikor is írtam olyat, hogy neked jobb lenne, ha nem otthon vennéd meg? Valamint szintén érthetetlen, hogy miből gondolod, hogy mindenki más magyar bill.-re vágyna. És mint is más is írta, az üzleti gépek árfekvése ( mint azt írtam én is, hogy Vostro-t vettem ) sokkal alacsonyabb az otthoninál, míg a Studio az nem ez a kategória.
Te vagy felületesen olvasol, vagy csak kötözködni akarsz. Ezt meg Te tudod.
Te kérded, hogy "Segítsetek, ha tudtok! (#10264)", erre én elmondtam, hogy hol tudod megnézni az árakat, mennyire számíthatsz, erre jössz nekem ezzel kioktató, lekezelő dumával. Egy élmény volt neked segíteni. De komolyan. Negatív élmény.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10300 üzenetére
Figyu, ezt most úgy lehet érteni, hogy mégis kintről rendelsz?
Mert akkor a kuponokat nézd meg feltétlenül! Azt hiszem, pont k2 is linkelt be UK-ban érvényes kupont. Lehet, hogy azzal már tényleg jól jársz.
Elnézést, ha ezen túl vagy, csak amilyen feszült a hangulat a napokban, lehet, hogy azt pont átugrottad véletlenül...
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10307 üzenetére
Oké, az éppen most rendelek miatt nem volt világos, a szempontjaiddal tisztában vagyok.
Na, a kuponos izé, az úgy működik, hogy bizonyos helyeken - újság, ahol reklámozni érdemes - elhelyeznek egyet-egyet.
Pl. itt (ez neked most pont nem jó, de ezt ismerem én). Amit éppen ki akarnak szórni, arra meghatározzák, hogy x költés felett kapsz y% kedvezményt, x+z felett meg y+w%-ot és így tovább. Az akciók gyakran változnak, érdemes gyakran megnézni.
20-30% körüli megtakarítást lehet az eredeti árhoz képest elérni, típusnév+ország+coupon-ra keresve találhatsz.
Onnantól egyszerű a dolog, mert a kupon tulajdonképpen egy link, ami az adott akciós gép termékoldalára vezet, ahol testreszabhatod a konfigodat - a T7500 meg angolul is T7500 ;-), de az egésznek akkor van igazán értelme, ha valami ismerősnek szállítják le kint, és ő küldi/hozza, vagy te jársz éppen arra, mert különben nem tudod kiküszöbölni a kiskereskedő árrését.
Utóbbi helyett, ha a hazaszállítást te oldod meg - akkor te dolgozol. Egyéb esetekben ezért kénytelen vagy fizetni. És akkor jön, hogy megéri-e. Hát akkor már attól függ, hogy mennyire "jófej" a kisker..
Ha valahol tudod, hogy van ismerősöd és tudod, hogy onnan tudnál beszerezni, akkor keress valakit aki segít az angol/német-ben és nézzétek meg a konkrét lehetőségeket, 2 óra alatt kb. meglátjátok, mi a helyzet.
No, eldugultam - és egy kalappal.
ps. Általános leírás a kuponok használatáról - angolul, de képekkel
[ Szerkesztve ]
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10310 üzenetére
Igen. Úgy van, ahogyan mondod.
Egyébként azokra is szokott, pl. hálaadás, iskolakezdés (erre van valami spéci kedvezmény, amiatt itt azt nem látod), stb. alkalmával lenni akció.
De most valóban a régiekre van, ez mondjuk logikus.
A közel teljes árat meg úgy érdemes nézni, ahogy korábban írtam, hogy a drágábbat veszed alapul. Arra nagyobb a kedvezmény általában. Tehát ha a legdrágábbat upgradeled, olcsóbb lesz, mintha a legolcsóbbat.
Ha a legdrágább nem kell, akkor eggyel olcsóbbat nézel, és így tovább, el lehet vele játszani az optimális megoldáshoz.
-
törölt tag
válasz formasu #10310 üzenetére
Nem teljesen igy van, mert marketing okokból az új gépeket is adhatják olcsóbban, most volt egy 10 és egy 5%-os akció a Studio gépekre. Nem mellesleg, meg ha az ebay-en szétnézel még olcsóbban megkaphatod, valamint a dell oldalán van az un. Dell Outlet, ahol néha igen jó vételeket lehet kifogni.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10331 üzenetére
GPU, és nem hangzott el konkrétan az Everest, bár én említettem a nevét. Gondolom olyasmi, amit hitelesnek szokás elfogadni.
Én Notebook Hardware Controlt, Ink8fangui-t, Everestet, PC Wizard 2008-at próbáltam. Meg GPU-Z-t, és a fene tudja már, rengeteget.
Én azt az értéket fogadtam el, amelyiket a legtöbben mutatták. Ebben úgy emlékszem, benne volt az Everest által kijelzett is.
De nekem terhelés alatt ijesztően meleg tapintásra is, azt hiszem, feltűnik, ha baj van. Meg a hiba amúgy sem ez elvileg, tehát az később derülne ki.
Más.
Pedig pont ma szállították le a Zalman nc2000-et...
Amiről sokmindent olvastam, egyet nem. Hogy lehet, hogy maga az érzékelő nem mutat jelentősen kevesebbet - dehát a mag elvileg bírja is a magas hőfokot.
Ellenben hogy maga a ház mennyivel hidegebb, azt én itthon nem tudom megmérni, de határozottan érezhető.
Ezelőtt egyszer sem éreztem a gép fémburkolatát kézmelegnél alacsonyabb hőfokúnak.
Nem tudom, mit számít, terhelve sem próbáltam még - egy órás sincsen - de nagy a különbség. "Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés." És könnyebb, mint az A3-as rajztáblám, amin eddig tartottam, amikor nem az asztalon használtam. Sokkal.
Most nézem, a GPU-nál eddig 2-3 fok különbséget láttam, ez nem számottevő eltérés, de a vinyóm pl. 10-12 fokkal hűvösebb, úgy, hogy a Zalman a legalacsonyabb fokozatra van állítva.
Valószínűleg már az is sokat számít, hogy jobban éri alulról a levegő. Bekapcsolás nélkül is tapasztaltam minimális lehűlést.
Aki paranoiás lett, mint én, annak hasznos. (A gyakorlati haszon persze majd évek múlva derül ki, de megnyugtató érzés, na.)
[ Szerkesztve ]
-
Pettyem
csendes tag
válasz formasu #10343 üzenetére
Mindenhol ezt a konfigurációt árulják majd. Amint már írtam az Ultimate és a Prémium között 15.000ft az árkülönbség. Ha más operációs rendszerrel szeretnéd amit néztünk konfigurációt akkor csak rendelni lehet. A garanciában is különbségek vannak. 4 év mindenhol DE Szervíz vagy Helyszíni ezt is érdemes figyelni.
-
Incubus
tag
válasz formasu #10342 üzenetére
Szia!
Érdemesmegnézned, h a notinak alul\oldalt-t hol levegő ki\beáramlás, szerint eszerint vedd meg a notebook cooler-edet, ne az ár vagy márka dontsön, de az sem utolsó tényező! Olvass vissza picit a notebook hűtés topikban, van akinek megoldotta a gondját, van akinek nem!
üdv RG
-
Pettyem
csendes tag
válasz formasu #10348 üzenetére
Konkrétan a T9300-as Ledes Studióra azt mondták több helyen hogy a Dell disztributor ezzel a konfugurációval és operációs rendszerrel állitja össze. A ledest mindenhol csak 9300-as procival és Ultimate op.rendszerrel látom. A legtöbb helyen el is hajtottak azon igényemmel hogy én ezt szeretném de más op.rendszerrel és még szeretnék bele 1-2 dolgot. Sőt én még az aksiban sem láttam a Ledesnél 6 cellásat mindenhol 9 árulják.
Nekem sajna egyenlőre nagyon ugy áll a dolog hogy rendelnem kell, vagy megalkuszok azzal az egy lehetőséggel amit mindenhol lehet kapni. -
törölt tag
válasz formasu #10408 üzenetére
> Van telepítve valami Media Direct, ami azt is tudja, hogy nem kell
> bekapcsolni a gépet, és lehet rajta filmet nézni ...Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan Ha nem kapcsolod be akkor nem műxik, a MediaDirect nem más mint egy lebutitott XP-n futó progi. Le lehet venni, amúgy, törölni kell a partícióját. Felesleges mindent legyalulni, pl. a diagnosztikai és a recovery partíció akár hasznos is lehet, fogj egy PartitionMagic-et és úgy particionálod át az egészet ahogy akarod ( feltéve, hogy értesz hozzá ).
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10411 üzenetére
A picike rejtett partíción a diagnosztikai programok találhatóak, de nem szükséges, mert a telepítőjükkel bootolható cd-t vagy dvd-t is lehet írni. Felesleges megtartani.
A Media Direct elvileg már a 4-es verzió, ami nem külön partíción van, hanem a Vista alá telepíthető. Telepítőt nézd meg, abból kiderül.
-
törölt tag
válasz formasu #10411 üzenetére
Az, hogy a Vista mit tud, meg mit nem az nem mérvadó. Hogy mit mutat a TotalCommander ( számomra ) az sem. Az jó kérdés, hogy mi megy Vista alatt, erre nem tudom a választ sajnos, de nézz szét a symantec oldalán, hátha a legújabb verzió már Vista kompatibilis.
Szerintem a 140-es lesz a DellUtility, tehát a diagnosztikai progi, ez rejtett partíció.
Hogy hol a MediaDirect és hol a Restore azt igy nem tudom megmondani, ehhez kellene egy particiónézegető progi, bár a MD lehet, hogy nem külön partición figyel már.ArrayOfLilly megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10416 üzenetére
Passz. Ez nekem sem ment. De elméleti alapon fogalmam sincsen a lemezkezelés mikéntjéről Vista környezetében, úgyhogy nagyon passz.
Hályogkovács módjára azt mondom, hogy vmi bootolható partíció manager kéne, azt hiszem, nekem az Acronis valamelyik cucca működött.
Node. Újrahúzni egy rendszert, amin még nincsen semmi és minden megvan hozzá, az max. 2 ó, amiből 10 percig figyelsz oda.
Kiszaszerolni, hogy mit kéne csinálni, az tuti több.
Ami megéri, ha gyakran fogod használni a tudást vagy ez a hobbid, egyébként meg nem éri meg vacakolni.
OFF
Küldök pü-t.http://www.arrayoflilly.com
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10431 üzenetére
OFF
Azt gondolom, hogyha akkor nekiállsz, már régen kész lennél. Ehelyett várod a tanácsot, feljársz ide, amivel szintén megy az idő. No mindegy.
ONÉn mondtam neked konkrétat is privátban, ennyi idő alatt az is lejött volna.
Tehát Acronis Disk Director (Hiren"s Boot CD-n) - ezt próbáltam, működik, hogy hol találtam, azt elmondtam.Szerintem az a baj egyébként, és ebben most egy nálam szakértőbb forrás is megerősített, hogy fizikailag egymást követő szakaszokat tudsz elvenni, hozzáadni. Tehát, ha ebben a sorrendben vannak a partícióid: C, D, E, akkor a C-t és az E-t nem fogod soha az életben összeolvasztani, ha D-t érintetlenül akarod hagyni.
Ill. amit nem szerencsés mozgatni, az az oprendszert tartalmazó partíció eleje. Ennek ellenére bootolható partíciót is lehet átméretezni, csak utána sok esetben javítani kell a telepítést. Ehhez kell telepítő. Ha a recovery-t használod, akkor a korábbi állapotot állítja helyre éskezdheted előröl.
A következő eszközt én nem használtam, de nagyon sok forrást találtam, ami ezt ajánlja. Ingyenes és jól dokumentált. (Megnéztem, akik kipróbálták fórumon tanácsra, azok nem panaszkodtak, hanem sikerről számoltak be.)
Próba cseresznye: GParted - a cucc, amivel
How to repartition your hard drive for free without formatting or losing data - how to.P.S.: Ha meg valamiért nem sikerül, akkor szívesen segítek a reinstallban
PP.S.: Ha esetleg csak az angol zavar benne, akkor szintén szólj, kitalálunk valamit.
[ Szerkesztve ]
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz formasu #10434 üzenetére
De. A jelek szerint az utolsó linkemen találsz egy képet arról, hogy miért nem megy kisebbre. Defragba belépve látod, hogy hogy helyezkednek el az adataid. Valszeg van valami a 152-es partíciódnak a végén.
Gyakorlati tanács - az előző szabad fordítása:
saját: 0. lépés: csinálj egy másolatot a rendszerről a biztonság kedvéért, pl. a másik partícióra, a GParted elvileg azt is tud, ha jól olvastam, belinkeltem a doksiját. Ill. erre lehet, hogy használsz is valamit.
"A probléma az (ahogyan olvastam), hogy nem tudod a win partíció méretét 50%-nál nagyobb mértékben csökkenteni. Próbáld ki, nekem működött:
1. A beépített Vista Disk Management Eszköz segítségével csökkentsd a partíció méretét, amennyire lehetséges.
2. Reboot után defrag, a Vista saját eszközével
3. Csinálj a partíció végén üres helyet. (Az unformatted, unmappedet ebben a szövegkörnyezetben nem tudom értelmezni, de lehet, hogy azt érti alatta, hogy próbáld meg újra csökkenteni - én úgy értem, hogy ne legyen rajta adat.)
4. Indítsd újra a rendszert és bootolj a GParted Live CD-ről, aminek a linkjét már megadtam az előbbiekben, és méretezd át a partíciót. Ne csökkentsd a 60%-a alá.
5. Reboot és ismételd meg a 3. lépést (na erről kéne megkérdezni egy szakembert, hogy ezt hogyan értelmezzük).Innentől kezdve iterálod a 3., 4. lépést, ameddig kell."
Előkészületek - csökkentsd a rendszerfájlok számát, méretét, átmenetileg:
0. Disk Cleanup wizarddal távolítsd el a hibernation fájlt és a visszaállítási pontokat.
1. hibernation file eltávolítása a hibernálás letiltásával (ha a fájl még megvan akkor kell törölni is): futtasd a command promptot adminisztrátorként (Jobb egér klikk a cmd shortcutra és onnan), ezt írd be: powercfg -h off. Nem emlékszem, újra kell-e indítani a fájl törléshez.
2. Ideiglenesen tiltsd le a pagefile használatát: Control Panel, aztán Advanced System Settings \ Advanced \ Performance \ Advanced \ Change \ No Paging File, reboot után tudod törölni a c:\pagefile.sys-t.
3. System Restore-t tiltsd le átmenetileg.
4. Advanced Settings a Control Panelben szintén, ott Startup and Recovery \ Settings and then change the Write debugging information drop-down to "None" to disable the kernel memory dump. (ezt nem fordítom, magáért beszél.)Ezek után most majdnem minden rendszerfájl, amit tudtunk, törölve van.
Jön egy alapos defrag ezzel: Sysinternals Power Defragmenter 3.0
Én meg ezen a ponton elküldöm az eddigit, mert ha elszáll, akkor kiugrom az ablakon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Így készül egy Earfun headset
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest