Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#135022) hdanesz


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Korona témában....
Akármennyi embert is tesztelnek..sosem lesz valós a tényleges fertőzöttek száma. Max. ha mindenkit vagy majd' mindenkit (mondjuk úgy 98-99%-át a lakosságnak) tesztelnének. De ez sehol sem kivitelezhető gondolom, nem csak nálunk. Mennyire lenne reprezentatív ha 500 ezer embert tesztelnének? Az is a lakosság 5%-a csak.... A másik meg az, hogy ha van tegyük fel 10ezer fertőzött akiknél semmiféle tünet nincs és szabadon mászkálnak...akkor ők fertőzhetnek meg potenciálisan embereket jelenleg is. Ha pedig valaki ezáltal megfertőződik és komoly tünetek jelentkeznek nála, valahogy eljut a tesztelésig...és pozitív lesz, akkor megjelenik a hivatalos adatok közt mint fertőzött.

Aki pedig úgy kapja el a fent említett 'képzelt' 10ezer 'hivatalosannemlátható' fertőzöttől a vírust, hogy szintén semmi tünete nem lesz...akkor ő nem jelenik meg továbbra sem a hivatalos adatok közt...mert nem érzékel semmit vagy betudja megfázásnak.

Az idős ill. a krónikus betegekre kellene nagyon odafigyelni, az ő érdekükben megtenni mindent amit lehet hogy kevésbé fertőzzön a tünetmentes ember is. Véleményem szerint ezért amit tehetünk:

- gyakori, alapos kézmosás, kézfertőtlenítés
- ha boltba/bankba...bármilyen üzletbe mész, vegyél fel maszkot...ki lehet bírni. Mások érdekében. Oké, az idősek papíron szeparálva vannak bevásárlásnál az idősáv miatt...de tudtommal pl. egy bankba besétálhat bármikor ha olyan ügyet kell intéznie.
- tényleg csak akkor menni bárhova - még most is - ha elkerülhetetlen
- ha pedig megyünk, akkor azt a mocsok 1.5-2 méter távolságot betartani

Biztos én vagyok rosszul összerakva, de nekem mindegy hogy mekkora számokat mutogatnak a tv-ben/gov.hu-n naponta. Pontosan a fent említett indokok miatt...mert aki sajnos annyira megbetegszik hogy súlyosabb/érzékelhető tünetei vannak...ők most is benne vannak az adatokban...aki meg nem produkál ilyesmit hanem átesik rajta úgy hogy észre sem veszi...az meg nem tök mindegy hogy benne van-e vagy nincs?

Az viszont nem tök mindegy hogy tovább fertőz-e másokat vagy nem. Ezért lenne jó ha mindenki megpróbálna figyelni a távolságtartásra, a minimális mozgolódásra (még ha tegnap óta lazább is a helyzet), és a higiéniára.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.