- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz #8529 üzenetére
Ez az avahi-daemon nem sok vizet zavar, nekem anno volt valami NAT-olt IP címes problémám és az elhárítás alatt elég sokszor találkoztam az avahi kifejezéssel. Ebből az jött le, hogy hálózattal kapcsolatos szolgáltatás, így nem bántottam. (nem általad látrehozott hálózatra gondolok, mint a samba, hanem globális hálózatkezelésre) Alapból, amiről nem tudom, mit csinál pontosan, azt nem inaktiválom.
Amiket felismerek, azokat kilövöm, de alapból le is szedem a kapcsolódó csomagokat synapticból, például a bluetooth, cups dolgait.
A legjobb, ha tisztázod minden service feladatát, de ez nagyon nem egyszerű, ha nem vagy hozzáértő. Én se jöttem rá pontosan, kell-e nekem az avahi, csak egy példa ez a sok közül természetesen.
Ami a képen látszik, azokkal nem nagyon lehet semmi gondod, érdemes inkább megnézni a
systemd-analyze blame
paranccsal, nincs-e olyan szolgáltatás, ami megakasztja a boot folyamatot. Persze ilyenkor sem biztos, hogy ki kell lőni a service-t.ez szokott ritkán hosszú várakozást előidézni:
NetworkManager-wait-online.service
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Viccrovat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Plus / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest