Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb
    veterán

Nemrég raktam fel a Debian 9-et KDE-vel. Ez a hosszú bejelentkezés csak az első indításnál volt tapasztalható, utána nem.

nekem konkrétan lefagyasztotta a gépem, ez nagyon rossz ómen
    így még sosem jártam egy friss telepítésnél

reset után pedig csak egy asztal jött be panel nélkül
    config fájlok törlése után lett csak jó

lehet ezzel most el is játszotta a becsületét

Na, ezért használtam sok éven át Arch Linuxot. Ahhoz képest, hogy a rolling release modeltől többen tartanak, teljesen stabil volt nálam, kevés probléma akadt, ami a rendszer használhatóságát befolyásolta, de általában arra is volt - vagy született hamar - megoldás a fórumokon.
    Azért is váltottam a debianra, ha barátoknál, ismerősöknél kell valamit felrakni, kicsit ismerős legyen a rendszer, ám lehet nem a stretch-csel kellett volna belevágni. :D

Azért valljuk be, valószínűleg egy openbox esetén nem problémáznánk ennyit. Amúgy a rendszer becsületére legyen mondva, a szkennerem például minden játszadozás nélkül működik, amivel Arch-on kínlódtam az utóbbi időben.
    Azért én adok neki egy kis időt, hátra rendbehozzák a KDE-t. Amikor annak idején bejött a gnome-shell, annak is hónapokat adtam, hátha jó lesz, de aztán temettem... Mondjuk nem hiszem, hogy most is lenne ennyi türelmem. :D

Amúgy egy új debian verzió általában jó szokott lenni, és csak a mostani eset a kivétel?

(#8242) Ludovicus
    Mondjuk egy hibajegyet nem nyitottam, de gondolom általános problémák ezek, s hamarosan foglalkoznak vele. Ha nem lesz változás, én is felrakok valami stabil előző verziót, de remélem nem kell visszafele lépnem. Lokalizáció: na, én nem bírom magyar nyelven használni. Egyszer-kétszer kipróbáltam, de számítástechnikai területen nem bírom a magyar fordítást. No meg ha keresni kell valamire megoldást a neten, sokkal egyszerűbb, ha már eleve tudom az angol megnevezést.

Új hozzászólás Aktív témák