Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
xen0:~# xm list
Name ID Mem VCPUs State Time(s)
Domain-0 0 3529 2 r----- 129.1
grml 4 128 1 ------ 0.0
xp 2 263 1 -b---- 106.6Kb. ez a jelenlegi állapot. Ebből a grml a ciki, mert amíg nem akarok hozzáadni egy network interface-t, addig működik. Amikor hozzáadok (akár konfig file-ban, akár utólag xm network-attach segítségével), totálkárossá válik. Mivel jelenleg a xend kezelésében van, nem tudom eltávolítani sem. Ha xm delete-tel próbálkozom, akkor az a baja, hogy nincs halted állapotban. Ha destroy-jal irtom ki, akkor ott marad a név, eltűnik mellőle az ID, de eltüntetni a rendszerből csak reboottal lehet. Az xm log-ban debug üzenet van rengeteg, de hibát nem látok.
Szerencsére annyira működik távolról is a virt-manager, hogy le tudtam kapcsolni (xm help-ben nem találtam hirtelen forced poweroff-t - gondolom, valahol van, mert valahogy a virt-manager is meg tudta csinálni)
---
Az már csak nüansznyi probléma, hogy míg az ubuntu-n ha elindítok egy vnserver-t, akkor gond nélkül rá tudok jelentkezni, ha ezen a debian-on (a Dom0-n) indítom, akkor egerészni tudok a vncviewer ablakban (windows-ról), de a billentyűzet megbolondul: a legtöbb billentyűre csak egy backslash a reakció. Közben kipróbáltam linuxos vncviewer alól is, ott is ez a helyzet. Mondjuk ezt okozhatja, hogy eltérő billentyűzet kiosztással működik a vncserver és a vncviewer (?) .
Megpróbáltam egér segítségével átállítani a debian desktopon a bill. kiosztást, de valamelyik gnome démon elhasalt.
Az eltérő kiosztás még lehet az én hibám, de hogy megdöglik a gnome-setup (?) démon, azt azért nem vállalnám magamra.----
Szóval amikor anyázok itt szép csendben, hogy bughalmaz, akkor ilyesmikre gondolok.
Ezek a normál napi üzem során nem jönnek elő, mert ha egyszer elindult a környezet, akkor viszonylag ritkán cseszteti az ember és megvannak a kipróbált kerülőutak, ha másképp nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bionic Bay teszt
- Filmvilág
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- E-roller topik
- Autós topik
- Logitech x-230 / z-3e 2.1 tapasztalatokat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD vilbill, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest