Új hozzászólás Aktív témák

• FixY67

senior tag

xen0:~# xm list
    Name ID Mem VCPUs State Time(s)
    Domain-0 0 3529 2 r----- 129.1
    grml 4 128 1 ------ 0.0
    xp 2 263 1 -b---- 106.6

Kb. ez a jelenlegi állapot. Ebből a grml a ciki, mert amíg nem akarok hozzáadni egy network interface-t, addig működik. Amikor hozzáadok (akár konfig file-ban, akár utólag xm network-attach segítségével), totálkárossá válik. Mivel jelenleg a xend kezelésében van, nem tudom eltávolítani sem. Ha xm delete-tel próbálkozom, akkor az a baja, hogy nincs halted állapotban. Ha destroy-jal irtom ki, akkor ott marad a név, eltűnik mellőle az ID, de eltüntetni a rendszerből csak reboottal lehet. Az xm log-ban debug üzenet van rengeteg, de hibát nem látok.

Szerencsére annyira működik távolról is a virt-manager, hogy le tudtam kapcsolni (xm help-ben nem találtam hirtelen forced poweroff-t - gondolom, valahol van, mert valahogy a virt-manager is meg tudta csinálni)

---
    Az már csak nüansznyi probléma, hogy míg az ubuntu-n ha elindítok egy vnserver-t, akkor gond nélkül rá tudok jelentkezni, ha ezen a debian-on (a Dom0-n) indítom, akkor egerészni tudok a vncviewer ablakban (windows-ról), de a billentyűzet megbolondul: a legtöbb billentyűre csak egy backslash a reakció. Közben kipróbáltam linuxos vncviewer alól is, ott is ez a helyzet. Mondjuk ezt okozhatja, hogy eltérő billentyűzet kiosztással működik a vncserver és a vncviewer (?) .
    Megpróbáltam egér segítségével átállítani a debian desktopon a bill. kiosztást, de valamelyik gnome démon elhasalt. :(
    Az eltérő kiosztás még lehet az én hibám, de hogy megdöglik a gnome-setup (?) démon, azt azért nem vállalnám magamra.

----

Szóval amikor anyázok itt szép csendben, hogy bughalmaz, akkor ilyesmikre gondolok.
    Ezek a normál napi üzem során nem jönnek elő, mert ha egyszer elindult a környezet, akkor viszonylag ritkán cseszteti az ember és megvannak a kipróbált kerülőutak, ha másképp nem megy.

Új hozzászólás Aktív témák