- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
xen0:~# xm list
Name ID Mem VCPUs State Time(s)
Domain-0 0 3529 2 r----- 129.1
grml 4 128 1 ------ 0.0
xp 2 263 1 -b---- 106.6Kb. ez a jelenlegi állapot. Ebből a grml a ciki, mert amíg nem akarok hozzáadni egy network interface-t, addig működik. Amikor hozzáadok (akár konfig file-ban, akár utólag xm network-attach segítségével), totálkárossá válik. Mivel jelenleg a xend kezelésében van, nem tudom eltávolítani sem. Ha xm delete-tel próbálkozom, akkor az a baja, hogy nincs halted állapotban. Ha destroy-jal irtom ki, akkor ott marad a név, eltűnik mellőle az ID, de eltüntetni a rendszerből csak reboottal lehet. Az xm log-ban debug üzenet van rengeteg, de hibát nem látok.
Szerencsére annyira működik távolról is a virt-manager, hogy le tudtam kapcsolni (xm help-ben nem találtam hirtelen forced poweroff-t - gondolom, valahol van, mert valahogy a virt-manager is meg tudta csinálni)
---
Az már csak nüansznyi probléma, hogy míg az ubuntu-n ha elindítok egy vnserver-t, akkor gond nélkül rá tudok jelentkezni, ha ezen a debian-on (a Dom0-n) indítom, akkor egerészni tudok a vncviewer ablakban (windows-ról), de a billentyűzet megbolondul: a legtöbb billentyűre csak egy backslash a reakció. Közben kipróbáltam linuxos vncviewer alól is, ott is ez a helyzet. Mondjuk ezt okozhatja, hogy eltérő billentyűzet kiosztással működik a vncserver és a vncviewer (?) .
Megpróbáltam egér segítségével átállítani a debian desktopon a bill. kiosztást, de valamelyik gnome démon elhasalt.
Az eltérő kiosztás még lehet az én hibám, de hogy megdöglik a gnome-setup (?) démon, azt azért nem vállalnám magamra.----
Szóval amikor anyázok itt szép csendben, hogy bughalmaz, akkor ilyesmikre gondolok.
Ezek a normál napi üzem során nem jönnek elő, mert ha egyszer elindult a környezet, akkor viszonylag ritkán cseszteti az ember és megvannak a kipróbált kerülőutak, ha másképp nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest