- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kempingezés és sátrazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
xen0:~# xm list
Name ID Mem VCPUs State Time(s)
Domain-0 0 3529 2 r----- 129.1
grml 4 128 1 ------ 0.0
xp 2 263 1 -b---- 106.6Kb. ez a jelenlegi állapot. Ebből a grml a ciki, mert amíg nem akarok hozzáadni egy network interface-t, addig működik. Amikor hozzáadok (akár konfig file-ban, akár utólag xm network-attach segítségével), totálkárossá válik. Mivel jelenleg a xend kezelésében van, nem tudom eltávolítani sem. Ha xm delete-tel próbálkozom, akkor az a baja, hogy nincs halted állapotban. Ha destroy-jal irtom ki, akkor ott marad a név, eltűnik mellőle az ID, de eltüntetni a rendszerből csak reboottal lehet. Az xm log-ban debug üzenet van rengeteg, de hibát nem látok.
Szerencsére annyira működik távolról is a virt-manager, hogy le tudtam kapcsolni (xm help-ben nem találtam hirtelen forced poweroff-t - gondolom, valahol van, mert valahogy a virt-manager is meg tudta csinálni)
---
Az már csak nüansznyi probléma, hogy míg az ubuntu-n ha elindítok egy vnserver-t, akkor gond nélkül rá tudok jelentkezni, ha ezen a debian-on (a Dom0-n) indítom, akkor egerészni tudok a vncviewer ablakban (windows-ról), de a billentyűzet megbolondul: a legtöbb billentyűre csak egy backslash a reakció. Közben kipróbáltam linuxos vncviewer alól is, ott is ez a helyzet. Mondjuk ezt okozhatja, hogy eltérő billentyűzet kiosztással működik a vncserver és a vncviewer (?) .
Megpróbáltam egér segítségével átállítani a debian desktopon a bill. kiosztást, de valamelyik gnome démon elhasalt.
Az eltérő kiosztás még lehet az én hibám, de hogy megdöglik a gnome-setup (?) démon, azt azért nem vállalnám magamra.----
Szóval amikor anyázok itt szép csendben, hogy bughalmaz, akkor ilyesmikre gondolok.
Ezek a normál napi üzem során nem jönnek elő, mert ha egyszer elindult a környezet, akkor viszonylag ritkán cseszteti az ember és megvannak a kipróbált kerülőutak, ha másképp nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háztartási gépek
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- ZIDOO médialejátszók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest