Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FixY67
    senior tag

Ő ragaszkodik a live cd-hez meg a hardveres vt-hez, ezügyben nem nyilatkozom, még sosem volt a kezemben live cd.

Az eredeti baját tisztességesen *SZERINTEM* úgy lehet megoldani, hogy xen hoszton paravirtualizált guesteket futtat, annyit, amennyire szüksége van és a hoszton konfigurál hozzá egy akár routolt, akár bridgelt hálózatot. Azt, hogy melyiket, akkor lehet tudni, ha elénk tárja, hogy mit akar. Én csak annyira emlékszem, hogy fórumot akar futtatni rajta, de ennél azért több kellene.

Tévedés, látszik, hogy a tizedét nem olvasod el annak, amit leírok.

Az alap elképzelés annyi volt, (mondom, alap! már rég túl vagyok ezen) hogy a hostot beállítom routernek, dnsmasq segítségével szolgáltatok róla dhcp-t (fix, MAC addresshez rendelt IP-kel) és DNS-t. Ezen futnának hostonly hálózatban a virtuális gépek. (egy log szerver, egy fórum, egy svn és még egy-két apróság)

Aztán addig próbálgattam a különböző virtualizációs szoftvereket, hogy kikötöttem a VirtualBox mellett. Ennek van olyanja, hogy internal networking, ami totálisan elszeparálja a virtuális gépek kommunikációját a külvilágtól. Virtuális routerre felment a bind, a dhcp3, kapott pár virtuális interface-t, amiből egy bridged volt, hogy kifelé is lásson, a többi meg internal.
    Ez gyönyörűen működik is.

Szépséghibája, hogy a VirtualBox-ban igen ocsmány bugok jelentek meg a 3.1.2-es verzióval és amúgyis teli volt a hócipőm, hogy egyik helyen -- jellel kellett írni az opciót, a másik anélkül, egyik parancs hdd-nek hívja a diszket, a másik disk-nek, a harmadik hd-nek stb. Itt félretoltam az eredeti játszóteret és elkezdtem újra nézegetni a vmware-t, xen-t, kvm-t.
    És most ott tartok, hogy megint végigpróbáltam mindet és megint a VirtualBox maradt a nyerő, mert a sok hülyesége ellenére még mindig az áll kézre leginkább.

--------------
    A livecd csak úgy jött képbe, hogy egyszerűbb egy még nem létező virtuális gépet livecd-ről bootolni, mint diszket adni alá, telepíteni és úgy próbálgatni.

Új hozzászólás Aktív témák