Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Igaz Proxmox, de mivel Debian alapú, gondoltam inkább itt kérdezek rá.
Ma reggel nekiláttam frissíteni az otthoni média szervert Proxmox 8-ról 9-es kiadásra, ez alapján. [link]
A
pve8to9 --full
paranccsal ellenőriztem a meglévő rendszert, és egyesével megoldottam a problémákat és a figyelmeztetéseket.Kaptam egy figyelmeztetést a
systemd-boot
nevű csomaggal kapcsolatban, miszerint azt jó lenne törölni, a leírás is kifejezetten hivatkozik rá.As Proxmox Systems usually use
systemd-boot
for booting only in some configurations (ZFS on root and UEFI booted without secure boot), which are managed byproxmox-boot-tool
, the meta-packagesystemd-boot
should be removed. The package was automatically shipped for systems installed from the PVE 8.1 to PVE 8.4 ISOs, as it containedbootctl
in bookworm.
If thepve8to9
checklist script suggests it, thesystemd-boot
meta-package is safe to remove unless you manually installed it and are usingsystemd-boot
as a bootloader. Shouldsystemd-boot-efi
andsystemd-boot-tools
be required,pve8to9
will warn you accordingly. Thepve8to9
checklist script will change its output depending on the state of the upgrade, and should be run continuously before and after the upgrade. It will print which packages should be removed or added at the appropriate time.Ennek megfelelően töröltem a
systemd-boot
nevű csomagot, telepítettem asystem-boot-efi
csomagot, mivel azt javasolta a script, és eltűntek a hibák és figyelmeztetések.A tárolók beállítását követően rendben lefutott a frissítés, majd újraindítást követően jött a meglepetés, uefi módban a számítógép, miután felvillant a 'Welcome to GRUB' üzenet a képernyőn, az uefi biosba bootolt az oprendszer helyett. Ha már ott voltam, hirtelen csináltam egy bios resetet, majd újraindítást követően legacy módban indult a gép, látszólag minden rendben működik, mégis, érdekelne, hogy mi történt az uefi móddal? A telepítés, ha jól emlékszem annak idején uefi módban történt, a Secure boot be volt kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest