- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #12910 üzenetére
" ... ha ez egy nagyobb összegnél történik ... "
Na, ja. TV-t, drágább háztartási gépet mostanság jobb, ha nem Curve-ön keresztül vásárol az ember."Azt írták a Curve-nél, hogy időtúllépés miatt ... "
Ezt valami hús-vér figura mondta / írta neked?Azt nem említette, hogy hol történt az időtúllépés? Szerencsére nálam ilyen hülyeséggel nem próbálkoztak be.Ahogy korábban írtam, mérhető a fizetés sebességének a különbsége Curve vs. Revolut esetén. Ha van utóbbid (is) tégy egy próbát!
#12911 Grande Ale
Ez így akkor is nagyon fura. Csak így benyögte, hogy nem jó? Ilyenkor kérni kell, hogy mutassa a bizonylatot, amit kiköpött a terminál. Ha, nincs, akkor szia!
Egyébként tényleg be kellett ütni a kártyád számát (is)? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
JohnnyWeiss #12788 üzenetére
köszi!
aki nem váltott, meg tudja nézni, hogy még mindig akciós árat ajánlana az app?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
JohnnyWeiss #12783 üzenetére
semmiben nem más, de így programozták le a csomagváltási procedúrát (örüljünk, hogy nagyjából működik). lefelé váltásnál nem kell új kártya
mikor váltottál? csak hogy változott-e már az ár
-
paolinho
őstag
válasz
JohnnyWeiss #12408 üzenetére
Az a pech, hogy júniusban lakcímet váltottam, és az új tulaj meg vagy szól, vagy nem, ha kapok még oda valamit.
Akkor a support-nál kell ezekszerint próbálkozni.
Köszi a választ! 🙂 -
zerodot
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss #12293 üzenetére
1.99 eur volt 28-ig, most 2.49 eur.
Curve Cashről nem lehet, rendes bankkártya kell. -
Fifi
őstag
válasz
JohnnyWeiss #12293 üzenetére
1. €
2. Ha elindítod a csomagválasztási folyamatot, ott tudod kiválasztani melyik kártyáról vonja (szervizben van a telefonom, így most nem tudom megnézni, hogy casht is engedi-e, de nyugodtad próbáld ki csak ne véglegesítsd)
3. Ahogy a többiek hozzászólását értelmeztem mindenkèpp kártyacsere -
Oliverda
félisten
válasz
JohnnyWeiss #11292 üzenetére
A néhány ügyfelüket érinti ez a dolog amolyan lerázós sablonszöveg. Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne dolgoznának rajta, de a korábbi tapasztalatok alapján nem lesz gyors megoldás. Érdemes előrehozni a kártyacserét.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
JohnnyWeiss #11287 üzenetére
Válaszolt a Curve. Azt írják, hogy néhány ügyfelüket érinti ez a dolog, hogy a 3D fizetés ellenőrzésnél van valami probléma. Dolgoznak rajta, de addig is használjak másik kártyát ehhez a fizetéshez.
-
sb
veterán
válasz
JohnnyWeiss #11287 üzenetére
Én még előző hónapban ezzel fizettem a Vodafone számlát.
És az is ellentmond némileg a Curve auth hibának, hogy nekem Erstére is ugyanazt dobta. Szinte azonnal kiírja a hibát, a másik oldalról semmi nem jön.Bár igaz, hogy az erstés kártyával utána sikerült fizetnem. Az is lehet, hogy az egy random Simple hiba volt a Curve meg rendszerszintű.
(Off, de a Vividet sem tudtam feltölteni tegnap vagy 20 próbálkozásból. Ott eleve nem ment a Curve UK-s kártya, de tegnap semmi más sem. Náluk mondjuk régebben is dadogott a topup. Ezeket azért kezelhetnék a kedves szolgáltatók mert addig használható valami amíg 99%-ban megy. Amint 80-90%-ban sikeres csak a tr/topup/fizetés, bármi... hamar elmegy a kedve az embernek a használattól. Kísérletezésre keveseknek van kedvük.)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
JohnnyWeiss #10637 üzenetére
tényleg működik, jött a gls futár (megölöm az asszonyt
)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
JohnnyWeiss #10637 üzenetére
köszi az infót!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
JohnnyWeiss #10626 üzenetére
valóban elég kicsi a minta, de amikor ennyien panaszkodunk egyszerre, az jellemzően általános lehalás jele, és biztosan összefüggésben van a hajnali karbantartással
azt a státuszoldalt nyugodtan felejtsd el. akkor frissül, ha valaki manuálisan belenyúl, magától nem, valós információt nem ad semmiről
-
Kátai
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1744 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
szuladam
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss #1739 üzenetére
Igen, csak a próba terhelés a hozzáadáskor mindig gbp-ben csinálja. Nekem is így volt.
Ha Curve-öt használod úgy hogy Rev az aktív alatta akkor a Rev pénznemét Curvben külön be kell állítani. Mert mindig abba fogja terheli, amibe állítva van, tehát alapesetben mindig gbp-ben! Szóval neked kell forintra állítani manuális.
Mert nyilván Curve nem fog tudni az ember fejében olvasni hogy a Reven nélő 15 pénzzsebből mire gondolt a költő. -
Shummo
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1739 üzenetére
Igen
-
szuladam
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss #1737 üzenetére
Mert a rev "gyárilag" uk. Ezért terheli gbpben
-
Oliverda
félisten
válasz
JohnnyWeiss #1727 üzenetére
Ehhez hónapok kellene, szerintem legalább 3.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #1727 üzenetére
Használattól függ. Ha az appban nem látott számszerűsitve a limiteket*, akkor rád meg egy kisebb limit lesz érvényben (napi költés, etc)
*
-
gzbotii
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #1718 üzenetére
Új felhasználóknál mások a limitek - mennyi ideje használod a Curveöt?
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
JohnnyWeiss #1715 üzenetére
Na 2 részletben engedte befizetni 50.000.- HUF-onként. Nem értem mi miatt akad fenn ha egyben szeretném.
-
Watcher45
tag
válasz
JohnnyWeiss #1711 üzenetére
Bocsánat, nálam elkülönül a Curve alá rakott kártya napi vásárlási limitje, az ATM készpénzfelvételi limit és a napi virtuális vásárlási limit, ha nálad ez mind egyformán 300.000 forint akkor nem szóltam.
-
petipetya
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #1710 üzenetére
Melyik webshop ez? Sosem figyelem, hogy az OTP vagy a CIB felülete jön-e be az online fizetés során.
-
KTU
addikt
válasz
JohnnyWeiss #1710 üzenetére
Igen, villanyszámla, gázszámla Curve kártyával megy, időnként Revolut.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
JohnnyWeiss #1707 üzenetére
14-es kóddal utasította el a CIB online fizetős felülete.
Ezt találtam a neten: Transaction Response Code 14 - Invalid Card Number
Ez megint nem túl jó hír, remélem csak átmeneti technikai probléma. Valaki fizetett már CIB-es online elfogadóhelyen Curve kártyával? -
Ixion77
addikt
válasz
JohnnyWeiss #1707 üzenetére
Épp most történt meg ismét. 1140Ft, curve kétszer visszautasította, alatta lévő Revolut kártyája elfogadva.
A Rev alkalmazásban háromszor jelent meg a terhelés, egyelőre pending státuszban.
A Curve alkalmazásban egyszer sem.
Így tűnik, valami zavar van valahol. -
Watcher45
tag
válasz
JohnnyWeiss #1703 üzenetére
Az alá rakott kártyád online vásárlási limitjét nem lépi túl a 100.000 forint?
-
Ixion77
addikt
válasz
JohnnyWeiss #1705 üzenetére
Most jut eszembe hogy nekem is volt olyan a napokban hogy a Curve declined-et mondott egy 1000 Ft alatti vásárlásra a zöldségesnél. Próbáltam újra, ismét declined. Elővettem az alá beállított kártyát, azzal rendben volt. Szóval Curve hibának tűnt. Másnap használtam máshol, akkor már rendben volt.
-
Ixion77
addikt
válasz
JohnnyWeiss #1703 üzenetére
Milyen kártya van alatta?
Én Revoluttal jártam úgy, hogy a benzinkút 130€ próbaterhelést küldött rá fedezetvizsgálat gyanánt, amit a Rev gyanúsnak ítélt, és letiltotta a kártyát. A Curve meg csak annyit írt hogy declined. Mivel a Rev kicsit később jelzett csak, ezért elég zavartan nézem az eladóra, majd elővettem a normál kártyámat... -
ÁrPi2
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1651 üzenetére
Megnéztem a cibnél mindkét tranzakció típusmegjelölése is vásárlás,
még a tranzakció "referenciaszáma" is teljesen ugyanaz, de az értéknap aug15 és másodiknál aug17... -
ÁrPi2
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1649 üzenetére
A cib bank appban a hitelkártya tranzakciói közt nézve is ott van (crv*bkk...13-i és 15-i) . Csak a Curve "timeline"-ban nincs a második.
Eddig a bkk.info-n keresztül kerestem, akkor megkérdezem a Curve Support ot is, köszi -
anadroid
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1633 üzenetére
Nekem meg hajnalban visszajött (félig, mert az OTP - ellentétben az Erstével, akik negatív zárolással azonnal felhasználhatóvá teszik a visszatérítéseket, nem várnak a könyvelés tökölődésére - még nem jelzi) a 17-i edigital visszatérítésem. Lehet, hogy heti gyűjtésben küldik vissza a pénzeket?
-
anadroid
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1625 üzenetére
Azóta még egy csoda. Ephone-ra töltöttem Curve/Erste használatával 17-én (megint csak hétvége!) 1000 Ft-ot, 20:00-kor. Ez kétszer jelenik meg:
CRV*EPHONE LONDON 19081720:00 vásár.
EPHONE ZSOMBO 19081720:18 vásár.Gyanús, hogy a Curve a curva
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1515 üzenetére
Belefutottál egy itthoni DCC-be. Én K&H-s POS-nál találkoztam ilyennel. Szerencséd van, hogy nem a pénztáros nyomott mondjuk a GBP-re, hanem te választhattál, mert különben a konverzió miatt többet fizethettél volna a tényleges HUF-os árnál.
-
sajti_pajti
tag
válasz
JohnnyWeiss #1499 üzenetére
Nekem egyedül egy online fizetésem került elutasításra, de azt utólag sikerült megmagyaráznom:
A három közül (ATM - kp.felvét, CP - card present "sima" vásárlási limit, CNP - card not present "internetes" vásárlási limit) a kártyához tartozó "sima" (CP) vásárlási limitet léptem túl. -
fravik
tag
válasz
Valami zavar van az erőben az fix...
Gondoltam megosztom a mai tapasztalatomat az Extreme Digital fizetési rendszereivel kapcsolatban (Barion és Simple):
Porszívót vennék...
1. próba -> Curve, mögötte OTP bankkártya, Barion fizetés... sikertelen fizetés, tranzakció megjelent Curve-ben
2. próba -> Revolut kártya, Barion fizetés... sikertelen fizetés, tranzakció megjelent Revoluton
3. próba -> Curve, mögötte OTP bankkártya, OTP Simple fizetés, sikertelen fizetés, tranzakció megjelent Curve-ben
4. próba -> OTP bankkártya, OTP simple fizetés, sikeres fizetés
Azóta a 2 Curve-ös rendelés declined lett, a Revoluton még ott a terhelés, az OTP-s kártyám pedig ok, de ugye OTP-nél 2-3 munkanap múlva fog megjelenni, de legalább a csomagom összekészítés alatt.Ez úgy 80ezer Ft-nyi zárolás...
De igazából perpillanat a 2 stornozott tranzakció miatt elvileg csak -40ezerben vagyok a -20 helyett.
-
Oliverda
félisten
válasz
Írj az ügyfélszolgálatnak.
-
anadroid
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1491 üzenetére
Az a valószínűbb, hogy a KöHögös bank működik rosszul. Tavaszi gondok az elektronikus bankolásnál stb.
Feltűnően sokan panaszkodnak rá. -
petipetya
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #1490 üzenetére
Nálam és a többieknél is tökéletesen működik, fogalmam sincs honnan szűrtél le ilyen hibás következtetést.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Össze vissza? Nekem egyszer volt gond vele, még februárban.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Mármint H&K-s = K&H-s
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #1484 üzenetére
Nálam K&H-s Visa Electron és Revolut kártya van Curve alá téve. Revolutra állítva simán fizetek mindent, de K&H-s kártyával sem érintéssel, sem chippel. El sem jutok a PIN bekéréséig, azonnal elutasítva. Bankban voltam, nem látnak semmi problémát sem. 4990 Ft-os összeg lett volna, 2 különböző napon próbáltam ugyanabban a boltban. Aznap azok lettek volna az első vásárlások.
-
válasz
JohnnyWeiss #1482 üzenetére
-Kérjük ellenőrizze, hogy van-e elegendő pénz a számláján a vásárlás lebonyolítására!
-Kérjük ellenőrizze, hogy nem lépte-e túl az engedélyezett limitjét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Politika
- További aktív témák...
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest