- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Merlini #16136 üzenetére
azt kell írnod, hogy rád eea ügyfélként nem vonatkoznak a brit bankszünnapok. be is másoltam korábban a feltételekből a megfelelő részt
Business day – a calendar day, except Saturdays, Sundays and official holidays and days off set by the legal acts of the Republic of Lithuania, when banks are normally open for business in Lithuania unless set by Curve and notified to you as the client of Curve differently.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Merlini #16073 üzenetére
marcius 21-tol fordult a dolog: nincs hetvegi dij, ha euroban vasarolsz forintra allitott kartyaval, forditva viszont van. ugyanakkor hetfon ilyet nem lehet felszamolni, ez egyertelmu hiba. a mastercard arfolyama pentek este 21.00 korul frissul hetvegere, utana pedig valoban hetfo este ugyanekkor, de a dij nem ehhez van kotve
gondolom, hogy ennyi penzert nem akarnal levelezni, de ezt megis erdemes lenne jelezni
-
Fifi
őstag
válasz
Merlini #8432 üzenetére
Nem úgy van, hogy a régi £-ban megadott összegeket már €-ban kell érteni (mint ahogy az előfizetéseknél is írják), csak sok dokumentumban nem írták át ezt Curve-nél?
Tehát blue kártya esetén az ténylegesen 500€ és nem 500£-nak megfelelő ~580€? -
Hyacinto
tag
válasz
Merlini #8432 üzenetére
661 euróról volna itten szó. Revolutra is gondoltam, csak az meg ugye feltöltős, de megnézem azt is, kártyám már ott is van
. A bankom (Sberbank) jelenleg 366.43 forintért ad nekem egy eurót. A bankközi meg ugye 356.723 (most éppen) azért az a 9,70 forintos különbség nagyon megmozgatta a fantáziámat, pláne ennél az összegnél.
-
k2laci
tag
EURONET ATM - tanulságos sztori !
Hirtelen szükségem volt 200 EUR-ra, nálam volt a Transferwise-os kártyám, volt is rajta EUR. Odamentem a győri tescoban lévő EURONET ATM-hez, beütöm, hogy 200 EUR. Kiírta, hogy mivel angol kártya GBP-ből konvertál. Mivel siettem, meg gondoltam pár % belefér elfogadtam. HIBA VOLT !
A 200 EUR-t 198 GBP árfolyamon terhelte, a történeten buktam kapásból kb. 9000 Ft-ot.
SOHA TÖBBÉ EURONET !
-
anadroid
senior tag
A háromszoros terheléssel kapcsolatban ma ezt kaptam:
Following the email that was sent last Friday, we identified an issue with our payment processor which caused some transactions to be processed twice/three times. We've now refunded the extra charges and you should see those reflected on your underlying bank statement in the next 1-5 working days.
Az előző két korrekció (a duplázásoké) 1 (OTP) illetve 3 (Revolut) munkanap alatt a számláimon is rendeződött.
-
Merlini
tag
Ma délután írt az ügyfélszolgálat: tudom aktiválni a kártyát.
Így is történt, végre elfogadta a kártyaszám utolsó 4 számjegyét.
Utána megmutatta, majd visszaellenőrzésként beíratta velem a PIN-kódot.
Megérkezése után 3 héttel, már tudom is használni a Curve kártyámat.Revolut-ra töltöttem fel 10 eurót, 3181 forintot vont le a forintos bankkártyámról.
-
-
Írtam.
Nekem is a személyivel és szelfi fotóval kellet bohóckodnom. (Mert a jó minőségű szkennelt/fényképezővel készült képet "biztonsági okokból" nem fogadják, hogy az a**** ****át!)
Vagy harmadszorra sikerült megfelelő képeket küldenem. Azóta érdemben kussolnak.Előrelépés nincs, ma reggel is ugyanaz a helyzet nálam is, mint nálad a mellékelt képen.
Szerintem most rájuk kérdezek ismét... -
Merlini
tag
Levelemre múlt hét csütörtökön írt az ügyfélszolgálat, a megadott linken fotózzam be az igazolványomat és selfi-t. Ezt aznap este meg is tettem.
(#184) malomszék: & (#200) ANOka: Írtatok az ügyfélszolgálatnak, tudtátok aktiválni a Curve kártyátokat?
-
Merlini
tag
Jelenleg ott tartok: két magyarországi és Revolut fizikai és virtuális kártyám be van regisztrálva a Curve alá. Továbbra sem tudom aktiválni, 3-4 alkalmazás frissülés követően is ez a probléma:
Aktiválásnál amikor megadom a kártya utolsó 4 számjegyét ezt az üzenet villan fel.
„To activate, verify a card that's yours & issued in europe”(#143) patros: Szombaton írták el vannak úszva.
+ If you would like to add any information to your existing query, please reply to this email. Erre válaszoltam nekik még szombat este. Még semmi reakció.
Ma este újra írtam nekik.(#144) Dluinet: ...
Kéred hogy húzzák le (ne paypass-t használjon).
PIN kódot kér, de te nem tudod még, ezért kifizeted készpénzben a vizet.
Viszont a kártya aktiválva lesz, PIN kódot kb 1-15 percen belül látni fogod.„Paypass használatakor Curve jelezte a forint összeget a telefonon (nem sikerült a tranzakció), de az applikációba belépve semmi nyoma nincs. Betettem a kártyát a leolvasóba, kérte a PIN-t, beírtam valamit, de kiírta nem stimmel, adjam meg újra a kódot. Lehúzás azaz mágnes csík olvasás még nem volt, de a fentiek után nem hinném, hogy ezen múlna.
-
anadroid
senior tag
Nekem Revolut virtuális kártyát nem engedett hozzáadni, kétszer próbáltam, kétszer jött a hibaüzenet, amiben az állt, hogy "Token already used", meg még másfél sor, csak éppen azalatt a 2 másodperc alatt, amíg látszott, nem tudtam mindet elolvasni. A 2*1 GBP-t is levette a Revolutról. A Revolut fizikai kártyával egy héttel ezelőtt minden rendben volt, azóta már használtam is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest