Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vekonyat
csendes tag
Nekem is gyanús, hogy a BIN miatt van, csak a support ködösít egy kicsit.
-
Fifi
őstag
válasz vekonyat #7896 üzenetére
Eddig minden hónapban simán kifizettem a garmin órámmal a 693eFt-os csekkem a postán a Curve segedelmével. Remélem ez a jövőben sem változik. Igaz UK BIN-es a kártyám.
Olvasva itt a HU BIN-es gondokat remélem 2023 tavaszáig megoldják, mert a jelenlegi UK BIN-es kártyáink akkor járnak le.
-
olizatriznyá
tag
Nekem magyar bines kártyám van, és csak decemberben voltak gondok a fizetéssel, de akkor nagyon sokszor. Idénre megoldották, írták is, hogy kijavították a hibát. A Gpay-hez adás viszont azóta sem megy, sőt az appból eltűnt a gomb is a kártya képe alól.
olizatriznyák
-
gg72
veterán
Hogyan tudom elkölteni a Curve Cash kártyán lévő összeget?
Az appban válaszd ki, hog azzal a kártyával szeretnél fizetni és a következő fizetéskor a pontokból történik a levonás.Mi van akkor, ha elkölteni kívánt összeg nagyobb, mint a Curva Cash kártyán lévő összeg? A különbözetet a másik kártyáról vonja le, vagy csak annyit lehet így költeni,mint amennyi a Curva Cash kártyán van?
-
anadroid
senior tag
Ha van Revolutod, húzd le arra bekérővel.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
sb
veterán
válasz Oliverda #7899 üzenetére
@pictigjis, Oliverda
Ti eléggé követitek az eseményeket, hol tart most a dolog?
Nem tudtok róla, valaki kapott már egzakt választ arra a kérdésre az Erstétől, hogy miért megy X megoldással az online fizetés 2FA nélkül ami a Curve-el nem megy?Mert az eredeti válaszuk ugye nem erről szólt, hanem arról, hogy minden esetben kell a 2FA és ehhez a Curve szarul küldi a tranzit. De tudjuk - tényszerűen - hogy nem ez a helyzet, máshol engedi anélkül is az Erstés online fizetést a bank. Tehát a fenti kérdésre továbbra is választ kéne adniuk.
@Oliverda
A Curve mivel készül, megoldják a tranzakció Erste által elvárt "helyes" megjelölését? (Merthogy a Curve is megy ugye más kártyákkal/regisztrációkor 2FA-val is).Köszi!
-
Somatom
veterán
Az utóbbi két hétben legalább 20 -szor fizettem Curve -> Revolut -tal. Ma toltam Revolutra 100 Eurót Erste kártyával. Az is símán ment. A kp felvét is. Nem értem, hogy miért kell erőltetni ezt a Curve -> Erste dolgot. Ha blokkolja, hát blokkolja. Részemről fityisz és bekaphassa.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Divinity
őstag
válasz Somatom #7913 üzenetére
Debit kártyával ugye ez legalább plussz egy kör és ha nem akarsz vagy nincs Revod bukod a Curve specifikus dolgokat. Credit kártyával meg ez az opció teljesen kiesik.
Szerintem mindenki érti, hogy neked nem fáj már annyiszor leírtad de attól másoknak fájhat.[ Szerkesztve ]
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Somatom
veterán
válasz Divinity #7916 üzenetére
Jogilag nem tudsz az Erste -n fogást találni. Egyet tudsz tenni: elbúcsúzol tőle és máshoz viszed a pénzed. Elvileg ez a legrosszabb, ami egy bankkal történhet. A bibi az, hogy debit esetén nem a te pénzedet költöd, hanem a bankét és neki egyáltalán nem bíznisz, hogy kamat nélkül adjon hitelt.
-
Divinity
őstag
válasz Somatom #7918 üzenetére
Debit esetén pont a saját pénzed költöd és Credit (hitel kártya) esetén költöd a bank pénzét Na meg hitelkártya esetén is választhatja az ember a hitel nem egyszeri visszafizetését és akkor máris sokkal jobban járt a bank
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
szilasz007
aktív tag
Nekem a revolut az alapbol kuka lett, en azon penzt nem merek tarolni, miutan egyszer zaroltak a kartyamat es lofasz tranzakciot se akartak velem ellenorizni, penzmosast mellozve. Direkt rakerdeztem erre anno, hogy mit kuldjek gyerekek. Mondtak semmit, azt mondtak, bocs, neked nem tudunk szolgaltatast nyujtani... Mondtam ok. Nyisz nyisz kartya. Hasznalat meg kb kissebb oszegekkel, mint prepaid kartya volt.
Curve-be azt szeretem, hogy ott nem all a penzem. Csak proxy. Itt sajnos mostmar csak azert kell aggodni, hogy mukodik-e. Viszont 1-2 eve teljesen stabil volt.
Arrol nem is beszelve, hogy Curve-el megy(menne) a Samsung Pay, oran, ami meg mindig exkluzív feature itthon)[ Szerkesztve ]
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap délután vásároltam Tescoban de valamiért megakadt a fizetés. Törölve lett és utána levonták az összeget. BB mastercard van mögötte. Pénztáros azt mondta vissza kapon a pénzt. Eddig nem tortént meg. Szerintetek várjak még vagy jelezzem? És kinek? Curve, BB, Tesco?
Végűl egy másik bankkártyával fizettem ki nehogy megint gond legyen. -
zeon.hu
nagyúr
Samsung Pay vajon működik már a magyar bin-es Curve kártyával?
Ha nem, érdemes/lehetséges új kártyát kérni (mondjuk UK bin-est)?#?*@&!
-
spider23
aktív tag
válasz olizatriznyá #7931 üzenetére
Még mindig nem működik? Az év végi kínlódás óta nem használjuk az asszony curve kártyáját a sok zárolás miatt. Reméltem hogy ennyi idő elég lesz nekik a javításra. Az enyém ami régebbi valószínűleg uk bines azóta is hibátlanul megy.
-
K Norbi
addikt
válasz olizatriznyá #7934 üzenetére
Az az elutasítós, de zárolós az ki lett javítva, de a Gpay-hez adás nem megy most sem. Decemberben
Ugyanez itt is! És ugyanezt írták nekem is vissza.Már 100 e mailt írtam nekik.. A brant egye el őket..
Basznak az egészre.[ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
válasz olizatriznyá #7934 üzenetére
Nékünk hozzá van adva gpayhez, akkor még az ment, de a vásárlás 1x sem ment vele mert csak zárolt vagy azt mondta hogy nincs fedezet...
-
UHHH
senior tag
Már megint itt egy eset, ami fura, de lehet, már megint csak számomra fura: Február közepén regisztrált ismerőst kereste ma a +442080890254 -es szám, a gugli azt mondja erre, hogy ajánlgat valami pénzügyi dolgot. Mást nem zaklattak? Vagy még mindig azt hiszitek, hogy nem kerül ki valahogy valamelyik cégtől a telefonszáma az usereknek? Vividje és curve-e van az illetőnek, eddig semmi ilyesmit nem tapasztalt...
-
sb
veterán
válasz Somatom #7915 üzenetére
Nem vágom miért lenne trükközés. Ez egy hivatalos, publikált szolgáltatás. Használhatom ha akarom. Az Erstének meg ha nem tetszik akkor azt mondhatja,. hogy l*fsz, ezt ne használd.
De nem ezt mondja, hanem mindenféle szar mögé bújik...Most őszintén, melyikben van több trükközés? A GBIT egy definit dolog, úgy működik ahogy le van írva. És fordítva: SEHOL nincs leírva az, hogy miért és hogyan nem működik/ne használd.
Míg az Erstétől csak egy hazugság jött eddig...Egyébként meg én pl. arra használom amire szerintem alapvetően való: a kártyákon - igen hitelkártyán is - utólag rendezem mi hova kerüljön. Ez egy kényelmi funkció.
Egyben van minden kifizetés, gpay-t is tudok használni, utlóag tudom rendezni. Ez így kerek, így van értelme egy Curve-szerű kártyaösszevonós szolgáltatásnak.
Átteszem ide-oda a vásárlásokat de könnyű belátni, hogy ha nem fizetnék megfelelő mennyiségben akkor nagyot trükközni nem lehetne... A másik oldalról meg az Ersténél is vannak ugyanilyenek vagy még rosszabbak. Pl. visszatérítést arra adnak ami le van könyvelve de az ÁSZF-ben egy szó sincs arról mikor könyvelnek egy tranzit. Ez pl. sokkal inkább visszaéléses szürke zóna mint a GBIT használat.De most kifejtem - amit már ezerszer - hogy miért gond a használat:
1. Revolut feltöltés: már írták előttem. Én sem töltök oda több pénzt. Direktben kártyáról és saját számláról fizetni vagy a Revolutnak odaadni a pénzt az két elég különböző dolog....
2. És hogy miért akarok Curve-öt használni:
a. Gpay:
- Az Erste app elég szar.
- Nem látom egyben a költést ha külön fizetek minden kártyámmal.
- Gpay-t nem enged az Erste.
- Fizikai kártyával nem akarok fizetni mert 17x több dolgot kell megfogni az "érintésmentes" fizetés közben világjárvány közepén.
b. GBIT: Lásd fentebb, baromi kényelmes.
c. Nem hordani több kártyát és nem menet közben kitalálni mit mivel fizetek.De ha a fentit nem érted - pedig elég egyértelmű, az előnyök része és az is, hogy melyik oldal definit és melyik próbálja elkenni - akkor is van a jelenlegi helyzetre még két tök egyértelmű indok a fentiektől függetlenül:
1. Az Erste hazudik. Ma fizettem 4db netes vásárlásért az Erste hitelkártyámmal direktben, egyszer kért azonosítást. Ehhez képest az az Erste fő közleménye, hogy MINDEN netes vásárlás 2FA köteles. Ezt küldi szarul a Curve és ők bizony ilyet nem engedélyeznek...
2. Ha ezt a tiltást egyértelműen leírják és IDŐBEN, akkor is máshogy néz ki a történet. Nincs 1.5 hónapnyi tranzakcióm amit csak azért nem tudok átrakni Erste kártyára mert utólag találták ki ezt az egészet. Ha előre szólnak akkor használhattam volna az Erstés kártyát is. Én annak tudatában fizettem Curve-el, hogy pár hét múlva nem fognak egy működő szolgáltatást ellehetetleníteni.
Szóval jelen esetben az időzítés is gond. Utólag nem tudok ahhoz igazodni amit ha előre tudok akkor még lehetett volna másképp kezelni.szerk: A fentiek alapján elég egyszerű a "jogi fogás" is. Amit eddig kommunikáltak az szimplán nem igaz. Tehát más választ kéne adniuk miért utasítódik el 2FA nélkül egy Curve-ös netes terhelés, ha egy másik netes terhelés átmegy anélkül is.
Nyilván más különbség is van kettő között akkor mert amit ők írnak abban nincs.
A bónusz kérdés pedig a módosítások jelzésének ideje.[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
-
Somatom
veterán
válasz pictigjis #7941 üzenetére
De, ha a Curve tiltás miatt párszázezer ügyfél elvinné tőlük a pénzét, az erősebb motiváció lenne nekik, mint a reklamálgatás (lásd: anno a Postabank ügy). Nekem nincs bajom a hülyeségükkel, de szívesen csatlakoznék egy ilyen akcióhoz.
-
Somatom
veterán
válasz ottalai #7945 üzenetére
Nos, ezt az Erste is kimatekozta. Símán elbírja, ha az összes Curve ügyfelet bebukja. Csak az marad, hogy a 2200 rávegye az 1,2 millió többségét is a távozásra. Ezért írtam, hogy bár engem Erste ügyfélként sem érint, de a cél érdekében hajlandó lennék csatlakozni egy ilyen akcióhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest