Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Oliverda
félisten
-
kircsi21
csendes tag
válasz kmarci25 #8851 üzenetére
Nekem van egy meghívottam, június 22-én rendelte meg a kártyát és még nem találkozott vele... Így a bónuszoknak is lőttek persze, mert online meg nem akarta használni . Mondjuk ő a postára/postásra gyanakszik. Én mondtam neki, hogy írjon a supportnak 1 hét után, de... Mind1. Szerintem írj nekik, legalább azt megtudod, hogy hol akadhatott meg a folyamat!
-
Oliverda
félisten
-
unicumnext
aktív tag
-
kircsi21
csendes tag
válasz Oliverda #8859 üzenetére
Lehet, hogy ez mostanában így van, de nekem az összes kártyám 5 napon belül a kezemben volt eddig (Curve, Revolut, Vivid). A virtuális meg azoknak van ott, akik rendesen hajlandóak is használni... a meghívottam "kicsit" még maradi ebből a szempontból . De majd fejlődik!
-
ACE-
addikt
Jut eszembe, Ti nem vettétek észre, hogy az app indításánál kétszer kér ujjlenyomatot, majd nem az alapértelmezett kártyánál, hanem a kártya hozzáadásánál jelenik meg a kép?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
kircsi21
csendes tag
Én PIN-nel lépek be, de igen, nagyon sokszor 2x kéri a PIN-t. Nálam olyan probléma van még szinte mindig, hogy ha kártyát váltok az alkalmazáson belül, akkor a kártyakép átugrik egy másikra (nem a kiválasztottra), így aztán kétségek között hagy, hogy sikerült-e a váltás... Ki-belépéssel mindig ellenőrzöm. Kicsit bugos ez a rész is egy idő óta...
-
kmarci25
veterán
Köszi a válaszokat, írok nekik. Nekünk jött bónusz, NFC-vel (GPay) használtuk már a virtuálisat is, de azért kéne a fizikai is.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Van azzal valakinek tapasztalata, hogy éttermek MCC kódja átmegy-e a Curve kártyán rendesen Erste Max felé?
Van néhány tranzakcióm múlt hónapról, ami már nem fért bele a havi visszatérítési keretbe, ezért másik kártyával fizettem.
Ha rendesen átmegy, akkor mehetne a GBiT, egyébként nem erőltetném, mert feleslegesen nem koptatnám az amúgy sem vaskos 200e-s keretet. -
nagyúr
Üdv. Kollégák szeretnék ilyen kártyát én is igényelni készpénzfelvétel miatt, ezért érdeklődnék, hogy van-e olyan aki a TakarékBank-nál van és használja? MCC miatt számítanak fel díjat, vagy sem?
-
fap333
aktív tag
válasz KaiotEch #8876 üzenetére
Azért ne dobjuk el ennyire hirtelen a lehetőséget....
Ahogy a limitjeimet visszanéztem az almúlt 356 napban több mint 1millió forintot vettem fel ATM-ből. Ráadásul néha el is felejtettem átváltani a kártyát, így volt, hogy egy-egy felvét hitelkártyáról ment. Eddig a kutya nem szólt hozzám, békén hagytak, sőt mi több a limitemelést is szó nélkül megcsinálták, amikor közeledtem a határhoz. .
VISZONT, ha már van egy ilyen kártyám, akkor teljesen mindegy, hogy a boltban mit adok oda fizetésnél, szóval van normális bankkártyás költés is a curve kártyával rendesen.Véleményem szerint próbáld ki nyugodtan, legfeljebb nem jön be, vagy szólnak, hogy az ilyesfajta felhasználás nem engedélyezett...
Hangsúlyozom _szerintem_
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
pictigjis
Topikgazda
ne igényeljen úgy kártyát, hogy csak atm-re kell. ez benne van a szabályzatban, le fogják tiltani, külön ki van emelve, hogy normális kártyás vásárlás/atm aránynak kell lennie. "Depending on the account activity, “high volumes of cash withdrawals” could include spending which is under £200/ month as it will be assessed on the volume and frequency of ATM withdrawals compared to non-ATM spend. (...) Such behaviour may result in your Curve account being blocked or cancelled." és azért szerintem mindenki tisztában van vele, hogy a curve-nek sincs ingyen az atm
azért gáz, ha hitelkártyával vesztek fel kp-t, mert konkrétan provokáljátok ezzel a (főleg hazai) bankokat arra, hogy megtalálják a módját a curve letiltásának. nem a levegőbe beszélek, amikor azt mondom (nem is először), hogy az erste a hitelkártyás készpénzfelvételek miatt állt bele a curve letiltásába, aminek a visszacsinálásáért keményen kellett ám dolgozni
lécci figyelj oda erre!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"VISZONT, ha már van egy ilyen kártyám, akkor teljesen mindegy, hogy a boltban mit adok oda fizetésnél, szóval van normális bankkártyás költés is a curve kártyával rendesen. "
Vagyis te normálisan használod, ezért nem szóltak még rád. Ha viszont 90+ százalékban csak készpénzt vennél fel vele, már lehet, hogy nem lenne meg a fiókod."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
w.miki
veterán
Megjött a plasztik Curve kártyám. Appban hozzáadtam. Kell valami mást csinálni?
Ennek mi a PIN kódja? Vagy nem fog kérni fizetésnél? Ja látom, az App-ban meg tudom nézni. Megváltoztatni hogyan tudom?
Az App egyből Used Automatically-ra tette a Curve Cash-t. Ez micsoda?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
zerodot
aktív tag
A Curve Cash egy beépített "kártya", arra gyűlnek a bónuszok, cashbackek stb. Automatikusra állítva mindig erről fog megpróbálni fizetni, és csak ha nincs elég pénz rajta a teljes fizetendő összeg fedezésére, akkor használja a beállított saját bankkártyádat. Nem-automatikusnál pedig kézzel kell a Curve Cash-re váltani, ha arról fizetnél.
-
Somatom
veterán
Nem. Be kell regelni az appban a normál (OTP, Erste, Revolut, stb.) bankkártyádat, majd kiválasztani, hogy a Curve azt használja. Plusz beállítani az adott kártyánál, hogya Curve milyen pénznemben terhelje. Onnantól a Curve kártya azt fogja használni a Curve cash helyett.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
PioDVD
senior tag
Remélem, nem volt mostanában (nem tudom, hogy keressek rá):
Ha külföldön használom a Curve kártyát, ami mögött Ft kártya van, akkor - ha kérdezi a terminál - a £-ban terhelést kell kérni? Így vált a Curve és nem a helyi bank?
Ugyanez a kérdés pénzfelvételnél.Már 2 éve, hogy külföldön használtam, megkopott az emlék.
-
ACE-
addikt
Mindig abban a pénznemben kell kérni, amiben éppen fizetni akarsz, a lényeg, hogy a terminálon ugyanaz a pénznem legyen. Így a Curve fog váltani, nem a DCC, azaz a terminál szolgáltatója, ami iszonyat durva árfolyam. Ha csapsz mellé egy Revolut-ot pl., és azt a Curve alatt beállítod arra a pénznemre, akkor pedig a Revolut-al is tudsz váltatni, ha esetlen a Curve limit már elfogyott (meg a Revolut alapban is kedvezőbb valamivel).
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
zerodot
aktív tag
Ha fontban kéred, akkor a helyi bank vált helyi pénzről fontra, a Curve pedig fontról forintra. Ezt nem akarod, szóval helyi pénznemben kérd a terhelést, úgy a Curve vált helyi pénzről egyenesen forintra.
Szerk.: na szuper hogy hárman válaszoltunk egyszerre, lol..[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
Kösz szépen! Jó hogy megkérdezem , megesküdtem volna, hogy Cipruson a £ volt a jó...
Ezek szerint akkor az atm-nél is a Leva (mert Bulgáriáról van szó) a jó választás.
-
zerodot
aktív tag
Cipruson ciprusi font volt régebben, nem azzal kevered?
Ja, ATM-nél is levát kell választani, és ott különösen figyelni kell, mert sokszor trükkösen a DCC felé próbál terelni a menürendszer.
https://forbes.hu/uzlet/fck-dcc-egyre-pofatlanabbul-tolja-a-bankkartyas-lehuzobiznisz/ -
Hoorus
őstag
Sziasztok
Olvasom itt, hogy másnak is rendre van elutasított vásárlása Curve-Revolut/GPay kombóval.. Tudjuk ennek az okát esetleg? Mostanában engem is szívat, rém kellemetlen... :/
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
Közel 2 évi használat után gondom van a kártyával. Igaz előtte is volt 1 dupla terhelés, és kb. 4-5 terminál hibás fizetésem. Ma 1090 Ft összegben vásároltam a Samsung Pay órámmal. A vásárlást elfogadta, de a Curve nem jelzett, és az app.-ban sem látszik a vásárlás. Mikor ma megnéztem derült ki, hogy a szombati vásárlásaim sem látszanak. Ha megnyitom az appban Curve limit részt azt írja hogy a napi limit 1997 font, a max limit 2000 font.
Meg ezt: "Like any card, the Curve card has limits. Your underlying card limits still apply." Írtam a supportnak, kiváncsi vagyok mi a gond. Az éves limit is csak 597 fontot mutat, ezért nem értem ezt az egészet.
Ahogy olvastam a magyar bines kártyák limit problémái megoldódtak, remélem most nem az angol bines kártyákkal kezdődik az egész. -
niklebi
senior tag
válasz pictigjis #8898 üzenetére
Hiába frissítek rá, nem mutatja az elmúlt 2 nap vásárlásait. A havi limit 597 font most, az éves 5097 fonton van most. Kezdek rájönni, hogy valami a telefonon nem működik rendesen. Hiába van automatikusra állítva az indítást nem csinálja meg a telefon. Már töröltem a gyorsító tárat, utána az alkalmazást is újra telepítettem, de nem változik semmi. Fizetni tudok, de az nem látszik az appban. Ez nekem nagyon idegesítő, mert vásárláskor sem kapok semmilyen értesítést.
-
tag
válasz niklebi #8899 üzenetére
Nem csak nálad lesz a gond. A mai vásárlásaim valamiért nekem sem látszanak, bár hiba nélkül megtörténtek, push értesítés sem jött róluk. A nagyobb összegű fizetés előtti jóváhagyásról érdekes módon megjött a push értesítés és a jóváhagyás is jól működött, de utána az sem látszik az app-ban.
Cache törlés majd teljes app újratelepítés sem oldotta meg. Meglátjuk mikor javítják, szerintem nem egyedi a hiba.Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest