Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anadroid
senior tag
válasz Shade45 #7399 üzenetére
Egy hetük van rá.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Oliverda
félisten
Miért nem a topikjában beszélitek meg?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pictigjis
Topikgazda
az amúgy valószínű, hogy az ersténél már nagyon is tudják, mi az a curve, és nem is szeretik változtak a hitelkártya részvételi feltételek (ez csak a kezdet? ki tudja...)
Max: Továbbá az Erste Bank nem vállal felelősségét a kereskedelmi kategória kód besorolásának helyességért, amennyiben a Vásárlás nem közvetlenülaz Erste Max Hitelkártyával történik (pl. Curve-n keresztül végrehajtott tranzakciók)
Wizz: A Wizz Air honlapján vagy telefonos ügyfélszolgálatán közvetlenül (Nem közvetlenül a Wizz Air Kártyával végrehajtott tranzakció például: Curve alkalmazáson keresztül végrehajtott tranzakció) a Wizz Air Kártyával kiegyenlített Wizz Air szolgáltatások/díjakután minden egyszáz forint (100 Ft) után kettő(2) Pont jár.
ma kaptunk emailt mindketten:
és létezik ez az sms is:
-
anadroid
senior tag
válasz Shade45 #7406 üzenetére
Arra lehet, hogy nem kapsz semmit. Ez a trükk a lengyeleknél dívott szeptember végén, de gyorsan elvágták (a torkukat).
Egy lengyel fórumból angolított helyen ezt írták szeptember 29-én:
- pay 20 euro - by bank transfer - can be revolut
- add € 20 with your VIVID virtual card to your Revolut account (back) - that's itEzt a trükköt már októberben sem hagyták. Azért ők se teljesen h*lyék.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #7407 üzenetére
Valószínűleg nem most szembesültek vele. A fentiek alapján csak a saját seggüket védik az esetleges reklamációkkal szemben, legalábbis egyelőre. Reméljük, nem az lesz a következő, hogy a Curve alatti vásárlásoknál korlátozzák a cashbacket, bár én azt gondolom, hogy bőven 10 százalék alatt van náluk a Curve felhasználók száma.
Egyébként eddig nem tapasztaltam problémát a magyar bankos 3DS implementációk és a Curve viszonylatában, sőt. Ma viszont egy helyen nem fogadta el az angol BIN-es kártyát a POS, akárhogy váltogattam alatta a kártyákat. Arra nem jöttem rá, hogy külföldi BIN-nel vagy magával a Curve-vel volt-e baja, de háromszor is elutasította 050-es hibakóddal az OTP-s POS.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
anadroid
senior tag
Azzal a 7000-rel jó lesz vigyázni! Ma fázott rá az egyik barátom a "centezgetésre", sikeresen alálőtt a bónuszhoz szükséges 20€-nak 4 centtel.
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz pictigjis #7407 üzenetére
Én is kaptam közben választ a Curve supporttól az egyik hiányzó cashbackkel kapcsolatban: azt írták, hogy ők bizony nem változtatták meg az MCC-t, a kereskedőtől jött a 8999.
Ezzel csak az a bibi, hogy közben kiderült, az egyik haverom pont ugyanolyan kártyával vásárolt pont ugyanabban a webshopban, csak épp direktben, Curve nélkül. És ő kapott cashbacket...
Szóval valami nem kerek, ma visszaírtam a supportnak, hogy tényleg biztosak-e benne, hogy igazat írtak. Gondolom most megint várhatok 4-5 napot a válaszra, aztán ellevelezgetünk így pár hétig... -
pictigjis
Topikgazda
válasz zerodot #7413 üzenetére
melyik boltrol van szo? egyebkent nem feltetlenul hazudnak, mert a soroksari ikea terminaljait is elallitottak 5999-re, kozvetlenul megis ad ra az erste. ez gondolom, azert van, mert nehany kereskedonevet konnyu beallitani, hogy mcc-elteres is menjen a cashback
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Oliverda #7416 üzenetére
nekem nem volt konkret tapasztalatom, de ismerosnek igen, es az alapjan ugy tunt, a wizz air eseteben nev alapjan ment a plusz bonusz. crv* miatt sose kapta meg a plusz pontokat, aztan reklamalt a netbankon, jovairtak, de aztan egyszer szoltak, hogy a curve miatt ez volt az utolso alkalom
-
-
ACE-
addikt
válasz Andreas2 #7420 üzenetére
Nálam működik, volt egy Decathlon-os vásárlás 9990 Ft volt, megcsináltam a Gbit-et, másnap már ott volt a számlán a pénz, a másik számlán pedig ugye azonnal a terhelés. Gráninál ezek szerint működik.
Viszont most van egy olyan, hogy csináltam két Decathlon-os online vásárlást, az elsőt lemondtam, a Decathlon visszautalta a pénzt, az ma meg is jelent a Gránit-os számlán.
Viszont csináltam utána egy másik rendelést kicsivel másabb összeggel, amit szeretnék átvinni Vivid-re, de annál is azt írja a Curve, hogy Declined, pedig az egy megtörtént rendelés, vonva a Gránit-os kártyámról, és könyvelve is van. Emiatt nem tudok Go Back in Time-ot csinálni. Viszont azt írja, hogy Try another Card. De nem akarom hogy két helyen le legyen vonva.
Ilyen volt már valakinek? Írtam a support-nak hogy ez nem elutasított tranzakció, hanem megtörtént, és Gbit-olják a Vivid-re, meglátom mi lesz.Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
szetib
tag
Vett észre vki fagyást iphone-on a Curve app használata után? Illetve apple pay használata Curve kártya után? (i7 iOS 12.1)
-
Oliverda
félisten
Nem, de nagyon időszerű lenne frissíteni már azt a telefont, mert kritikus biztonsági hibák vannak a korábbi iOS-ekben. Csaj a tegnapi 14.4 három komoly problémát javított.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
nem tudom, van-e köze ahhoz, hogy a twitteren is írtam, csinálják már meg a manuális back in time-jaimat végre, de most megtörtént
és a szokásos mellékes szöveg is megjött sajnos...
I've chased up the Go Back In Time issue related to your BIN with our Engineers and there unfortunately isn't a timeframe that I can currently give you for when a fix will be implemented.
komolyan, ezért már én sajnálom őket: ez aztán különösen időrabló, hogy egy ilyen idióta hiba miatt a support leterheltségét növeli még az is, hogy nekik kell megcsinálniuk olyan dolgokat a usernek, ami menne magától is
[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Szeritetek létezhet, hogy a curve 2x veszi le a revolut kártyámról amit fizetek? Múltkor is fizettem 1790ftot, az összeg lement a revolutrol, de a szamlatortenetben nem volt benne. Curveben pending volt a státusza. Utána pár nappal megjelent revoltban is az összeg, de akkor ismét levonta. Most megint fizettem curvel (volt netkapcsolat) megint lement az összeg revoluton, de a szamlatortenetben nincs ott, illetve értesítés sem jött revolutrol, hogy koltottem a kártyaval.. -
Palesztin994
aktív tag
válasz Palesztin994 #7426 üzenetére
Egyáltalán már az is furcsa, hogy úgy megy le összeg a revolutról, hogy a számla történetben meg se jelenik, aztan pedig mikor megjelenik, akkor meg levonja megint? Most fizettem 5 ezret, ha ezt is még 1x levonja, annak mar nem fogok örülni...
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz Palesztin994 #7427 üzenetére
Ha nincs a számlatörténetben akkor szerintem le sem vonja...
Miért van az hogy pár perces, félórás eltéréssel néhány vásárlás már "lefutott", 1-2 pedig PENDING-et mutat? Ez mitől függ?
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz Palesztin994 #7429 üzenetére
Kérd le a kivonatot és ott nézd meg, ott részletesen mutatja a tranzakciókat és az előtte-utána egyenleget.
-
Palesztin994
aktív tag
köszi, megteszem. azt irja a problema bejelentesnel, hogy ha ilyen előfordul, akkor 15 napon belül visszateritik az összeget, elvileg ez elofordulhat bizonyos terminaloknak, ahol fuggoben lesz a fizetes. jelen esetben ez a curve, ahol tényleg függőben van... ha ez mindig igy megy, asszem hanyagolom a curveot..
-
Palesztin994
aktív tag
válasz Palesztin994 #7432 üzenetére
Bár revoluton 1x van ez a tranzakcio és le van zárva, másik meg nincs, szóval nem értem...
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz Palesztin994 #7433 üzenetére
Ha a kivonaton nincs, és stimmel a rajta lévő egyenleg, akkor feltehetően le sem vonták...
-
Palesztin994
aktív tag
A kivonat szerinti ma reggeli egyenlegem pont annyival volt magasabb,mint amennyi volt ez a tranzakcio, valojaban viszont nem annyi volt, hanem 1790-el kevesebb..
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
mikor szarik be a uk bin-es kartya az auchanban? amikor nagyon kene a back in time a vivid miatt. a 12 ezres vasarlas haromszor elutasitva (makacs ember vagyok...) 074-gyel, persze mind bezarolva. probalkoztam a benzinkuton is, az csak 9 ezer volt, 074 elutasitva, de zarolva (mondtam mar, makacs vagyok). ez most rosszul esett
a zarolasok ellenere a negy sikertelen tranzakciobol egy sem latszik az appban, szoval itt most curve es nem terminal hibat sejtek
[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
válasz pictigjis #7436 üzenetére
Én kezdem is megbánni a curveot. Alapjáraton azért is, mert függőbe tesz olyan vásárlásokat, amit eddig a revolut es otp sosem tett függőbe, így meg se jelennek a vásárlások, csak napokkal később... Ez meg ahogy látom revolutnak nem túl kezelhető... Lehet jobb ha googlepaybe teszem a kártyákat és szevasz, bár a vivides váltás úgy meg kedvezőtlenebb lesz. :/
-
xcsabo
senior tag
Nektek is belassult? Nagyon lassan indul és el is utasitott egy bolti vásárlást.
-
Palesztin994
aktív tag
most levettem mindent penzt revolutrol. az utalas, amivel lenullaztam a szamlat rajta van a kivonaton, amely szerint az egyenlegem most 6775ft, valójában viszont 0,55ft. Ez a 6775 a mai vasarlas, ami levonodott, de nincs a tortenetben, illetve abbol az egyik, amit 2x vont le, de az egyik ugye nincs a tortenetben..
-
almi
senior tag
Sziasztok!
A héten megérkezett a Curve kártyám. Appon belül aktiváltam az utolsó 4 számjeggyel, jónak is tűnt a dolog.
Betettem mögé a Revolut kártyámat és próbáltam Raiffeisen ATM-ből felvenni 10k-t.
Az ATM visszadobta, hogy a tranzakció nem teljesíthető, viszont a Revolut-ról megtörtént a levonás.
Egyrészt érdekelne, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy itt mivel lehetett a gond, másrészt pedig erre majd érkezni fog egy refund?
Köszi!
Üdv. -
ACE-
addikt
válasz Palesztin994 #7444 üzenetére
És a 2x levonás beszámolódott a 6775-be?
-
pictigjis
Topikgazda
most ismertek el a hibat, eleg nagy faziskesessel
Identified - We are aware some customers may be having issues making payments with Curve, or with accessing features in the app. We have identified the cause and are working to resolve it as quickly as possible.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz pictigjis #7436 üzenetére
Én is fizettem ma Gpay mögé tett UK bin-es kártyával Auchan-ban, bár nekem Gránit mastercard van mögötte és gond nélkül működött, 20ezret zárolt, majd a kisebb tankolást vonta le. Gránit-nál úgy látszik hogy van egy 20ezres meg egy 18ezres vásárlás, majd egy sikertelen 20ezres vásárlás.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest