Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 10:46:17

LOGOUT.hu

FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
_________________________________________________________

SYSTEM STATUS: [link]
-----
CURVE/MASTERCARD AKTUÁLIS ÁRFOLYAM: [link]
-----
SUPPORT: [email]
-----
VÁLTOZÁSOK 2024. MÁRCIUS 21-TŐL:
- ettől a naptól minden limit számítása naptári hónap szerint történik
- NINCS hétvégi díj, ha HUF-ra állított kártyával EUR, USD vagy GBP devizában történik vásárlás [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK
Eddig ingyen vettem fel készpénzt a Curve-vel, de most többet vontak le, mint amennyit felvettem. Miért?
2023 novemberétől az ingyenes csomagban megszűnt az ingyenes készpénzfelvétel, minden tranzakcióért 2 százalék (de minimum 2 euró) díjat kell fizetni. Curve X-ben havi 300, Black esetén 500, Metal csomagban 1000 eurónak megfelelő összeget lehet díjmentesen felvenni, efölött 2 euró vagy 2 százalék díjat kell fizetni (amelyik nagyobb). A havi limit naptári hónapra vonatkozik.
-----
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, ezen a formon tegyél bejelentést (Topic -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):

---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12401) pictigjis válasza pictigjis (#12355) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

update:

mind a ket regi kek fizikai kartya mukodik tovabbra is

a regi kartyak ugyanakkor mar nem mukodnek digitalizalt valtozatban, de mindkettonk uj dizajnu x-es virtualis kartyaja viszont gond nelkul hasznalhato (apple pay), az egyik kartyat mar ket telefonrol is probaltuk sikerrel

(#12402) pictigjis válasza pictigjis (#12401) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

update 2

a korabbi terhelesek kis osszeguek voltak. a felesegem most volt az aldiban, a 17420 forintos (tehat gyanusan 15 ezer feletti) vasarlast (apple pay) ketszer utasitotta el a terminal, de persze mindketto be lett terhelve (gbit mezonel sincs refund jelezve), igy ez egyelore egy 52 ezres vasarlas volt (harmadik probalkozas mar mas kartya volt)

szoval megis vannak itt bajok, marad a fizikai kartya hasznalata

(#12403) Thusor válasza pictigjis (#12402) üzenetére


Thusor
őstag

Nálam ugyanez volt a helyzet, csak online fizetéssel. Másik fizikai kártyával meg ment minden rendben. 3 nap után viszont még mindig nem refundolták a pénzt. Még várok, de szerintem 10 nap után se fogják ha nem szólok. De akkor több irányba indítom a dolgot, mert a curve-on keresztül az OTP Simple terhelte be a MÁV felületén. Aztán majd eldöntik a három cég közül, hogy ki indítja a refundot.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#12404) pictigjis válasza Thusor (#12403) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

3 nap az nem elég, tényleg 10 napig kell várni

ha írsz, a curve-nek kell írni. 34 ezerért mi is írtunk, mondjuk tudtuk csatolni az elutasítási bizonylatokat is

(#12405) axlfsi


axlfsi
veterán

Sziasztok!

Biztos vagyok benne, hogy én értelmezek valamit rosszul, de kérlek segítsetek megvilágosodni:

Abban mi a logika, hogy egy egyelőre verified identity nélküli fiókkal a napi ATM limit 185000 Ft, miután pedig minden adatomat megadtam, 74000Ft lesz? (nem fordítva lenne logikus?) :F
Köszönöm! :R

(van egy elég régi Curve regisztrációm, kártyám is, napi szinten használatban is (kisebb, hétköznapi vásárlások) és eddig nem volt ugyan jellemző, de most vennék fel vele kp-t 200k körül, de nem lépném túl a limitet, ha megkívánja, akár elosztom pár napra. Mit javasoltok?).

[ Szerkesztve ]

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#12406) pictigjis válasza axlfsi (#12405) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

ez sajnos ilyen. az atm limit csökkenéséért cserébe a vásárlási limit viszont magasabbra ugrik ellenőrzés után. nem feltétlenül logikus, de valamiért így találták ki

200 ezer forint azért nem egy túl nagy összeg, csináld úgy, ahogy a legkényelmesebb

[ Szerkesztve ]

(#12407) paolinho


paolinho
őstag

Tudnátok segíteni, hogy miként tudnék új fizikai kártyát kérni? A jelenlegi ugyanis lejárt a múlt hónapban. Kerestem az applikáció alatt ennek lehetőségét, de valószínűleg béna vagyok, mert nem találtam rá.
Előre is köszi a segítséget!

(#12408) JohnnyWeiss


JohnnyWeiss
tag

Elvileg automatikusan küldik mielőtt lejár a kártyád. Kellett hogy kapjál róla értesítést is. App-ban látnod kéne az új kártyát már. Én is később kaptam meg mint ahogy ígérték. Egyébként meg csak a supporthoz tudsz fordulni, az APP-ban tudtommal nincs kártyaigénylés menüpont.

(#12409) axlfsi válasza pictigjis (#12406) üzenetére


axlfsi
veterán

Köszönöm válaszod! :R

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#12410) Mauzes válasza Mauzes (#12380) üzenetére


Mauzes
őstag

Na, csak nálam szarakodik a Curve GPay-jel?

(#12411) paolinho válasza JohnnyWeiss (#12408) üzenetére


paolinho
őstag

Az a pech, hogy júniusban lakcímet váltottam, és az új tulaj meg vagy szól, vagy nem, ha kapok még oda valamit.
Akkor a support-nál kell ezekszerint próbálkozni.
Köszi a választ! 🙂

(#12412) Thusor válasza Mauzes (#12410) üzenetére


Thusor
őstag

GPay és Apple Pay is szarakodik mostanában, így inkább visszaváltottam a bankom kártyájára alapértelmezettnek. Curve meg marad a külföldi utazásokra. 1 hónapja se használom, de több gondom volt vele mint valaha bármelyik más kártyámmal. Itt főként a többször levonom ugyanazt de mégis kifizetetlen marad problémára gondolok. Miután harmadjára is beszívtam így inkább tartaléknak használom.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#12413) ACE- válasza paolinho (#12411) üzenetére


ACE-
addikt

Amikor küldik az újat meg kell erősíteni a lakcímed, ahova küldeni fogják... de nem írtad meg, hogy látszik az új kártya az app-ban?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#12414) paolinho válasza ACE- (#12413) üzenetére


paolinho
őstag

Valószínű, hogy igazad van, mert most látom az appban, hogy van egy olyan felület az Account alatt, Activate Physical Card, ami eszerint 06.30-ig meg kellene érkezzen. (De én 19-én elköltöztem.) Ennek kéri az utolsó 4 számjegyét.

(#12415) Mauzes válasza Thusor (#12412) üzenetére


Mauzes
őstag

Ja igen, nekem is szokott lenni ez a többször levonós hiba. Lassan én is ott tartok, hogy a Curve használhatatlan. Érdekes módon a Revolut mindig nagyon jól működik, külföldre is jobb szerintem, mert jobb a konverziója (épp most néztem Grazban, hogy a Curve-nél a Mastercard rátával 401,7 ft-on váltott nekem, a Revolut meg pont ugyanakkor 396,5-ön - annyi, hogy a Revolut feltöltős, Curve meg kényelmes a mögöttes kártyák miatt).

(#12416) TrollBalint válasza Thusor (#12412) üzenetére


TrollBalint
addikt

Igen, ez mostanában valahogy sűrűn előfordul, úgy vettem észre, de csak érintésre. Bedugásra eddig még mindenki (én is) azt tapasztalta, hogy úgy jó. Érintésnél mindegy mit érintettél (kártyát, telefont, órát... )

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#12417) Fifi válasza paolinho (#12411) üzenetére


Fifi
őstag

"Az a pech, hogy júniusban lakcímet váltottam, és az új tulaj meg vagy szól, vagy nem, ha kapok még oda valamit."

Erre találták ki a postai utánküldés lehetőségét, előfizetsz rá pár hónapra és amikor már mindenkit értesítettél az új címről lemondod.

Ahogy ACE- is írta az új kártya elküldése előtt az appban megkérdezték a postacímed, ahova az új kártyát küldenék, ott csak át kellett volna írnod. Marad a support felkeresése.

(#12418) paolinho válasza Fifi (#12417) üzenetére


paolinho
őstag

Az a helyzet, hogy már nem emlékszem, hogy lett volna megkeresés a részükről, de biztos igen.

Ezt a support-dolgot web alapon tudom megtenni, vagy az appban is van rá lehetőség?

(#12419) Fifi válasza paolinho (#12418) üzenetére


Fifi
őstag

Appban talán gyorsabb lesz: Account -> Help centre -> Chat
E-mailben: support@curve.com

(#12420) pictigjis válasza pictigjis (#12404) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

úgy tűnik, ezekre a bejelentésekre már külön sablonlevelük van, az átfutás is egész gyors volt :)

I'm sorry you were charged in error. This happened because the merchants only sent an authorisation request for the transactions and didn't follow up with a message to say that the transactions failed, which meant Curve unknowingly processed the payments anyway.

I've now refunded the failed transactions. In these instances, the transactions would have reversed automatically after 10 days, but since you've been in touch, I've been able to speed up the process by refunding you now. You should see your money back in your bank account related to the card ending 5053 in your account in the next 1-2 working days, but depending on your bank it might take up to 5 days.

(#12421) paolinho válasza Fifi (#12419) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi, megpróbálom.

(#12422) kanyi51 válasza Fifi (#12417) üzenetére


kanyi51
senior tag

Nem - nem kérdezik meg, Nekem is csak annyit írtak hogy elküldték erre,meg erre a címre ( ami náluk nyilván van tartva) És igen késik, már 08-06-ra ígértek és máig semmi, És az is igaz hogy nem kértem, és még 2 évig lenne érvényes a régi kártya.

(#12423) ACE-


ACE-
addikt

Akinek ERSTE Hitelkártyája van tud rá Gbit-elni? A vicc hogy nem lehet állítani a limiteket a George-ban, és a Gpay-nél is azt írja, hogy valami hiba van... Ez már megint halódik... (Preauth on new card was not recognized..."

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#12424) pictigjis válasza ACE- (#12423) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

tegnap es ma vagy 30 tetelt gbit-eltem, tegnap csak akkor allt meg, amikor elertem az adott kartya 20-as darablimitjet

(#12425) kapasz válasza pictigjis (#12424) üzenetére


kapasz
tag

A telefonos ügyfélszolgálat fel tudja emelni a 20-as napi limitet, ha szükséges.

A George előtti netbankban még fel lehetett emelni napi több százra is.

(#12426) pictigjis válasza kapasz (#12425) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

igen, azok szép idők voltak, amikor volt normális netbankja az erstének :) lehet, betelefonálok egyszer, de végül is együtt tudok élni ezzel

(#12427) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Csak kíváncsiságból. Így hogy hitelkártyával vásároltok, és gbiteltek, mennyi pénzt kaptok vissza havonta? Csak úgy kb.

(#12428) kapasz válasza dredjudge84 (#12427) üzenetére


kapasz
tag

Kb. havi 20e.

(#12429) Mauzes válasza kapasz (#12428) üzenetére


Mauzes
őstag

Ez Erste Platinum? Erste Max csak 200k költésre ad visszatérítést, ami max 8 ezer per hó, nem?

(#12430) ACE- válasza Mauzes (#12429) üzenetére


ACE-
addikt

Így van. Tudsz ennél jobbat?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#12431) axioma válasza dredjudge84 (#12427) üzenetére


axioma
veterán

ez nekem kimaradt, hogy a gbit hogy emel rajta... van link vagy korabbi hsz?

(#12432) pictigjis válasza axioma (#12431) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

nem emel rajta, de eleg sokat segit az osszes kartya kimaxolasaban

(#12433) ACE- válasza kapasz (#12428) üzenetére


ACE-
addikt

Az hogyan?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#12434) dredjudge84 válasza axioma (#12431) üzenetére


dredjudge84
őstag

Nem értem a kérdést. Mihez kell link? Mi emel min?

(#12435) pictigjis válasza ACE- (#12433) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

sok hitelkartya, "sok" visszaterites :)

(#12436) ACE- válasza pictigjis (#12435) üzenetére


ACE-
addikt

Na jó de melyik éri meg a legjobban a MAX mellé? Most így 2 hónapos Gbit-el lehet jobban ki lehetne használni...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#12437) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Hát én nem tudom. Megéri az idegeskedést a sok gbit, pl ha elszúr valamit a curve, aztán írogatni kell hogy tegyék helyre?

(#12438) axioma válasza pictigjis (#12432) üzenetére


axioma
veterán

Ja jo, akkor ez csak akkor erdekes ha a hk-konfig nem fedi a mozgo kolteseket, nekunk akkor nem. Azt hittem valami plusz trukk van, mint anno dkj vasarlasnal.

(#12439) pictigjis válasza dredjudge84 (#12437) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

boven

(#12440) pictigjis válasza axioma (#12438) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

azt azert akar nevezhetjuk is plusz trukknek, hogy ugyanaz a koltes akar ket hitelkartyan is hozhat visszateritest megfelelo idoben atpakolva

(#12441) pictigjis válasza ACE- (#12436) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

legjobban meg egy max erne meg a feleseged nevere (+3 kategoria), de ha jol emlekszem, az most nem mukodhet. nezd meg ezt

(#12442) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Hát én úgy vagyok vele, hogy örülök hogy nincs se hitelem se hitelkártyám, és van fedél a fejem felett, meg van mit enni. De hát kinek mi ugye. Én biztos nem bírnám nyomon követni a rengeteg költés, hogy mindegyik rendben megérkezett, a másik kártyáról meg rendben levonták satöbbi.

(#12443) axioma válasza pictigjis (#12440) üzenetére


axioma
veterán

erre gondoltam, de ilyenkor visszavonjak a korabbi koltesre jovairt visszateritest - legalabbis ezt nem nagyon hagyjak ki a szabalyzatbol, bar lehet hogy az implementaciobol neha igen, de pont erste ugy remlik csinalt mar minuszt

(#12444) pictigjis válasza axioma (#12443) üzenetére


pictigjis
Topikgazda

elvileg bele van irva, gyakorlatilag viszont... de van olyan hitelkartya, ahol nincs is ilyen kikotes. tobbnyire az erste azert nalunk is alapvetoen celkartya, az alapkartyank a kh-s hitelkartya

(#12445) Mauzes válasza ACE- (#12430) üzenetére


Mauzes
őstag

Na ezt most megint nem értem. Meg akartam nézni, mennyibe kerül ez a platina kártya, mert biztos sokba, a sok "extra feature" meg platina név miatt. De azt találtam, hogy max 300 ezer költésre ad visszatérítést. Akkor hogy lehet ezzel havi 20-at visszakapni?

(#12446) Fifi válasza dredjudge84 (#12442) üzenetére


Fifi
őstag

Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább a bank pénzét költöm - főleg ha nem kell fizetnem érte, hanem még visszatérítést is ad - nem a sajátomat, annak van jobb helye. :DDD

Én pl. bánom, hogy nem adósodtam el picit az utóbbi években olcsó hitelekkel. Az a ~2,5 milliós HK keret és a 0% MFB hitel, ami van még jól jönne pár millió olcsó adósság HUF-ban.

Lehet szerencsés vagyok, de eddig hitelen csak nyertem (lakás, autó). Idősebb gyermekem most vezetem be ennek rejtelmeibe, még csak másodéves lesz ősszel az egyetemen, de már van ~2 millió diákhitele :D

Ez is örök igazság, hogy a hitel csak annak való, aki precíz, számol és valójában nincs is rá szüksége.

(#12447) axioma válasza pictigjis (#12444) üzenetére


axioma
veterán

kh miota _ok_ felmondtak a zerot ott szivat ahol tud [lakashitel], szoval ha lehet kerulom... mondjuk pozitiv khr ota bajosan kapnek uj hitelkartyat amugy is ;-)

(#12448) dredjudge84 válasza Fifi (#12446) üzenetére


dredjudge84
őstag

Nézőpont kérdése. Számomra a hitel (annak bármely formája) azt jelenti, hogy olyan pénzt költök, ami nincs. Persze a bankban húsz éve meg tudtak győzni, hogy jó dolog pl a folyószámla hitel, de mai fejjel már nem kajálom meg az ilyet.

(#12449) axioma válasza dredjudge84 (#12448) üzenetére


axioma
veterán

ez matematikailag csak akkor igaz, ha nincs a felvett hitellel azonos mennyisegu penzed - de akkor tenyleg nem hitelkartya kell
ingyenhitel pozitiv [ha nem _veled_ fizettetik ki mashol]

(#12450) kapasz válasza Mauzes (#12429) üzenetére


kapasz
tag

Eggyel nem megy ennyi, ehhez több kártyát kell használni.

Pl. 2 db Erste Max összesen 6 kategóriára ad 4 %-okat, Cetelem is ad 1 %-ot a teljes keretre, K&H 4 ezer Ft-ot ad.

K&H megmutatja az MCC-t, utána már könnyű pakolni a Curve-vel.

Ténylegesen nem olyan bonyolult.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.