- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Dark KillerX #2698 üzenetére
Egy óra terhelés után nem mondható magasnak a hőfok!
-
Dark KillerX
addikt
Ez milyen hőfokoknak számít,több mint egy óra prime95(In a large FTT) után?[link]
Környezet!
-25 fok van a szobában
-Asus V60 hűti,egy 8cm-es AC szívja ki a meleget,és egy 12cm-es Swif2 fújja be elől.Amit tervezek fejleszteni hűtés szempontjából a későbbiekben,egy halkabb hűtőt [link],egy nagyobb házat(CM370 v Bitfenix MA),és 2db Swif 1200-at!
-
Pityu.
nagyúr
Ja még annyit,hogy a max payne 3 mal játszottam és a core tempet bekapcsolva hagytam,és játék közben pause-t nyomtam gyorsan letettem a játékot az asztalra és a core temp max 68 fokot mutatott.
-
Pityu.
nagyúr
Mitől melegedhet a processzor?
Nekem a gépemben egy Intel i5 2500 proci van,mikor össze raktam és néztem a bios-ban 46 fokos volt a proci,most majd másfél hónap múlva most néztem a bios-ban hogy 66-67 fok között mozog,lehet esetleg attól hogy előtte 5 perccel egy játékkal játszottam,vagy esetleg a por?
A házban 3db 12cm-es hűtőventilátor van egy fent egy hátul és egy elől és lyukacsos a ház is a ház egy Cooler Master cm 690 Advanced,a procihűtő meg egy Freezer XTREME Rev. 2 és az erre kent hűtőpasztával lett rá rakva a procira
Most akkor proesszor hőmérséletben melyik programnak higyek, a bios-nak vagy a core temp-nek?
core temp
http://kepfeltoltes.hu/120613/CoreTemp-Scr_www.kepfeltoltes.hu_.pngspeedfan
http://kepfeltoltes.hu/120613/Image00002_www.kepfeltoltes.hu_.jpga biosban meg hidegen indítottam 56 fokot mutatott hirtelen ugrott 58-ra,de másfél hónapja mikor össze raktam akkor alapon 45-46 fok volt,Arctic Freezer Xtreme Rev 2 hűtő van benne.
A gépem
MSI P67A-GD55-B3 alaplap
Corsair XMS3 8GB DDR3 1600MHz ram
Intel Core i5-2500 processzor
Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5 GV-R785OC-2GD videókártya
Arctic Freezer Xtreme Rev 2 processzorhũtő
Western Digital 500GB SATAIII 7200RPM 32MB WD5002AALX
Sharkoon wpm 600w táp
Cooler master 690 advanced ház (3 ház ventilátorral,ami az alaplapi szabályzókra vannak kötve)Vagy cseréljek másik hűtőre vagy mi legyen,víz hűtéseket néztem még.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2694 üzenetére
Lehetséges, hogy a hűtő hőcsövei dobták el magukat. Ezért merülhet fel még ez megoldásnak.Bár, ha a procit visszaviszed garba, az csak egy biztosíték, hogy mi is volt a rossz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2690 üzenetére
Előbb szerezz egy másik hűtőt a procira. Legalább is egy kölcsön hűtőt. Lehet, hogy azzal van valami probléma és nem bírja elvezetni a termelt hőmennyiséget. Egy stock hűtő is jó lehet.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Dexar007 #2687 üzenetére
Nekem is volt ilyen procim pontosabban E4500-am volt! Ha jól emlékszem nekem is 2.95Ghz-ig sikerült húzni de akkor már melegedett azis pedig nem gyári hűtőm volt! Én a hűtő cserét ajánlom pláne ha tényleg tovább akarod húzni bár szerintem 3Ghz-nél többet nem fogsz tudni kihozni belőle mert ezek a procik ennyit tudnak!
-
válasz
Dexar007 #2687 üzenetére
Steppingtől függően 70 vagy 80 foknál kapcsol be a hővédelem, aztán lekapcsolja a procit. Gyári hűtővel nem nagyon szokás emelt VCore-ral tuningolni. Az is derekas teljesítmény a boxos coolertől, hogy stresszteszt alatt 70 fok alatt tartotta a CPU-t. A paszta nem jelent 3-4 fokot.
-
Dexar007
veterán
Köszönöm!
A paszta ami rajta van már legalább 4 éves, ha kapna újat, akkor mehet neki az 1.45-ös fesz 3.3 ghz-el kombinálva?
Mindezt csak azért kérdezem, mert tegnap vettem egy HD4890-et, és még így is CPU limites a dolog, így minden plusz mhz-ért hajlandó vagyok megküzdeni. -
Dexar007
veterán
Sziasztok!
Konfigom.: Asus P5B,E4300,4gb geilA kérdésem pedig az lenne, hogy hány fokig "normális" egy ilyen proci hőmérséklete ?
Jelenleg alap hűtővel hajtom 1.375 fesz-en 2.93 ghz-en.Üres járatban .: 46-47 fok
100%-os terhelés alatt 15 perc után .: 68-69Előre is köszönöm!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
erik365 #2678 üzenetére
Frissítsd az alaplapi BIOS-t első lépésnek. Ha az nem oldja meg, akkor tedd terhelés alá a procit és kézrátéttel ellenőrizd természetesen borán keresztül, hogy valóban forrósodik-e. Ha igen és a BIOS sem segített, akkor proci. Ha nem melegszik, de a lap tiltja, akkor lap lesz a ludas. Mekkora feszültséget kap terheletlen és terhelt állapotban?
-
erik365
senior tag
Uraim segítségre lenne szükségem. Cooler master tx3 hűtő van egy athlon 64 x2 5000+ processzoron. Ami állandóan túlmelegszik és kikapcsol. Paszta jó alatta 10x szedtem már le ma másik hűtővel is próbáltam már azzal is kikapcsol a gép. Mi lehet a gond?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2676 üzenetére
Egyáltalán nem para manapság.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2674 üzenetére
Még egy BIOS frissítéssel megpróbálkozhatsz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2672 üzenetére
Én 6.2BAR-os komprival szoktam. Ne közvetlen közelről fújd az alaplapot és a "kényesebb" alkatrészeket, hanem egy 10cm-ről kb. Nem lesz vele gáz. A bordákra mehet viszont a kakaó mindenképp. Nem kell félni tőle. Nem lesz baja.
Takarítás után azért még egy alapos újrapasztázást csinálj meg. Ha nem javul, akkor vissza garba.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2669 üzenetére
Valami ott nem jó. A feszültség fixre van állítva a procinál, vagy AUTO beállításon vannak a feszültségek? Mert ha AUTO-n, akkor terhelés alatt jóval magasabbnak kellene lennie. Ha meg ekkora feszültséggel ennyire melegszik, ott valami megdöglött.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2665 üzenetére
Nem a turbó, mint inkább a magas feszültség. Nézted, hogy terhelés alatt mennyi feszt kap a proci? Ehhez elég csak elindítanod az AIDA64 stabilitás tesztjét és ránézni a feszkóra és a hőfokra.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2663 üzenetére
A szoba nem, de a légmozgás az igen. De itt valami más bibi van. Auto feszen tuningolsz?
-
Gyufaaa
veterán
A hűtő pontos típusa kellene. Így nehéz meghatározni, hogy tud e többet forogni. Bár ha FullLOAD-ban megy fel max 55 fokra, az nem vész.
(#2661) MazsolaTade: Alapon is sok. Milyen házban van? Zárt? Nem poros? Ha van rajta por, akkor ne porszívóval, meg bolti "sűrített levegővel" portalanítsd, hanem lehetőleg, kompresszorral. Takarítás mindenképp ajánlott. Ez mostanság jött elő vagy amióta a hűtő felkerült a procira?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MazsolaTade #2658 üzenetére
Terhelve vegy alapon ennyi? Terhelve is sok!
-
MazsolaTade
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Core i5 2500k processzornak 3,5ghz-en 72 fokon szabad működnie? Mert ami van ASUS suite programom folyton feldob egy warning-t emiatt.
A processzoron egy Arctic Freezer 13 Pro van.
-
-
válasz
Hegyirabló #2655 üzenetére
Külföldi fórumokon a Win7-et javasolják, többeknek Win7-re váltás után megszűnt a probléma.
-
-
Atesz1978
senior tag
válasz
northmahri #2652 üzenetére
Ilyen procihoz vegyél valami jó hűtőt ne a gyárit használd mert azok nem sokat érnek!
-
válasz
Hegyirabló #2651 üzenetére
Milyen OS van a gépen? Több helyen olvasni a prociddal kapcsolatban túlmelegedéses problémákat.
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Azt hiszem jó helyre írok. Szóval van egy fél éves gépem, lejjebb van a teljes config. A gépházban egy robosztus intel 2600k működik. A lényeg hogy 50% használatánál, 3000rpm-es ventijével 69,70 fokot produkál. Semmi tuning, gyári hűtő. A lényeg hogy én ennél kevesebb hőt várnék, mivel van a házban 4db ventilátor(elöl 12cm-es folyamatosan 1500rpm-el, alul AC F12 1000rpm-el, ezek viszik be, kifele meg oldalról 1000rpm-el egy noname, hatul meg 700-800rpm AC F12). Ötlet? -
-
válasz
Hegyirabló #2649 üzenetére
Milyen proci ez pontosan? Ha átpasztáztad, nyilván a ventiket, szellőzőrácsokat is megtakarítottad, gondolom.
-
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Hegyirabló #2647 üzenetére
Pasztázás előtt is ilyen magas volt? Illesztési probléma esetleg bár gondolom csináltál már ilyet!
-
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Hegyirabló #2645 üzenetére
Alapjárathoz képest elég magas szerintem!
-
-
toki87
tag
sziasztok!
nemrég vettem egy athlon 5200+ am2 procit, sztem elég magas a hőmérséklete. gyári amd hűtőm van. érdemes venni rá valami komolyabbat? (ja, és lehetne halkabb is)CPU 52 °C
1. CPU / 1. mag 58 °C
1. CPU / 2. mag 50 °Cjáték vagy msn közbe 70 körül is van :S
-
LobiDrg
aktív tag
Na kipróbáltam és ezt írja :
CPU 67 °C (153 °F)
1. CPU / 1. mag 59 °C (138 °F)
1. CPU / 2. mag 59 °C (138 °F)
1. CPU / 3. mag 60 °C (140 °F)
1. CPU / 4. mag 59 °C (138 °F)Ezek szerint az Overdrive a magok hőmérsékletét az AXTU meg a teljes proci hőmérsékletét mutatja ?
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Lehet, hogy rossz helyre írom a kérdésem úgyhogy előre is bocsi.A kérdésem az lenne hogy az Amd Overdrive mennyire ad pontos értékeket a proci hőmérsékletéről ? Mert az Amd Overdrive-ban 58 fokos a proci max terhelés alatt és az Asrock Extreme Tuning Utility-ben meg 66 Fokot mutat.Akkor most melyik mutatja rosszul ?
-
Boogie33
senior tag
válasz
Gyufaaa #2627 üzenetére
Egy Fractal Core 3000-ben Noctua NH-U12 P SE2 vel hűtöm de csak egy ventivel mert van kettő 14 es a tetőbe is .
Akkor most a X6 esetében mondjuk járható út lenne az hogy egy Aida 64-el monitorozom az ügye jelzi a kupak hőmérsékletét ( Mert azt alap méri ) ami 30-35C között szokott lenni és akkor nagyon közel járok ahhoz hogy hány fokos a procim ?
-
Boogie33
senior tag
Na beraktam a 955BE-t 3,2 -ön járatva a magok 32-33 fokosak játék alatt 42C. De a műszer ugyan Úgy 27C körül méri a hőcsöveknél. Most voltam pasztát venni mert elfogyott , elmeséltem a sztorit a boltba ( Pc szervíz ) és ott azt mondták hogy a szenzor a lapon van és nem a prociba, és hogy egy bios frissítés lehet hogy segít a dolgon. Vélemény ?
-
válasz
Boogie33 #2609 üzenetére
A szenzor adatai, vagy az azokat olvasó algoritmus hibája lehet. Hacsak nem valahol a tundrán üldögélsz jávorszarvasok között, nem lehet a mag alacsonyabb hőmérsékletű, mint az IHS, és az IHS, mint a kupak, és a kupak, mint a hűtő, és a hűtő, mint a PC ház, és a PC ház, mint a szoba.
Szal, ha a szobádban teszem azt 25 fok van, akkor a PC házban jellemzően 26-28, a hűtő mondjuk 32-34 fokos, a kupak 35-36, az IHS 37-39, és a magok mondjuk 40 fok körül. Szal valszeg nem jó a szenzor.
Milyen proci ez? CoreTemp, vagy RealTemp mit mond? -
Boogie33
senior tag
Hali. Az normális , vagyis elképzelhető hogy egy procinak 33C a kupakja a magok meg 20C ?
-
Sziasztok!
Milyen cpu fan speed control progit tudnátok ajánlani?
Alaplap: MSI 770-C45
Proci: AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200)Köszi!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Dark KillerX #2603 üzenetére
Nagyon szívesen!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Dark KillerX #2593 üzenetére
Nekem is van pár fok eltérés a magok között de ez teljesen normális mert ugye nem egyformán vannak terhelve!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest