Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi 16
őstag
válasz
Dragbajnok #99 üzenetére
Nem az érthető hogy játékban így felmegy.
De ez csak addig van..
De neked nem AMD3000+(Venice,E6) van? -
Tomi 16
őstag
válasz
Dragbajnok #97 üzenetére
Szerintem nem.
Az enyém alapon 25.Játékban pedig 32ig megy fel.(ha kilépek).... -
Dragbajnok
tag
Az lenne a kérdésem hogy az aláírásomban látható proci 2800MHz-en járatva full terhelés alatt 38-40 fokos ez nem túl meleg? alapon 24-25fokos
-
Tomi 16
őstag
válasz
fireball7400 #87 üzenetére
Tudsz linkelni képet a hűtődről?
És mért nem lehet húzni a procit? -
Frenky87
aktív tag
válasz
belaazallat #90 üzenetére
A lap szenzorai tökéletesek. Csak a lap maga ritka. Ezért gondolom, hogy nem ismeri fel pár program. Csak a SpeedFan-nal tudom mérni és kijeleztetni a hőmérsékletet. Amúgy legújabb bios van rajta.
-
vamzi
senior tag
Szóval ez sok.Nem?
Mondju fent van az asztal tetején,meg a ridiátortól kb 30cm-re van,és a szobámban mindig 28 fok van. -
vamzi
senior tag
Sziasztok.
Nekem van egy AMD Athlon64 3200+,ASUS A8N-SLI configom.
A procin gyári hűtő van,a gép nincsen tuningolva.A hőfok alapjáraton kb.40fok,
Pár órás F.E.A.R. játék/film rippelés közben és után 62 fok.Ennél feljebb sose megy.Viszont ha kilépek a játékból/rippelésből,akkor már egyből esik is a fok,és pár másodpercen belül meg is áll kb 40fokon.Az alaplap viszont szinte sosem változik,mindig 43fok.Na az a kédésem,h ez így jó-e? -
belaazallat
addikt
Hali!
elképzelhető hogy nem jók a lap szenzorai, nekem a korábbi lapomnál (GA-K8NS-939) állandóan 25fokot jelzett a chipset senzor (28 fokos szobában), bár mivel is néztem. (everest, bios. stb)
Probáld ki, hogy egy bios frissítés segít-e!
Kérdezd meg azt a boltot, ahol vetted, jelentettek-e már hasonnló hibát, vagy hátha van nekik valami jobb öttletük! -
Frenky87
aktív tag
Arra tud vki mondani okosat, hogy miért csak a SpeedFan írja ki a procim hőmérsékletét? (meg a BIOS, de azt winben nehéz nézegetni
). A lapom Gigabyte GA-8T-RX330-L.
A motherboard monitor listájában nincs. Az everest nem mutat semmit. -
Tomi 16
őstag
válasz
fireball7400 #84 üzenetére
Szerintem a Biosban sokkal pontosabb a hőfok-mérése.
Everestben nemtoom hogy írhat neked 45-őt helyett 55-öt.
Az enyém ugyan annyit mutat biosban mint everestben.
Milyen paszta van rajta?
És milyen hűtő?
Jól van e felfogatva hűtőd? nincs megsérülve a magjaés nincs e lesarkazva?
Üdv:Tomi Bácsi..... -
Tomi 16
őstag
válasz
belaazallat #81 üzenetére
Nekem már kiesett volna a szemgolyóm.
Hogy tudsz te ennyit játszani.
Mondjuk én islyen 10-12órákat játszok de csak annyira pihenek meg hogy kajalok.
Üdv:Tomi Bácsi..... -
fireball7400
tag
Olyan problémám van hogy amikor bios-ban nézem a hőmérsékletet alapból 55C-ot mutat viszont everestben 45-öt melyikre lehet inkább hivatkozni.Mennyire mérhet félre a lap?Ha van valakinek tapasztalata szóljon.Egyébként asus p4p800-x 3.0 p4 prescott.Köszi.
-
Csaba....
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek infója arról, hogy az X2 4400+-nak mennyinek kell lennie terhelve?
Nekem Prime-t 2X párhuzamosan futtatva Cooler Master Hyper 6+-al 1,425V-al 60 fok.
Ezt nem akarom elhinni. -
Pala
veterán
válasz
belaazallat #81 üzenetére
23 órát CoD-ozol egyhuzamban?
nem semmi
-
belaazallat
addikt
Hali!
3000+ (winchester) több hűtővel tesztelve, gyári 8cm-es, coolermaster, több fajta pasával, 25fokos szobában a minimum 29fok, alapon. Terhelve 23óra COD után 40fok, Codegen házban.
Most vízzel: 2400MHz-n 1,6V mellett 25Fok a 21 fokos szobában -
melinda75
tag
-
Interceptor
addikt
nos az a helyzet hogy nekem ezzel a módszerrel van most megoldva mert olyan szar codegen házam van ahol nincs elöl venti hely.
Az új venti beiktatásával amit hátra helyeztem be,hogy kifújja a levegöt,és a régi fent elhelyezett ventit megfordítva ami most beszívja a levegöt,sajnos semmi sem változott ugyanúgy 38 fok a proci hömérséklete terheletlen állapotban.
[Szerkesztve] -
WillChi
őstag
válasz
Interceptor #67 üzenetére
Az valószínűleg ront a hatásfokon, hiszen ha a fizikai tanulmányaimra visszagondolok, akkor az 'rémlik', hogy a meleg levegő felfelé emelkedik, pontosan ebben az esetben emelkedne, mert ott szemben találja magát a ventillátoroddal...
Egyébként szvsz ki kell próbálni (a puding próbája az evés).
-
kovsol
titán
válasz
Interceptor #68 üzenetére
hátsó venti helye nálam a táp alatt van
ugyan arról beszélünk rájöhettél volna már ...
-
mynames
senior tag
válasz
melinda75 #62 üzenetére
Szétszedted már a gépet? Ránéztél arra a procihűtőre, hogy milyen állapotban van?
Ha a 75°C-ot még látod kiírva akkor gondolom terhelés alatt még feljebb megy...még jó hogy fagy...
egyáltalán megy a cooler? Bios beállítás CPU coolerre hogy van?
(nekem 65°C-nál shutdown van, a biztonság miatt)
Ebből új cooler lesz szvsz.
p.s.: ez dobozos cooler? -
kovsol
titán
válasz
Interceptor #67 üzenetére
lek ell mérni!
nekem összesen csak egy db 8cm es venti van a házban
gyárilag fent volt a tetején! de most a táp alá raktam be
és amióta így van kb 2-3 fokkal lett hüvösebb nekem a cpu
lehet az is közrejátszik hogy a tápban 2*8cm van és ott ahol fent fújná ki ott szívja befele a táp is -
kovsol
titán
válasz
Interceptor #64 üzenetére
táp alatt azt írtam az nem háttúl van ?
-
WillChi
őstag
válasz
Interceptor #64 üzenetére
A táp normális esetben, a bent levő levegőt szívja be magába (a processzor felől), és hátrafelé nyomja ki. Ezen lehet még segíteni, a hátlapra helyezett ventivel, ami dettó kifelé fújja a meleg levegőt. Az előlapon célszerű úgy elhelyezni a ventillátort, hogy az befelé nyomja a hideg és friss levegőt.
-
Interceptor
addikt
válasz
TrollMetal #60 üzenetére
hülyeséget írtam bocs
-
melinda75
tag
hello mi lehet a baj? 2400 intel c. proci napok ota fagy gyári hütövel nem radiátor mellet.75 fok körüli,és mindegy milyen játék amelyik 800 mhz-t kér azzal is fagy
segitséget elöre is köszi.
-
kovsol
titán
válasz
TrollMetal #60 üzenetére
egyetértek!
a ház elejében be kell szívni a levegőt
fent meg kifújni a táp alatt is mert ugye arra száll a meleg
[Szerkesztve] -
TrollMetal
aktív tag
válasz
Interceptor #58 üzenetére
a táp tutira befele nyomja a levegőt?
nekem is 12cm van benne de az szívja nem befele tolja! szeritnem nézd meg nem befele kéne annak menni!
-
WillChi
őstag
válasz
Interceptor #58 üzenetére
Nem tudom, hogy miért jó az, hogy a tápból jövő meleg levegőt nyomatod a processzorra...
-
Interceptor
addikt
3100ford/perc körül forog a cpu hütő.Van egy 8cm-es venti a házban felül ami kifújja a meleget és a tápom alján van egy 12 centis venti ami meg elvileg a procira nyomja a levegöt.
Ma vettem egy 8cm-es kolink ventit amit hátúlra be fogok szerelni és az kifogja fújni a meleget,a ház tetején lévő venit pedig beszerelem elöre de úgy hogy az meg beszívja a levegőt! Remélem ez jó megoldás.
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
hali lehet hogy nem ide tartozik de a vízhűtésem eladó
megtekinthető a
vízhűtés eladó!!!!!!! címen! -
Pala
veterán
Huhh, nézegettem itt a hsz-okat, hát nekem a 3200+-os Bartonom terhelés nélkül olyan 50-50, terheléssel 60-65 fok
a tietekhez képest soknak tűnik, ugyanakkor másoktól meg azt hallottam, hogy ez még ok... 70 fok felett már én is inkább új hűtőt vennék rá, de így 60-65 fokkal már 1.5 éve megy gond nélkül, és én (bár az itteni hőmérsékletekhez képest valóban sok) összeségében nem tartom problémának. Vagy annak kéne?
-
x_o_n
veterán
válasz
Interceptor #45 üzenetére
gyárival nem gáz,nekem a 3500+manchester 2200/2400 mhz n 36-39 bár ez az uj venice e4 és jobban melegszik picit.
a hütöd mennyin pörög?
[Szerkesztve] -
TrollMetal
aktív tag
válasz
Interceptor #45 üzenetére
Nos nézzük! a winchester magosak alapból kevesebb hőt termelnek! igen a házamon kb ezer vagy több kis lukacska van! ideális passzív cuccokhoz! a videókártyám is (amíg meg nem halt) 40 fok alatt volt! 9800pro 256mb zalmanc vel! amúgy nekem egy 8cm fújja be a levegőt! a tápom 12cm ventije ki ami pont a proc fölött van! és még egy 8cm fújja befele felülről! a táptól kicsit jobbra! közvetlen a dvd mellől! szóval igen szellős! gondolkozok valami zalmanon a procra és akkor tényleg kussos lenne a dolog!
-
kovsol
titán
s754 A64 3000+@2400Mhz c&q off
alapon 30-32
terhelve 45-46
gyári hüttéssel -
Interceptor
addikt
Remek most már tényleg kezd aggasztani hogy az enyém miért 38 fok terheletlenül,mondjuk tuti hogy a házhütésem szar
egy 8 centis venti van ami kifújja a meleg levegöt,a táp alján van még egy 12cm-es venti.Lehet ez a baj?
-
Rajjmen
aktív tag
Hali,
Nekeem egy aMD 64 - 3200+ (Venice)-m van, melynek alaphőmérséklete 30°C - 32°C között van, de terhelve max 40°C-ig megy el...
Rajjmen -
Interceptor
addikt
válasz
TrollMetal #43 üzenetére
Nekem 38 fok terheletlenül a Venice magos 3200+.
A szellösebb házad lehet az oka gondolom hogy a te amd procid csak 32 fok. -
Atapi
senior tag
válasz
TrollMetal #43 üzenetére
Akkor jol fölémérhet a haverod lapja. 75foknál bekapcsol a hövédelem, leszabályoz a proci, onnantol fogva gyakorlatilag oly mértékben csökken a hőtermelése, hogy nemigen lehet affölé melegiteni terheléssel (max 1-2fokot el tudok képzelni ingadozásképpen). De 80fok és fölötte már teljesen irreális érték...
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
Marci-Bazsi #42 üzenetére
Ave! Háát a Prescottokról nem ezt hallottam! terhelve havernál felment 80-90 fok környékére! nem tudom milyen hűtővel de nem gyárival! meg a szomszéd srácnál is igencsak ''forrófejű'' a procija! tuti 70 fok felett van!
AMD RULEZ! az én procom(3000+) hőmérséklete 28-32fok winfosban! terhelve max 44 amit eddig mértem! jó kis far cry közbe! ja igen és gyári a venti rajta! -
Marci-Bazsi
csendes tag
Igen igazad van a 60-65 fok egy prescottnál tényleg nem vészes főleg úgy,hogy gyári érték
69-70 körül van megadva terhelve.
De így 10-15 fokot nyerve egy kicsit nyugodtabb vagyok főleg úgy,hogy egy 4-5 ezer forintos Freezer4-es hűtővel értem el.Ami nem mondható nagy anyagi ráfordításnak.
A vízhűtés biztos nagyon jó,talán a későbbiekben megpróbálom . -
Petya25
őstag
válasz
Marci-Bazsi #40 üzenetére
Tudom sokan nem értenek velem egyet, de hogy 60 fok környékén üzemel kihajtva a procid, az nem baj. Több olyan gyári márkás gépet használok, amik 100%-on járnak folyamatosan 24 órában. Mikor bekapcsolom a gépet az egyetlen venti a gépben, ami a prociról húzza a meleget és a tápon keresztül kitolja a levegőt, felpörög és komoly zajt csap, majd szépen elhalkul. Na ez a venti ezután nem is hangosodik még akkor sem, ha a proci 100%-on 60-65 fok között üzemel, tehát nem probléma a hőmérséklet.
Az más, ha nem szeretnéd ennyin járatni, az a Te dolgod. Ha komoly hűtést szeretnél a procira, akkor inkább a vízhűtésen gondolkozz, bár az nem olcsó. Nekem a 630-as P4 3000@4000 MHz-en üzemelve full terhelésen a gyári hűtővel 60 fokos volt, most hogy víz a alatt van, 20 fokot esett a max hőmérséklete, pedig egy 7800GT-t is hűt a víz. -
Marci-Bazsi
csendes tag
SZIASZTOK!
Nekem olyan problémám volt,hogy állandóan melegedett procim.
Egy 3ghz-es prescott alapból 49-50 fok volt,terhelve 60-65.
Sokfajta hűtőt kipróbáltam,de ezek a hőmérsékletek nem változtak.
Pedig a ház oldalán volt egy 8cm-es venti és hátul szintén volt egy venti,tehát szellőzött a ház rendesen.Mostanában vettem egy AeroEngine házat amiben elől egy 12cm-es venti
oldalán egy 8cm-es,hátulra tettem egy szintén 12cm-es ventit.
Na ez nem volt elég vettem egy Freezer4 procihűtőt és a hőmérséklet alapból 38-39
terhelve 51-52 fok.
Ja és a gép nem hangos nagyon megvagyok vele elégedve
[Szerkesztve] -
qtrica
aktív tag
Hát ahogy néztem jo jo a Zalman, de drága, nehéz, és csak a legnagyobb menne a gépembe pedig a standard design tetszik.Erről azt irták hogy klasszul hűt,lap kiszerelés nélkül lehet installálni, és ha halkabb mint a gyári akkor nyeremény.Izzasztós üzemmód marad a titánoknak!
-
zsommi
senior tag
Jo kis hűtő, nem tagadom, de én a Zalman híve vagyok..
Az lehűti a dolgokat ha le kell..
Csak egy ilyen gépbe hülyeség Zalmant tenni, mert úgysem lenne kihasználva...
Egy jó kenés, plusz egy rézmagos borda simán megteszi egy 6-8 cm-es hűtővel..
De majd az új konfig...
Ott azért lesz Zalman bácsi... -
qtrica
aktív tag
Azért kérdezem, mert jó lenne tudni ténylegesen hogy áll a makina.Nem tuningolok, csak használom mint a kolléga.Esetleg gondolkodom egy Arcticxxx pro-n (pontos neve nem jön be), ha halkit illetve hűt.Nincs sok használója, illetve fel is lehet szerelni!
[link] Nna közben megtaláltam.
[Szerkesztve] -
zsommi
senior tag
Hogy én?
Most az egyik gépemben /ahonnan most irok/ az 1800+ /1530 Mhz/-es Athlon Xp-m éppen 2200-on megy..
Hőmérséklete pedig alig éri el az 50 fokot...
Amd-knél pedig olyan 60 fok felett van csak baj vele...
Pedig nincs is rajta semmi durva hűtés, sima mezei rézmagos borda 8 centis ventivel, ami mellesleg 1500 rpm-en forog...
Te hogy állsz a tuninggal?
Na meg a fokokkal...
Mod: ja persze 100%-os használatnál van, hogy épp súrolja az 50-et..
[Szerkesztve] -
belaazallat
addikt
Hm!
AMD nél nincs ilyen problem!1800-ról 2400ra húzva 1,6V -on sem éri él a 28 fokot 100%-os terhelés alatt. Se everest, se bios-ban. Egyébként a bios 3 fokkal magasabb nálam, mint az everest.
-
tkazmer
addikt
Szerintetek normális, ha egy P4630 Zalman7700 ALCU hűtéssel csak msn mellett 44 fokos?
-
szandisas
őstag
Egyszer volt nálam kölcsönben egy gép(2,0 celeron) és amikor megláttam, hogy a biosban a proci hőmérséklete elérte a 70 'c -t aszittem lefordulok a székről...
és a mai napig is így megy... lusta voltam
A mostani gépemnél(adatoknál), az Asus pc probe 19k-s rpm-et mér, a bios -kb fél perc múlva- 8-900 at... enyhén irreális? én is progit váltok...
ja meg 45fokos alaplapot, amikor 35 a biosban.
[Szerkesztve] -
MetalPeti
csendes tag
Csatlakozom hundavid ötletéhez. Olyat tud valaki ami játék közben is kiírja valahova a sarokba? és hogy honnan lehet letölteni?
-
L@cEE***
csendes tag
hy!
lenne egy jónagy problémám: a régi Intel celeron 2600/400/128k (norhtwood magos) procim a gép indítása után már 50-55 fokos volt(biosban a pc healt monitoron néztem és everest is ezt írja). vettem egy új procit intel celeron D 335 2800/533/256k(prescott magos) és ez is 55-57 fokos hőmérsékletről indul a pc healt monitor(biosban) és az everest szerint. ennek a ellenére a gépem még egyszer sem fagyott meg! lehet hogy az alaplapom hibásodott meg és mér félre de kegyetlenül? a gépből 30fok alatti levegő jön ki ebből gondoltam hogy a lappal lehet probléma mivel az a terhelt 65-70fok felizzítaná bennt a levegőt. szerintetek mi lehet a probléma? én az alaplapra gondolok. -
zoma
csendes tag
Mondjuk egy megoldás a gép hűtésére.Igaz barkácsolásról van szó.
A gép egy nagyon melegedő Intel Pentium4 Celeron D330 2.66GHz,Abit IS7-E2.(Preskot maggal)
Alapban a saját hűtőjével 48C,100% megterhelésel 65C körül.(volt elejében mikor 75 re is felment de ujrapasztázás vett le)Két 80mm venti lett bedobva a házba.Fordítva ki is meg be is hogy fúják a levegőt sőt az egyik be a másik ki.Ki a jobb megoldás.A törvény is álítólag ezt mondja.Eset a hő valamit,de nem eleget ekkor lett 65C.(KB 8c)
Csere lett hűtőben GlacialTech Igloo 4320 2.8GHz Light, 1900rpm, 20dB.A gép ugyanojan meleg sőt.
Csere egy másikra CoolerMaster ACC-U72 (VortexDream), full cooper ,silent.(Tiszta réz)A gép szintén meleg.Szinte észrevehetetlen a különbség a melegségben.A venti 4600RPM.
Akkor másik táp lett mivel mondták hogy lehet a táp az oka.(Chieftec 350W P4 with PFC) Szintén semi különbség a hőfokban.
Már próbáltam plusz feszt adni a procinak.CPU Core 1.4 V-ra.Mivel néztem hogy alapban 1.36 volt de stresz alat 1.34re vagy aláb eset.Így alapban 1.38 de stresz alat 1.36 lett.De a hőben megint semit nem változott.
Plusz egy Biosz frisétés sem hozott semit.A gép álandóan atom stabil,csak a melegedés az ami aggasztott.
Már maradt volna a víz hűtés.De mivel ez már nagyon sok kiadás lett volna akkor próbálkoztam egy hüjeségel.Lehet hogy nagyon brutál a dolog de nekem bevált.Lehet hogy a port sűrűben kel kifújni a bordák közül de mostan is megy a Prime95 már 4 órája de a hő 53C 2350RPM alat(ez a minimum fordulat és álítólag 16DB).A gép relatív csendes és elfogadható a hőmérséklet is.
A barkácsolás jelen pillanatban az lett hogy(próba az egész) keménypapírból egy másik oldalt csináltam a háznak,eztet a proci ventije irányában kivágtam kör alakúra és ebbe beilesztettem egy hengert ami ojan vastagságú mint a venti.(80mm).Az érdekeség az hogy mikor a ház nyilva van akkor a hőfok magassab mint mikor így lezárom és az a henger rá van illesztve a ventire.És még valami,csendeseb is így mint nyilt házal.(Az oldal ugyanojan jól illeszkedik mint a sajátja)
Hát ez is lenne egy mezei megoldás a hő csökentésére.(ha már más nem megy)
Én egy szilárd anyagból fogok csinálni oldalt(plexi),és ebbe fogok egy valamijen 80mm hengert beépíteni. -
Bubu79
addikt
Hali !
Én az MSI által az alaplaphoz adott PCAlert nevű progival tapasztaltam ugyanezt - amíg csak a progi futott a háttérben nem volt semmi gond, de ha elindítottam az Everestet, rögtön kiakadt és mindenféle hibákat kezdett el dobálni ( leállt a CPU venti, felszökkött a feszültség stb. ). A rend csak újraindítással állt helyre, és akkor is csak addig, amíg el nem indítottam az Everestet. Hiába próbáltam ki több verziót is, az erdmény mindíg ugyanez volt.
Szerintem csak összevesznek a progik egymással.
Most csak az Everestet használom - amikor fejembe jut. A BIOS-ban beállítottam a védelmeket ( hőfok, venti fordulatszám ) és úgy használom a gépet. -
hundavid
csendes tag
everest ultimate edition
-
zoma
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó hejre e írok.
Van egy Intel Celeron D 330 as procim egy Abit IS7- E2 es anyalapban gyári hűtéssel.A házban két venti van ami szelőzteti.Mezei tápal.Alapban 48fok Prime 95 futatásakor felmegy 63 ra.(komojab játékkor vagy dvd-divx re digitalizásakor)
Namostan én már elolvastam mindent amit a forumokon írtak ezekről a cuccokról.Hát egyik azt írja hogy ez normális a másik hogy sok.Szerintem is egy kicsit sok.
Egyik leírasban olvastam valamit a Bios-ban beálításról a venti fordulatáról.FANEQ aktive temperature.
Én probáltam mindent de semi változás.
A kérdés hogy hogyan lehet elérni hogy a venti már kisebb hőmérsékleten maxira felperegjen.Mivel nekem csak ojan 3300 fordulatig megy.Holott mehet 3800 fölé.Hogy menyi a maxi nem tudom. -
Razor18
tag
Szevasztok,
Eddig az Intel Desktop Utility Hardware Monitorját használtam, gond nélkül. Alapjáraton a CPU hőmérsékletét mindig 39 C-nak mérte. Tegnap próbálgattam a különböző hőmérséklet-monitor programokat (én marha). Speedfan, Motherboard Monitor. A Speedfant feltettem, de indításkor kiírt 3 sort, hogy valamit scannelne, de lefagyott (vagy csak nem győztem kivárni). 2-3 próba után levettem, remélem nem csak AMD-khez való.
Letöltöttem a legfrisebb ''univerzális'' Motherboard Monitort (v.5730 ?). Feltettem, a config wizardban kerestem az Intel 915GEVL alaplapomat, nem volt (gondolom amiatt, hogy ez a legfrisebb (?) változat is 2004 márciusi!). Mindegy, kijelöltem az Intelekből a 865perl-t, a végén ki is jelezte a tálcán a GPU, CPU meg talán az alaplap hőmérsékletét. Ezt is levettem.
Ezután jött a meglepi: az eredeti IDU HW monitor azóta kb. 20 fokkal magasabb CPU hőmérsékletet mér. Kézzel sem tűnik annyinak, a ventillátor is alapon ketyeg, ráadásul hideg álapotból bekapcsoláskor rögtön a BIOS Setupba lépve máris 57 fokot mutat a CPU-ra, a többi mért hőmérsékletet is a korábbi 37-38 fok fölött látja 5 fokkal. Valamit sikerült átrajzolnom az alaplapon? Valaki tud valami okosságot a visszarendezéshez? Tudom már, mit jelent, hogy ''ami nem romlott el, azt ne javítsd meg''... -
detroitrw
addikt
tudtok a bios-tól független mérő programot?
hőmérsékletre -
kovi
senior tag
van hozzá magyarosítás is tök jó. kis progi. MBM.
ja be kell állítani -
Toness
őstag
Be kell állítani mindent rajta, elég hosszú meló lesz, de szerintem utána tök jól tudsz minden értéket monitorozni vele, én kitettem a jobb felső sarokba egy dashboardot amin 8értéket állítottam be és azt állandóan tudom figyelni. A settingsbe tudod beállítani egyenként a diódákat amiknek az értékeit ha megnézed akkor egy másik monitorprogival összehasonlítva ki lehet következtetni hogy melyik értéknek fog megfelelni.
-
Geree
senior tag
Lásd: Google Bővebben: link
-
Toness
őstag
speedfan 4.21 Bővebben: link
motherboard monitor 5 Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Laslie
tag
pl MotherBoard Monitor
-
Charlento
tag
Tud valaki olyan programról amely a CPU hőmérsékletét kijelzi a TÁLCÁN???
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest