- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sicilian
addikt
válasz
!Overdose! #297 üzenetére
Van !!
12 cm cooler master szívja elől a levegőt és egy cooler master 12 cm fújja ki hátúl a levegőt
a kettő között van a Cooler master Hyper TX
alatta meg a vidkarit hűti 1 zalman op1. Hangja az én gépemnek sincs, egyedül a chipset hűtő szokott néha bevisítani, de lefogom cserélni 1 passzív zalmanra
[Szerkesztve] -
***HG***
aktív tag
válasz
!Overdose! #297 üzenetére
Én még házat se használok
Itt van a fain Aerocool X202 a földön, a gépem meg az asztalon egy alaplapos dobozon összedobva. Az tetszett meg hogy így sokkal kevesebb helyet foglal az egész és a szellőzés is kifogástalan
-
Peet210
őstag
-
Sicilian
addikt
Nekem a 3700+-os Hyper Tx-el alapon 23fok meg sem moccan, terhelve Hot cpu 1 órán keresztül 32fok felé nem megy (2750-en húzva)
-
Capon
csendes tag
Üdv!
Everest-tel megnéztem mi hány fokos a gépembe:
Alaplap: 28 (ASUS A8N-E)
CPU: 35 (AMD Athlon64 3200+)
GPU: 42 (Inno geForce 7900GT)
Szerintetek ezek az értékek jók? Vagy esetleg valami más progi(EVEREST-en kívül) ami megbízhatóbb értélkeket mutat? -
intelfan
aktív tag
no végre sikerült elérjem a számomra megfelelő hőmérsékleteket, beszereztem a videókarira egy zalman alcu700at, egy dupla 8cm titan házhűtőt, egy coollink 12cm silent szintén házhűtő és egy colermaster hyper tx et a d930 ra
így:
cpu idle: 22-26 fok -1100rpm terhelve kb 55-60
alaplap: idle:32 fok terhelve 36-38
vga: idle 40 fok terhelve 60 környékén
már csak némi hangszigetelés kellvagy venticsere a tápon
[Szerkesztve] -
fabika
tag
Mi a véleményetek a Gigabyte G-power CPUl Coolerről?
-
intelfan
aktív tag
na
nem gondoltam volna hogy az alaplap nyák lapja ekkora nyomást kibírt
k**** erősen kellet rányomjam a hűtőt...most tuti hogy teljesen rajta van plusz leszedtem a második oldallapot a lapon lévő hátső borda levegőztetése miat
most normál órajelen 15*200=3 ghz és 1.275 v fesz mellet idle 41 fok
venti szépen halkan duruzsol 1700 rpm el
nagyon köszi a rávezetést a problémára -
intelfan
aktív tag
hát a ház szellőzésről annyit hogy extra venti nincs, nagytorony házban van és az oldallap le van szedve, a gyári intel hűtés van rajta ami a D930 mellé volt 3000-3500 rpm es venti rézmagos hűtőborda
de most szétszedem megint...pár perc és leszek
[Szerkesztve] -
Peet210
őstag
válasz
intelfan #283 üzenetére
Én a venti szabályzást teljesen rábizom az alaplapra.
Ha alapbó 59°C akkor az gáz bár akkor lehet hogy felül mér az érzékelő.Pontosan hogy van kialakítva a házad szellőzése, és milyen a gyári hűtőd?
DeSanto :Igen gondoltam hogy te is a bordákra gondolszcsak a félreértése elkerülés végett írtam
-
intelfan
aktív tag
nem csak biosban..ez az easytune 4 is tudja...most úgy van beállítva hogy 50 fokig 50% os a venti sebesség...60 foktól pedig 100% a kettő között pedig automatikus
a hűtőborda - szerintem - bőven nem éri el a kijelzett hőfokot..ráadásúl a ház oldala nyitva van
most speciel az everest és az easy tune 4 azt írja hogy 59 fokos de ha megfogom a hűtőborda oldalát azt kell mondjam még talán az újamnál is hűvősebb -persze ez a levegő áramlás miat lehet de akkor sem érheti el szerintem a borda hőmérséklete az 59 et most...az illeszkedésről meg annyit hogy kb 5 ször vettem már le a hűtőt és raktam vissza eredmény nélkül
viszont van egy tippem...
ezen a lapon van egy heatsink a hátlapon pont a proci alatt...ez nálam hozzáér ahhoz a burkolathoz amire az alaplapot felfogatom elképuelhető hogy ott keletkezne ez a nagy hőmennyiség?
[Szerkesztve] -
DeSanto
őstag
válasz
intelfan #280 üzenetére
én annyit megtennék hogy kézzel megérzékelném a gyári venti milyen meleg full terhelésnél
ha nagyon forró akkor tuti valami nem kóser esetleg nem jól szellőzik a házad vagy nem jól van a hűtő rajta vagy pedig az automaikus ventilátorszabályozást kapcsold ki
ha a ventit kézzel simán meg bírod fogni vagyis nem ''éget'' akkor az alaplapod jóval felül mér -
intelfan
aktív tag
Sziasztok
Egy igen égető kérdésem lenne
tegnap raktam össze az új gépem: gigabyte DQ6, D930 3ghz gyári hűtővel, 1gb 667 ddr2 ...
a gondom hogy a proci 3ghzen és 1.28 v fesz mellet alapjáraton olyan 60-65 fok körűl van terhelés mellet (NFS carbon) pedig felment 85-90 fokra
a gyári ventillátor jól van felrögzítve, paszta is van rajta
mit tehetnék?
hőmérsékletet a gigabyte easy tune 5 el, everest ultimatel és biosból néztem
most visszavettem a prociból: 2,45 ghz , 1.23 v fesz...így alapban 50 fokos terhelésnél kb 65-70
ötlet?
előre is köszi -
Rem-X
senior tag
most levettem a ház oldalát és így stabilan 39-40 fok alapon a hőmérséklet, a lapé meg 22... ha játszom úgy 50-ig megy fel... az kb tolerálható ugye? Most készülök lecserélni a házat...
Tudtok nekem ajánlani egy jól szellőző, lehetőleg nagyon halk házat 15 körül? Az megoldaná a belső hőmérséklet problémákat gondolom...
Köszönöm -
WillChi
őstag
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán vettem egy Athlon64 3700+ os procit és egy ASUS A8V lapot valamint egy Arctic Cool Silencer 64 Ultra hűtőt rája... Minnyá az elején para volt mert a lap egyből sípolt hogy alacsony a venti fordulata... (600-800) Aztán megtudtam hogy ez még normális is lehet hisz a dobozon is 1000-2500 -ig írja a fordulatokat...
Aztán elkezdtem tesztelgetni.... A gépben egy noname 400W-os tápocska van 2 vinyóval és DVD íróval, szal lehet benn meleg... Jelenleg normál windowsos használat során 41-42 fokon megy... Kis játék után eddig a max 57 fok volt és akkor már a venti is rákapcsolt (2200 RPM)...
Kérdésem hogy szerintetek ez mennyire normális? A házban amúgy meleg van tuti, mert egyetlen egy ház venti van ami befelé fújja a levegőt hátulról a faltól (fordítsam meg kifelé esetleg?)
AMúgy a hűtő sem az az igaz Silencer, mert a levegő zúgás mellett van egy mellékhangja is úgy 1300 fordulat felett... nem volt még ekkora procim szal nem tom ez mennyire normális...
Köszönöm előre is a válaszokat illetve a jótanácsokat!
Szép napot mindenkinek! -
marsu
veterán
Szia!
Túlhajtás:
- overclocking
- túlpörgetés, túlhajtás
Egy rendszer műveletvégzési sebességének növelése az annak ütemét meghatározó órajel gyorsításával.
A túlhajtás a normálisnál nagyobb energiafelvételhez és hőképződéshez vezet az integrált áramkörökben, így súlyosan károsíthatja azokat, illetve jelentős mértékben csökkentheti várható éllettartamukat. -
nat
senior tag
Sziasztok van egy p4 631 cedar mill-em.Gyári hűtő.
Alap 39-41
Ha mozgok egy kicsit a win-ben 50 fölött van.No game.
Meddig jó a hőfok ameddig nem károsodik? -
user12
őstag
Magyarán: procira rá van írva, hogy 2 gigahertz, de ez neked nem elég, hanem ügyes beállításokkal ráveszed, hogy 2.5 gigán működjön. Aztán vagy összejön vagy nem. Ugyanis a processzorok füsttel működnek, ha ez kiszáll belőlük, akkor a proci se fog tovább működni.
-
(Bundás)
addikt
Ha pl. egy szalvétát nem egyszerűen összehajtod, hanem áthajtod mégegyszer, na az már túlhajtás. Vagy amikor a kerti növényetek átnő a szomszéd kertjébe, na az is túlhajtás, de ha túl gyorsan hajtassz kocsival, az is túlhajtás, sőt amikor túl gyorsan hajtod a szalvétát az is túlhajtás, nomeg ha túl gyorsan hajtva hajtod túl a szalvétát, akkor az már kétszeres túlhajtás, vagy ha a processzornál a gyári órajelen túl hajtod a processzort az már túlhajtás, de sokmindent túl lehet még hajtani...
-
Bencer
csendes tag
Helósztok nagyon béna és égő kérédéssel fordulnék hozzátok:
Mi az a túlhajtás? -
szasza_1
senior tag
válasz
(Bundás) #259 üzenetére
Igen, gyárit.
A pasztát egy másik prociról szedtem le, mert már elfogyott. De nem volt száraz, meg mennyiségre is elég volt.
Fogdoztam a proci hátulját, nem volt meleg.
Majd akkor teszek rá sima fehér pasztát, azzal is megpróbálom... de csak pár hét múlva. remélem addig kibirja. -
szasza_1
senior tag
Összeraktam egy P3-as 600-as (Katmai, 4,5*133) gépet. Tesztelgettem, és egy idő után a proci elérte a 80 fokot, és nekiállt sipolni a lap. Raktam rá nagyobb bordát, és most kapásból úgy indul a gép, hogy 80 fokos a proci. Terhelve max 90-ig megy fel. 3szor is megpróbáltam felrakni rá a bordát, a helyzet ugyan az. Szerintem a borda jól illeszkedik a procira. Meg a gép is stabilan megy 1.5 napja.
Tehát a kérdésem az, hogy létezik, hogy valóban 90 fokos (és ennek ellenére stabilan megy), vagy valami megzakkant a prociban? -
Veriakilis
senior tag
Azért nem semmi, hogy a gyári vacak hűtővel 800-as (!) fordulaton 40C fok alatt (core1: 35 C fok, Cor2: 38 C fok) marad az E6300 Core Duo proc. hőmérséklete.
És simán elmegy 100% terhelés mellett is 800-as fordulaton...
Még az FSP Zen is hidegebb, pedig eddig sem melegedett.
Van aki leírná a tapasztalatait az E6300-al kapcsolatban a hőmérséklettel kapcsolatban? -
Zull
senior tag
válasz
HorvBalint #252 üzenetére
Prescottnal teljesen... Az enyem ''kis'' tuningal surolja a 75 fokot, szal no para ;)
-
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Nálam P4 630 játék közben eddig max 51°C-os volt. Míg az Sus P5GDC-Pro alaplap max 39°C-os. Ezek a számok jónak számítanak??
Köszi -
Zull
senior tag
válasz
trassher #249 üzenetére
Hat figy, egy 3000+bol ki lehet hozni 2.4-2.5-ot siman, de sztem a 2.6 se tul ''unreal''... Told fel az fsb-jet a lapodnak, memokat meg a proci szorzojat osztd vissza, meg a timingokat nyomasd fel addig ameddig tod, es nezd meg meddig megy az fsb... Ha mar kezd fagyogatni a winbe, akkor picit vegyel vissza velole, told fel a szorzot, es nezegesd meg hogy meddig megy akapfesszel... ha mar megintcsak fagyogat winbe, adj neki egy kis feszt... nyugodtan adhatsz neki, mert nem igazan melegszik, es a melegtol meg amugyse kell felteni... aztan ha fesszel, szorzoval, meg fsb-vel megtalalod a veget, akkor be kell loni a memokat, es mar kesz is... ja es ne felejtsd lefixalni a pci, meg a pci-e frekiket...
-
trassher
addikt
az én A64 3000+-om 1998 Mhz-en 24 fokos Xp alatt, játékban pedig 30-33 fok. ez nem tom mennyire számít jónak (nem vagyok ey proci guru
)
-
Zaphire
csendes tag
Hm.. érdekes.. Hát szóltak előte nekem is hogy hogy egy tasak pasztának a fele bőven elég rá. szal így jártam el... Mondjuk a hőméréskel már sztem egész jó . Alapjáraton: 45-47 terhelve max 55. szal ahhoz képest ami volt azzal a gyurma csodával... alapjáraton 65 körül.. hát ezt a cuccot eléggé eltolták az intelnél.
-
Zaphire
csendes tag
Szasztok! na sikerült megoladni a melegedést
gazatok volt a gyurma egy kalap **** . mondom megnézem hogy jól e fenn és mikor leveszem a hűtőt az a gyurma lap össze volt zsugorodva megkeményedve és .. pf szal totál kész volt az anyag. Akkor fogtam lekaprtam jól megkentem Pasztával és azátó jó. alapjáraton on 45-47 fok terhelés alatt igaz felugrik 55-58 ra ( ez még belefér szeritetek) mondjuk aztán ha nem terhelem szép lassacskán vissazhűl 45 re.. -
Zull
senior tag
válasz
warrior28 #240 üzenetére
hat sztem 1.7V nem tenne jot mar a mosfetnek/pwmeknek, de a proci tuleli, max nagyon hamar leallitja magat, mindenesetre 1.6V fole semmikepp ne menny gyari coolerrel... es a hofokcsokkento fícsöröket meg kapcsold be (huhdegaz hirtelen nemjutnak eszembe, marmint a neveik :S:S:S)
-
Zull
senior tag
válasz
Dudvarek #238 üzenetére
Figy, inkabb ket napig ne egyel annyit mintsem hogy a tapon sporolj... a tap nagyon fontos a gep szempontjabol, nem erdemes rajta sporolni... Vhonnan kerits egy kis penzt es utana irany a bolt... Ajanlom nezz korul itt ph-n az aprohirdetesek kozt is, pl gianni vagy serrano, hatha vmeikuk arul iet, es ok nettoban adjak, es az szamit...
-
Dudvarek
csendes tag
Nézem az FSP-ket, a 350-400W-os sajna már 11-12eFt, A Coolinkeket nézem még, azoknak barátságosabbak az áruk, pl. a 400W-os 10eFt. Lehet, hogy ez lesz a vége, mert a 300-350W-osokat nem látom egy bolt árlistáján sem. Köszi a tanácsokat, éljen a szupravezetés
, és mostmár húzok a tápos ügyeimmel a topicból
-
Zull
senior tag
válasz
Dudvarek #232 üzenetére
1. LOOOOOOOOOOOOOOOL, neked jot tesz ha hideg a proci, mert nem hangos a ventid, tudsz tuningolni, meg fesztemelni.
2. Minel hidegebb egy proci annyal jobb a teljesitmenye, persze ez ekkora meretekben nem laccik meg, de pl ha letudnad huteni annyira hogy szupravezetove valjon belul a proci, akkor nem lenne ellenallas a procin belul, amitol szepen megugrana a teljesitmenye.
3. Ha nincs sok zs-d ra akkor FSP-t vegyel, mert jo ar/ertek arannyal rendelkezik, egy 400as FSP jo mindenre... -
Dudvarek
csendes tag
Azt hittem a q-tec a márka. Megszívtam? Tudtok mondani olyan tápot, amit 8-8,5K bruttóért megkapok?
-
Dudvarek
csendes tag
Hali! Azért írok, mert szokott fagyni a gépem (kékhalál, újraindulás), holnap veszek a noname 300W-os tápom helyett egy 650W-os Q-tec-et.
Az jutott most eszembe, hogy lehet az az oka a fagyásnak, hogy túl ''hideg'' a CPU?? Elég jó kis hűtő van rajta. Arctic Freezer 64-es, és nem húzom a procit. Általában olyan 31-35 fok körül áll az Everest szerint. Hosszú működés után sem megy 35 fölé. 3700+ San Diego-s procim van. Lehet, hogy ez nem jó üzemi hőmérséklet? Köszi előre is! -
shteer
titán
válasz
warrior28 #227 üzenetére
minden túlhúzás rizikós és rövidíti a wh élettartamát de megfelelő körülmények között tartva jobb eredmény elérhető vele, mint akár egy drágább cuccal (ami nincs megrántva)
jobb hűtés, de legalább megfelelő légmozgás kell
nekem a fesz emelgetésével sose volt szerencsém, minden túlélte de nem tudtam megfelelő stabil rendszert kihozni még a telekondis Nw-omból se
a mostani 2,66@3,34 is feszcsökkentéssel megy -
Zaphire
csendes tag
Köszi az ötleteket. Hát akkor megnézem mindenképp hogy hogy van jól van e fenn. A paszta nem lehet gond mert az nincs rajta ien nem is tom gyurmához hasonló hővezető anyag van az alján helyette ( gyárilag).
-
warrior28
aktív tag
Ameddig rózsaszín a feszültség (értem ezt 1.475V fölött...), addig lehet a hűtőmmel följebb vinni? Vagy még a pirosban is?
-
Veriakilis
senior tag
E6300 proc., és ASUS P5W DH Deluxe alaplappal milyen hőmérsékleteket kaptok (akinek ez a kombináció van)?
Gyári proc. hűtővel. -
Fekete Fény
tag
válasz
elfelejtette #220 üzenetére
Mint ahogy írtam én is bordával van a gond. Nem mindegy ám meddig bírja ilyen nagy hőmérsékleten a proci ha meglenne húzva akkoris magas húzva max 60fok.
-
elfelejtette
veterán
-
Zaphire
csendes tag
válasz
Fekete Fény #217 üzenetére
Szasz! Van benn egy Ház hűtő meg le van véve a gép oldala. Bár azon gondolkodtam hogy itt vmi mérési hiba lehet mert működik prímán meg asszem van vmi olyasmi is hogy ha 70 fok fölé meg y akkor leállí vagy újraindul... ja meg megnéztem hogy mégis mennyire meleg a borda meg ott körülötte a cuccok és igaz csak ''tapizás '' módján csekkoltam le de egyáltalán nem éreztem melegnem a dolgokat. Az jutott még eszembe hogy az elképzelehető hogy a biosz vagy a progi nem jó kezeli a 2 magot és összedja a hőméréskleteüket? mert pl ha 80°C inditáskor akkor a 40 az még egész reálíis is lenne.
-
Fekete Fény
tag
Ja igen nekem 3800x2 am2 van és inditáskor 39 fokos és most húzva (2000-2600) megterhelés alatt 59 fokos. A te intelednek már írtam max 40 fokosnak kellene lennie.És még valami elindítás után 60 fok az óriási hőmérséklet még arra gondotam nincs jól felrak va a hűttőborda(olyan mintha borda nélkűl menne). a házadba egy két belső coolert is beszerelnék had forogjon a levegő benne.
-
Zaphire
csendes tag
Szasztok!
Az lenne a kérédésem problémám hogy van egy Intel Pentium D 3,4 ghz es ( dual core os) procim és pl a ''hideg'' procinak egyből inditás után ien 85 °C fokokat ír ki . FElraktam az mbm-t és az is menet közben 60-65 fok között mozog. Ez normális?? vagy mit egyek mert sztem egy kcsiit meleg. JA és nincs se húzva se semmi és gyári hűtő van rajta. Szal vmi tipp? -
Zull
senior tag
válasz
warrior28 #208 üzenetére
Minden uj asus lap ien, az enyem is, nem kell megremulni, sot orulj neki mert ''tudtommal'' ez egy fícsör, mert oan a lap hogy ha elbaszod a tuningot, akkor kov restartnal ujra stock beallitasokkal indul a lap, es gondolom epp ez a rovid leallitas az az ido ameg nezelodik hogy mi jo es min nem a lapon...
-
warrior28
aktív tag
Csak még azt nem értem, hogy resetnél mér kapcsol ki a gép és csak azután be (már megin')...
-
Zozzant
addikt
Northwood 3.2 HT, Zalman cnps7000b: max 40 fok, nyáron lesz ez több is, de belefér
-
Benyoo1
tag
Ha terhelés közben(játék) akarom megnézni a cpu hőt akkor wingomb és everest! Ez jó megoldás, vagy már így is hűl???
-
Zull
senior tag
válasz
warrior28 #201 üzenetére
P5B-t nemvagom, csak azt hogy viszi a 400-450FSB-t az johir
Nekem P5WD2 Premiumom van, de nagyon inteligens lap, qurvajo tuningbiosza van... Sztem 1.475-ot adhatsz neki nyugodtan... AMugy egy tipp... kapcsold ki az ati quiet-et, es utan az eist-et allitsd minimum speedre, majd fsb-t told fel 266-ra, memokat oszd vissza eredeti orajelukre, adj a cpu-nak feszt, ezesetben a nalunk adhato maximalis 1.475V-ot, es mehet a save...
[Szerkesztve] -
warrior28
aktív tag
Közben rájöttem, hogy nem pirosas az a fesz, hanem rózsaszín...
Azt is észrevettem, hogy így tuningolva a proci hatással van a gépre azáltal, hogyha resetelem a winből akkor kikapcsol, vár már másodpercet és utána újra bekapcsol... LOL
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest