- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Orthost vmi jó verzióját honnan tudnám beszerezni?
-
Dooby
tag
válasz
vejnemojnen #692 üzenetére
Szia Vejnemojnen!
Performance= teljesítmény
Super quiet= Nagyon halk
Semi = Közép halk
Middle = Nem halkElőször is, kérhetnék egy gépleírást, mert az adataidnál sem találtam. Ami a procihoz kapcsolódik arról mindenről! Köszöntem!!! ÜDV!
Melyik everestel méred? (Bár ez nem sokat számít!) -
Dooby
tag
válasz
Superman #678 üzenetére
Szia! Végre egy vitapartner!
A gond az, hogy nem láttam a házat ill. annak felépítését.
Ha van házhűtés, akkor tényleg sok az 50-55 fok. Alapból viszont nem lehetetlen, pláne ha az oldala rajta van. De ez mind csak feltételezés. Ezen kívűl még számtalan oka lehet, hogy miért is melegszik a proci.
Látatlanba:
1 házhűtés
2 újrapasztázás
3 venti(k) portalanítása
4 légáram akadálymentességének biztosítása.
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam!
ÜDV! -
T.Robin
csendes tag
Sziasztok
Lenne egykérdésm,mégpedig a procihőmérséklet az Everest szerint 41-fok,de a maghőmérsékletek 51 és 52-fok,terheletlenül(E6300)
Terhelve 2 Orthossal a magok fölmennek 68-69 fokig is,de a proci 55-fok körül van.
Melyik hőmérsékletet figyeljem a magokét vagy a prociét?
Tudom,hogy a magok a prociban vannak,De melyik hány fokig normális? -
vejnemojnen
csendes tag
Köszike a válaszokat!
Belenéztem a biosba és ott az van, hogy a cpu fan küszöbe 800rpm-en van és 760 körül forog és az Istenért se tudom feljebb tornászni. Találtam valami olyat, hogy fan performance, ott olyanokat lehet beállítani, h super quiet, valami semi quiet, meg middle quiet. A lényeg az hogy a middle fokozaton dübörög a venti a legjobban elvileg, de akkor is vinnyog. a ventit kb 1 hónapja tisztítottam, és paztáztam és elég nehéz volt visszapattintani, ezért többször is ellenőriztem, h rendesen oda van-e fogatva, most sem mozog. Asszem Dooby te erre gondoltál az 1-esben. A probléma továbbra is fennáll.
-
Dr.Én
veterán
Hali
Szerintetek a Hyper TX2 alatt az E4500as procinak 2,2GHz-röl 3ghz-re(10*300) huzva a magok höje 55C-ak, Orthosal terheltem, játékok alatt kevesebb.Ez jó?
Meddig mehet még hömérséklet szempontjábol, ha még tuningolok
Elöre is köszi -
SirVigh
tag
Ahoy mindenkinek!
Van egy ismerősöm, akinek Pentium D szériás procija van (vagy 840 vagy 960, ezt később megmondom)
A kérdés arról szól, h normális-e hogy alapjáraton 80 fok a processor, terhelve olyan 90-100 ig megy fel...
Sajnos külső hőmérővel még nem tudtuk bemérni a hütőbordát... -
Pukkancs
aktív tag
Hy egy asus lap mekkora hőmérsékletnél fagyasztja le a gépet? Mert gondolkozom rajta, hogy leszabályozom egy kicsit a biosban a celeronom gyári hűtőjét, és tudni akarom a biztonságos határokat
-
Superman
nagyúr
100%-os terhelésnél 50-55 fok a normális? Ezzel erősen vitatkoznék. Egy négymagos processzornál, léggel, ha még tuningolja is az illető 46 fok körül van idle, szintetikus benchmark terhelés alatt (Orthos, Prime 95) felmegy 75-80 fokra.
Játékok alatt sosem fog ennyire felmenni, de ha meghaladja a 60 fokot, akkor még nincs semmi probléma.
-
Dooby
tag
-
Dooby
tag
válasz
vejnemojnen #673 üzenetére
Szia Vejnemojnen!
1,:Jogosan nyavajog a program! Hiba lehetőség: Amikor az első 775-ös pörgettyűt raktam fel, nem figyeltem, hogy a kis fekete tű átmenjen az alaplap túloldalára, ami szátfeszíti a persejeket. Így az egyik rögzítő csap elengedett.
2,: Állítsd autóra a ford. számot. és pucold ki
Remélem tudtam segíteni! Üdv!
Módosítok: Ház hűtés OK? -
törölt tag
válasz
vejnemojnen #673 üzenetére
normális lehet. mikor volt takarítva a gép? nekem egyszer kezdett ilyeneket írkálni, amikor a csapágy poros lett már nagyon, és alacsony feszen nem akart indulni a venti. ha elindul a venti, de kiirja a figyelmeztetést, akkor tedd lennebb (vagy kapcsold ki) a figyelmeztetést. valszeg 800-as fordulatra van téve, de lassan indul már el= amikor a bios megnézi küszöb alatt van
-
vejnemojnen
csendes tag
Hello!
A problémám a következő: gép bekapcsolás, majd kb. 5 mp után:
CPU Fan Error
Press F1 to resume...Kétszer újraindítottam, harmadszorra nem írta ezt ki és minden ment símán. Megnéztem az alaplaphoz kapott PCProbe progival a helyzetet alapból 830-as fordulata van a cpu-fannak és 52 fokos a proci, majd elkezdek renderelni, 100%-on megy a gép, fan 1650rpm, proci 62 fokos. Azelőtt is ilyen értékek voltak, hogy megjelent volna ez az error felirat. Most nem tudom ezek normális értékek-e, a PCprobe mindenesetre már nyavajog a 62 fok miatt, de én sztem még nincs vészhelyzet.
A gépem: Asus p5b, C2D e6400 (nincs tuning+gyári hűtő), Thermaltake Swing ház, két chassis fannal, Chieftech 450W táp, evga 8800gt KO edition. Sztem semmi köze hozzá, de ez a probléma azóta áll fönn, hogy beleraktam a 8800gt-t, előtte egy asus 7600gt silenter volt benne.
Miért írja ki a hibaüzenetet? Lehet, h valami a biosban állítódott el?
Előre is köszi! -
Bubuverke
csendes tag
üdv minekinek
azt hallottam a pentium D sorozatról, h hajlamosak 100%os terhelésre váltáskor akár 10-15C-ot ugrani, és h ez attól van, mert a sapka nem érintkezik jól a procihoz
szeretnék rá vízhűtést, és akkor mondta ezt a hapsi, de sztem hülyeség, bár az enyém 32C-ról 43C-ra ugrik 5 másodperc alatt- everestes mérés
a kérdésem a következő: érdemes erre vízhűtést rakni, v sem emiatt?
előre is köszi -
törölt tag
válasz
Ferrarer #667 üzenetére
A -6,5V a 12 helyett tipikus esete a félremérésnek, nem kell aggódni. A legújabb everest fogja tudni helyesen, mennyi az annyi. Sőt, ha valóban -12V helyett -6,5V lett volna az a feszültség ág, akkor nem ment volna a gép.
AZ indulásról annyit, hogy húzzál le minden eszközt a gépről, vinyót, cd-romot, kártyákat. Csak alaplap, proci+hűtő, egyetlen ram modul és a videokártya maradjon, és clear CMOS. Ha nem tudod, hogyan kell, akkor az alaplap kézikönyvében megtalálod. Általában egy jumpert kell egyik helyről a másikra átmenetileg áttenni.
Valószínűleg valami ventiszabályzási marhaság, reméljük szakszerűen cseréltél hűtőt és nem sikerült megsütni a processzort.
Ha megvan a CMOS-clear, akkor el kell indulnia. Ha így sem indul, akkor komolyabb baj van, akkor írd le priviben, hogy mik a tünetek, sípol-e, stb stb.
-
Ferrarer
tag
Hi
Mi lehet a baj?
Bekapcsolom a gépet de nincs kép csak a venti pörög nem bootol a gép
Most cseréltem hűtőt. Elromlott a proci?
thx -
Speed®
titán
Hye.
Az a baj, hogy olvasás helyett csak képeket nézegetsz..
A tesztben 3.8GHzre húzott 1.475Vot kapó P4en tesztelték a Freezer7Prot..
Aminek kábé semmi köze sincs a 2.2GHzen 1.3Vot kapó X2höz az F64Proval..Javasolt a hűtőcsere nálad, de ha nem muszáj, azonos árban az F64Pro helyett inkább egy HyperTX AMDs verzióját javaslom, hatékonyabb és halkabb.
Plusz a házad hátulján lévő 12es ventillátort vagy kösd vissza és szabályozd le hogy ne legyen annyira hangos, vagy szánj rá annyi pénzt és vegyél a helyére halkabbat, de semmiképpen sem javaslom, hogy anélkül használd a géped. A házban rekedő hőség árt a többi alkatrésznek is, de legfőbbképpen a tápegységnek, aminek egyedül kell megbírkóznia a felszálló meleg levegővel. Ami a duálmagos procinak köszönhetően mostmár jelentősebb mennyiséget/hőmérsékletet jelent. További nem elhanyagolható tény, hogy ha a tápodban hőfokfüggően szabályozott venti van, az emiatt gyorsabban is forog, tehát amit nyertél a vámon, azt bukod a réven
Ha túlmelegszik a proci, az instabilitáshoz, fagyáshoz vezet, durvább esetekben adatvesztéshez is akár. Ha 100% terhelésnél 60 fok körül marad, nem kell pánikolni. Nem feltétlenül jó neki élettartam szempontjából, de kibírja.
-
7heaven
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég cseréltem le a 939-s 3200+ procim X2 4200-re.
A hűtő a 3200-s gyári hűtője maradt.100%-s terhelésnél van, hogy 61-63C a proci hőmérséklete,
zárt házban (nincs szellőzés úgyanis zavart a ház hátsó 12-s ventijének a hangja)Rákerestem a max hőmérsékletre és 65C találtam.
Érdemes lenne 60C alatt tartani a procit?Ezt meg tudja oldani a Arctic Freezer 64Pro?
Azért kérdezem mert a teszt alapján (igaz ott Freezer 7 van)
ph teszt
úgy tűnik, hogy zárt házban nem tudta 65C alá vinni a proci hőmérsékletét.Ja, és ha túl melegszik a proci,akkor milyen hibákat csinálhat
(az elfüstölésen kivül, hisz az hamar kiderül)? -
törölt tag
Egy P4@3 ghz procim van sima alubordával de a venti cserélve lett 12 centisre adapterrel. Alapjáraton 38-40 fokos, full gázon 55-58. Szerintetek rendben van így a hűtés vagy érdemes még tuningolni rajta?
Eléggé algériás vagyok a ventizajra, most egy 600rpm-es coolermaster venti megy a proccon, szinte hangtalan. Nem szivesen cserélném le egy gyorsabb-hangosabb darabra. -
-
Mr Sm!tH
tag
Hi all!
Tuningolom az E6550em egy P35-DS3 as lapban. 433as FSB mellett 52-56 fok a lap és a proci is! Sok isemrősöm sokallja ezt!
Valaki le tudná írni neki mennyi? -
lacka1111
tag
rengetegszer szétszedtem már, új paszta is van most rajta, nem tom mé ilyen magas a hőfok. ott vettem észre, hogy szar vmi, hogy jáccottam és egyre kevesebb fps-em volt, utána néztem hőfokot stb. és hát eléggé magas volt
[procihűtőm]ilyen procihűtőm van, 2 hőcsöves, 1 hete takaírtottam ki és már megint enyhén poros
-
kory24
őstag
Szerintem nem egészen a megfelelő topicban kérdeztél...
A Melyik CPU hűtőt vegyem? topicban biztos tudnak segíteni.
Egyszerűen csak másold az itt feltett kérdésed, és tedd meg ott is.
-
törölt tag
hali
valszeg azért nem válaszoltak, mertilyen szinten nem összehasonlítható a hőmérséklet. minden lap másképp mér, gyakran félre, droppolja a feszt, és a bios beállításokban sem garancia, hogy ha defaulton hagysz mindent ugyanazon az értéken fut minden.
hogy mi az optimális, főleg vízzel az egészen tág fogalom, az optimális hőmérséklet meg minden ami 80 fok alatt van, ha terhelted, és akkor sem ment 50 fok fölé, akkor az bőven jó. nekem vízzel az e6600 33 fokos alap netezés közben, tuning nélkül, de terhelve is olyan 40, ami annak tükrében hogy ez egy viszonylag komoly rendszer (proc nb sb vga két dual radival) az aquagate meg annyira nem erős egyáltalán nem rosz.a hőmérséklet kül lehet abból is, hogy nem szorítod annyira oda a procira a blokkot, a paszta amit használsz rosszabb mint a hyperrel, vagy a hypon maxon pörgött a venti, ezen meg közel néma üzemen várod ugyanazt a hőmérsékletet
és még sok oka lehet ezen kívül is -
sgergi
veterán
válasz
WildDaemon #631 üzenetére
4-5k Hyper TX, vagy 9k Ninja, de az hyper tx is igen jó hűtő már.
-
javiKA
csendes tag
Ti csak az 10000 napja itt levők üzeneteit látjátok vagy reflexből nem akartok válaszolni? Ennyi erővel ezt regelésnél is írjátok ki, és rögtön megcsappan majd a létszám. Egy teljesen normális kérdést feltettem és mindenki szart rá válaszolni...
-
WildDaemon
aktív tag
Nah!
Valaki mondjon nekem nagyon jól hűtő és egyenesen arányosan igen olcsó hűtőt Intel Q6600-ra! Elkelőben az AMD-m..
-
BaKeSZ87
őstag
1. cimbi széthajtotta kicsit a lamellákat, mert nem fért volna be a hűtő a táptól, lehet hogy nem illeszkedik a hűtő processzorra. Ezt könnyen kiderítheted, ha kiveszed a tápot. A hűtést úgy raktad be, hogy be volt rakva a táp?
2. szív a proci felől, és fújja befelé a tápba a levegőt -
kory24
őstag
válasz
BaKeSZ87 #623 üzenetére
Hát a házam belsejében lehet van gond....
Most dolgozom, nem tudom megnézni
De eszembe jutott, hgy 1. a tápom hozzáér a Zalman 7700-AlCu bordáihoz.
A táp melegszik? Mert ha igen akkor melegíti a hűtőm2. Olyan tápom van aminek az alján van a 12cm-es ventillátor, és az pont a zalman hűtőre fúj...meleg vagy hideg levegőt fúj? Vagy esetleg szív? Ez hogyan befolyásolja a proci hőfokát?
-
BaKeSZ87
őstag
Na megérdeklődtem, cimbinek 2,6-os northwoodja van, de nem HT-s, neki 7700CU van, és 100%-on max 50 fokos, 15 fok meg nincs az ALCU meg a CU közt. Vmi nem stimm. Lehet, hogy ennyire sz@r a ház szellőzése? Próbáld meg úgy, hogy leveszed a ház oldalát, és hogy akkor mennyivel megy lejjebb.
-
Oibacsi
őstag
lehetséges, a meleg felfele száll, régen nekem is volt ilyen...a thermal specification elvileg a max. megengedett üzemi hőfok...sztem nézd meg a kontaktot, mert ennek a kistesója haverét 45 körül tartja, és az pedig 3 gigára lett húzva
éppen nem árt, de lehet h az élettartama rövidebb lesz, de az még jópár év -
kory24
őstag
Minimumon forog.....
Mondjuk ha maxra viszem is csak 60-ra viszi.....
Lehet hülyeség, de mióta videókártyát cseréltem a procim hőfokai ugrottak +4-5°C-ot.
Lehetséges ilyen??Eddig alapban 35 körül volt, most meg 40
terhelve 55 körül volt most meg 60-66Amúgy eddig 9600 volt, most meg 6600GT
Egyébként árt a 66°C a procinak mondjuk 9 órán keresztül?
Ezen a
[linken]
75°C-ot írnak, de mit is jelenet az a Thermal Specification?Köszi!!
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Egy Pentium 4 2.6GHz HT (Northwood, 512KB L2, 800MHz FSB) procim van.
Nincsen húzva.DVD-t rippelek, azaz 100%-os a proci több órán át.....
A CPU így 63-66°C.
Ez nem túl sok??
-
javiKA
csendes tag
Sziasztok. Egy kis segítség kéne. Eddig egy Cooler Master Hyper TX2 volt a gépen ami az ASRock 4CoreDual lapomon 38-40 fokra hűtötte a Core 2 Duo E4400om alap órajelen (2.0ghz) ez olyan 45 fokra emelkedett amikor Asus P5B-re váltottam pedig semmit sem húztam. Jelenleg egy Thermaltake Aquarius II-vel hűtöm a gépet, melyet bár nem 775ös foglalatra terveztek, de megoldottam a lefogatást. Hosszas és bonyodalmas munka után, everes-t be meglepődtem. Mivel 47 fok volt a procim hőmérséklete ami számomra kicsit magasnak tűnik. Tudomásom szerint alap órajelen az optimális hőmérséklet olyan 40fok körül mozog. Tudtok ebben segíteni, hogy mi az optimális? És mivel tudom kiküszöbölni a problémát? Új pumpa vagy új blokk?
Inkább privátot írjatok ha kérhetem, azt jobban le tudom követni, kösz
-
hossszú
őstag
válasz
WildDaemon #610 üzenetére
Mivel mérted? Ez talán a leghitelesebb.
-
Oibacsi
őstag
válasz
WildDaemon #612 üzenetére
épp ezaz...szobahőnél nem lehet kevesebb
-
Oibacsi
őstag
válasz
WildDaemon #610 üzenetére
terheletlenül 15-16 fok? hol laksz te? jégveremben?
-
WildDaemon
aktív tag
Szia ugyan ez a procim van GA-M57SLI-s4 lappal terheletlenül 15-16C° terhelve 34C° felé még nekem nem ment!
1,4voltot kell kapjon ezt nézd meg biosba nehogy magass feszültséget kapjon, illetve a cpu és a hütőösszeilleszkedését illetve a hőpaszta kellő térkitöltését nézd meg!
Ha ezek rendben vannak akkor vidd vissza gariba mert valami nagyon nem okés! -
Sz@by
csendes tag
Hy!
AMD 6000 x2-őt miért nem tudok hűteni, zsír új a gép, gyári nincs húzva Freezer 64 pro-val 70-71C volt. gyárival meg a csillagos ég
A konfig: abit AN-52, 6000 x2, 8600gts 2g ram ???? -
zsigee
aktív tag
Szia!
Ez az én szerencsém... Konkrétan nem erre a táblára gondoltam, de! ez nagyon profi! Ebben tényleg nagyon sok dolog benne van, és elég részletes, csak pont annak a procinak a hőmérséklet értékei nincsenek feltüntetve, amit én keresek.
Ez már részletkérdés, a táblázat nagyon jó, a link működik, kifogás nincs.
Köszönöm a segítséget.
Üdv!
-
nyikszi
őstag
Hát most erre mit mondjak???
Egyébként itt a link ami elvezet hozzá, nem nehéz megtalálni, meg ha kell felteszem valahová
Remélem ez már működik
(Kipróbálva működik, most már kifogást nem fogadok el ;) )
-
nyikszi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- DEll G15 5530
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest