Hirdetés
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Megtudja valaki mondani mi az a jelenség hogy újonnan vett laptopom cpu nyugalmi hőmérséklete akkor 1 hete lement 37fokra aznap amikor vettem, de most 1 héttel később 40fokra megy csak vissza. Nincs semmi piszok benne, mert új. Szobahőmérséklet 27fok. Egy hp laptop amd a4 apu a proci. Mi ez a jelenség? Hp-s rendszer volt rajta, de leszedtem, raktam bele egy ssd-t és raktam fel egy friss win7 pro-t, és a hp honlapjáról letöltöttem a drivereket hozzá.
Mi lehet a baj? -
Atesz1978
senior tag
válasz
Motion_Blur #2794 üzenetére
Az tényleg jó eredmény!
Megkérdezhetem hogy a bal oldali az milyen program?
-
betegphiu
senior tag
ha sokmagosított a proci,akkor hülyeségeket írkál ki az aida is meg az összes többi lófasz is. 100 fokon nem működne a proci,hanem azonnal elhalna.
tudni kéne am,h. milyen a hűtés rajta.
a legfontosabb viszont,hogy a számítógépeket nem erre az afrikai melegre tervezték,hanem egy 15-20 fokos helyiségre!
vedd le a gép oldalát,akkor jobban szellőzik. -
sztoja
csendes tag
Üdv!
Ismét egy CPU hőmérséklet probléma. Amint terhelés alá kerül a gépem, azonnal erősen felpörög a ventillátor. Egy idő után már zavaró ez a hangos "búgás", ezért alaposan kitisztítottam a gépet. Semmi változás. Új hűtőpasztát tettem a proci és a hűtőborda közé - semmi változás.
Két programot is feltettem, köztük a speedfant, ami 115 C-os CPU, és 109 rendszerhőmérsékletet jelez.
Ha segít, ezeket az értékeket mutatja a SpeedFan:
Temp1: -48C
Temp2: 109C
Temp3: -48C
CPU: 116C
Internal Temp: 104C
Remote Temp: 0C
HDD: 48CGép kikapcs, bios ellenőriz - ott a CPU 63, rendszer 45 fokot jelez, rendszerleállítás 80 fojra állítva, tehát mégsem lehet olyan forró a gép. Nem is, mert a ház a nagy szellőzőrácsnál is csak langymeleg, és a kifújt forró levegő sem olyan forró.
Először arra gondoltam, hogy a szenzor hibás, de annak ellent mond, hogy a biosban normális értéket jelez.
Van valakinek valami épkézláb ötlete?Az nem zavarna túlságosan, ha a speedfan és társai hamis értékeket jeleznek, de az már igen, hogy a legkisebb terhelés alatt is azonnal felzúg a ventillátor.
Most, miközben ezt a hsz-t írom, alapjáraton, szépen forog. Amint megnyitok egy új böngészőablakot, vagy egy másik megnyitott ablakba átlépek, rákapcsol a venti. Már annyire idegesítő, hogy - mint régen a lakáshirdetéseknél írni szokták - "minden megoldás érdekel", de persze csak komolyak, már nincs túl sok kedvem a humorosnak szánt megjegyzésekhez, mint "kapcsold ki a gépet és menj strandra"
Köszi előre is! -
Atesz1978
senior tag
válasz
Motion_Blur #2782 üzenetére
Nekem is körülbelül azok az értékek mint neked!
-
petiwr
senior tag
-
Motion_Blur
félisten
i7 880 @3.8GHz 1.2V:
idle 37-40 fok
játék alatt 54-57 fok30 fokos szobában, zárt házban.
GPU is csak 36-37 fokos idle, terhelve max. 64 fok
-
-
petiwr
senior tag
Ez szerintetek nem sok egy reggel 7:20 kor mikor még hűvös van?
AMD Phenom II X4 945, Alpenfön Civetta ezzel a párossal. -
válasz
Virag.h #2765 üzenetére
Igen, de ilyen esetben csak annyi a gond, hogy a deszka rosszul olvassa ki a CPU szenzor értékeit, és ebből fakad a félreértés. Ilyen esetben célszerű elküldeni Fiery-nek az adatokat, hogy az AIDA következő változatánál már okés legyen. Ablak alján jobb klikk, majd --> Sensor Debug --> ISA Sensor Dump. Itt ír a jelenségről többek között.
-
válasz
Virag.h #2763 üzenetére
Logikusan végiggondolva a magok (amik ugye a hőt termelik működésük közben) nem lehetnek alacsonyabb hőmérsékletűek, mint az IHS felett levő kupak, amin egy egész hűtő dekkol, ami ugye elszállítja a hőt. A magok hőmérséklete mindig magasabb, mint a kupak hőmérséklete. Mivel méred a hőmérsékleteket. Itt az Intel által publikált TjMax lista. A TCase az Intel ajánlása szerint nem szabad, hogy 71 fok fölé menjen (ekkor már jó eséllyel 90 fok közelében járnak a magok). Ugyanakkor a magok hőmérsékletét nehezebb mérni, nem is nagyon erőlködnek vele, hogy pontosan tudják, csak az a lényeg, hogy tudják, mikor kell elindítani a védelmi mechanizmusokat, szal a TCase mérésére rendszerint kifinomultabb szenzorokat használnak, amikből egyes szoftverek számítási eljárással kalkulálják a magok hőmérsékletét, ami nem mindig megfelelő. Szal röviden: ne engedd 71 fok fölé a TCase-t.
-
van egy q6600-as CPU-m aminek a max hőmérséklete 71fok. Ezt a CPU felülete vagy a magok hőmérsékletének kell tekinteni?
-
Velocity
aktív tag
Sziasztok!
Ma elkezdett foglalkoztatni a hőmérséklet. A notimban Core i7 2820QM proci van az alap 2.30GHz-en ketyegve.
Ma ilyen 60-64 fokon mentek a magok, nem volt különösebb terhelés alatt. Alaplap szintén 64 fokon, winyok egyik 48, másik 49 fokon. Dőlt belőle a forró levegő, meg a felülete is kezdett kényelmetlenül melegedni.Kérdés, hogy ez mennyire normális. Magas, ideális stb.
Mondjuk írt ki ilyet is a winyoknál:
- Hőmérséklet 49 °C
- Hőmérséklet tartomány ok (less than 50 °C)
megnyugodtamEgyébként tudni kell, hogy 9 cellás akku van alatta, ami vagy 1,5-2 centivel megemeli a hátulját, szóval alul lélegzik rendesen elméletileg. Az adatokat Speccy-vel néztem ha ez számít valamit
-
gavai
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy A6-3620 procit, hozzá CM Hyper TX3 hűtőt.
Alapjáraton cpu 65-70 fokos, a magok 17-19 fokosak, a TX3 1000 fordulat.
Terhelésre a cpu felugrik 90 fokra ezért ki is lövöm rögtön a tesztet.
Nem volt még ilyen hűtőm, de ez nem takarja be a proci teljes felületét.
Ilyennek kell lennie? Mi lehet ilyenkor? -
Lori82
senior tag
Sziasztok.27,7 fok van a szobámban.1 órát játszottam a sniper ghost nevű játékkal és a core i5 2500k procim 52-54 C között mozgott.Ez még elfogadható vagy már sok?A proci nincs húzva,alap órajelen ketyeg és az alap hűtőventi hűti vagy próbálja hűteni
Ja és az aida 64 mérte nekem ezt az értéket,Biosban nem néztem.
-
Nem tudom ebben tud e valaki segíteni de nekem van egy Packard Bell laptopom TM85
Intel core i3-350M processzoral és kicsit sokallom a hűtőventilátor állandó ki be kapcsolását,megnéztem core temp-el a hőfokot és ezt kaptam,ez normális vajon? -
aszti93
aktív tag
válasz
aszti93 #2741 üzenetére
hmmm... raktam fel a hűtőt a lapra és nem fogjátok kitalálni hogy mi történt..... az egyik csavar hihetetlenül fejbelőtt
az utolsó húzásokat eszközöltem a hűtőn és az egyik pöcök eltört. az lehet hogy gyenge volt az anyag és elve már meg volt nyúlva és ezért nem feküdt fel rendesen a procira és ezért volt nagy a cpu hője? egy gyenge képet csináltam is a törött lefogatóról. [link]
ja és ha valakinek van egy sima Hyper212-höz 775-ös lefogatója és nem kell neki az nyugodtan írhat. köszi.
szerk.: elképzelhető hogy erősen húztam meg a csavarokat?
-
rasky
senior tag
Hali,
Intel Pentium 4 531 3,0GHz procim van, és már indításkor a BIOS-ban 60 fokos. Utána 60-70-85 fok között ugrál, de pillanatok alatt felmegy pl 67 fokról 78-ra stb. Szétszedtem, újrapasztáztam, de nem változott, talán annyit, hogy 90 fokra nem megy fel.
Valószínű elromlott a mérője nem? Mert azt nem tudom elképzelni, hogy már indításnál 60 fokos legyen a biosban...
-
aszti93
aktív tag
válasz
gordonfreemN #2740 üzenetére
nos az amikort nem tudom hogy miért ítam oda. és szedán ált meg a gépem. játszottam rajta és egyszer csak kikapcsolt. mikor vissza kapcsoltam akkor írta ki hogy vmi gár van a win7-tel és nem tud boot-olni, és szerdán még játék előtt nézegettem az everest-et hogy hogy is áll a cpu hőmérséklet.
-
aszti93
aktív tag
válasz
gordonfreemN #2738 üzenetére
amikor everestel is ugyan annyi volt mint a bios-ban.
Egyébként nem tudtok valakit aki ért a hűtőkhöz, hogy esetleg meg tudná nézni, hogy van e vmi baja?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
aszti93 #2736 üzenetére
Szia!
Az elszinezodes nemi reakcionak koszonheto a pasztaval a hovel es a levegovel. Semmivel sem lesz rosszabb emiatt a hutod teljesitmenye.
A polir valoban nehany fokot jelent.
A homerseklet a biosban mindig magasabb, mert nem acceptalodnak az energiatakarekos funkciok.
tizenfokokkal lesz huvosebb oprendszer alol.
A pasztat pedig vagy fel borsonyit a felulet kozepere, vagy vekonyan elkenve, de en az elsot preferalom. -
aszti93
aktív tag
válasz
Dark KillerX #2735 üzenetére
Szerintem is nagyonmagas és ráadásul még csak a bios-ban mértem. Egyébként van egy kis elszineződés a hűtő alján (a réztalpon) ez lehet befolyásolható tényező?
esetleg ha felpolíroztatnám a hűtőt meg a procit az segítene?? (gari már nincs semmire)
-
Atesz1978
senior tag
válasz
Dark KillerX #2727 üzenetére
Nagyon kis pontokba nyomom körbe hogy ne legyen sok rajta! Hallottam olyat is hogy valaki csak középre nyom kicsit többet! Van egy jó pár fajta módszer ahogy mások csinálják!
-
aszti93
aktív tag
válasz
Dark KillerX #2731 üzenetére
Eddig csak a biosban tudtam megnézni a hőmérsékletet, mert még nem raktam fel a windows-t de így is 63 fokról indul a proci ami szerintem iszonyat sok induló hőmérsékletnek. a hűtő alján, a réztalpon fel véltem fedezni egy kis elszineződést. Ez lehet a rossz hűtés okózója?
A hűtőm egy CM hyper 212 és egy Xilence hűtő van rajta ami 1300-as fordulattal pörög.
-
aszti93
aktív tag
válasz
Dark KillerX #2729 üzenetére
a proci alapon császkál. képet tudok majd küldeni róla, de előbb azt azért megkérdezném hogy melyik az idle és melyik a load hőmérséklet?
-
aszti93
aktív tag
sziasztok.
ma vettem egy kis mx3 hűtőpasztát. az lenne a kérdésem hogy mennyit rakjak a q8200-am és a hyper212 hűtőm közé?
-
Na felszereltem a hűtőt
Cooler Master Hyper 612S
Prime95 progival megfutatva
Ez azért kicsit jobb eredmény mint az artic coolingé,na meg a gyári hűtőjénél is jobb
terhelés nélkül meg a hűtővel a magok 32-38 fok között ugrálnak,de mondjuk a szobámban most dög meleg van fojik rólam a víz
Ezek azért jó eredmények nem?
-
aszti93
aktív tag
sziasztok.
Van egy q8200-as procim és rá egy CM Hyper 212-m, az lenne a gondom hogy a proci hőmérséklete 67°C-ra is fel szokott ugrani. hogyan tudnám lejjebb szorítani a hőmérsékletetét? A hyper212-n egy Xigmatek venti van (1300 ford./perc), továbbá a ház elejében egy 800-as fordulató ledes 12cm-es venti (befelé fúj) és a ház hátuljában egy szintén 800-as Coolink swif 2 venti (kifelé fúj) van.
ja és szilikonos hűtőzsírt használok.
-
Hunthome
csendes tag
Sziasztok!
Egy FX8120-at nyúzok Gigabyte 990XA-UD3 lapban, CM TX3 Evo hűtővel, egy CM Elite 430-as házban. A proci 28 fokos szobában alapjáraton 42 fok körül mozog (1. és 2. kép), illetve időnként 50 fölé kalandozik, viszont ahogy játék, vagy bármi combosabb dolog jön, még 30 centis asztali ventivel se tudom huzamosabb ideig 70 fok alatt tartani. Jobb lenne vízhűtés/másik ház? Esetleg csak a nagy meleg miatt van?
Köszönöm válaszotok. -
Benhill
senior tag
Ha IBT alatt 65fokról, a teszt leállása után, fél másodperc alatt visszaesik a hőmérséklet idle 43fokra, az azt jelenti hogy jó lett a polír? Vagy ezt természetes mugen 2 mellett?
Egyre jobb ez a mugen
a q6600 egyébként is melegedős fajta, de 1.4V-t kap biosban.
-
Calogero
addikt
AMD Phenom II X4 Black Edition 955 Cooling Freezer Xtreme rev 2 párossal ezeket az eredményeket kapom idle állapotban:
CPU 45 °C (113 °F)
1. CPU / 1. mag 40 °C (104 °F)
1. CPU / 2. mag 40 °C (104 °F)
1. CPU / 3. mag 40 °C (104 °F)
1. CPU / 4. mag 40 °C (104 °F)Hűtőventilátorok
CPU 964 RPMCM690-es házam van 3db 12 centis ventivel.(5V járatva)
Ezek a hőmérsékletek jónak mondhatóak?
-
válasz
Dark KillerX #2698 üzenetére
Bárcsak az enyém is ennyi lenne de nekem 90 fok fölött van a prime95 progival
-
-
Ismeri valaki ezt a pasztát itthon találtam 2007 ben szereztem bontatlan Zalman thermal grease CSL 850,ezt alá lehetne e tenni mai hűtőknek?
-
Azt tudod beállítani, hogy a CPU adott hőmérséklete mellett a CPU hűtőventi hány %-os fordulaton üzemeljen. Nem ismerem a lapod BIOS-át pontosan, ezért nem tudom, hogy több opció között lehet-e választani, vagy csak egy, esetleg két értéket lehet megadni, hőfok alapján. Ugyanakkor a belinkelt SpeedFan-os képernyőmásolat alapján az látszik, hogy a hűtőd ventije 40 fokos magok esetén is közel max fordulaton üzemel (1400 a gyári venti max fordulatszáma), tehát ha aktiválod a CPU smart fan target funkciót, attól a proci hűvösebb nem, max a venti alacsonyabb hőmérsékleten halkabb lesz.
-
Gyárilag a Freezer Extreme-re jóféle pasztát kennek (MX-2), csak ki tudja mióta állt rajta ugye. Egyébként a hűtőd nem rossz darab, nem valószínű, hogy a teljesítményével van gond.
Pasztázásnál először távolítsd el a régi pasztát a hűtőről és a proci kupakjáról is, tisztítsd meg, aztán vékonyan kenj a kupakra pasztát, és egyenletesen oszlasd el rajta, hogy mindenhol fedje, a felesleget töröld le, aztán mehet rá a hűtő. -
Ma megnézem a hűtőt,pasztából olcsó 400Ft-os fehér pasztám van itthon,az jó?vagy talán nagyon régről egy kis tubus zalman paszta,lehet nem olyan jó hűtőt választottam (Freezer XTREME Rev. 2)? Ezt viszont dícsérték Noctua NHD14 csak borsos ára van 22EFt-ért
És a pasztát hogyan tegyem rá he cserélek a hűtő talpán kenjem szét vagy a procira tegyem?
-
Mivel 100%-ra terheli a procit, természetes, hogy a futása közben jelentősen megugrik a hőmérséklet. Ugyanakkor gyári értékeken nagyon nem kellene 96-97 fok körül lenni a magoknak még Prime95 alatt sem, ezek TjMax körüli értékek, vagyis még 1-2 fok, és lekapcsol a procit. Hűtő jól van rajta? Pasztából érdemes lenne nem a gyárit használni, talán segít a dolgon.
-
Kaptam egy tanácsot,hogy eresszem a gépre a prime95 programot,de nekem durvának tünnek a program futása közben a hőfokok,gondolom ez már nem jelent jót ugye?
http://kepfeltoltes.hu/120614/CoreTemp-Scr_www.kepfeltoltes.hu_.png
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED TV topic
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest