- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoinwoik
csendes tag
jól méri biztos, mert ki is szokott kapcsolni, ha olyan program fut.
levettem az oldalát, kikapcsoltam félórára, mikor bekapcsolt, akkor 50 fok volt, aztán szépen 10 perc alatt felkúszott 87-re, pedig tényleg csak firefox ment.
hűtőcsere megoldja a problémát?
vagy már az is abnormális, hogy ennyire felmelegszik?
nemvágom mi lett vele, csak január óta csinálja ezt. akkor cseréltünk benne tápot. annak lehet hozzá köze?
amúgy köszi, hogy segítesz -
Peet210
őstag
válasz
hoinwoik #393 üzenetére
Konkrétan a hűtő bordára gondoltam, azt nézd meg, hogy rendesen van-e odafogatva a procihoz.
Egyébként fogd meg a hűtőbordát és nézd meg, hogy milyen meleg.Ha meg tudod fogni akkor a lap mér félre ha oyan forró, hogy megégeti a kezed akkor nem mér félre és gáz van.
Szellőzik rendesen a házad?Bár ha nem is szellőzik rendesen ilyen értékek akkor is durvák.
Milyen házad van?
Estleg próbálkozz olyannal hogy oldallap levesz és egy + ventivel hűtöd(estleg szobaventivel) prób képp. -
hoinwoik
csendes tag
ha nekem alapjáraton (csak firefox fut, és futott eddig) everest 90 fokot ír cpu hőmérsékletnek, az mitől lehet, és mit lehet tenni ellene?
-
troland26
őstag
válasz
Mz/ts250@300 #389 üzenetére
köszönöm az infót és persze neked is Peet210
-
troland26
őstag
szisztok
érdeklődnék , hogy a Pentium D 915 - nek mennyi az átlag üzemi hőfoka terhelve , mert a haveromnak kb 65 C , én ezt egy kicsit magasnak tartom és ő is panaszkodik , hogy gyakran hibázik a gépe -
D.Zsolty
csendes tag
Sziasztok!
Intel E6600-procihoz tudnátok Cpu és Core1. és Core2. alap illetve terhelt hőmérsékletet írni?
a segítséget köszönöm -
Calibos
addikt
válasz
Pulsedriver #384 üzenetére
-
Pulsedriver
csendes tag
Nekem egy C2D E6400-as procim van 3200-ra húzva! Egyszerű lenne a kérdés: alapon és 100%-os terhelésnél milyen hőfokot kéne produkálni?
-
éN79
addikt
válasz
laragirl83 #378 üzenetére
Korrekt, nekem 2800-on (is) +15 fokkal több a 6300-asom. Hogy ez vajon mitől lehet.
-
L!NK->Q3
senior tag
ma nyomattam rá pasztát eddig nem volt( eddig 57fok volt ezért néztem meg a pasztát és sajna nem volt rajta). rézmagos thermaltake hűtő pörög van rajta, rézmagos spirével is 51-2 fok körül volt.
játszani szinte csak q3mal sztam, néha 1 kis cod uo cod2. ha játszom majd meglesem.
ha megy feljebb akkor cseréljek hűtést? -
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #376 üzenetére
itt pedig IDLE temp:
-
L!NK->Q3
senior tag
2600+ barton 57fok <-- sok vagy ok?
-
laragirl83
őstag
[link]
max. 45 fok! -
szacsee
nagyúr
QnQ = Amd proci vívmányai közé tartozik ( S939 Venice, Am2)
Ha nincs terhelve a gép, akkor a szorzót a minimálisra veszi vissza, meg a Vcore-t is, azzel a
proci frekijét visszavéve.
Ergo a proci kisebb fokozatra kapcsol ha nincs terhelve (nem is melegszik annyira)
Garis a lap? (a többit tudod) -
golax
tag
Foxconn 6150bk8mc (fantáziadús ugye
)
Everest nem ismeri fel
QnQ ugye a hőmérséklet-szabályozta fordulatszám? Smart fan néven be van kapcsolva, csak mivel rossz az érzékelő lövése sincs a gépnek mihez állítsa be...
most azt találtam ki, h netezéshez meg iylesmi marad a szabályozott megoldás, mert az nagyon halkan tartja, ha hajtani kell, akkor meg kézzel beálíltott max fordult
De ha van egyéb ötlet jó lenne, mert pl fiolmnézéshez nem akarok zúgó gépet... :S -
szacsee
nagyúr
Hali!
Nekem QnQ bekapcsolva 3200+ @ 2500 Mhz idle CPu mag 25°C (1250 Mhz)
terhelve 2500-on kb 30 perc után 35-40°C
Zalmi 9500 AM2-vel.
Golax: Milyen lapod van? Gyári hűtővel 30/40-45°C idle/load -nak kéne lenni! (elvileg)
QnQ be van kapcsolva?
Net meg zene közbe nekem idle megy.
[Szerkesztve] -
golax
tag
üdv!
az az én nagy bajom, h nem megy normálisan az alaplapi érzékelő. összevissza értékekeket mutat. most pl 14 fokot.Aztán el kezd ugrálni 2 és 65 között.
Kérdés: ilyen körülmények között hogyan tudom halkan működtetni a ventit? (Alpine64) Mert smartfannal jó halk (12 fokra csodah le nem állítja...), de ha mondjuk játszom, akkor se húzza feljebb a RPM-t. Alapjáraton most olyan 44fok körül vagyunk (A64 3500+ - cpu diódáról mérve) internet és zenehallgatás kombóval. terhelésre fél óra alatt 53 lett... Ha meg kikapsolom a smartot, akkor verébre lövök ágyúval, felpörög a cucc és zúg a légáram...
? -
laragirl83
őstag
most megnéztem, nekem TAT sem megy 53-54 fok fölé 100% workload level alatt sem... szal ugyanazt mutatja mint coretemp...
-
Picur65
csendes tag
Ide is bemásolom, mert szerintem nagyon hasznos:
Core2Duo Temperature Guide
[link]
Amiből megtudhatjuk, hogy pl. a max hőfokot nem az orthos-al lehet elérni, hogy miért van a coretemp és a bios temp között eltérés, hogy mennyi a normál hőfok és sok más okosságot.
Szerintem ezt mindenkinek el kellene olvasni!! -
mazda626
addikt
Jaja. Lehet hogy hülye kérdés de az Orthos 100% megbízható?
5p után megállította tesztet, és kiírta hogy:
Type: Small FFTs - stress CPU Min: 8 Max: 16 InPlace: Yes Mem: 8 Time: 15
CPU: 2400MHz FSB: 44MHz [44MHz x 54.5 est.]
2007.02.11. 15:51
Launching 1 thread...
1: Using CPU #0
1: Beginning a continuous self-test to check your computer.
1: Press Stop to end this test.
1: Test 1, 800000 Lucas-Lehmer iterations of M172031 using 8K FFT length.
1: Test 2, 800000 Lucas-Lehmer iterations of M163839 using 8K FFT length.
1: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
1: Hardware failure detected, consult stress.txt file.
1: Torture Test ran 4 minutes 58 seconds - 1 errors, 0 warnings.
1: Execution halted.
...
1: Completed 68000 iterations without errors (833.00 GFLOP)
1: Completed 69000 iterations without errors (845.25 GFLOP)
1: ERROR in iteration 69928: f_ref[15]=-2.000000, f[-1070738656]=-2.000000
1: StressCPU ran 4 minutes 27 seconds.
1: Execution halted.
2400-on megy a gép már 3 hónapja és semmit nem tapasztaltam hogy hibázna a proc. Pedig sokat ment 24/7-ben, sokat játszottam, konvertáltam, tömörítettem de semmi.
Bocsi a hosszú hsz.-ért és a 3/4-ed offért.
[Szerkesztve] -
Khaal
őstag
Feltenném a szokásos kérdést:
Sempron 2600+ 1.833ghz gyári hűtő 1-2 óra internet,zenehallgatás után everest szerint 56-58C, ez azért elég sok, vagy nem? -
Soak
veterán
válasz
mazda626 #352 üzenetére
60ig is mehet, csak ha tudod följebb ne , én tesztek alatt 63 ig engedtem még az AMD-met , nem lett baja, de a tesztek (3dmark csak tulképp) pár percig járatta azon a hőfokon, 60ig enged 24/7
Az a procid van ami a konfigba van irva?
szerk: A te procidnak 69-et ad meg csúcsnak az amd, ugyhogy 63is mehet még
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
helló néztem hogy hogyan csinálják a processzorokat és a mikor készvannak beteszik őket eggy fűtőkamrában ahol 80-100 fok körül van és ott melegítik őket egy napig hogy melyik bírja nem e selejt úgyhogy elvileg tényleg bírja de én sem szeretem a nagy hőfokot
-
CJ3
senior tag
sziasztok nekem egy 3700+ os san diegom van egy majdnem gyári hűtövel és alapon 36C a proci játék közben max 45 akkor nem tom mi lenne ha egy brutál hűtő lenne rajta.
most 2400mhz ra van felhuzva.ja de jo h olyan házam van ahol az oldallapi levegőbeömlő pont a prociventire tolja a hidegetDDDD
ja a gépben meg 28 C az átlag......32 nél még nyáron se ment feljebb.....De én még ezt is soknak tartom mert nem szeretem ha 50C nál melegebb valami......
[link] a házrol.... -
mazda626
addikt
Hali!
S754-es Sempron 2800+ procit meddig szabad engedni tartósan? Most 2.4GHz-en 2 óra cod után 50-52 fokos. -
Peet210
őstag
Még épp elmegy, gondolom gyári hűtővel megy.
Ezen hőmérsékletek lejebb tornászhatők a ház jobb szellőztetésével meg/vagy egy jobb procihűtővel.Ha nem is drasztikusan de ezek ált. segítenek.
De így se kell félned nem fog problémát okozni.
Ha 70°C fölé megy akkor az már lehet hogy nem túl jó. -
Pistee
csendes tag
Hy! Biztosra veszem, hogy milliószor hallottátok ezt a kérdést, de kérlek titeket, hogy válaszoljatok!:
Intel Celeron D325 2533MHz Proci gyári HT-vel alap 45, izzasztva 62'C.
Ez így egészséges?
Előre is köszi!
Pistee -
Pilács
senior tag
Közbe megtudakoltam BÓTba is
Aszonták a D915-től ez a hőfok elfogadható bőven...
Köszi! -
AtG
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #330 üzenetére
Pedig nem mért félre. A D805-ösöm iszonyat melegedett. Az terhelve 67 fokra is felment, én is csodálkoztam. Azért azt ne mondjátok már, hogy az a normális, ha alapból 50 fokos. De írtam is, hogy a házam is közrejátszik az alacsonyabb hőfokban. Az a +600MHz meg nem az agyonhúzott kategória szerintem.
-
Robi BALBOA
őstag
Egyetértek Ribi kolégával!!
Ha egy kicsit jobban átgondolja az ember akkor egy proci nem lehet 27 fokos hacsak nincs a szobában 10 fok
Nekem a 3500+ venice alapon 31-32 fokos a 23 fokos szobában, egy Zalman CNPS7700cu-val,ja és a ház oldala levéve.
Szerintem az a 27 fok egy zárt házban főleg egy Pentium D-től ami még jól meg is van húzva az nagyon nem reális. kb 38-40 fok az már reálisabb,de az is normál szobahőmérsékleten(21-24fok),egy normális hűtéssel(nem gyári sz@ral). -
smelinda
csendes tag
válasz
Mz/ts250@300 #324 üzenetére
Hm, és érdekes, hogy most felemeltem a CPU teljesítményét 3GHz-re és most az alap hőmérséklete 43-46 fok.
-
Szia!Nekem is egy D915 van!Alapon 53-56fok ez normális?ja és egy Scythe Kamaboko Z hütővel!mi lehet a baj?
-
Pilács
senior tag
Helló!
Nekem egy intel D 915 megy alapon 55 full terhelve 25 perc után 66 fok. Ugye azt hozzá kell tenem, hogy 2800 helyett 3800on megy kis fesz emeléssel. A hűtő egy Freezer 7 Pro. Kicsit sokallomVagy ez normális? Az intel oldalán asszem 63.7 a max hőmérséklet ami meg van adva...
-
Mz/ts250@300
tag
válasz
smelinda #317 üzenetére
Abszolut nem sok,sőt egy gyári hütős D820-ashoz elég jo értékk mind alap mind terheletlenül.
1 hete raktam ilyen procival szerelt gépett össze ,alapjáraton 50fok terhelve 65fok körül mozgott.
Amugy bizony ez az első kétmagos intel procik egyike(talán a legelső) ,és a maga130w -os áramfelvételével nem egy villanyszámla kimélő
Persze ha olcsón hozzá jutottál. -
Mz/ts250@300
tag
Hali
Hát ha valos az eredmény ,akkor ez elég magas érték,
Szerintem se a bios se az everest nem mérvadó .
A procin rendesen ileszkedik a hütő,?
Megfelelöen alá van pasztázva a proci?
Ha igy is ilyen magas értékekett mutatt de kézrátételel csak langyosnak bizonyul a borda,akkor a progik mérnek félre.
Esetleg egy bios frisités megoldhatja a problémát. -
Innox
tag
Sziasztok, nekem egy P4 531 prescott (3GHz) van a gépemben gyári hűtővel, Asus P5GD1-FM (FSC OEM) alaplappal. 50 fok körül van terheletlenül. Ez normális? Az északi hídon nekem gyári passzív hűtés van, de az is nagyon melegnek tűnik. Amúgy Everestel néztem.
-
smelinda
csendes tag
Hali!
Most vettem kb 2 hete egy Intel Pentium D 820 -as (Dual Core) 2.8 GHz CPU-t.
Sajnos utólag derült ki, hogy ez nem volt jó választás. Már a gyártását is abbahagyták, és ez a legjobban melegedő proci + állítólad az Intel legrosszabb terméke.
De mostmár mindegy, ez van, erre volt pénzem, ezt kell használnom.
Kérdésem, a tapasztalataitokra vagyok kíváncsi a melegedésével kapcsolatban.
Nekem eddigi tapasztalatom az, hogy ha csak dolgozgatok rajta (Fireox, azureus, putty, TotalC., ... stb) akkor 42-48 fokos inkább azért a 42 felé jár jobban de az aGURU szerinte nagyon ugrál a hőmérséklete.
Viszont a Cabelas Africal Safari közben (játékot csak a tálcára letéve) 58 fokos volt. Ennél többnek még nem láttam. Everest Ultimate 2006-al végzett CPU stabilitási tesztnél sem ment fel asszem 60 fokra, de ezt megnézem mégegyzer. Szerintetek ez sok már? A BIOS szerint 75 foknál sípol és 85 -nél kkapcsol a gép. Ez így ok? Nekem nagyon magasnak tűnik az érték de jelzem, nem értek hozzá.
Köszönöm a segítségeteket.
(bocsi, a nick nevem majd korrugálom a nem leszek lusta felkeresni egy admint itt, mert eddigi regelésem során nem kaptam mailt jelszóval, csak pont a barátnőm nevénél sikerült -
heaven
tag
Adott egy ECS P4VMM2 alaplap, benne Intel 2.4 Prescott proci.
Gyári Intel hűtővel van szegényke összerakva és BIOS-ban a CPU hőmérséklet 70-75 körül van.
3d-s játéknál felmegy 85-90 fokra is, ilyenkor Everest-el nézem a hőmérsékletet, de az meg alaplapra jelzi ezt a magas értéket.
Szétkaptam a házat és kézrátétellel megállapítottam, hogy a Nortbridge elég meleg, ugyanakkor a proci nem annyira.
Kérdés:
Szerintetek az BIOS-nak vagy az Everest-nek higyjek, melyik hűtőt cseréljem ki? -
ToxLee
őstag
Hi! Egy X2 4400+ 2*1MB cache-es procinak mennyi lehet a maximum hőmérséklete? Nekem alapba 45fok játék közben meg 52fok, méghozzá gyári hűtéssel ami le is van szabályozva
-
alma fa
csendes tag
hello!
hol tudom megnézni a cpu hömérsékletemet?
(AMD Athlon 64 2,6Ghz) menyi az ideális hőőfok?
előre is köszi -
Picco
addikt
3700+ sündörgő 2200@3000 xp 30°C prime 40°C.
thermaltake blue orb II.
mod: ventiszabalyzassal.....
ui: a gep ki van baszva az asztalra...
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
GS9 Miller #306 üzenetére
Sztem a kiszedett 5,25''-ös vakablak helyén befelé lézengő levegőt túlzás huzatnak nevezni. De semmiképpen se szabad összehasonlítani egy elöl lévő venti által keltett huzattal! Úgyhogy: ventit előre is!
-
Peet210
őstag
válasz
A lényeg az lenne hogy egy venti elől szívja befele a levegőt, egy venti hátul pedig nyomja kifele azt, és meg van a kereszthuzat.A meleg levegő nem reked meg a házban hanem mozgásban van.
-
F e Z o
veterán
válasz
sztem a ház elejére is tenned kellene egy ventit alulra, ami elősegíti a kerszthuzatot, mindazonáltal pedig hűvösebb levegőt juttat be a házba
-
GS9 Miller
tag
Ha már a hőmérsékleteknél tartunk, tegnap teszteltem egy kicsit.
Egy digitális hőmérő ''külső'' szenzorát egy vékony alulap segítségével beépítettem a ház közepébe. ( A ''doboz'' egy CODEGEN 6057L-C9 [link] ) A házban egy FSP táp 12cm-es ventillátora, és egy Primecooler 8cm-es házhűtő venti szívja el a meleget kb. 1800rpm-el. A házon belül turbulenciát kavar egy Spire Whisper Rock IV cpu, és egy Club3D 45mm-es gpu venti. Átlagos terhelés mellett (XP használat, no 3D alkalmazások) a belső hőmérséklet 28.5 fokig kúszott fel, ekkor a CPU 46 fok (115 F) volt (Barton @ 2005 MHz). Ekkor nyitottam egy ''ablakot'' a ház elején (gyakorlatilag kivettem egy optikai driver bővítőhely ''vakablakát''.) Feltételeztem, hogy a jobb huzat miatt majd csökken a hőmérséklet. De a gyakorlatban a ház belső hőmérséklete folyamatos emelkedést mutatott (!), annak ellenére, hogy az ablaknál kézzel is jól érezhető huzat keletkezett. Viszont a CPU hőmérséklet visszaesett 45 fokra (113 F). Majd 1.5 fokos belső hő emelkedés után az ablakot visszazártam, és szinte azonnal csökkenés indult el, a házhőmérséklet visszaállt 28.5 fok körüli értékre, viszont a CPU megint beállt 46C / 115 F-re. Ezt többször egymás után megismételtem, és az eredmény mindig ugyanaz volt. Tehát az elméletet, hogy a kereszthuzat jobb hűtést biztosít, nem igazolta a gyakorlat (legalábbis ennek a háznak az esetében). Amint időm engedi jönnek a terheléses tesztek, és még megmérem a klasszikus ''vegyük le a ház oldalát'' hűtés hatékonyságát. /A teszt alatt a szobában 22.6-22.8 fok volt./ -
Peet210
őstag
Nekem Intel P4 630-as Prescottom van.Gyári hűtővel 3255MHz-en 22-23°C szóbahőmérséklett mellett 28-29°C(nem szoftveres mérés mert az 23°C mutat).Több órás terhelés alatt(nem játék) 56°C-t ért el gyári hűtővel.Prescott-tól ez egy nagyon jó teljesítmény szerintem.
Sicilian:Azért kérdeztem mert üzemelés közben a procid szobahőmérsékleten van ami kicsit furcsa(gondolok itt szoftveres mérési pontatlanságra)
[Szerkesztve] -
bandi_
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem: melyik processzorfajta fűt jobban (termel több hőt):
amd am2
intel 775
(egyik sem többmagos!)
Az is sokat segítene ha elmondaná valaki hogy ha az egyik közüli procija van hogy gyári hűtéssel hány fokos alapon és hány fokos rendesen megterhelve.
Kösz,
Bandi -
F e Z o
veterán
A64 3500 2200@2750 MHz alap 36 fok, terhelve felmegy 48-49-ig...
a hűtő zalman 7000BCu -
Parlagfű
tag
Celeron d346@3533mhz, ennek mennyi lehet a max működési hőmérséklete? Most olyan 40 fok körül van....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged