- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
I3 2100 procinál mennyi az ideális hőfok?
Hyper tx 212+ hűti.
Jelenleg alapon:
cpu 1 mag: 33
cpu2 mag:27
CPU:26
Alaplap:27 -
stefyY
őstag
válasz
Dark KillerX #2593 üzenetére
Hát...én bármikor nézem, mindhárom mag ugyanolyan meleg, szóval...
-
Dark KillerX
addikt
65 fok több órás játék után nem veszélyes? Q8300~3300Mhz-en Vid 1.225mV-on (Asus V60-al hűtve)
Másik pedig hogy az első mag 3-5 fokkal melegebb,de inkább 5-el?
-
stefyY
őstag
Lelkiismeretes vagyok
-
stefyY
őstag
Bátyámék processzorát újrakentem, majd...tudom, gyermeteg hiba...elfelejtettem visszadugni a hűtőt az alaplapra...aztán reboot után pislogtam 5 percig, miért kúszik fel a hőmérséklet 60 fok fölé...
-
Funthomi
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg pasztázás és később hűtőcsere lehet
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Biztosan kérdezték már előttem, de sok a hozzászólás. Egy Intel Core i5 750-es proci 5-10 perc nyugalmi állapot után olyan 54°C-os, gyári alap hűtéssel. Ez mennyire számít melegnek, vagy ezeknél a prociknál ez még nem vészes?
A válaszokat, észrevételeket előre is köszönöm!Üdv!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
pzolika9512 #2581 üzenetére
Ezt jó tudni!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
pzolika9512 #2579 üzenetére
Köszi! Akkor nem kell aggódni hogy lejár!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
pzolika9512 #2570 üzenetére
Melyik változatát használod? Eddig csak 30 napos próbaverziót találtam!
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdésemre szeretnék választ kapni:
Van-e a prociknál olyan, hogy üzemi hőmérséklet? Tehát ahol a legjobb teljesítményt adja, mint pl. autók motorja, esztergagépek, mérőeszközök, műszerek stb. Vagy az a "jó" ha minél hűvösebb a hardver?Köszönöm
üdv
Sampe -
Atesz1978
senior tag
válasz
pzolika9512 #2570 üzenetére
Köszönöm nem ismerem de majd kipróbálom!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
pzolika9512 #2566 üzenetére
Biosban mutatja de 3pines a venti csatija de az alaplapon lehet hogy 4-es van majd megnézem mert arra nem emlékszem!
-
Atesz1978
senior tag
válasz
pzolika9512 #2564 üzenetére
Mondjuk nekem meg a proci ventilátor sebességét nem mutatja de a hőmérsékletét igen!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pzolika9512 #2561 üzenetére
BIOS frissítés volt?
-
Atesz1978
senior tag
válasz
pzolika9512 #2561 üzenetére
Szia! Aida64-et próbáltad már?
-
pzolika9512
aktív tag
SEGITSÉG!!!!!
Lenne egy olyan problémám, hogy akármelyik cpu hőmérséklet mérő progival nézem a cpu hőmérsékletét, mindig 51 fokot mutat, de bios-ban csak ugy 35-40 fokot. Ez mitől lehet ?
Alaplap: Asus p5kpl-am epu
Proci: Intel e5200 kétmagosalaplap lenne hibás ???
vagy procii ??
am azt már észrevettem hogy 51 fok fellet mutatja a hömérsékletete akármelyik program, 51 alatt nem :/ csak annyit ir hogy 51 fok, biosban meg mindent ad normálisa :/ és gözöm sincs mi lehet a baja :/
-
betegphiu
senior tag
válasz
Hedgehog87 #2557 üzenetére
"1 db CPU FAN foglalat van ott a proci mellett de nem szabályozható, direktbe kiadja a tápot azaz maximális fordulaton pörgeti..."
de elvileg szabályozható,nekem is úgy van,biosban lehet állítani!
-
fbeni91
tag
válasz
Gyufaaa #2554 üzenetére
Üdv. Segítsen valaki! MSI K7N2 Delta Csak ide csatis!! 462-es foglalatú!
Hömérséklet rendben!Vissza jumpolva minden az eredeti biosz be állításra! minden stimmel! de a gép akkor is magától csinál egy reset indulást! se kék halál se semmi!! Úgy érzem h a ramok kicsit melegednek! Alap gyári Beállításként is 2.7Voltot kapnak! DDR3 400MHz ramok!
Ram feszkóját vegyem lentebb? Vagy mit tegyek! a gép 40-45fok között mozog! Gyári hűtője sajnos kevés neki! most a proci 160MHz 1.75V Kap! Mi a fene lehet a baj? Már megőrülök tölle!!!Helyesírásért Bocsi. azt ne nézzétek! :S :S
-
Hedgehog87
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis help-re.
Probléma:
Van egy falba süllyeszthető panel PC-m, ami mögött egy PIII as 1 Ghz-es masina ketyeg. A CPUn egy egyszerű hűtőborda van (passzív hűtés). A készülék be van építve a falba és a bios on keresztül nézve az üzemi hőmérséklete 70°C körül mozog.
Szeretném lecserélni a hűtőbordáját olyanra amibe be van már integrálva a ventilátor, és így a magassága maximum 2 cm lehet. a felfogató csavarok 4,1 cm re vannak egymástól de a külső befoglaló méret 5x5 cm. 1 db CPU FAN foglalat van ott a proci mellett de nem szabályozható, direktbe kiadja a tápot azaz maximális fordulaton pörgeti...Ha valaki tudna linkelni nekem egyet, azt megköszönném, és lehetőleg a ventilátor ne legyen hangos de azért szállítson levegőt is...
Köszönöm a segítséget.
-
gavai
csendes tag
Sziasztok!
Amd 4850e procit kicseréltem egy ugyanolyanra, az előzőt a hűtővel együtt kihúztam.
Soha nem pasztáztam át, vagy öt éve így megy.Hébe-hóba neztem AIDA-val, de soha nem ment 61-62 fok fölé terhelésen sem. Megéztem a csere előtt is, 20 perc AIDA teszt.
Minden ok. Az új procit új pasztával kentem, beszereltem.
Próbáltam üresjáratban minden ok, terheléses teszt folyamatosan megy felfelé 73-74 fokon áll be. Oda tettem a házhoz az oldalát, 78 fok és még ment is volna felfelé, de már nem hagytam, A hűtőt kézzel érintve langyos, még kézmelegnek sem nevezhető.
Core temp, HWinfo is ezt mutatja. A Fairuse kb 90%-al terheli le, ilyenkor az egyik mag 70 a másik 61 fokos. Kicsivel lehet hogy több pasztát tettem az elégségesnél, ez okozhatja a két proci közti jelentős eltérést? -
mattbalance
csendes tag
megvolt az is, paszta csere, hűtőcsere es ugyanaz... :S
-
Gyufaaa
veterán
válasz
mattbalance #2553 üzenetére
Próbálj meg egy BIOS frissítést.
-
mattbalance
csendes tag
sziasztok!
Olyan problémám lenne, h I5 2500K intel cpu es egy AsusP8H61es alaplap. Aidaval es minden mas programmal merve 88 fokosnak jelzi a Cput a magonkenti hofokk pedig 35 fokosak.Alaplapi programmal viszont 40 fokosnak jelzi es biosban is 40 fokos. Joljonne egy kis segitseg ha vki tud irjon privatban legyszi.
-
pzolika9512
aktív tag
Lenne egy olyan problémám, hogy akármelyik cpu hőmérséklet mérő progival nézem a cpu hőmérsékletét, mindig 51 fokot mutat, de bios-ban csak ugy 35-40 fokot. Ez mitől lehet ?
Alaplap: Asus p5kpl-am epu
Proci: Intel e5200 kétmagos -
zotyi85
tag
-
Solger
csendes tag
Köszönöm a választ! Ezek szerint be kell szereznem egy jobb hűtőt.. de vannak olyan hűtők amit ha fölrakok nem kell kiszedni az alaplapot, hogy a másik oldalára fogassak tartókeretet? Vagyis ami jó a gyári kerettel?
-
Solger
csendes tag
Sziasztok!
Egy AMD Athlon 64 X2 6000+ (89W TDP) -ra rápakoltam egy 4200+ (65W TDP) alu hűtőjét. Így alapjáraton 60C a hőmérséklete a procinak, terhelve a csillagos égig szökik pár perc alatt. Amatőr kérdés: egy erősebb, rézmagos hűtővel normalizálódik majd a hőmérséklet? Nem gondoltam volna, hogy ez a hűtő ennyire nem hűti a 6000+-os procit! Esetleg lvan olyan, hogy a proci hibás? Adjam vissza? Mindez történik egy jól hűtött Cooler Master házban. Köszi a válaszokat!
-
O.L.D.M.A.N.
csendes tag
Asus P5gcmx 1333 alaplap,videókártya Gigabyte 8600 GT Gddr3 256mb,ezeknek megfelelő a hőmérsékletük,vidkártyát húzhatnám is mert az utilityhez járt egy V-Tuner3 is,de igazából felesleges mert a procim a gyenge nem a kártya(természetesen pár éves játékokhoz,nem a legújabbakhoz).A régi pasztám már semmit se ér, szét van száradva,a hűtő egyik lábán a műanyag pöcök letört,ezért az egyik oldala nem illeszkedik rendesen a procihoz, valószínűleg ezért ekkora a hőmérsékletem.Jó ideje(kb 1éve) le van törve az a pöcök, csak nem vettem róla tudomást, mert úgy voltam vele hogy ígyis hűti, hát tévedtem, csoda hogy eddig nem sült meg a proci, nem is értem hogy birja ennyire(úgy hogy napi több órát játszok,és mondom,nem fagy le a gép nincs kék halálom,mintha be se érezné ezt a 100 fokot.).Nem forró a levegő egyébként,viszont a hűtő se forró,tehát nagyon nem veszi át a hőt.Vennem kell hűtőt meg pasztát is(igazából procit szintén) , remek... ^^ Köszi a választ.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Vegitaa #2534 üzenetére
Tedd fel a Core Temp progit és megmutatja mennyi a max TJ.
(#2536) zotyi85: Egyszerűen csak jobban melegszik. Ne foglalkozz vele.
(#2538) O.L.D.M.A.N.: Ez pontosan milyen vasban van? Milyen lapban? Pasztázás megérhet egy próbát. 100c fokot viszont brutálisan megérzed! Ha oda teszed a kezed süt a levegő?
(#2540) Kiskokó: Milyen prociról van szó?
(#2541) ViZion: Laposnál ne érdekeljen szvsz. IBT alatt nem sok.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Dell Inspiron, Turion II, 2 mag, W7 64 bit. Idle 53-60°C, IBT alatt 73-7780 °C
Nóóóórmális?
Én sokallom. Kifújattam dust sprével, venti pörög, de nem valami turbó - viszont csendes. Csak idegesít a hőfok, de lehet, h ezeknek ilyen, nem ismerem ezt a procit.
Köszönöm -
Kiskokó
veterán
Üdv
Terhelés alatt max 63-65fok elfogadható? A gyárival 72-75 volt terhelés alatt.
-
O.L.D.M.A.N.
csendes tag
A gyári paszta már eléggé szétszáradt, gyakorlatilag semmi haszna, ennyi lenne a gond? Amúgy a venti se egy csodakinézetű szerkezet...gyakorlatilag a venti alján van ilyen lemez szerűség, ami azzal a pasztával "illeszkedett" hozzá a procihoz.
-
O.L.D.M.A.N.
csendes tag
Üdv mindenkinek!A problémám az lenne,hogy a processzorom(Celeron440 2Ghz)hőmérséklete(Windows alkalmazásokkal 60-68 Celsius fok) játék közben(pl.Fear,Half-Life 2),90-100 Celsius fokra emelkedik.A hűtőt ma takarítottam ki,nem vettem észre változást hőmérséklet csökkenés szempontjából.Alapjáraton fut a proci, nem tuningoltam rajta egyáltalán.Jó ideje így használhatom szerintem, mivel nemrég tettem csak fel hőmérséklet figyelő progikat(CoreTemp és Everest),mivel úgy voltam vele hogy vállalok egy kis tuningolást,de ez a tervem meghiúsult.A gép nem fagy le,nem indul újra és nincs kék halál,csak kellemetlen mikor épp alt-tabozok játék közben, és látom hogy 100 C fok,mivel tudom hogy ez irreálisan magas.Lehet hogy nem játékra tervezték a Cerka procikat, de szerintem akkor se kéne ilyen magas hőmérsékletre ugrania.Ja és még a ház oldala,az alaplaptól távoli is le van szedve.Plusz hűtő lehet hogy megoldás lenne,bár azt nem értem hogy egy alap gyári hűtő(aktív)hogy nem tud megfelelő hőmérsékleten tartani egy 2gigás, nem tuningolt Celeront!
Örömmel fogadok bármilyen ötletet , választ , hasonló "élményt", köszi előre is.
-
Vegitaa
senior tag
Húúú, de pangás van...
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Fiúk egy 3,4GHz CedarMil-es P4-nek kb. mekkora az optimális hőfoka?
-
po1son
addikt
Sziasztok!
Egy i5 2400asnak körülbelül mennyi az optimális hőfoka terhelés alatt egy gyári rézmagos hűtővel? Azért kérdezem mert D3al játszottam és másfél óra játék után kíváncsiságból megnéztem mennyin megy a proci és +90 fok felett volt...A proci egyébként új és múlt héten volt pasztázva.
Kezdek nagyon elgondolkodni rajta, hogy kéne vennem egy hűtőt... -
Werkly
őstag
71-72-73 fok az soknak számít Prime95 alatt? (Q9550 alapon) Kösz!
-
Werkly
őstag
Kérdésem lenne, hogy egy Q9550-nél a 3. mag 40 alá nem megy soha! Fölé igen terhelten! Kérdésem lenne, hogy akkor ez hiba vagy sem? 9-10 fok különbség a magok között? Terhelésnél nem ugrik kiemelkedően magasabbra a hőfok mint a többi magé! Vagy ez alapból ilyen CPU? 30-40(utóbbi 3. mag) az alaphőmérséklet. Kösz!
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
Milyen idöközönként kell át pasztázni a cput? nekem már két éve ugyan az az van!! és mennyit javit rajt általában?
-
fazi91
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy AMD FX-8120-as processzorom van egy Gigabyte GA-990FXA-UD3-as alaplappal.
A procin egy Corsair H70-es vízhűtés van. A porci 4GHz-re van húzva.A következő a kérdés:
Melyik a hiteles hőmérséklet? A CPU (Kupak vagy tokozás), vagy a magok?
KÉP:A hőmérséklet teszt 1órás Prime95-al történt.
Meg mennyire lehet elhinni, hogy az FX csak 61fokot bír? Ez a hőmérséklet a tokozásra vagy a magra értendő?
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-8120.htmlVálaszt előre is köszi!
Fazy -
válasz
CoolMan #2514 üzenetére
Köszönöm! Sajnos úgy láttam, csak ki-be kapcsolási lehetőség van a BIOS-ban, állítási nincs, az EasyTune-ra hivatkozik fordulatszám kérdésében az általad linkelt leírás is. Ha a szoftver nem megy, 1400-1500 körül van a fordulat, ami már nagyon hangos nekem, úgyhogy marad a progi automatikus indítása.
A leírásomban szereplő hőfokok megfelelőek szerinted, legyen kevesebb, vagy lehet akár több is? (Természetesen az ésszerű határon felül nem akarom fűteni a procit, csak szeretném azt az optimális mértéket megtalálni a CPU-hőmérséklet és a hűtőventi fordulatszáma között, ami a leghalkabb, de biztos működést biztosítja.)
Köszönöm!
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
válasz
CoolMan #2512 üzenetére
Köszönöm szépen!
Vélemény érdekelne! Az alaplapom Gigabyte MA78LMT-US2H. Jár hozzá egy szoftver, EasyTune6. Így állítottam be:
Azt szeretném elérni, hogy a venti minél kisebb fordulaton üzemeljen (a hűtő Katana III ), mert egy nappaliban, főleg médialejátszásra használt, HTPC-szerű gépről van szó, tehát fontos a lehető leghalkabb működés. Úgy gondoltam, 44 fokról induljon a venti, a lehető legkisebb fordulattal, mint látható 60-tól pedig mehet akár fullra is, bár erre nem volt példa, full hd-nézés esetén is 50 fok alatt marad a hőfok, 600-1000 rpm mellett. (Más venti nincs a gépben.)
1. Ez túl merész beállítás, pont jó, vagy lehet akár még bátrabb a hőfok???
2. Ugyanígy nem lehet véletlenül beállítani a BIOS-ban is? (Sajnos nem tudom, hol kell ezt megnézni, de jobb lenne, ha a szoftver helyett lehetne a BIOS-beállítást használni, mert egyrészt elég sok idő, amíg a progi betöltődik indításnál, másrészt az egész indítás alatt magas fordulaton üzemel a venti, amíg a szoftver nem állítja le.)
Köszönöm!
-
válasz
CoolMan #2510 üzenetére
Köszönöm! Igen, pontosan ezt írja az AIDA64, CPU 42, 1-2-3 mag 31. De akkor melyik szerint kell a hőfokot figyelni, szóval melyik legyen alapon az "ideális" 35-45 között, terhelésnél meg (és főleg ez számít) max 60??? Tehát amikor általában hőfokokról van szó, melyiket határozzák meg, mondjuk a CPU gyártók maximumként, vagy üzemiként?
Ez most így jó nekem ahogy van (alapon)?
Köszi!
-
Sziasztok!
AMD Athlon II X3 445 CoreTemp szerint alapterhelésen 31 fokos, a BIOS és az alaplap szoftvere szerint 42. Most melyiknek higgyek?
Köszi!
-
FReak_
tag
Hali!
A mai nap vettem egy core i5 2500 k -t , új alaplapot,szóval majdnem teljes rendszert. Most jutottam odáig hogy újrahúztam a windowst. Biosban 34-38 C -os a proci hőmérséklete,de windowsban, everest-tel , ill. hwmonitorral néztem,és megdöbbenve láttam hogy idle állapotban 90 C és környéke. A kérdésem,mi a fenétől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged