- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
bakosgabor57 #1398 üzenetére
A magok szoktak melegebbek lenni.
-
bakosgabor57
őstag
Hali!
Valaki,akinek volt már jónéhány processzora és tuningolt is,megmondhatná a frankót abban a kérdésben,hogy végül is a sima CPU-hőmérsékletnek,vagy a magoknak kell melegebbnek lenniük?Előző procimnál a magok voltak mindig melegebbek,a mostaninál a CPU.Kaptam olyan választ is -nem kezdőtől-,hogy a CPU mindig melegebb,szerintem meg a mostani 7750-em mag-szenzorai rosszak,nem lehet,hogy 15°-al hidegebbek. -
NSX82
csendes tag
válasz
zsolt1129 #1396 üzenetére
Szió
Egy barátom a 6600at ajánlotta szintén, az nekem, ár/érték/teljesitmény arányban is bejött, de azrét kiváncsi vagyok mások mit ajánlanak..
De amúgy igen, procit kb azon az áron szretnék ami a 6600 ára, +-15-20000 ft.. (Inkább plusz gondolom
)
Én azt hallottam h ezek a procik már nem annyira sok hőt termelnek és kevesebb áramot is vesznek fel..
ez nem igaz?Köszi
Üdv.: NSX
-
SrAc 1139
tag
hali
olyan kérdésem lenne, hogy egy 2,66/512/533 (egymagos s478) procit le lehet e hűteni rendes adatok gyári alap hűtővel, semmi rézmag semmi... alu hűtő amit egy 1700mhz celeronhoz kaptam... tehát képes az a hűtő normális értékeken tartani a nagyobb pentiumot?
-
NSX82
csendes tag
Sziasztok
Számitógép épités előtt állok. kb 3-4 éve nem raktam össze számítógépet.
Ami tuti h már gyakorlatom nem sok van benne. A fizikai összerakással nem lesz gondom azt hiszem... viszont mindneképpen négymagos procit szeretnék 2,5-3ghz között ami ár érték arányban megfelelő. Ehhez a szakértők véleményét szeretném kérni, hogy melyik az az intel processor a négymagosak közül, amelyik a legkevesebb hőt termeli (gyanítom a legkevesebb áramost is az eszi meg). szeretnék a lehetőségekhez mérten halk gépet összerakni, passziv tápon gondolkodom. De úgytudom ezek nem tul nagy kapacitásuak... Vagy valaki tud ajánlani jó kapacitású és (tényleg)halk tápot? tudom ez itt offtopic... Egyelőre a processorra tett ajánlatoknak is örülnék kiindulópont ként.. Van régről 1 Sonic Tower hűtésem, ezt szeretném használni a jövőben is.. A régi P4 prescott procimat 44-46 fokon tudta tartani
pedig az a proci aztán termelt hőt..
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv: NSX -
Dillon
tag
Sziasztok! Az normális, hogy egy C2D E8200 2,66Ghz procinál géptakarítás után az everest a cpu1 és cpu2 hőmérsékleteket 40 és 30 fokon tarja, de terhelésnél felmegy +1, maximum +2 fokot, míg eközben a cpu hőmérséklet változik 25 és 45 fok között? Úgy értem nem kellene jobban mozgolódnia a cpu1 és cpu2 hőmérsékletnek, ha amúgy 20 fokot ugrik terhelésre a proci?
-
zsolt1129
addikt
válasz
zöldbagoly #1386 üzenetére
Teljesen jó
Hűtőt csak akkor kell venned ha tuningot is akarsz.
-
zöldbagoly
csendes tag
sziasztok
csak azt kérdezném,hogy alapjáraton amd athlon 5200 x2 procim van.az everest az egyik magon 33 a másikon 36 fokot mér.ez még jo állapot?vagy kéne jobb hütés?köszi ha segitetek
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok. Párhete felfigyeltem, hogy mintha valamivel hangosabb lenne a gépem, mint azelőtt, egyszer meg is próbáltam közelebről megfülelni, hogy hol lehet a bibi, de valahogy összemosódtak a zajok. Aztán most megint nagyon idegesített a dolog, játék közben le is fagyott teljesen, reset-elnem kellett, aztán kikapcsoltam teljesen, megtapogattam a videókártyát, processzort és nagyon forrónak éreztem, előtte sose fogdostam, tehát nem tudom milyen volt azelőtt, de most elég forrónak tünt, pedig csak max 1órája mehetett a gép, amiből kb 20 perc volt csak a játék. Aztán megnéztem a SiSoftware Sandra Professional programot és az is azt jelezte, hogy nagyon meleg a proci, nem tudom mennyire lehet neki hinni, de azt irta, hogy 66fokos. Néha azóta többször is újraindítottam ezt a programot és mindig min.62 fokosnak írta. A bios-ban is 50 fok körüli volt, cpu fan speed 1931rpm volt. Tehát akkor most mit tudnék csinálni? Van még egy olyan funkció a biosban hogy quiet fan, bekapcsolásakor se lesz halkabb. Biosban kéne még beállítani vmit, vagy mi a teendő? kösz.
Ja és nincsen semmi sem húzva. -
Ybron
senior tag
E8200 3600mhz ig húzva prime95 terhelése közben max 57 fokos. Az elfogadható nem ?
-
HarryPotter
őstag
Phenom II 3,6-ra húzva load-ban 59C -- sok?
-
Tidus
addikt
válasz
HarryPotter #1371 üzenetére
Hát látod ez van! Most kezdem, hűtő le CPU ki, újjra vissza, hűtés amúgy passzívan megy!
már kezdek meghibásodásra gyanakodni, viszont nincs más jele! -
Tidus
addikt
Sziasztok! Szeintetek hol tudom beállítani, v. mi lehet az oka hogy nem jelzi a CPU hőmérsékleteket, pontosabban a magokét, minden alapon fut bios alapbeállításban, a legujjabb!
A Core Temp-ben még kérdőjel is van! -
Um-By-Key
tag
Áhh...Én is köszi a segítséget!!...
-
zsolt1129
addikt
válasz
olizsoli #1364 üzenetére
CPU ventifordulatot Bios-ben lehet állitani (Q-fan). A Gpu-ét pedig Riva tuner-al.
-
olizsoli
tag
Hali!
tudnátok mondani nekem egy progit(?) amivel lehet állítani a ventillátorok teljesítményét, mert most 30%ot ír nekik, jó mondjuk így is terhelés alatt max 50-55fokot ír GPU-ra(HD2600) 30-35öt lapra(MSIK9AGM3) meg 30-35öket procimagokra(AMD9500)
Nem mintha bajom lenne ezekkel a hőfokokkal, csak érdekel -
Um-By-Key
tag
Tiszteletem!
Kérdésem a következő:
Mit tegyek hogy kijelezze bármi a CPU hőmérsékletét??...
Se SpeedFan se Everest se semmi...
Lap:Intel Layton 845Glly
A választ előre is THX -
peti4
tag
válasz
kadasipeter #1361 üzenetére
Akkor csak így tovább.
Amíg megy -
kadasipeter
csendes tag
alapból 1833 MHz , tápegység 450 . Grafikus kártya Asus AH3450 . DDR 333 .
-
peti4
tag
válasz
kadasipeter #1359 üzenetére
Ha megy szépen akkor semmi gond
Bár jó lenne tudni mennyin ment alapból a proci meg milyen tápod van stb... -
kadasipeter
csendes tag
Nekem AMD Athlon XP ( Barton ) Procim van és felhúztam 2315 MHz -re ( 11 szer 210 )
CPU volt 1.8 . 50 fokon megy max 57 fok . DDR ramok 1.5 GB abit N7-es , Dual Channel .
Azt szeretném kérdezni hogy el-e bírja a gépem vagy vegyem visza . Amúgy nagyon jó megy nem fagy le , az egér sem akadozik . Windows 7-et használok ! -
adam320
senior tag
-
Peti78
őstag
Most 14-12-t mutat, de nyitva van az erkélyajtó
-
Tedy
csendes tag
kb 22 fok van a kégliben, akárhogy terhelem semmi változás. Everest-ben nézem folyamatosan de olyan stabil mit ház. A vinyó hőmérséklete az +-1 fok változás de ennyi. Uncsim aki adta a cuccot azt mondta hogy olyan 25 fokon pörgött neki. Tegnap amikor raktam az op-rendszer direkt megnéztem hogy amikor pörög akkor mennyi, akkor volt olyan 35-36 az alap hűtővel.
-
Tedy
csendes tag
Ez az hogy semmi extra config.,
a proci Intel Celeron E1500 Dual Core 2.2 GHz
lap: gigabyte GA-945GCM
Hűtő: seria amit adtak hozzá
Azért érdekelne a dolog mert nekem elég hihetetlennek tűnik a dolog, és majd húzni akarom a kicsit és van 1 zalman hűtőm amit majd rávágok. http://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/zalman-cnps7700-alcu-p382551.html -
Tedy
csendes tag
Hali. Az lenne a kérdésem hogy az normális ha 1 proci 18 fokos?? A bios is azt írja és az everest is.
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Tartós 50 Celsius-fok még belefér? (Barton 2600+@10*200MHz)
-
Gyufaaa
veterán
Az rendben, hogy felületit mutat, de mi lenne ha valóban a belső hőmérséklete nálam a procinak 99 és 102 fok lennne terhelés alatt. Külső hőmérővel pedig max 45 fok.
Ez egy tapasztalat. Sajna, főleg az új lapoknál ezt a szenzit nagyon elba..ák. Azért 100 fok igen durván érezhető lenne, még 60 fok is!
-
Peti78
őstag
faresz5 A core tempet is próbáltam, de az az egyes magokat mutatja, és engem nem az érdekel, hanem hogy a az everestben ahol a CPU -t írja, ott folyamatosan 25 fokot mutat.
A magokat pedig terheléstől függően. És a két mag értékéből még csk megközelítőleg sem jön ki a CPU érték.Gyufaaa azzal meg az a baj, hogy felületi fokot mér, és nem belsőt.
Tidus, a te ajánlatod használatba vételével meg nem lehetne besötétíteni a szobát
Ezenkívül pedig, nem száz, hogy az az érték jó.
De mondom, a gondom az, ami a faresz5-nek szánt részben van.
Minden mutatott fok nagyon jó egyébként, csak sztem egyik se jó -
Peti78
őstag
Sziasztok
Mondja már meg nekem valaki, hogy a 6000+ os procimnak a hőmérséklete miért nem akar 25 foknál feljebb menni az everest szerint?A magok külön emelkednek, de a CPU érték az 25. Hát mi van itt kérem????
Köszi a segítséget -
wargamate
csendes tag
az az igazság hogy nem igazán nyulhatok bele a gépbe, mert ha szétszedem oda a garancia... nah mind1 visszaviszem(Mikland) amúgy ennyiért még az is megérné ha nem adnának garanciát, de ha meg megcsinálják, azzal csak jól járok
azért köszönöm a tippeket
-
Gyufaaa
veterán
válasz
wargamate #1320 üzenetére
Bár a CPU nem olvad meg, de ha valóban 100 fok közeli a proci azt érzed a ház környezetében rendesen. Külső hőmérővel mérted? Bár a legegyszerűbb teszt ilyenkor, mikor magas hőfokot ír fogd meg a bordákat a hűtőn. Ha ott tudod tartani a kezed min 10 másodpercig akkor nincs nagy gáz. Ha nem, mert forró, akkor szedd le a hűtőt és pasztázd újra, a ventit és a bordák közét pedig portalanítsd ki. A ventidet nézted mennyit forog? Lehet, hogy az fog besz..ni. Az a 70-75 fok is brutális!!!
-
wargamate
csendes tag
Teljesen tanácstalan vagyok... KB fél éve vettem egy gépet :AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+
Az utóbbi 2-3 hétben ha több programot használtam egyszerre, vagy mondjuk konvertáltam, akkor a gép lekapcsolt, olyan gyorsasággal mintha kihúztam volna a falból, majd nem kapcsolt ki, nem konvertáltamamikor játszom, és csak a játék fut akkor a Core Temp nevű program szerint alapjáraton 25 , 23 fok játék közben pedig stabil 70-75 fok
De van olyan amkor 85sőt 95 fokot is kiír és nem kiugró értékként több percig tartja az értéket(naplózza a hőmérsékletet) Ma mértem a maximumot 99fok szerintem ez marhaság, vagy akkor hogyhogy nem kapcsol ki a gép, vagy ilyen hőmérsékleten nem olvadna meg a cucc? előre is köszi a választ! -
No-kia
addikt
ha egy intel celeron 900mhzs proci csak biosba lépés után 78 fokos, az már rossz igaz?
mert mikor belép windózba folyton újra induk
sőt xp telepítésekor is újra indul
ez lehet a probléma forrása? -
zoo8800
veterán
Szóval maghőt mértem egy E5200-on, 3.2 GHz. Gyári hűtő 1500 RPM, a szobában 20 fok. Prime FFT-vel terhelek. De az adatok:
Core Temp: 48 fok.
Everest: 54 fok.
Real Temp: 44 fok.
Mindez egyszerre. Most melyiknek higgyek?(Igazából egyiknek sem igazán hiszek, mert min. 60 foknak kéne lennie a magoknak szvsz)
-
ANT
őstag
válasz
manutdzoli #1308 üzenetére
Szvsz ez valami szenzor probléma lesz.
-
manutdzoli
senior tag
A Cpuidle programmal is lehet állítani a venti fordulatát?Fent van az Easy Tune,egyszer 45fok a cpu,egyszer 75fok
Amikor 75,akkor az everest a hűtőventillátoroknál nem írki ki a cpu fordulatszámát,amikor 45 akkor kiírja.Miért van ez hogy egyszer jó egyszer nem?
-
Stirbi
addikt
válasz
manutdzoli #1301 üzenetére
üdv megfelelö szellözés megvan a házadban? mi biztositja a levegöcserét?hogy van megoldva?
-
ANT
őstag
válasz
manutdzoli #1303 üzenetére
Tapizd meg a hőcsövek tövét, ott a hűtőtalp közelében. Ha 55 fokot mérsz szoftveresen (ami egyébként nem mérvadó), akkor kézrátétellel vizsgálva is jó melegnek kell lennie. Everest a legutolsó verzió?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli #1303 üzenetére
Szerintem az az 1500Rpm nem is lenne baj. Legalább nem hangos. Az érdekes az inkább, hogy az a böhöm kis jószág ennyire gyengén teljesít nálad.
Csak a pasztára tudok gyanakodni. Egyéb ötletem sajna nincs.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
manutdzoli #1301 üzenetére
Szépen vékonyan pasztáztál alá?
A venti fordulatszámát aztán sikerült feltornászni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gamescom 2025: Tandem OLED monitorok az ASUS-tól
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hővezető paszták
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest