- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
celka5
tag
Üdv
Van nekem egy Core2Duo E6300am [link]
60-70°Cos volt alapjáraton.
Ma reggel bepasztáztam mert rég volt.
Meglepetésemre maradt 60-70°C,terhelve 80°C is volt, nem félek intel proci 100°Cot is bír de jobban érezném magam ha nem terhelve 30-40°C lenne.
[link]
ilyen házban van, hátul van a venti, proci venti is van (Coolermaster 12cm azt hiszem, alap)
BIOS szabályozza magától a hűtést(Lenovo A55 alaplap,cool policy Quit-re téve biosban), alapból 1800rpm között van , 70-80°C-nál felviszi 3800ra és nagyon hangos is.Mitől lehet? Túl vastagon adtam neki pasztát?Vakarjam le?
-
Szajo
őstag
válasz
Gyufaaa #2388 üzenetére
Nekem ez is lehet akkor a baj, majdnem hogy pilótakeksznek nevezném, nem nyomtam rá ész nélkül a régi pasztából de azért nem is nagyon picit, és apropó el se kentem csak rátettem a hűtést mondom majd az szétnyomja
Akkor csak a procira rakjak, a hűtő részre ne? Mivel érdemes tisztítani az előző pasztázás után? (Nincs speciális alholos szarságom) Meg lehet ezt oldani valahogy házilag valamivel?
-
Gyufaaa
veterán
Teljesen jó ár! Nagyon jó paszta! 4G nagyon sokra elég. kb 30 pasztázás a mérce, ha jól emlékszem. Egy borsónyit nyomsz a közepére és egyenletesen szétkened a procin egy bankkártyával. Egy filmrétegnyi vastagság egyenletesen elég! Szinte átsejlik a procc kupakja. Ha valahol kicsit több az nem nagy gond, mert a hűtő azért kiprésel, de egyrészt ne pocsékold, másrészt, ha nagyon sok akkor inkább hőszigetelő le, mint inkább hőátadó
-
-
Szajo
őstag
válasz
Gyufaaa #2380 üzenetére
Nem az hogy nem márkás, EKL narancssárga Csak hirtelen nem jutott eszembe a neve
-
Gyufaaa
veterán
Milyen az a nem valami márkás? Gyári Intel? Nézd meg a pasztázást. Lehet, hogy ráférne egy kis átkenés, illetve a takarítás se maradjon el. Ha nem segít, akkor mindenképp hűtő csere.
(#2376) gyuri00: Döglődik az alaplapod. Legalább is a szenzik.
(#2377) gyuri00: Az a beállítás pont arra szolgál, ha túlmelegszik a cucc,, leoldjon a vas. Ez nálad már kapásból indításnál jelentkezik úgyhogy alapcsere lesz ott.
(#2379) mario11: Egy olcsó, vagy gyári hűtésnél ez lehet mérvadó. Nem általánosítható megoldás szvsz.
-
mario11
tag
Igen más-más értéket lehet kapni más alaplapokban.(az okára nem igazán jöttem még rá)
De az ekkora melegedés durva.Szerintem hasonló szerelési probléma lehet.Sajna én is jártam úgy,hogy gondoltam minden jól csináltam,de tévedtem.
Bár jelezném,hogy én mindig cserélem a hűtő ventilátort házilag.Nekem eddig bevált -
Szajo
őstag
Q6600 3.2GHz re húzva [Aida64] Battlefield 3 terhelés alatt mérve 80 vagy akár olykor 88 fokot is eléri! Ez sok? Kellene rá egy új hűtés? Nem valami márkás van rajta!
-
gyuri00
aktív tag
válasz
Everybody #2324 üzenetére
Heló
nálam is ugyanez a probléma ha egy kicsit terhelem a számítógépet képes felfutni 100-120 fokig a cpu itt látható a képen is: [link]
újra is lett már pasztázvade a cpu át raktunk egy másik alaplaba és ott megfelően müködött szóval lehet az alplap nem müködik megfelelően?
meg a cpu lekapcsoltuk 1magra és akkor se melgeszik túl neked már sikerült megoldani eszt a problémát?cpu magoakt hogy lehet vissza kapcsolni?
-
Everybody
csendes tag
Sziasztok!
Talán még vissza tudjátok keresni a méretes kérdésemet, nem volt olyan rég...
Nos ehhez kapcsolódóan írnék most, mert kaptam egy fülest egyik ismerősömtől, hogy valószínű a hőcsőből kijött a gáz. Ez lehetséges szerintetek? -
cashback
őstag
válasz
Rabbitf_24 #2371 üzenetére
Úgy fest hogy 3. (vagy "többedik") átpasztázás, igazítás, leszerelés, felszerelés követően stabilan tartja a 40-45fokot. Terhelve 50-55.
Tényleg valami passzintási hiba lehetett. (sajátomat már kismilliószor szétszedtem és összeraktam, de ilyen gikszer soha nem volt.
Köszönöm.
(bár azt még most sem értem hogy a chipset miért melegedett... ahogy most a proci stabil hőmérsékletet produkál úgy a chipset is, szóval már nem sütögetős a dolog)
-
cashback
őstag
válasz
Rabbitf_24 #2371 üzenetére
Megtörtént... újrapasztázás... újraillesztés... stb.
Indulási értékek:
Bár úgy fest most egy kicsit lassabban melegszik, de még most is megy felfelé... még leírtam ezt a mondatot:
-
cashback
őstag
válasz
Rabbitf_24 #2369 üzenetére
Szinte semmi a kihasználtság.
Előzőleg nekem egy FX5000 @ 3Ghz + EKL hűtésem volt... de az akkor csinált ilyet (hasonlót) ha passzívban hűtöttem.
-
cashback
őstag
válasz
Rabbitf_24 #2367 üzenetére
Csak a a mozilla futott ennél a képnél.
A proci nincs húzva.
A gép oldala leszedve.
Hátul 1 12cm-es venti. Illetve a chipstre most ráfordítottam még egy 12-eset (szellőzéssel nem lehet gond). -
cashback
őstag
válasz
Rabbitf_24 #2365 üzenetére
Mielőtt beüzemeltem kitakarítottam, újra pasztáztam. Még a chipsetet is.
Egy szem por sincs sehol.
Hűtés lefogatás rajta rendesen... (maga a borda is nagyon meleg)
Ettől függetlenül:
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Ideiglenesen nálam van sógorom gépe.
MSI K9N Neo v1
4000+ +gyári hűtő
2*1Gb DDR2 800MhzSaját:
Gigabyte SuperB 460W
WD 750Gb
Asus 8800GTIszonyatosan melegszik a lap és a proci is.
TF2 játék közben... kb 10perc... a gép lekapcsol. Újraindítom, rendszer betölt, Aida érzékelők... proci 1mag 100fok felett, 2-es 80körül - maga a proci 75.
Illetve az alaplapon lévő hűtőborda sem kéz meleg... inkább forró (megégettem az ujjamat vele)
Én a sógor tápjára gyanakodtam, ezért is került bele az enyém, de a helyzet ugyan az.
Mi okozhatja ezt? A proci vagy a lap?
-
krsztn01
csendes tag
válasz
vodka86hun #2358 üzenetére
az hogy kinyomja a paszta feleslegét az miért baj? gondolom a fém-fém érintkezésnek jobb a hőátadása ahol meg rés van onnan úgy se jön ki paszta nem?
-
Gyufaaa
veterán
Annyira nem. Bár a GTA eszi a procit. Mivel hűtöd? Mennyire szellőzik a ház?
(#2358) vodka86hun: "A problémám megoldódott! Már csak 33 fok üresjáraton 60 fok teljes terhelésnél! Ugyanis a leszorító keretet kicsit meglazítottam, mert mindig kinyomta a pasztát!"
Prime95-el tesztelj. Az jobban megizzasztja. Bár, ha játékok alatti hőmérsékletre vagy kíváncsi arra elég az AIDA64 is.
-
d3lm0
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem!
AMD Athlon II X4 635 2.9GHz alapjáraton 39-40 fokos
Játék közben (GTA IV) 65 fokos
Ez normális?(rendszeresen van tisztítva és pasztázva,gyári hűtés)
-
vodka86hun
csendes tag
Hali!
Ha terhelésél akartok hőfokot nézni akkor aida 64! Van egy kis züld monitor gomb ekg jelekkel( system stablity test)! 100%-on terheli a procit! Mert rájöttem , ha kilépek pl cod-ból, mire a tálcára érek 20C-ot esik a hőmérséklet! És ez nem a tényleges! De a test mutatja magonként a hőfokot, fordulatot a ventinek, meg a mért min-max értékeket mindenből.A problémám megoldódott! Már csak 33 fok üresjáraton 60 fok teljes terhelésnél! Ugyanis a leszorító keretet kicsit meglazítottam, mert mindig kinyomta a pasztát!
-
-
krsztn01
csendes tag
Na emberek bódottá van!
Úgy döntött a gép hogy ő akkor most mégis megmutatja hány fokosak a magok...
nem tudom mi változott mert a bios frissítése után még nem írt most meg egyik pillanatról a másikra még isAz összes proginál megy minden ahogy kell írják a hőfokokat rendesen
-
krsztn01
csendes tag
-
nyozo
aktív tag
nálam is volt hasonló probléma! nálam egy bios frissítés segített lehet hogy nálad is ez a gond!
-
krsztn01
csendes tag
Sziasztok!
Újonnan összerakott gépem processzorának hőmérsékletét akartam megmérni, amihez gyorsan le is töltöttem a legújabb core temp-et, majd nem kis meglepetéssel azt tapasztaltam, hogy a 4 mag közül csak egyet mutat és azt is nulla fokosnak érzékeli.
Úgy voltam vele hátha a progi rossz ezért letöltöttem pár másikat is(speedfan, everest ultimate, aida64 extreme), de ez sem segített ugyanis a speedfan nem írja a magok hőmérsékletét külön csak a cpu hőmérsékletet (amit a biosban is megtaláltam), az everest és az aida pedig szintén 0 fokot mutat.
Ami még érdekesebb hogy az amd tuning programja -256 fokot ír!
alaplap: asrock m3a770de
cpu: amd phenom ii x4 955 beEzek után én már nem értem mi van, vagy hol a hiba, ezért kérem segítségeteket, hogy valahogy megtudjam terhelés alatt mennyi a magok hőmérséklete.
Válaszokért előre is köszi! -
Hali, nem volt még erőm kihúzni a gépet a szenzorok miatt megnézegetni, majd ha meglesz az új hangkártya, akkor úgy is ki lesz véve.
Egyébként a csúcsérték panel szerint a vga-é 50fok környékén (Aida: 54fok)
A CPU panel szerint 38fok környékén (Aida: 45fok)Egy kép az Aida64-ről, miként méri ki a hőfokokat:
A CPU magok a 34fok körül szvsz normális, de a "nagy" CPU hogy lehet 57fok?
Az is érdekes hogy ha terhelem a gépet és a magonkénti hőfok felmegy pölö 40-re, akkor a "nagy" CPU lemegy ~45fokra.Ez hogy jön össze? Valaki okosítson ki.
-
Oz Nagyúr
csendes tag
Hi!
90 fok az indulásnál 100% hogy minden,csak nem normális
Én nem a hővédő pasztára tippelnék elsődlegesen,hanem inkább a coolerre.
Cseréld azt le szerintem.
Komolyabb(nem feltétlenül drágább)hűtőkön már gyárilag előpasztázzák a felületet.
Ezeket[link]+[link]+[link]bátran merem ajánlani,nagyon megbízhatóak és nem utolsó sorban az áruk is kedvező
Otthoni rendszeremben a sima 13-as dorombol,nekem is úgy ajánlották és nagyon bevált -
hoax
senior tag
válasz
SchumiBácsi #2348 üzenetére
Ne aggódj, nem fog megsülni...!
-
-
hoax
senior tag
válasz
SchumiBácsi #2346 üzenetére
Ez könnyen előfordulhat! Találkoztam már olyannal, hogy fel volt cserélve a chipset és a CPU szenzor... Legalábbis akármivel néztem, fordítva jelezte a hőfokokat.
-
Na hali, hajtottam a gépet egy kicsit párórán át, közben néztem aida64-el a hőfokokat.
Érdekes az összkép...
Magonkénti hőfok: 35
CPU: 60Magonkénti hőfok: 40
CPU: 50Magonkénti hőfok: 45
CPU: 40Lilám sincs ez a hőfok hogy jön össze...
Majd holnap azaz ma (xd) nézek BIOS-t is, van vezérlőpanelem is, majd ellenőrzöm a szenzorbekötéseit, mert sztem a cpu-t elkeverték az egyik rendszerszenzorral, mert megjelenik rajta is egy 45fok, és nagyjából le is követi a magonkénti hőfokot, amit az aida mér, de nem a CPU alatt jelzi ezt hanem az egyik rendszer alatt...
üdv addigis!
-
-
alma55
csendes tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy hogyan kell pontosan felvinni a hővezető pasztát a processzorra? Valahol azt mondják hogy kenjem el valami kártyával, valahol azt, hogy elkenni hatalmas butaság. Arról nem is beszélve, hogy a mennyiségről is mindenhol másképp nyilatkoznak. Válaszotokat előre is köszönöm -
hoax
senior tag
válasz
SchumiBácsi #2338 üzenetére
Ez így nem igaz...
Nálam a CPU 22C, a magok pedig 35,36,35,33, tehát TjMax-nak ehhez semmi köze...
Szerintem nálad egyszerűen félremér a CPU szenzor. -
Szia aida64-el mértem és kaptam magonként ~35-40fokot
De CPU-nál ő is ~60fokot ír, de érdekes hogy a magok minél melegebbek a CPU úgy "hidegebb"... nem tudom hogy de a CPU-nál nem e azt az értéket írja hogy mennyi van hátra a TjMax-ig? TjMax amugy 98fok. Össze is vágna amúgy mert ~100ból kivonok 60-at az ~40fok
Valaki világosítson fel...
előköszi!
-
Wartburg353W
csendes tag
halihó
olyan problémám van, hogy hazajöttem szüleimhez karácsonyra és észrevettem hogy be van lassulva a számítógép, feltettem az everestet és kiderült, hogy folyamatosan throttlingolt a proci. Szétszedtem a házat és a hűtőt tartó alaplapon lévő 4 fül közül kettő egy oldalt le volt törve. Gondoltam nem csoda ha így viselkedik. Letisztogattam és összetettem paszta nélkül(a faluban nincs számtekbolt, öcsém holnap reggel jön és hozza haza a pasztát). Kötegelővel felszereltem a hűtőt, és vissza is vettem 3GHz.ről 2.3-ra a frekvenciát, de még most is 40-90% körül throttlingol ha netezek és 80 fok körül van. Tudna valaki ajánlani eg yolyan programot amivel a feszültséget lejjebb tudom venni? Ez egy öreg 478-as ASROCK alaplap, feszültséget nem tudok biosban állítani.
köszi -
hoax
senior tag
válasz
SchumiBácsi #2334 üzenetére
A kérdés az, hogy melyik Everest szerint...?
Aida 64-et próbáltad már? -
Aida64 szerint meg 40fok körül játszik az egész CPU.
Kezdek pipa lenni, kinek higgyek ?sry a dupla postért
-
Halli all!
Vettem új masinát a következő CPU-val: Core i5 2500K
Everest szerint a hőmérséklete igen-gyorsan változó 50-90 fok üresjáratban, speedfan szerint stabil 80 fok.
Előlapi panel szerint meg 26fok. A hőérzékelője a processzorral érintkező egység felületére van ragasztva, lehetőségekhez mérten a legközelebb hozzá. Ja és nem gyári hűtés!
Most akkor ez hőmérséklet hogy van?
előköszi!
-
zsoltikakaka
csendes tag
Hello, volna egy kérdésem?
Cpu: 31
Cpu1mag: 40
Cpu2mag: 38cpu venti : 540 Rpm / de néha lemegy akár 350ig is
A lapom egy Gigabyte p43-ds3, mikor pl jáccok 47 fokig felmegy de akkor is csak ilyen 600at forog. Sztetek ez normális? vagy vegyek egy uj Hűtőt ?, mikor leállítom a gépet egyből megáll mintha egy kicsit szorulna.
Vélemények ? -
nyozo
aktív tag
Helló! nekem van egy intel q6600-am alap órajeleken(4x2.4Ghz) és gyári intel hütővel 3 óra prim95 alatt 89c fok-os volt a proci ez normális?
-
Peetyaa
tag
Sziasztok! Nekem is kellene egy kis segítség! Nem tudom miért de sem aida64 sem everest nem mutatja a cpu hőmérsékletet. Aktiválva van mindkét program, működik minden tökéletesen, de zavar hogy nem tudom hány fokon megy proci. Ha van ötlet, várom!
-
jotzo
csendes tag
Üdv mindenkinek,
tanácstalan vagyok:
Pentium D proci alapban 75-77 fokra melegedett; kicseréltem a gyári hűtőt egy másik, szintén gyárira, ekkor 65 volt max, de szerintem terheletlenül ez még mindig magas.
Először azt hittem, vírus, de egy friss Ubuntuval sem történt változás.
Van valami ötlet?
Most még egy tápcserén gondolkodom, hátha...
-
vodka86hun
csendes tag
Na! Szétkaptam a gépet apró darabokra!(kábelezés, alaplap ki!) Mondom leszedem a chipset hűtőt! Négy műa. bolha tartja csak! Hát nem bírtam! Biztos rá van ragasztva! Kicsit megmozgattam! Az épeszűség határain belül csavargattam, feszítgettem, de nem jött le! Összeraktam és láss csodát megjavult 2napra!(most megint sza....)
Nekem is csak langyos a procihűtő, DE AZ A KU... CHIPSET OLYAN FORRÓ, HOGY MÁR 2 FAZÉK LEVES MEGFŐTT RAJTA! -
juger89
csendes tag
Én a hőszenzorra gyanakszok, mert az tuti, hogy nem 110 fokos valójában a proci, de ezt lehet valahogy orvosolni vagy kuka?
Ki lehet valahol kapcsolni azt a funkciót, hogy automatikusan leálljon a gép, mikor úgy érzékeli, hogy el akar égni?
-
juger89
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ugyanaz a problémám, mint az előző 2 hozzászólónak!
Tehát van egy Gigabyte M56-S S3 lapom + AMD Athlon64 X2 5400+ proci. Kb 2 éve használom egy Hyper TX 3-al. Eddig semmi baj nem volt vele, terhelés közben is kb 60 fokig ment fel max. Most vettem egy új gépet, abba átraktam a TX3-at, erre meg felraktam a gyári hűtőt. Furcsáltam, hogy az eddig stabil gépem folyton kikapcsol szó nélkül. Hamar rájöttem, hogy iszonyatosan túlmelegszik a procim. (90-100 fok). Kíváncsiságból visszaraktam a TX3-at, újrapasztáztam és meglepő módon azzal is felement 110!!! fokra prime95 közben kb 1 perc alatt, majd kikapcsolt. Gyorsan leszedtem a hűtőt, megfogtam, de se a proci se a hűtő nem volt forró, sőt alig volt kézmeleg. A ventim szépen gyorsul, ahogy megy fel a proci hőmérséklete, majd megáll max fordulatszámnál és a proci csak tovább melegszik. Ha vissza rakom a TX3-at az új gépbe (Phenom II X4 955 ), prime 95 max terheléssel is csak 50 fokig megy fel a hő.. Szóval a hűtővel nincs gond. Mit csináljak? Próbáltam bios resetet, visszavettem kicsit a prociból is.. Semmi.. Nem értem.
Van ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát? -
vodka86hun
csendes tag
Hali mindenkinek!
Az lenne a problémám, hogy az amd x2 64 5600+-os procim nagyon melegszik cod, és minden egyéb processzorzabáló program alatt!
A hűtőm cooler master hyper tx2
http://hardverapro.hu/dl/upc/2011-01/29/190063_h0jftjtahc7k9qc8_cooler-master_hyper-tx2.jpg
A tünetek: Kékhalál, reboot, 90-100C(a max eddig 109C)
Néztem biosban, everesttel, speedfannal, aida64-el! Az értékek egyformák!
A proci nincs húzva! Már a magfeszültséget is levettem 1,34V-ról 1,25V-ra!
Rendszeresen takarítom, pasztám van még vagy fél tubus!
A hűtő gyorsan visszahűl, 90-ről 50re 10mp!
A hűtőt is leteszteltem villanytűzhelyen! egyforma meleg a talpa és a legfelső lamella is! Tehát a hőt jól vezeti!
A gépben 90 foknál épphogy langyos!
A venti automatikus szabályzása működik normálisaLégyszi segítsetek, ha tudtok!
Előre is köszi!
-
Everybody
csendes tag
Sziasztok!
CPU melegedéses problémám lenne, remélem tudtok segíteni.
Először is a gépem:Alaplap: Gigabyte GA-MA69VM-S2
CPU: AMD Athlon x2 6000+Gondolom ez a két infó elég lesz.
Nos, megy már nekem ez a konfig immár több,mint 3 éve, kéthavonta, havonta (ahogy ráértem) mindig kitakarítottam, pasztáztam.
Amikor ez a CPU került az alaplapomba, tettem a ház oldalára egy 12centis ventit a hűtés segítésének.
Semmi gáz nem is volt vele sosem, kivéve annyit, hogy minden nyáron szééépen 6000ig kúszott a ventilátor fordulata, de a hőmérséklet emberi (max. 60 fok környékén) maradt (a gyári hűtővel).
Aztán most gondolt egyet, és se szó se beszéd, elkezdett kikapcsolgatni. Egyből a CPU-hőfokra gyanakodtam, és egy ilyen leállást követően azonnal rontottam a BIOS-ba megnézni a hőmérsékletet, hát 78ról csordogált lefelé...
A történet ott folytatódik, hogy múltkor például 102 fokot sikerült elkapnom még a gép leállása előtt. (Háh két monitor előnyei...)
Ha nem csinálok semmit a géppel, és teljesítmény centrikus módban van, akkor 30-40 fok körül mozog a hőfok. Most is 33 fokos.
Ha már konvertálok, vagy esetleg fut egy játék, felmegy az egekbe. Ha eközben rányitom az ablakot, lemegy akár még 40 alá is. (jó hideg van)
Energiatakarékosban csukott ablak mellett max 28 fok, nyitott ablaknál 15 is volt már.
Nekem a leggyanúsabb az alaplap, valamiért azt gyanítom, hogy nem pörgeti fel a ventillátort rendesen. (max 3000, akárhány fokos a CPU...) Vagy valami más elposszant rajta, (hát ideje lenne, már 3 éves, még túl is teljesítette feladatát, ha jól megnézzük a gyártók szokásos filozófiáját)
Természetesen megnéztem a belsőt mindenhogyan, borda jól illeszkedik, tiszta, paszta cserélve.
4 dologra gyanakodtam:
-Oprendszer: Ez csak vírusok, vagy egyéb programok miatt gondoltam, de tettem fel egy másik vinyóra másikat - semmi változás.
-CPU ventillátor: A gyári ventillátor +,-- vezetékeit megvágtam, hogy az oldalsó ventilátor onnan kapja a feszt. Egy másik, vágatlan vezetékű venti betétele után, semmi változás.
-CPU: (illetve a CPU hőmérő szenzora) Sokáig ez volt a fő gyanúsított, de nem nyert, mert az ablak rányitása után visszahűl, viszont 102 fokot aligha élte volna túl a proci, ráadásul minden leálláskor kb 100fokig emelkedik az érték.
-Alaplap: Jelenlegi legfőbb gyanúsított. Ferde, hullámos, de nem tudom mitől. (A lefogatástól lehet? Egyáltalán ez normális?) Valamint a hátulján láttam néhány barnás foltot, a processzor körüli fekete "R" feliratú egységek lábánál, a lap hátulján. De elég nehéz észrevenni, mert nem olyan szembetűnően barna, meg kék a NYÁK. Kondik nem púposak, CPU sosem volt húzva.Egyelőre ennyi infó jutott eszembe, ha kifelejtettem volna valamit, szóljatok!
Szóval tanácstalan vagyok és a véleményeteket kérném.
Köszönöm előre is:
Every'
-
bubszi93
csendes tag
Sziasztok!
AMD Phenom(tm) II x4 840 3.2GHz procim van játék közben felmegy 53 54 fokig az normális még? -
Laci2277
senior tag
Hali!
A biosban mért cpu hőmérséklet egy 4 magos procinál a magok átlagát mutatja. Mert nálam a biosban alacsonyabb a hőfok, mint amit az aida64 vagy a real temp mutat.
-
Silverss
aktív tag
Sziasztok!
Phenom II X4 1.45V 21x200 + Scythe Mugen 2 Aktív hűtővel
Elfogadható a 41-45C Idle és 45-51C load hőmérséklet? -
pityesz00
csendes tag
Hali!!
Na néztem a Bios-t van olyan, hogy system info, de abba semmi hőmérsékletet se tápfeszültéget se semmi haszonlót nem ír.
-
pityesz00
csendes tag
Hali!
Egy MSI VR610x laptopról van szó a proci, pedig AMD Sempron 2.2 es.
-
pityesz00
csendes tag
Hali!
Nekem olyan problémám lenne, hogy felraktam már több Cpu hőmérséklet figyelőt és mind -49 fokot mutat folyamatosan, ami elég érdekes. A másik dolog pedig az, hogy a hűtőventilátor a windows betöltése után leáll. A bios-ba próbáltam megnézni, hogy mennyi lehet a proci hőmérséklete, de ott nem leltem olyat ahol írva lenne.
Kérem segítsetek, ha tudtok. Előre is köszi!!! -
RC9
tag
Hali
Athlon II X2 240-nek hány fokig lehet max pörgetni, és mi az ajánlott?
Nem találtam sehol.
Tippem 70C a max és 40 körül az ajánlott.Az enyém 26 fokos terhelés nélkül 32 fokos környezetben everest szerint.
Terhelés alatt értem pl azt, hogy játszok egy egyszerű játékkal (GTA SA) 34 fok.Azért kérdem, mert ha 40 fok ajánlottnak jó akkor szabályoznám a ventimet és akkor teljes csend uralkodna
Üdv!
-
illes14
tag
Elsőként próbáld meg egy újra pasztázással, de sok esély hogy a hűtő a kevés neki, de ezekhez a processzorokhoz 1500-2000Ft-ért kapsz olyan hűtőt ami tökéletes hozzá!
-
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Athlon64 3400+ -os procit vettem és hát idle az 55 fok körül de már most 64 fok körül van
Ez egészséges neki vagy paszta csere esetleg hűtőcsere is szükséges lenne szerintetek?
Amúgy olyan hűtő van jelenleg rajta ami eredetileg egy 2600+ -os sempront szolgált...
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- iPhone-t használók OFF topikja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Építő/felújító topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel Core I5-8600K
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest