- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Max üzemre lesz! (nem a max, de már így használom.)
E5200 R0
VID:1,2750
FPO:3907A248
Giga 965P-S3
4GB Mushkin (2*2)
AC freezer 64Pro, LGA775-re saját gyártmányú lefogatóMikor megvettem VID-en tudott 3520-at, fogyókúrára fogtam, és 3600 stabilan lett. Több napja megy a gép így, és még a Kaspersky is frissített a teszt alatt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
johniee #9487 üzenetére
Szuper! Ha kiélvezted magad vele, megvenném, mondj majd árat!
Nem néztem, biztos megy, csak vagy nem ezen a szorzón, vagy nem ezzel a hűtéssel[B](#9488) darál0w: Kezdem érteni..Viszont..Holnap én tényleg mén arra, ha Miskolcon vagy, igyunk bakker!!! (du. mén arra, utána Ibrány, majd Józsa (Petya75), végül Debrecen,s asszem 9-re jön yolan.
(#9493) kulerr : Milyen DQ6? Igyál csak! Olyan szép nagy fejünk van tőle
-
sqaddy
tag
Sziasztok!
Én is szeretnék felkerülni a listára ezzel az eredménnyel [link]
FPO: 3847A620
Hűtés: Zalman 9500 ledElőre is köszi.
Üdv: Szabi
-
darál0w
Jómunkásember
-
johniee
senior tag
Üdv mindenki! ÚJÉV alkalmából holnap berakom a 430-as cerkát, és megpróbálok produkálni valami jóféle FSB-t vagy órajelet
lipi az új procid nem megy 400 FSB-t? -
gooool
őstag
Sziasztok!
Na megvan az első listás az 1,2V-os részbe eredményem:3,2Ghz
Nem egy nagy szám,sőt,de legalább ez stabil.
Később javítgatni fogok rajta.nick: gooool
FPO: Q846A421
hűtő: Noctua NH-U12P
Kell még vmi adat?
Megtennéd akoska,hogy felrakod? -
Mankó
veterán
Hát már én se tudom mi az igazság. Alapfeszen max a 9,5*400 megy. Még a 425 se megy.
1,28as terheléssel meg sok a 8*500. Lehet nálam is a ram turbo beállítása szarakodik.
Szerintetek? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
500*8.
De most nézegetem, ramoknak lehet kell +0,1V..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na áttoltam a rendszert 8*500-ra a ramok miatt. 5-5-5-12-es időzítéssel, 2V-n... Jelenleg megy a prime, meg majd nézek egy everest benchmarkot is, hogy így milyen a dolog.
-
petya75
tag
Igen, mehet listára. Q9550, L830B550, Vid 1.15v, P45 UD3P, TRU120E,Geil ultra 2*1Gb 1066MHz.
Köszönöm!
Már a DS4 van benne, mert küldtél hozzám valakit( p...h..d), hogy neki azonnal kell karácsony után azonnal postázzam, éjjel-nappal tesztelgettem, hétfőn reggel kiveszem az ud-t vissza a ds4, win újrarak és emiatt nincs meg a többi kép. A srác dél fele ír, hogy mégsem kell.
Márkoztam egy kicsit.
Majd meg beszéljük vagy hívj majd fel! -
petya75
tag
Szeva Lipi!
Megcsináltam az UD3P-ben a tesztekek VID/BIOS 3817Mhz, 1.25v 4310 Mhz lett.
De nincs meg a kép, csak a Max FSB & Max OC. -
darál0w
Jómunkásember
no fiuk ugy néz ki találtam egy elég joféle lapot
Biostar TP45 HP
+7k a lapomra és már jön is. sztm korrekt.
vélemény?
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9447 üzenetére
Akkor leírom a hűtő történetét
Szóval ezt is a procival együtt vettem, mondván ezzel volt hűtve a 4,5ghz-es tuning alatt, gondoltam csak jó lesz. Az előző tulaj mondta, hogy kicsit polírozzam meg a talpát, mert nem teljesne tiszta, tükörsima. Én viszont nem nyúltam hozzá. Lehet, hogy nem is volt rendesen feltéve, bár ezt kétlem, de eddig 3,8ghzen és 1,3V-os feszen (ami cpu-z szerint olyan 1,25 lehet, vagy még kevesebb) is meleg volt, 55-56 fok idle. Aztán beraktam a gépbe az új vga-t, egy 4850xt-t, ez megdobta még 6-7 fokkal. Itt lett elegem, szétszedtem az egészet, polír, tisztítás, paszta...
Ennek eredményeképp lett, hogy most 4050 mhz-en 1,375V-al (ami cpu-z szerint 1,325V körül van idle, terhelve meg 1,297) idle 51 fok, orthos alatt meg max 68.Lehet, hogy kicsit kellett volna még polírozni rajta, nem tudom, de egyelőre megfelel így.
-
krammerka
őstag
válasz
Termi16 #9445 üzenetére
ha ilyen jó a hűtőd,akkor azért nem szabadna ennyire melegednie,az a fesz még nem annyira rettenetesen magas,viszont 2perc orthos,(ami legyen inkább prime95)az édeskevés.
Fél óra minimum a stabilitás kimondásához,de van hogy a 32. percben dobja el magát.
Nem próbáltál egy újrapasztázást? -
Termi16
őstag
válasz
hackeeeee #9444 üzenetére
Annyira nem durva szerintem. 70-75 fokig végülis még közel sem lehet semmi baja, gondolom.
Most adtam neki plussz feszt, idle 1,328V, load 1,297V cpu-z szerint, memót is belőttem és most futott az orthos 2 percet hiba nélkül. Mindjárt nekifutok mégegyszer, miközben megebédelek
Amúgy TT Big Typhoon (hm, nem emlékszem hogy írják) cooler van rajta, szal nem kéne ennyire melegednie. Bár a 4850X2 befűt alatta rendesen.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9442 üzenetére
Oké, mindjárt próbálom is.
Ramok szinkronban, tehát 900mhz. Hogy "biztosra" menjek az spd-t auto-ra tettem, ennek eredménye egy cl5-6-6-21-es (vagy hasonló...
) időzítés lett. Ezt helyrerakom és megnézem mire jutok.
A ramok amúgy annó ki lettek tesztelve általam, még a régi E6400-zal ment szinkronban 7*500-on sokáig, memtest szerint is stabilan. Szóval elméletileg 1000mhz/5-5-5-15 nem lehet akadály.
-
Termi16
őstag
válasz
krammerka #9440 üzenetére
Nem ddr3 van benne, 2*2gb 800as corasir
A proci pedig valszeg tényleg annyira tuningos, bár mintha tesztet nem láttam volna, de meg volt beszélve, hogy visszavihetem, ha nálam nem menne úgy.
Most pl belőttem 9*450-re, ami ugye 4050mhz, biosban 1,33V, ami így terhelés alatt cpu-z szerint 1,296V körül van. Orthos viszont 10 mp után hibát dob, ekkor 64 fokosak kb a magok.
Szerintem adok neki még egy kis feszt, meglátom mire megyek. 4,2ghz már megfelelne, csak legyen végre stabil
Sőt, ha ezen a 4050-en lesz csak stabil, azt is elfogadnom...
Köszi az infót!
-
krammerka
őstag
válasz
Termi16 #9439 üzenetére
Szia,a táblázatban egy olyan opció van amely a biosban beállított érték kell hogy legyen,mégpedig a proci VID értéke.(Vid/Bios)
A többi opció a cpu-z által mért érték.A lapod mint p35-s nem rossz,talán a ddr3-as ram párosítás nem a legszerencsésebb.
A proci tutira annyira tuningos,ahogy azt az előző tulaj mondja?
Láttál róla tesztet? -
Termi16
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a táblázatban lévő feszültség-adatok biosban állított értékek, vagy cpu-z/egyéb progi által írtak?
Van egy E8500-as procim, előző tulaj szerint nála vmilyen (nem emlékszem sajnos...) Dfi lapban ment 4,5ghz-et is stabilan, nálam giga p35c-ds3-r lapban még a 4ghz sem igazán stabil eddig 1,3V körül. OKé, hogy ez már nem egy mai lap és nem is csúcs, de ennyire gagyi lenne?
Vagy merjek még egy kis feszt lőni biosban? Kb 1,4V-ra állítva adna 1,35V-ot a cpu-z szerint, ahogy nézegettem. Hőfokok rendben.
-
subaruwrc
félisten
megvan az 1 pont
4400mhz 10min 30 sec 250msec superpi 32Mkörülöttem 4800mhz-es eredmények
-
barnam_
nagyúr
válasz
hackeeeee #9430 üzenetére
Baszki de korán keltek.. és mennyit írtok!
Nem is tudom hogy itt vagy hol olvastam, hogy magasabb FSB-hez azonos órajelnél több cpu fesz kell. Szóval emelj egy kicsit a cpu feszen, ne tökölj, még így is VID alatt vagy.
Szerintem a P35-höz se kell FSB fesz 500 Mhz-ig, nekem is teljesen jól elvan nélküle. Felette kell, az tény. -
hackeeeee
Jómunkásember
Naigen.
Épp ezért vacillálok azon, hogy úgymond megéri e. Ezért goondolkozom azon, hogy csak az időzítésekkel kéne játszadozni. Mert amúgy így is hasít a vas, mintazállat.
Próbáltam azt is, hogy 475-ös FSB, hogy a 950 meglegyen a ramoknál, de ahhoz meg már kell még1 lépcső fesz a procinak, és akkor mehetek még feljebb is valszeg, mert úgy már ~1,18-at kap a proci.Szép napot Neked is !
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #9428 üzenetére
Tudom, hogy beszéltük, emléxem, bár már öreg vok..
Ez amit linkelkél korrekt nagyon, csak ugye Neked 500-as FSB kellene. Hát..Ha emelni kell és nem sokat, tedd s teszteld. Én bevallom, nem favorizálom annyira azt a pár MHz-et a ramoknál és az 500-as FSB-t, simán igy hagynám, így is tök rendben van. Viszont ha nem, vagy tényleg alig alig kell emelni..1 próbát megér. Hosszútávon mindenféleképpen a lapod fáradhat el..-most lépnem kell, remélem délután leszek kicsit, s nem csak este.
Szép napot!
-
hackeeeee
Jómunkásember
A bordás dolgot beszéltük egyszer, hogy kikéne szedni a műanyag pöcköt, és csavarozni kéne.
Nekem itt 1,168V-n megvan a stabilitás jelenleg [link], szóval ezzel nincs is gond.
Akkor FSB-nek is toljak pici plusz feszt, aztán hadszóljon? Mondjuk a Nitrogonnal próbáltam azt még annó, a Xigmatekkel még nem. Alaplap még 45 fok felett sose járt, bármit csináltam vele.
Ventikkel nincs baj, elől van 2, 1 chieftec meg 1 zalman, 1ik házi megoldással lett berakva, de a vga-nak is jót tesz, meg vmennyire az alaplapnak is, hátul van egy silverstone. Ház oldalába meg nem tudok rakni, mert nem fér...
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #9426 üzenetére
Így..nem értem! Ezek..több mint emberi feszek! Ha melegedik akkor a házba kell jobb venti, mert ezen a feszeken semmi sem melegedhet. Ha a lapon meleg a borda..az jó. Sose értettem, miért félnek tőle. Hisz azt jelenti (számomra), hogy jól érintkezik, elvezeti a hőt, csak legyen ami lefujja róla..Én igy simán járatnám, sőt..ha picit több fesz kellene, akkor is. Az én 8400-es procim..1,2xxx valamennyin volt csak stabil 4GHz-en. Ott volt valami üresjárat, csak ette a feszt, de nem akart beindulni..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naszóval... Ramok profil szerint mennek 1000mhz-t 2V-n.
Proci, jelenlegi állás szerint kap terhelve persze ugye, 1,168V-t, de, még amikor hozzámkerült, akkor próbálkoztam, ha jól emléxek akkor kicsivel, de több fesz kell neki a 4Ghz-hez, mint így, asszem akkor kellett neki az 1,18, bár nem biztos. De asszem ezért mentem "vissza" a 8,5 szorzóra. Lapnál jelenleg annyi van, hogy az MCH kap +0,1V-t, és ennyi. Amikor 500as fsb-vel próbáltam akkor is ennyi volt, másnak nem adtam feszt, de ha kéne, akkor max még az FSB-nek tudnék adni, mert más nincs...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgattam.. De oda meg több fesz kell a procinak.. Na de megpróbálom akkor. Pont ezen a feszen ami most van. 2V-n, Csak akkor 5-5-5-12, meg akkor marad a turbo mód.
P35-ben ennyi vanik.
Alaplapnak elég +0,1V MCH fesz? Vagy adjak az FSB-nek is +0,1V-t? Bár úgy már eléggé elkezd melegedni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az igen.
Nekem ez a 946 elég lenne.. Max talán még a 950, aztán kész.. Az a gáz, hogy ugye 500as fsb-hez több fesz kell a procinak, mint most így, azért mert ugye akkor menne 1:1-ben az 1000mhz.
Szal azért kéne alkotni így valami félét, hátha...
Csak nincs kedvem memtest-el bootolgatni, pedig akkor meg azt kéne.
De akkor meg már állíthatom biosban is a dolgot, max a perf.-et kell állítani win alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krammerka #9419 üzenetére
Jóreggelt...
Hehe, ez jó
Kérdés: Ha állítgatom a ramot, akkor prime alatt is kijön a hiba, ha vmi nem jó? Csak mer asszem az nem nyomja 100%-ra ramot, csak 75-re, szal mindenféleképp memtest?
Meg akkor aszondjátok, hogy ramokat bios-ban hadjam autón, és memset-tel állítgassam, meg akkor turbo módot dobjam standardra?
-
Mankó
veterán
Hát nálam sehogy se megy 4es késleltetéssel, max 850ig. Marad a 960, mert fölötte már csak az 1280 van, az meg sok lenne a 2*2es ramtól.
Nekem már az is elég lesz, ha viszi a 9,5*400at alapfesszel.
Gondolom az 1066 15-5-5-5 és a 960 15-5-5-5 között nincs egetrengető különbség, s csak többet számít, hogy a proci 9,5*333 helyett 9,5*400-on megy.
Köszi -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #9410 üzenetére
Most meglestem, most 8-on van. Így, turbon. Felosztani nem akarom, 1:1-ben tervezem hajtani a ramokat, ezért gondolkoztam azon, hogy esetleg az időzítéseket megkéne "piszkálni".
@lipi: Hehe.
Hát, én 24/7-re akarom kihozni a vasból a maxot, amit lehet. Úgy tűnik, hogy a prociból megvan. VGA-val nem kisérletezek jobban, elég lesz sztem ez a 800/4000mhz, most még akkor a ramokkal kéne kezdeni valamit.
Igen a pref. levelt állítja, most meglestem memset-tel, így turbon 8-on van, ahogy írtam előbb is.
Jóétvagyat.
Én meg megyek hunyni, jóéjt Nektek.
-
barnam_
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #9409 üzenetére
Hát..Mikor (krammerka még tuti emlékszik rá) a szaros pentium D930-at megküldtem istentelen fesszel és 4,9GHz-cel..na akkor írtam a 2xxx topikban, hogy egy Fradi Ute lóf@sz ahoz a sípoláshoz..Igaz, utána csak megadta magát (jó értelemben) és meglett a 4,9GHz, és a proci és ép maradt.
Nézd. Ezekkel az időzítésekkel jó játszani, de se az oprendszert, se az alkalmazásokat nem érdekli. 4-4-4-12 5-4-4-12 az különbség rendesen hisz cl4 vs cl5, de én erre nem tudok izgulni, kivéve super PI 32M-ben, ott ilyenek is sokat hoztak.Bevallom, még nem néztem ezt a turbo stb-t de ahogy írod, gondolom a perf.levet állítja. Nálam mindíg stand.-ban van és kicsi kezemmel állítom én
Ha procituning, akkor meg mindíg minden auto. ez jött be. Ezért volt 5-7-7-istentudja beállítás is, amikor Ákoska megkérdezte, hogy eladtam-e a ramjaimat
Validra az a legjobb. Tesztekre jó ha szoros, 24/7-ben meg szinte tök mind1_megyek vecsizni
_ utána meg nézni kéne valami oprendszert ...
Ha nem jönnék vissza, telepítek
Jó éjt!(#9412) Aggregátor : jaja! Ja! Mit is mondtál, dmarkhoz azok a dezentorok milyen oprendszert használmnak? Link?
-teljesen igazad van, de attól , hogy tudják..tudatban jó , de nem kapnak hétköznapra 2,3v-okat
1,75/bios a max, hisz úgy se érzem és.. Hiszed vagy sem, én nagyon vigyázok ám a cuccaimra (kivéve szem. ig. 14-et! hagytam el, de lehet nem is csináltatok már többet)
szóval a proci , a lap, a ra, minden alulfeszelve, s soha sincs semmi húzva. Nem kell 1xüen. Ha meg tuning..No..az más
-mén mert éhenhalok -
barnam_
nagyúr
válasz
J.J. András #9403 üzenetére
ha AUTOn hagyom a tRd-t, akkor ezta Performance dolgot 10-esre állítja
mert a kettő ugyanaz. Everest-ben Perf. level néven látod, a bios-ban pedig static Tread-ként.(#9404) hackeeeee:
Csak az a gáz, hogy ha visszarakom standard-ra, drasztikusan csökken az írás, olvasás sebessége...
Nálam csak az olvasás, másolás változik a tRD értékének növelésére, az írás marad 10k körül. tRD8 - tRD10Szerintem az órajelet emeld, hagyd standardon, ha a trd nagyon elmászna, vedd lejjebb az értékét.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk igaz.. Aztán ha az ott elkezd sipákolni akkor felébreszti az egész házat...
Lehet majd megnézem 4-4-4-12-n 2,2V-n, hátha. De a turbo módot hagyni kéne mindenféleképp.. mert ha átrakom standardra, drasztikusan csökken a sebesség. :\ Meg kéne egy kis idő, hogy lefusson a memtest...
Amúgy, ha 5-4-4-12-t adok neki, az mennyit számít a 4-4-4-12-höz képest?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, lehetséges... Én nem tom, nekem hasít ez 7 alatt is... 7nél max a telepítésnél jönnek elő a gondok, főként, mert lehet hogy az xp még elzötyög, 7 már érzi h gáz van, aztán fagyik a telepítő, és egyéb dolgok jönnek elő.
Hehe, ez nem rosz.. Nekem is kéne dobni vmit a ramokkal, ami kijön, de nem akarom h kib. melegek legyenek, ha nem muszáj, tehát nem tervezem szétfeszelni őket, elvileg 1000-hez eléz a 2V neki.
@Mankó: Én is hasonló dolgon gondolkozom, csak nekem 800-as Tracer-eim vannak.
@lipi: 667? Hehe, naigen. Annó én felosztottam az E5200-al, de már nem tom, hogy mennyire, de sokat szenvedtem vele mire rájöttem a normális osztóra. Amúgy 667-en nem menne a CL3?
-
Mankó
veterán
Látom ram tuningról beszéltek, én is kicsit kínlódtam vele most, de nem akar sehogyse beljebb engedni. Most 960on mennek 15-5-5-5 Turbo beállítás mellett 1.9V-al. 2*2Gb CSX 1066.
Szerintetek milyen fesz mellett menne 12-4-4-4et vagy valami hasonló időzítést? Vagy felejtsem is el, nem ér annyit? -
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #9400 üzenetére
Xp jobb cpu tuningban.
Na..Egy ramtól aminek a gyári fesze 2,35-2,45V [ez]tök rendben van..(#9402) Aggregátor : Nagyon nehéz ezzel a 200-as cerkával "mozgatni" a ramor, de 1000MHZ-et még perf. Level 3-mal tud
5-5-5-12-ben
(#9406) Mankó: Meg kell próbálni..(5-5-5-15 vs 5-5-5-12 -nincs különbség. ált. az első 2 szám összege is elég de a "nem hivatalos szerint első 2 szám plusz 2 adja a 4.számot, úgy már ok, tehát 5-5-5-12 4-4-4-10 is ok, sőt..
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
J.J. András #9401 üzenetére
Az, hogy hibát dob a memtest, egyértelműen jelzi hogy a ramokkal van a gond.
aztán a Performance Levelt 10-ről levettem 8-ra, aztán azóta nem akar menni 533MHz-en.....
Ez a gond. A performance level összefüggésben van az fsb-vel (nézd meg mire állítja be a lap azonos memória órajel esetén - ahogy nő az fsb, úgy fog nőni a tRD.)
Nem tudom milyen memóriáid vannak, de felesleges a turbo időzítés és az alacsony tRD. Memória benchmarkon kívül nem sok haszna van. Főleg így amennyi fesz kell hozzá - normál esetben 2v-on menne 1066-on, de ehhez 2.22v+ kell...Nálam 500-as fsb mellett 1000 - 5-5-5-18 turbo (=perf. level 8) +0.2v-al.
-
J.J. András
őstag
válasz
hackeeeee #9400 üzenetére
az sem rossz..., majdnem mint Lipié
figyu, mi van akkor, ha 525 MHz-es FSBvel stabil az EP45-ös deszka, de már az elvileg szabványos 533 MHz-en instabil, és hibát dob mind a Prime95 és a Memtest86+ is...
pedig a Turbo mód mots is be van kapcsolva, de csak 2,18 Volttal megy a RAM...
amúgy CL5-5-5-15 + Turbo + DDR2-1066 vitte 2,22 Volton hiba nélkül a memó...
de aztán a Performance Levelt 10-ről levettem 8-ra, aztán azóta nem akar menni 533MHz-en.....
valaki ???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Robogó, kismotor
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest