- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
válasz
darál0w #11196 üzenetére
Megnézem, de ud3r úgy néz ki marad vészesetre, ha esetleg beesik egy 20k-s q9550 vagy valami hasonló
Már megvan az olcsó asrock lapocska(én balga tegnap rendeltem 12,4k-ért ma meg már 11,7k-ért is van, kemény 700Ft-ot spúrkodhattam vna) Amd prociból 10,7k helyett lesz 11,5k, úgyhogy ez már nem is olyan olcsó, itt 1-2k is számít. + annyira belejöttem h miért ne rendeltem vna egy e3300-at
(szóval elszórok egy kisebb összeget, csak mert olcsó gépet akarok
)
-
-
petya75
tag
Egy új eredmény VID/BIOS, ha kérhetném a listába.
Köszönöm -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #11189 üzenetére
Nha ja. Körülményes a rendszer összeszerelése, de mondjuk nem is ilyeneknek van kitalálva, akik kb heti szinten cserélnek procit.
Kb. azoknak akik 1szer összerakják, és megy. Én is filóztam rajta párszor, hogy ilyen szettet kéne venni, összerakni aztán kész, esetleg pár dolgot kicserélni benne..
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11184 üzenetére
Nem is éri meg a víz, egy normális rendszer csak procira legalább 30-40k. Én direktbe szoktam kirakni az ablakba, ráhúzom a vastag függönyt aztán én bent vagyok a melegbe a gép meg kint dühönhet. Visszajeleztek h holnap hozhatom az e3300-as prockót, de nincs kedvem bemenni érte holnap
(#11189) darál0w:Annyira nem macera, nekem már volt 3-4 vizes fellángolásom, de aztán mindíg maradt a lég, mert olcsó, és mondjuk egy 25k-s vizes rendszer kb olyan mint egy tru120ex, amit meg 8,5k-ért vettem
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11183 üzenetére
Én is agyaltam rajta, de a chieftec nagy tornyom nem fér el az ablakban
Szétszedni nem ok, mert ez mindenki gépe és ha hazajönnek a törpék, a gép az első..(nincs időm szerelgetni. Így a full hűtésem az, hogy kovektor őrlángra, ablak kinyit és úgy jó 1,5 méterre van a gép.
Nekem nem is kellene full víz. Csak a procira kéne valami jó kis cucc. Szerinted dobna rajat ahoz képest mint amikor oldallap le van véve, s ablak kinyit? (ráadásul ez a kva szoba olyan fekvésü, hogy reggel 9 és dél között ide süt a nap. S hiába van kint minusz, a hülye, nyitott ablakok szépen tükrözik, erősítik s persze pont a gépre..) A legjobb eredményem az volt amikor (pontosan nem emlékszem ) 10° körül volt a proci mikor felállt a win. (vagy 13°..nemtom)VGA..ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Én szenvedek velük. Vagy alig lehet húzni, vagy ha igen ,akkor is gebasz van és vagy az SM2 vagy az SM3 sántít, kvra kevés pontot hoz..
Nem dmarkozok.. -
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11181 üzenetére
Én most az i7-ről beszéltem, h képtelenség a léggel 50-55 fok, mikor 3,8Ghz-es eredményt láttam vízzel(elég durva rendszer) 53-54 fok. Hideg vízzel lehet a te q9550-ed is jobban menne. Mondjuk én tapasztalatból tudom, h tru120ex ultra kaze-val ablakba elég durván lefagyasztja a procit. Hideg vízzel gpu-s élményem van x1950xt-vel, terhelve 12 fok volt a gpu szénné húzva
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11176 üzenetére
Gondolom iccaka, jó meleg szobában (m,ondom, kényelmes, lusta disznó), meg ez IBT nem prime.
Pont tegnap beszélgettem vele (nem csak ph-s dolgokról, hanem h esetleg visszaköltöznék szhelyre stb) s ez is szóba került. Viszont. Mikor még decemberben ott voltam (szhely) és elmentünk kocsmázni, nem ám az volt a téma, hogy mit igyunk, s hova hányjunk utána.A kis hülye i7-ről áradozott. Akkor is 1,16v/4GHz /55°. Ő mesélt, én berúgtam..
Viszont: Ismerem már rég óta (mutija a feleségem től nem messze lakik), s eddig amit mondott az 100%-ban fedte a valóságot, nincs okom a kételkedésre. Sőt..Ez a quad..Sokan nem hitték mit tud, én megvettem és nem, hogy hozta azt amit mesélt (mutatott)róla, hanem túl is teljesítette. Őszintén! Hol látsz még egy quadot amit léggel piFast alatt [Igy] tudnának hajtani? Kompival se..Ha ezt eladom, tuti rástartolok a procijára -
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11171 üzenetére
Ezt benézted! 4GHz 1,16v! 50-55°, hidd el. Bár..A q9550-ét se hitték én megvettem és..neki 0,992v kellett alapon, nekem 0,896. Neki1,088-on 3,7xxx-en volt, nekem 3,8-on. Kivinni meg? Ő?!!! Ismered Te Őt? Az egy lusta disznó. Szarna bele! Ja..az én q9550-em VID-je 1,25 és venti nélkül is elvan. Most 25° van a szobában, zárt házban hátul 1db 12-es megy, meg a true-n van egy ADDA medium, vagy 800-as fordulattal. Magok: 33,31,29,29
(#11172) kimi02 Nézd. Tudom, hogy Neked a tuning miatt kell, igy ..NEM. Nem mert ahogy bagira is mondja, nem lenne számottevő különbség, s 3-4°-kal nem jutsz előbbre. Amit éreznél(megéreznél) az a víz..Én is ezen agyaltam. Ha elérsz a procin egy full jó beállításokkal (optimális) egy szintre (maxra) onnan x-y léghűtés már nem mozdít el. Láthatod, én is adtam a q9400-nek is 1,79V-ot léggel (azóta is szuperül megy) mert hozott rajta. Ennek nem azért adtam "csak"1,56V-ot mert féltem, azért mert már mind1 neki, léggel jobbat kihozni nem tudok úgy se belőle..
-
Bagira01
veterán
válasz
lipi67 #11169 üzenetére
kulerr i7-e 55 fokos 3,2Ghz-en ahogy én láttam, ha 4Ghz-en 50-55 fokos akkor nem az a kérdés h mi van rajta, hanem, hogy hány fok van kint
Épp h minél kisebb fesz kell neki annál jobban melegszik. Elég jó hűtőnek mondják, cserébe bazi nagy, annyival nem jobb a prolima-nal, cserébe viszont kapsz rá 2db elég borsos árú noctua ventit
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bagira01 #11167 üzenetére
Eh, nah ez már nem pite....
Annó én is szemeztem noctua hűtőkkel....
@lipi: Nekem az alaplaphoz mondtad annó az alátétet, de nem találtam itthon olyat ami pont jó lenne, szal az elmaradt, szal maradt minden úgy ahogy van, ha 1szer szétbombázom megint, akkor lehet annyit meg kéne csinálni, hogy az alaplapi bordák alá is teszek MX2-t, aztán hátha az is segít, egy kicsit...
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #11167 üzenetére
Mi a manó ez? Hűt is? Azt írja a srác, hogy nem ment 60° fölé 3,6-3,8-on..nagy szám..
kulerr i7-esén nemtom mi van de 50-55° 4GHz-en..-igaz, 1,16V elég annak a procinak a 4GHz-hez..
#11170) hackeeeee : Ha a szaros hővezető lapocska túl magas, akkor ha pasztázod (ami jobb) lehet, hogy "lötyögne" rajta. Ezért a műanyag pöcköknél ha raksz alátétet, jobban rászorítja, jaja. Azt is mondtam, ha meg tudod oldani, átmenőcsavar ..
-
Bagira01
veterán
válasz
kimi02 #11165 üzenetére
Nekem volt mindkettő. Prolima-nak jobb a lefogatósa, viszont amd-re nincs hozzá cucc. Kb egy szinten vannak prolima elvileg jobb gyakorlatilag meg (2-4 fok egyik-másik javára, mikor hogy) Ha új árakat nézzük akkor prolima 14k-ért jobban megéri, vagy ha a méret nem számít akkor ez
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #11164 üzenetére
Szentségtörés!
Tudom, minden szentnek maga felé hajlik a keze, de ha nagy fordulatu ventit teszel rá, a TRUE sztem a legjobb léghűtés. Ha az esetlegesen nagyobb zaj zavar, akkor nem.
Én úgy vok vele, valamit valamiért és..Van rajta egy 120*38-as 2600-os venti ami odabasz,de egy porszívó is halkabb. Ha net-letöltés stb..1xüen lehúzom az alaplapról és venti nélkül is kordában tartja a q9550-et..
(alátéteket szerzz hozzá -nekem is sz.j tanácsolta úgy 1-2 éve- mert elég lazán illeszkedik. Ezért is utálok procit cserélni. 4*3 alátét van a rugó felett, emberes a becsavarozása..de megéri. -
kimi02
őstag
Tudom , hogy OFF de azért kérdezem mert itt vannak nagy tuningosok !
Szerintetek a Mugen 2-öt meg éri le cserélni egy Thermalright - Ultra120 Extreme-re , vagy egy Prolimatech Megahalems-re ?
-
Bagira01
veterán
Ez az amd-re váltás nagyon nem akaródzik összejönni. Nagy dühömbe rendeltem egy e3300-at, baj csak nem lesz belőle
-
sz.j
nagyúr
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Tegnap elment az idő,nem tudtam benézni,majd ma délután..................
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila #11143 üzenetére
asztem a proci marad utoljára, hamár különleges
mennyiért vitték el?
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #11139 üzenetére
Lesz mit
Alaplapot sikerült eladnod? Ha igen, mennyiért? Jöhet pü-ben is -
lizakattila
senior tag
Nah pár napra elköszönök, mert eladtam a 3/4 gépem!
Addig is jó fórumozást Mindenkinek! (Húzzatok bele, legyen mit olvasnom!) -
vuk777
aktív tag
sziasztok! ASUS P5Q Pro FSB 516
-
kimi02
őstag
Egy kis tuning VID/BIOS alapfesz.
Majd egy frissitést , ha kérhetnék
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #11126 üzenetére
Hú Te! Őszintzén szólva..én azt se tudom, hogy mik vannak itt a PH-n. Ha netán keresek valamit rögrön kérdezősködöm, lövésem sincs milyen topikok vannak, címlapot vagy 3x láttam életemben..
Tudom, van még topikkereső meg ilyen csuda dolgok ..de..hol s mi az pontosan..Lényeg, hogy amit keresek az valakitől megtudjam..no meg az emberek..asszem ez a legfontosabb. -sztem én vagyok a legbénább "kezelője" a ph-nak, és az 1%-át se láttam még..
-
Bagira01
veterán
válasz
barnam_ #11115 üzenetére
Igen az az a cikk, asrock lapot nem akarok alá, valami normálisabb kéne. Használtan nem nagyon van jó lap úh a cikkben szereplő asrock-ot kell vennem próbaképp aztán ha az okés akkor lehet veszek vmi jobbat, de lehet h nem is fog kelleni
Szerencsére nekem minden tárgyam fel van már véve, úh csak aktív félévet kell pöttyentenem és kész is vagyok
-
barnam_
nagyúr
válasz
darál0w #11116 üzenetére
(nem tudom ki képes az amd procikat fejben tartani...
)
De én úgy tudom hogy Deneb magos Athlon2-ben belehet kapcsolni a letiltott L3-t, de semmi nem garantálja hogy működni fog. Ami meg eleve két magos procinak készült (tehát nem Deneb mag-ból butított), abban fizikailag nincs L3, nincs mit bekapcsolni -
barnam_
nagyúr
válasz
Bagira01 #11112 üzenetére
Most nem találom a hozzászólást, de HERR Z valamelyik hirdetésében láttam ilyen 4magosítható procit, azt hiszem cpu-z FX 5000-nek ismeri fel. 11k tényleg nem rossz ár egy 4magos prociért. (szerintem konzultálj vele hátha tud előre teszteltet adni.)
De nem csak a magok száma számít... erre írtam ezt.mert már csak a jövő hetem van aztán vége a jóvilágnak
Szintén zenészBár a köv. hét a regisztrációs fesztivál
(#11110) hackeeeee: engem is hajtott a kíváncsiság, de itt lebeszéltek róla
-
Bagira01
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Opel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest