- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Volt ilyen is. Annak idején ez a proci majdnem Ákoshoz ment, még amikor neki is 939-es konfigja volt.
Csak ugye neki nem volt úgy pénz, nekem meg sürgősen el köllött adni, mert rinyált a család, hogy nincs gép, mert lap már nem volt alatta.
Csak aztán rácsaptak előtte, így nem tom, hogy mi lehet a procival... De volt benne kakaó, nem is kevés.
-
hackeeeee
Jómunkásember
De áh.
Pedig én ott írtam, hogy sztem is kerested az eredményeket... De ha tényleg így volt akkor sry felőlem nézve is.
Lényeg h Np !
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naja, ilyennel már én is szívtam meg a régi AMD-s korszakomban. Épp, hogy elindult a rendszer, indítottam a cpuz-t, ráböktem, hogy valid, erre meg írta, hogy már van új.. Rányomtam, hátha letölti, fagyott a gép, utána már nem indult el soha.. Régi szép idők.
[link]
De ha már retro.E6400-al ez volt a kopp, annak idején: [link], de hogy mekkora fesszel, arról már fogalmam sincs.
@akoska: Én is már rájuk szóltam egyszer, még régebben...
-
lipi67
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #9073 üzenetére
Szép!
(#9074) hackeeeee : Köszi! Jártam már úgy, hogy nem figyeltem, csináltam egy fasza validot , és..szart rá mert régi volt a cpuZ. Persze, utána már kvra nem tudtam megcsinálni..
(#9080) johniee: Ez se semmi, gratula!!!
darál0w, Jakab66[hun]: Én azt hittem haverok vagytok, s csak heccből csináljátok. Látom, hogy nem..Nem kéne.
.
akoska07: Tuti nem fér bele Barcika? Úgy 25-be elviselném...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9081 üzenetére
Jam, bocsi, azt nem is figyeltem...
Hát akkor az kiesik, az a baj, hogy a régi home-ban meg nincs benne... :\
Nekem meg itt van egy 1,152V
Használgatom, remélem nem fog kékhalálozni, ha nem, akkor megyek még feljebb...
-
johniee
senior tag
akoska ezt a MAXFSB-t bedobnád a listába az E8400-am sorába?
Amíg nem lesz jobb eredmény, jó lesz ez is -
válasz
Jakab66[hun] #9075 üzenetére
felül a menüsorban keresd az eszközök alatt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9077 üzenetére
Akkor meg max dobd ki a hidegre..
Bár már nincs olyan hideg mint eddig, de a +1-2 fok még mindig hüsibb mint a lakásban lévő ~20-25 fok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9075 üzenetére
Hehe.. Hát ha csak validra hajtasz akkor nem is feltétlen kell a prime, bár mondjuk ha 24/7-re akarsz ilyesmi órajelet, akkor igen, nem fog ártani a víz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9073 üzenetére
-
Jakab66[hun]
senior tag
Csak úgy kíváncsiságból: [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na én meg próbálkozom ezzel úgy valahogy, hogy terhelve VID-et kapjon, talán kicsit többet, így 1,152-1,168V között ingázik a fesz... Megnézem, hogy így mi lesz a kopp... Próbáltam lejjebb menni, de 3900-on ~1,13-al volt olyan, hogy csak úgy kékhalálozott a rendszer..
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gr3GoRi #9067 üzenetére
MCH 1,5v belefér simán, de a vtt1,5..huhh. Ember vagy
VTT-t próbáld 1,4v alá vinni, akkor biztonságba leszel. Nálam:
MCH 1,48 VTT 1,46 volt a max. Ma..azt hittem, hogy kivágom a pi..-ba, de nincs annyi pénzem sajna. Jó proci lesz az, csak ptróbáld alul stabillá tenni. Ha megunod.. (és nem viszik el az enyémet..-na ez még a jövő zenéje-) Team Xtreem valakinek? -
lipi67
nagyúr
-
lizakattila
senior tag
Egy kis javítás az E7400-zal:
1,2v@3750 (500*7,5)
Max FSB@515Akos, ha lesz időd légyszi rakd már be ezeket.
-
barnam_
nagyúr
Értelmes vga nélkül és gyári hűtővel nem állok neki komolyabb tuningnak (nyitott ablak
), de ha jövőre meglesz mindkettő, akkor mindenképp alkotok valamit majd.
Persze hogy segítek, ha kell segítség akármiben, nyugodtan írj pü-t(#9061) kimi02: Sajnos nem. Bios normal feszen (ez az alapfesz Giga-éknál) még elindul 9x445=4Ghz-en, de bootolni nem tud. Prime stabil 4Ghz-hez bios 1.28v kell neki. Na nem mintha panaszkodnék, láttam én ennél rosszabb eredményt is
-
lipi67
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #9051 üzenetére
Szép eredmények és..sok.
(#9053) Aggregátor: Jó az, s nagyon jó lehet!!!!
Ha kap egy szuper hűtőt, azzal a procival (vid), 1,8V-körül is validolhatsz és 1,5v felett mehet a prime95, meglátsd.
Most sok a baj(miért ne), de ha majd letisztul a kép, segítesz nekem dmarkozni? -
hackeeeee
Jómunkásember
Na, fejezzétek abba...
Én írtam, hogy vsz keresgélt eredmények, írja a cpu-z ablak, hogy ki töltötte fel, abból gyanus, h vsz nem ő volt... Ez miatt ne öljétek már egymást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9051 üzenetére
Én bármit próbáltam, nekem 350 körül volt a max fsb az E5200-al...
-
barnam_
nagyúr
A lista első kategóriájába:
E8400 alapfeszen (1.25V) - 3.8Ghz
FPO: Q820A749
Gyári hűtésLehet nem nagy szám, de a magas vid-ből következtetve magasabb fesz-el jobban fog menni.
-
Gr3GoRi
tag
Néhány eredmény a mai napról:
Q9550 VALID
4.7Ghz Super Pi 1M -
Erdei88
veterán
Egyenesen az USA-ból
Corsair Dominator -
lipi67
nagyúr
A multkor dicsérted a ramokat. Gondoltam csinálok Neked pár fényképet, du -ra hozattam egy gépet, majd kattingatok. A port a gépben nem kell nézni, most, hogy tesztelgetek a nyitott ablaknál..a ventiken látszik.Rendben! Ja! Miskolcot ismerik, azért írtam. Elvileg edelényi vagyok!!!! Néha debreceni, Szombathelyi..-bár ez most kilőve..
-
MPowerPH
félisten
Igen, de ha a heat-pipe -ban a folyadéknak túl hideg van alul is, akkor megáll a keringés ugye.
Húzott i7, ugye ott van is hőtermelés. Idle-ben 3-7 fok között voltak a magok. Kicsit vártam vele, és hirtelen elkezdtek emelkedni, szépen egyenletesen.
Egyszerűen nem értem a dolgot, ilyennel még nem találkoztam.
Ajj, pedig de jól szaladgált a VGA ebben a jó hidegben.
MX3 -as paszta van a procin, kizártnak tartom, hogy azzal lenne a gond, főleg hogy ugye mikor elkezd emelkedni a hőmérséklet, akkor ott vannak azért a +70C -k.akoska07: Nálam a lap kiírja a mínuszt. Proci nem ment bele, biosban 3C -t írt a hőmérő, a lap chipset-je viszont igen.
Mindjárt hazaérek, és kipróbálom így. -5 lehet kint, több nem. Kíváncsi leszek.
-
darál0w
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
Ákoska légyszi, egy új valid [link]
mehet max OC és max FSB-be is, köszi -
az első E2160 procimat is kiraktam a hidegbe mindenestől.
akkor Tt Big Typhoon volt rajta.
a hőfok monitorozó progik 0 és 1 fokot mutattak a procira.
hibátlanul ment minden.minuszt meg nem mutat egyik progi sem.
és a biosok se mind irják ki a minuszt.
igy nem biztos hogy tudod éppen hányfokos a cucc.
de tutira nincs minuszban a proci.
vmennyit hőt kell kapjon a hütő rajta.
sztem nem igazán beszélhetünk minusz fokokról a procit tekintve,
még akkor sem,ha kint vagyunk vele -10 fokban. -
sz.j
nagyúr
válasz
MPowerPH #9032 üzenetére
Abból amit a hibaleírásban írtál, elképzelhető csak van egy kis zavaró körülmény is ...ezért nem biztos
"... 5 perc alatt, idle -ben felmegy 90C -g is a végén, ha megvárom... Ilyenkor gép behoz, és hűtő tövét hajszárítóval melegít kicsit, akkor megjavul.
Ami viszont ebbe a teóriába bezavar az az, hogy ha felment 90°C-ra a procihő, akkor már működnie kellene a hp-nek.
Ha egyáltalán átadja (át tudja adni) a proci a hűtőnek a hőt ...... -
MPowerPH
félisten
válasz
lizakattila #9028 üzenetére
Nem, paszta az biztos nem, ahogy akoska07 is mondja, arra csak extrém hűtésnél kell odafigyelni.
sz.j: Azt nem tudom, hogy -8C -ben müxik -e, de én is erre gondoltam. Csak érdekes, mert anno a GeminII -22C -ben rinyálás nélkül vitte a procit.
Majd most kipróbálom a -8C -t is, kiderül. De ha ez van, a 16k -s hűtőmet bedobom a kazánba. -
sz.j
nagyúr
válasz
MPowerPH #9027 üzenetére
Nem véletlenül kérdeztem meg itt is, bár választ nem kaptam rá, hogy
"A hp csöves hűtőknél mi az a legalacsonyabb hőmérséklet amikor még tökéletesen működnek a procihűtők?"[link]
Idézet a cikkből:
"Persze számos kérdés merül fel: Milyen folyadék válik hatékonyan légneművé 50-60 fok környékén? Mi van, ha elforr az összes lé? Mi van, ha nem bír felforrni? ..."Amúgy nálam -6-8°C között tökéletesen működött a TRUE.
-
válasz
lizakattila #9028 üzenetére
csak subzero-ban kell odafigyelni milyen pasztát használsz.
mivel termeli a hőt a proci és nincs folyamatosan minuszban,
igy nem tud ledermedni a paszta.
kint hidegben teszteléskor nem kap extra hideget a paszta. -
lizakattila
senior tag
-
MPowerPH
félisten
Szevasztok!
Valaki nagyon nem akarja, hogy tuningoljak. Érthetetlen a helyzet. Gépet szépen kiteszem erkélyre, és a következő a tünet. Egy ideig szépek a hőfokok a procinál, majd utána mikor kezd teljesen lehűlni, elkezd emelkedni a hőfok. 5 perc alatt, idle -ben felmegy 90C -g is a végén, ha megvárom... Ilyenkor gép behoz, és hűtő tövét hajszárítóval melegít kicsit, akkor megjavul. Mi adhatja meg magát?
Ilyennel még nem találkoztam, pedig már a Hyper 6+, Ninja, GeminII, Mugen 2 -nél is ezt csináltam, és minden rendben volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na rákezdte a kékhalálozást a rendszer... Csak úgy asztalon, zenehallgatás, msnezés közben...
-
zolynet
veterán
válasz
akoska07 #5654 üzenetére
nem most volt
apró változás, már nem ep35c hanem sima p35c a nyák,
gariból ez jött visszavid-es 1,2V@3568MHz 1ó prime
alapórajeles alulfeszes 0,976V@8x333 1ó prime
-
Sziszifeca
őstag
Én biztos nem mennék!
-
Jakab66[hun]
senior tag
-11 fok van kint, és még nem teljes a vízhűtésem
-
lipi67
nagyúr
[link]Bocsi srácok, nem lustaság, de most mindenhova beírni..1xűen nincs időm. Viszont..Úgy érzem, "kötelességem" Veletek is tudatni. Még 1x bocsi
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w #9000 üzenetére
meg persze van még...
nade mára ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest