- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
űdvözletem lipibarátom
hát igen, volt egy pár i7 920 proci.. most is van a polcomon egy, de azt már be se rakom a gépbe, (ez a 4.dik), olcsón vettem 47-ért, úgy volt hogy becserélem egy új D0-ra , ráfizetéssel, de aztán mégsem , mert eladtam az egész platformomat a kollégámnak 120k-ért , ami elég jó ár ( neki is nekem is ) ( lap:x58-ds4,,i7920(C0/C1),,6gb kingmax ram)..
most végülis a második procim (D0-s) van bent a gépbe,ami egy elég jó közepes példány.. volt egy jobb is (3.dik proci) de azt eladtam mert extra árat ajánlottak ért, amiért megérte megválnom töle... az 1.20v tudta a 4ghz-t (HT-val), ez meg 1.23v-n tudja.... ez is böven elég,, szóval most ez a proci marad egy darabig... én procit soha nem veszek a boltba, mert az drága, csak itt a PH-n kézalól....jóárasitva...könnyebb eladni is utána, most például mind a 2-darabon fogtam egy kis plussz lovét...
most lapot cseréltem és ramot.. : elment a Gigabyte, és egy kicsit eleveztem , messzibb tájakra, a csendesség szigetére, ahol új kalandok várnak,,, ezpedig a BIOSTAR szigete..
több dolog is piszkálta a csörömet , amiért lapot váltottam,,,.. De a Gigabyte is a maga nemében jó kis lap, rosszat nem tudok mondani rá, sok kellemes stabil eredményt hozott, csak hálás lehetek neki az eddigi müködésért... (sajna a ds4 nemtudta az SLI-t csak CF és x16,x8,x8 volt a kiosztása, a drop pedig 0.07v (ud5-ben akár 0.1v).. mondjuk ezek elenyészö kicsinyes problémák, mert amugyis a CF jobb mint az SLI és amugyis nem a kiosztás számit annyira, hanem a platform pci-e sávszélessége...ami elég "zsiros" az x58-ban, tahát a x16,x8,x8 is megfelelö gyorsaságot produkál az adott sávszélesség miatt... olvastam egy tesztet ahol ezt vizsgálták (ud4p vs ds4) és nem volt különbség..
drop meg számit vagy nemszámit ?! a gigánál hozzá kell adni annyit azt kész...
valakit zavar , valakit nem.. engem sem zavart különösebben... de a Biostar-nál nincsen drop , semennyisem...az van amit beállitasz.. eléggé sportos lap,,, most olyan érzésem van mintha egy X6 BMW-böl átültem volna egy Ferrariba... az is ment , de ez nagyon megy ,és könnyen... sportosabb is a lap, a memokkal tudni kell beállitani , mivel nincs auto érték beállitás ezért a kisújabból kell kiszivni az idözités... itt most nem arra gondolok hogy 7-7-7-22 vagy 8-8-8-24 vagy 9-9-9-28 , hanem a többi ram beállitásra.. ( tRRD , tWR , tWTR , tRTP , tRFC ..... )
szóval egy kicsit tudni kell vezetni a Biostar de nem vészes....
a feszállitás is érdekes... abszolut másképp van és figyelni kell mikor mennyit hogyan állitasz be... itt a vid-hez adsz hozzá feszt, tehát figyelni kell.. és a vid mindig más , a szorzótol függöen..elsö inditásnál volt is egy "poén" ebböl...
nézem az értékeket... 1.25v-nál többet nem enged adni neki.. nézem - nézem,, mondom ezzel mivan,, ez csak a 4ghz-hez lesz elég... szerettem volna 1.3v adni neki...
nézem tovább , az 1.25v -t pirosan jelzi már ... grrr.. mondom mi van ez még nem is sok.... utána esett le hogy ez a hozzáadandó érték... tehát az alap 1.21v +1.25v az már 2.45v lett volna...szerintem ha nyomtam volna egy entert a proci rögtön kiugrott volna a lapból....
szóval ez ilyen...
a ramokat lecseréltem 3x2gb OCZ platinum 1866 -ra..
31ért vettem és 21ért adtam el a kingmaxokat...
jó kis ramok ezek , de nem fenékig tejfel... hiába 1866-s nemtudom annyin üzemeltetni.. kb 1600 ami még normális stabil,,... utána már csak ilyen bench mutogatásra jó, de stabilitás tesztet már nem bir... ez a QPI/VTT fesz miatt van...
de ezt most nemragozom....szóval hirtelen ennyi... most ez az összeállitás biztos hogy marad egy jó darabig..
csináltam korábban egy pár képet a lapról, ha gondolod nézd meg.. ::[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Plazma TV topic
- Windows 10
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest