- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napkollektor - csak úgy
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
johniee
senior tag
lizakattilaba nem akarok belé kötni, de Everest képet nem rakott az i3 táblázatába
pont a fesz értékek érdekeltek volna
Krammerka nekem volt egy E1500am, ez nyugodtan mehet MAC OC-be is
Volt még az E8400ammal is egy szép, 5GHz alatti eredményem, majd előkotrom azt is. -
bzs73
őstag
Jó reggelt!
-
johniee
senior tag
Nekem is kéne már egy jó kis E3x00. Itt pihen a P5B
Chaser jó kis proci a tiéd is -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13394 üzenetére
Zipest szdtem le. Noteszen megnéztem a T6400-gyel, ott oké. Csináltam volna screent a pi-ről, írni akartam a fórumba akkor jött a kékhalál
de ami késik nem múlik
Főcske: 1M volt az biztos, lehet több volt 3 secnél, majd szerdán megnézem ha odajutok, olyan gyors volt hogy meglepétesemben egyből le is okéztam mikor végzett
-
Főcske
tag
válasz
DroiDMester #13388 üzenetére
P45-ben tuningban asus csak kúlogott a giga ud3r után ha nem tévedek, P55 újdonság, legalábbis nekem ígyhát nemcsoda hogy elsőre a gigát választottam de nem vagyok elfogult volt P35-be asus lapom is ha sok ilyen eredményt látok váltani fogok
Talma 9-edik lett az első futamon de volt 6-odik is ez az év tán jobb lessz mint tavaly
-
-
darál0w
Jómunkásember
az vajon mitpl van, h 3db 3200as is 4380at ment?
vmi wall?
-
kulerr
őstag
Krami!
Ha már így belejöttél már kétszer kértem de valahogy mindig elsiklottunk felette. Ezt rakjuk már be a listába.
A cuccok ugyanazok mint a C0-ásnál csak a proci lett D0 és FPO: 3910A617 -
-
Chaser
legenda
válasz
kulerr #13373 üzenetére
Csak win stabil, primeot erre ráengedni?
valid nem jött össze, screen viszont van
bzs73: Hogy lenne már stabil
4440-nél volt stabil. Viszont nem fagyott eddig, fox is vígan megy. Viszont az 1.35-ös stabil eredményt talán 4.5G fölé is vihetem a feles szorzóval.
Ezt kérem max OC-nak, ha elég a screen is.
-
bzs73
őstag
válasz
kulerr #13371 üzenetére
Hát egy régebbi komolyabb vga igen.Én amiket írtam, mikor az e5200-t teszteltem ugye 4770-el,ami azért már nem lassú vga,főleg kicsit húzva, fullhd-ba megy minden szépen átlag 55-60fps-el,és bírta a 250w-os táp.Persze azért ami nekem volt az hp szerver táp volt,és nem egy névtelen valami.
-
Chaser
legenda
Az milyen, hogy E3300 win stabil 1.35V-on 4687mhz-en?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én csak azért vettem VX550-et, hogy ha egyszer mégis rakok 2 kártyás rendszert össze, akkor legyen szufla... Csak ugye az új lapon a 2. PCIE csati az : 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4_1)
Szal ezzel nem tom mennyi értelme lenne CF-et építeni...
@Chaser: Akkor zúzzad a validot.
-
bzs73
őstag
válasz
kulerr #13362 üzenetére
Amugy az e5200-t én is 250w-os hp szerver táppal teszteltem,és láthattad 4260mhz-n is nyomtam tesztet.Semmi gond nem volt.Túl van ez a táp mizéria is lihegve.
Eggyik haveromnak ugyanilyen HX450 van,amit most raktam be én is,és neki corei7 húzva-2db hdd,4-5venti,dvdrom,4gb ram,gtx 285 húzva,és megy lazán.Semmi hangoskodás.Azért a 250w-os táppal már nem mertem volna most nekivágni a 4magosnak én se.Azért is szereztem hx450-t. -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13361 üzenetére
Könnyű azt mondani
kulerr: Ezt figy...10mhz híján odab@sztunk lipi max OC-jának 1.35V-on! Mondom valid, nyomom a submit gombot erre cpuz kifagy, azóta meg nem töltődik be
250-es táppal vágtam 3G fölé kvadot ishúzott 3200-est meg 4850-est is lazán vitt
Power by FSP
Lesz ami lesz. restart...de azért fényképezek egy easy tune-t
Nem biztos hogy eladom...
szerk:bzs73: Következő screenben az ET adatai fognak látszaniHát ez tényleg brutális...
-
Chaser
legenda
Xarul hát
Szted ha 12V helyett 4.61V lenne 1általán elindulna itt valami?
BIOS jól érzékeli, everest meg rosszul olvassa ki. Ha az everest helyett mutathatnám az easy tunet akkor látnád mennyi
Történt egy "baleset", úgy tűnik 12.5-es szzorzóval is hasít a drága, múltkor én voltam hozzá láma...
szerk: Mikor leszünk a listában?
-
Chaser
legenda
-
válasz
hackeeeee #13348 üzenetére
Hát én Q9550 röl váltottam i5-750.re mind2 rendszert 4000-4200.on használom(tam) semmivel sem fogyaszt kevesebbet azonos órajelnél a i5 750 mint a Q9550.es! alapjáraton használva mind2.konfig meg minden energiagazdálkodás bekapcsolásával is nagyon minimálisan (5.W al) eszik kevesebbet az i5.konfig!
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13352 üzenetére
Következő screenbe megpróbálom belezsúfolni a realtempet is, sajnos a pcie vga-m bios döglött, képet ad, zabál rendesen -procival 4.4G-n prime alatt 180W konnektorból
- de drivert nem eszi meg, nem tudok nagyobb felbontást beállítani, pci vga-t is vettem, de az meg nem tiltja le az igp-t, 280FSB felett vége a mókának vele...
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #13318 üzenetére
A fogyasztás a vid-től is függ.A tiednek 1.26 akármennyi,akosé meg 1.15v.Vid felett nincs alulfeszelés.Ott már tuning van.Alapfesz alatt kevesebbet eszik az övé mint a tied,az biztos.Az már más kérdés hogy az ő procijának valamivel jobban kéne menni,mert alacsony vides,de az s verziók nem tuningra lettek tervezve.A másik meg az hogy a 2 proci fogyasztását ugyanolyan lapba kéne megnézni,mert a lap érzékelők nem egyformák.Ezt láthatod is az everestbe az érzékelő tipusa feliratnál.
Amugy az a legrosszabb ha nagyon alacsony a vid,és nem megy jól,mert akkor tényleg sokat eszik a proci.Én láttam már személyesen műszeres mérést q9550 és q9550s között,ahol lap is és vid is megeggyezett direkt,és 10-15w közt van valósan a külömbség,de más hozzáértőktől is ezt hallottam.Mármint a 10-15w-ot,ami igazából nem sok,de aki ilyet vesz hidd el nem a fogyasztás miatt veszi,hanem azért hogy neki s verzió legyen és kész. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #13345 üzenetére
Annyit akkor sem csal sztem... Mindegy végülis. Sok vizet nem zavar. Akitől van, Ő már rég kidobta volna, ha sz@r lenne. Elég ennyi lényegében, hogy olyané, aki ténylegesen tudja mit vásárol, használ.
De nem lényeg mint mondtam, mert úgyis el van adva a régi platform, és jön az új..
Mellesleg sztem az i3/i5 értelmesebben fogyaszt mint pl. az E8400... Na de mindegy, ezt itt hagyjuk, sztem.
-
válasz
hackeeeee #13336 üzenetére
Akkor a táp kilőve mert az szépen dolgozik (86-88%)
Akkor marad a fogyasztás mérő attól hogy megbízható helyről vetted nem jelenti azt hogy jó is!
Notival hogy tesztelted? mert az se annyit vesz fel mint amit épp kéne!
leg egyszerűbben egy energiatakarékos égővel tudod letesztelni a Fogyasztás mérődet mert azok elég pontosan be vannak kalibrálva: magyarán ha egy 9.W os égővel teszteled az annyit is kell hogy mutasson a fogyasztás mérőn is! normál izzók nem jók meg ilyen asztali halogén lámpa sem mert azok nem annyit fogyasztanak, példának ha megnézel egy 40.W os éjjeli lámpát az mutathat 30 de mutathat 50.W ot is! szóval azok nem jók tesztelni!
-
Chaser
legenda
válasz
krammerka #13334 üzenetére
Tudom hogy drop miatt van, csak ugye kitételnek 1.2V-nál +/- 0.01V van, abból hangyaf@sznyival kicsúszok
De ugye bios VID ezt adja, 1.2V-ot meg külön nem csinálnék ha megoldható, pár mhz-cel több lenne, max az én eredményemnek ártok, de nekem így is bőven jó
szerk: További adatok:
GB g31m-es2l
2x512MB 667mhz Corsair value
CM Hyper UC
250W FSP HENE3300
VID: 1.2375V
FPO:Q923B221szerk2: csak hogy minél előbb lássam a listán az 1.35V-ot és max üzemet
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #13332 üzenetére
Najó, akkor a lentebb írt cuccok, + még 3 vinyó, optika, procihűtővel 1ütt 3 venti..
Jah, tápegység írtó szar Corsair VX550., először kérdeznék, mielőtt szaroznék.
A mérő meg annyi, hogy nem mai, de ettől függetlenül meg tökéletesen mér... Mivel pl. a notit jól méri, meg minden más kütyüt is leméregettem vele..+ olyan embertől van, aki nem sz@rral gurigázik ilyen téren, szal nem vásáról tré minőségű cuccokat, csak hát már mai gyerek a cucc.
@főcske: Hát, köszi, akkor talán majd legközelebb. Most akkor nemlesz hybrid CF..
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13329 üzenetére
Melyik értéket sokalltad? Nekem e3200 3ghz-en és 4830 idle 70W volt teljes gép, load 130-140.
darál0w: Vitathatatlan
Főcske: Nem egy extra hűtő van rajta, ez léggel is mehetne 24/7-re
szerk: Nagyon úgy néz ki, hogy a VID bios és az 1.2V opciót is egyben tudnám le, VID 1.2375, ez cpuz-vel 1.2V, prime alatt 1.184-1.186VV, talán még belefér a tűréhatárba, minthogy lefelé "csalnék". Az illetékesek szerint elfogadható?
-
válasz
hackeeeee #13327 üzenetére
Akkor ott nálad valami brutális nagy gond van! Mert nekem anno a 4890.es Vapor-X karim (ami ugye még ráadásul gyári OC-s és picivel többet eszik mint egy referencia meg mint egy sima 4870.es) alatta Quad i5-750. Felhúzva elég brutálisan 4200.MHz-re (21x200) 4.giga DDR3-1600.@2000.re húzva 2.db Terrás Winyó, 4.db 12.centis venti és ez a cucc evett 2.D ben 130.W ot és a proci folyamatosan ment 4200.on semmi energia gazdálkodás nem volt bekapcsolva! Nálad hogy be van állítva az fesz és órajel levétel 2d ben 100.W vagy az alatt kéne járnod!
Szóval nálad 2.dolog lehet hogy ekkora a fogyasztásod: vagy valami bóvli gagyi (2-3.e res) konnektoros Fogyasztásmérővel nézed a fogyasztást és szarul mér (mert egy normális konnektoros fogyasztás mérő 7-8.e nél kezdődik ami nem össze vissza mér) vagy pedig a tápegységed irtó szar (70.% vagy az alatti) hatásfokú! és ezér ilyen magas a nyugalmi állapotú fogyasztásod!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #13326 üzenetére
100/1000-ren megy 2D-ben.. Szal ez már lefutott kör.
Csak ettől függetlenül az E8400-al 3GHz-n 0,9V-vel, EIST/C1E-vel is ~140W körül fogyasztott a gép IDLE-ben. Szal elszórakoztam ezzel már épp eleget. Csak meguntam azt, hogy netezés közben 140-150W-t fogyaszt a gép, amikor ugyanez notival 50-60W, és itt írta épp Gorneck is, hogy most az Ő asztali cucca is 60W körül jár idle-ben. Namegpersze nem használtam az asztali gépet nagyon semmire, alig volt benyomva. 5K-s radeon kéne a maga ~20W körüli 2D-s fogyasztásával, me ez a 4800-as széria ez halál.
Mellesleg, a hybrid rendszereknek (hybrid SLI/CF) épp ez volt a lényege, csak ugye jött velük a kavar, meg lett is belőle gond, hogy ugye a win7 asszem nem is támogatja.
-
válasz
hackeeeee #13319 üzenetére
hackeeeee gondolkodtál már egyébként azon hogy valósítanád meg azt hogy 2D nél az integrált 3D nél a HD4870.ed adjon képet a monitornak? mert ugye ha az alaplapi integráltra van rádugva a monitorod addig okés hogy az adja a képet 2D-ben de hogy fog a HD4870.ed képe rákerülni a monitorodra ha elindítasz egy játékot?
A másik mondok neked inkább egy sokkal egyszerűbb megoldást! be kell állítani a 4870.es kártyádat hogy 2D-ben ne menjen azon az őrült magas órajeleken ami gyárilag megvan adva neki! (ha jól emléxem már rég volt 4870.es karim többmint 1.éve) 500.ra veszi le a GPU órajelét és annyi, a ramokat nem bántja tehát full 900 (3600.MHz) en ketyegnek! ha viszont beállítod hogy 2D ben levegye a kártya az órajeleit GPU:150. Mem:200.ra akkor szinte semmivel nem fog többet fogyasztani mint egy integrált VGA!
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13319 üzenetére
Viszont c'nq' műxött giga 785g-us2h lapban tuning mellett, valaki azt mondta GB-vel nem megy, de lapom nem lett...hosszú történet, Everest fogymérő xar
Külső hw-es fogymérővel mérek konnektorból.
Max üzemhez mennyi prime kell? Vagy én vagyok a láma vagy még mindig nincsenek kinn az egyes opciók feltételei. Én az 1.35V-os opciót max üzemre is akarom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
akoska07 #13279 üzenetére
akoska07 én ezen a Q9550s en semmiféle különlegességet nem veszek észre hogy az S.verzióra jellemző lenne az én teljesen átlagos mezei Q9550.en még ennyit se eszik ugyan ezeken a beállításokon és órajeleken!
tessék ugyan annyi vCore picit magasabb FSB és mégis több mint 10.W al kevesebbet fogyaszt az én procim! Pedig még a tesztet is ugyan annyi ideig futtattam mert ugye változik a terhelés blend alatt is! de majd most mindjárt le rohannak a NAGY okosok hogy szarul mér az everest vagy a lapom szarul számolja!
pedig jól jelzi ki csak megsúgom halkan! szóval én semmi Extrát nem látok abban a Q9550S ben!
-
kulerr
őstag
válasz
krammerka #13316 üzenetére
jaja tudom...én most szerencsés helyzetben vagyok. Rövid időn belül már a 3-ik gépet rakom össze megbízásból, és azokkal kiélem magam egyenlőre. Ha ez nem lenne már tuti vettem valamit a DQ6/E3200 helyére valamit. Első körben egy i3-as volt a láthatáron de mint mondtam jöttek a megkeresések.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Van egy jó hírem meg egy rossz..a jó:12x375@1.35V-on lazán bootolt a gép, bármi lesz is világbajnokot avatunk ma
és a rossz hír: nem bírok magammal
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13305 üzenetére
Melyik chipset tud ilyet? Csináltunk pár x2-es mérést, nem is rosszak
De most tuniiiing
1előre csak bohóckodok, 4320mhz@1.264Vprime alatt realtemp szerint 58-60 fokosak a magok, cpu az ET, tehát reális.
Everestből mind1 melyiket használom?szerk: hibázott az egyik mag
de messze még az 1.35V...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
darál0w #13303 üzenetére
Mondom, nem a teljesítmény miatt akarnám, az másodlagos. Hanem azért, hogy 2D-ben lekapcsolja a 4870-et, és az alaplapi dolgozik helyette. Lényegében 40-50W, vagy több W minuszba menne IDLE-ben, ami sztem nem lenne hátrány...
Hát ha egyszer meglesz minden, mérni fogok, csak integrált VGA-val, meg a 4870-nel, hogy mennyit dob rá a fogyasztásra.
-
bzs73
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest