- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGA-s témát kéretik átvinni a megfelelő topicjába.
ksöszönöm. -
echterion
nagyúr
válasz
hackeeeee #15894 üzenetére
Minek kell feltenni a CCC-t, mielőtt belövöd az órajeleket? Amúgy én annak idején nem szarakodtam ezekkel, 700/1000-et nagyjából mindegyik 4830 tudja, így a bios-t egy mozdulattal átírtam, aztán már csak a tesztelés maradt. Mivel stabil lett, így maradt, nekem ennyi tuning elég (egyenlőre). A 2D-t meg kis finomhangolással állítottam be, csakúgy, mint a feszt a tuninghoz. Nem tartott egy óráig sem az egész, és nincs külön a háttérben futó progi, ami csak ezért kell.
De mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
echterion #15889 üzenetére
Minek szenvedjek bios frissítéssel, amivel akár szét is lőhetem a kártyát?
Mellesleg, ha már belelövöd az órajelet, akkor minek CCC?
Lényegében ATT-vel mindent meg tudsz csinálni, amit CCC-vel, sőt sokkal bővebb a beállítás rész...
@darál0w: 5k-s radeon-okra ez igaz, 4k-sokra nem..
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, itt a hűvös, tuningra fel.
Mi a helyzet errefelé? Rég jártam itt.
-
helkis
veterán
válasz
echterion #15869 üzenetére
én is azzal kezdtem anno, de aztán visszatértem, nálam pl voltak olyanok, hogy 64biten becsomagolt file.t nem lehetett megnyitni 32-bites rendszeren, vagy pl notimat a NHC-vel vezérlem, ami nem kompatibilis a x64-el, ahogy pl csomó régebbi nyomtatóhoz sem csinálnak már drivert.. aztán pl 3rd party programokat nem lehet befogni, hogy automatikusan elinduljanak, mivel x64-en, nem lehet kikapcsolni a digitális aláírást a driverekhez..
egyébként sebességbeli vagy stabilítási gondom nekem sem volt a win7x64-el.. -
h.adam.92
őstag
azt lehet epic failnak nevezni, h lemegy a 4ghz-s teszt és print screen hatására fagyi?
(ennyi a prájm 95...)
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Rég jártam itt,elveszi a meló minden időmet...............
Visszaolvasok....................
-
helkis
veterán
válasz
h.adam.92 #15865 üzenetére
hja.. viszont egy csomó más probléma meg születik a x64-el...
a 32bit az pontosan 4gb ramot tud kezelni, így a 4gb-rendszerramból és az 1gb vga-ramból úgy áll össze a 4gb ram, hogy 3gb-ot enged a rendszernek és 1gb-ot a vga-ak..
ha csak 512-es a vga akkor értelem szerűen 3,5gb a rendszerram és így tovább..
3 vs 4gb rendszerram között nincs érzékelhető sebességkülönbség szerintem, már az x64-es win7 se rossz, de az alá írt x64-es progik vagy amik meg közben 32-bitesként kerülnek fel melléjük, hát még mindig nem tudtam rávenni magam.. hogy x64-en éljek.. -
kop8
őstag
válasz
DroiDMester #15860 üzenetére
Ez durva!
amd-nél még nem láttam ilyet. -
Hát az a Winfos BUG-ja
sajnos még Win7.ben se javították ki ezt a bug-ot hogy szerinte a proci tuning esetén mindég gyári szorzón működik pl: i5-750.esetén ugye gyárilag 20x133.on jár a proci ugye i5-750.nél tudsz 21.es szorzót is állítani de a win akkoris 20.nak érzékeli ha nyomsz egy Számítógép/tulajdonságokat az FSB-t (BCLK-t) felismeri rendesen de a szorzót nem tudja beolvasni így ő mindég az adott CPU gyári szorzójával szorozza fel az FSB.t jelen tesztnél ugye 214,6.volt a BCLK-m amit 20.al szorzott fel a win ezért ír a 3D mark 4293.MHz-et de ugye valójában 21.es szorzóval járt a proci ami ugye 21x214,6=4507.MHz amennyit a CPUZ is mutat!
Ez a bug visszafelé is igaz ha lejjebb veszed a gyári szorzónál a procit és emeled az FSB-t akkor meg többet fog mutatni a win a procira!
íme a Q9550.procimnál 8x450.en jár és szerinte 3825.MHz en megy (a buzija nem 8.as szorzóval számol hanem gyári 8,5.el) mikor csak 3600.on használom!
-
kop8
őstag
válasz
DroiDMester #15855 üzenetére
Szép eredmény majdnem vettem én is ilyen lapot, csk aztán nem jött össze..
Az miért van hogy a cpu-z és a 3dmark-ban külümböző cpu órajelek vannak
-
Arkar
aktív tag
válasz
DroiDMester #15855 üzenetére
Benhill-t próbáltam rávezetni arra a problémára , hogy sok lesz az a 3870-en 1.4 volton q6600-nak azért kapcsol ki terhelés alatt, szerintem a tuningot úgy tanulja meg ha magától ismeri fel a dolgokat magától ismeri meg a lapját persze véleményel lehet őt segíteni ezért nem értem mi köze ehez az ASUS Maximum 2-nek ?
Ja tényleg dropolnak, az MSI-is, meg a P5B, de , hogy 60-70ezres kategóriában vagy 15-25 ezer Ft-os kategóriában, szerintem nem mindegy! P35 Asusról én nem nyilatkozok , láttam érdekeségetet közép katos lapoknál, de minden gyártónál van hiba rendesen -
válasz
echterion #15854 üzenetére
Igen volt nekem is P35 giga lapom csak DS4 az is Droop-olt mint az állat, de ez nem is meglepő még mai napig sem tudta a Gigabyte megoldani ezt a problémát még a csúcskategóriás P55, X58 lapjaik is ejtik a feszt elég rendesen! lenne még mit tanulnia a konkurenciától
kop8: ha villogni akarnák nem a 2.éves Maximus II. lapommal villognék! hanem ezzel ni!
-
echterion
nagyúr
válasz
DroiDMester #15851 üzenetére
Nekem is DS3-as lapom van, igaz P35. Viszont iszonyat drop-ja van.
-
kop8
őstag
válasz
Én nem arcoskodnék az asus lapommal
Benhill:
Vagy a proci nem birja vagy a lap, mindenkinek ezt csinálja ha már a határon van a gép és nem bírja már a terheléses tesztet és kikapcsol.
A táp tutira elég. -
F e Z o
veterán
válasz
"hát igen az én lapom nem DS3"...ez gondolom nagyon kellett....
-
válasz
Benhill #15846 üzenetére
Hát ne marhulj már egy HX520.as táp elvisz egy szénné (4000.MHz) tuningolt Q6600 ot meg 2.db GTX260.at! neked meg csak 1.VGA-d van! 480.W ot tud csak a 12.Voltos ágán a HX520 as táp nekem is van Q6600.om és nem sikerült feltornásznom 370.W fölé a gép fogyasztását még 3900.MHz nél sem! nálad inkább a Lap fogy el a Q6600.alatt! brutálisan sokat Droppol a P45 DS3. lap ott van a gond nem a táppal van probléma!
Mutatok néhány régebbi tesztemet (egy 400.W os Seasonic táp volt ekkor a gépben és vidáman elbírta)
Q6600@9x400@1,44.v (BIOS-ban 1,45.V lett adva neki, hát igen az én lapom nem DS3)
-
Arkar
aktív tag
válasz
echterion #15848 üzenetére
Értem ! Én pl 24/7-re vid-en használom a procikat, de egy két teszt erejére amennyit bir!
(#15849) Benhill: Elvileg nem sok, de az alacsony videsek produkálnak hőt rendesen az én e7200-am 1.35v kb olyan 10 fokos levegővel 80fok környékét produkálta !
De lehet más is hiba! Én egy picit visszavanném az órajelet 3800-ra pld.(próbáld meg kizárni a lehetőségeket(alaplap beállitás, ram fesz stb.))
-
Benhill
senior tag
naja, jo tudni, azt hittem biosban. Akkor majd ujratolom, ugy h cpuz-ben annyi.
Mindenesetre 1.5V-s teszt az nekem ugy tunik nemlesz.
Biosban belottem, (ekkor cpuz 1.4V volt) 3870mhz szepen el is indult, de mihelyst elinditottam prime-t, paff lekapcsol a gep. Ezmeg ugye a tap...keves neki a Corsair HX520. Amiatt h megnezzem hol a vege, nemhiszem hogy veszek tapot. -
Benhill
senior tag
válasz
Benhill #15841 üzenetére
Hm...most nezem, akinek q6600 eredmenye van, a cpu-z ablakban atlagosan 0.1V-al tobb fesz jelenik meg. Ezek szerint mindenkinek ki volt kapcsolva LLC? (nalam ilyen nincs)
Gondolok itt arra, hogy nekem biosban 1.225V, ilyenkor terhelve cpuz 1.136. Masnak cpu-z terhelve 0.1V-al tobb atlagosan. De az is lehet csak en vagyok ennyire szkeptikus -
F e Z o
veterán
Szeretnék felkerülni a listára...
[link]
A deszka egy Gigabyte P35DS4, a proc egy c1 steppinges q9450, a memória G.Skill PI, a hűtő Apogee GTX Cu -
echterion
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
tom_tol #15829 üzenetére
Szia.
Én is a lapok közti jobb tuningohatóságról írtam (eredményesebb volt az ud3r), nem a prociról ..., bár itt olvastam ezzel ellentétes véleményt is.
-
tom_tol
addikt
Szia
tudjátok még nem nagyon volt rá példa hogy ugyan az a cpu ténylegesen több vagy kevesebb feszültséggel működjön azonos órajelen
ezek az eredmények nyilván függenek a lap feszültségellátásának a stabilitásától és a monitorozó programoknak jelzett értékektől is vagy nem -
"csend legyen,vagy kiürittetem a termet..."
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #15823 üzenetére
nemtudom...vmi akkor sem klappol...de mint mondtam csak érdekesség. igazábol nem érdekel
-
sz.j
nagyúr
válasz
DroiDMester #15825 üzenetére
Ezt valóban nem írtad, de egy tuninggal foglakozó topikban bátorkodtam feltételezni, hogy azzal kapcsolatban írod .....
-
Azt nem írtam hogy miért gagyiztam le!
a tuningal nem volt gond vele valóban kiválóan megy benne a legtöbb proci (főleg a Qxxx York procik)
Nekem a fapadossága és tudása, szolgáltatásai miatt nem jött be! Meg még sorolhatnák jópár negatívumot rá de inkább nem teszem, mert megint nagy vita lenne itt!
-
sz.j
nagyúr
válasz
DroiDMester #15823 üzenetére
"... de hálisten hamar sikerült eladnom azt a übergagyi UD3R lapot!"
Nem szeretnék vitatkozni, de ....
Lehet, hogy kifogtál egy "rossz" lapot, vagy esetleg nem tudtad kellően beállítani ..., de ezzel a lappal sokan "kimagasló" eredményeket értek el. Legyen az akár Q9xxx, akár E8xxx proci.Íme az én tapasztalatom.
4005MHz: P35-DS4 lappal csak 1,088V core feszen ment, míg az UD3R lapommal mindez már 1,072V-on.
Vagy
1,200V core feszen a P35-ös lappal "csak" 4419MHz tudtam elérni, míg UD3R-el 4500MHz-et.Persze ez csak az én véleményem, amit természetesen nem kell elfogadni ....
-
válasz
darál0w #15822 üzenetére
Miféle titkot kéne magamnak megtartani
Nincs semmi féle titok vagy trükk! tegnap világosan leírtam mi hogy volt! az 1.ével ezelőtti tesztemnél! mást nem tudok már hozzá fűzni ha meglenne még az UD3R lapom meg aza Q9550.proci megismételném előttetek is tesztet vele!
de hálisten hamar sikerült eladnom azt a übergagyi UD3R lapot!
-
kulerr
őstag
válasz
DroiDMester #15815 üzenetére
ne vedd magadra...csak vicc volt, nem komoly.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #15818 üzenetére
te miről beszélsz?
ismered a coretempet? vagy csak dísznek tetted oda?
miért ne lenne érdekes a high hő...nemértelek.
mind1 amugy...nem érdekel mivel csináltad...felőlem jegelheted is
-
válasz
darál0w #15817 üzenetére
Mért lenne magasabb az 1,26v@4000.MHz nél a hőfok nézd meg 4.fokkal volt hűvösebb mint a 4250.MHz nél (a pillanatnyi max értékek nem érdekesek amit CoreTemp regisztrál) Meg volt közben egy venti csere is akkor a hűtőn a 4000.MHz es tesztél még a gyári ventije volt a hűtőnek a 4250.MHz nél már egy bikább SWiF2 120P dolgozott aminek (azonos fordulaton) közel 1,5X akkora légszállítása van mint a gyári Xigmatek ventinek! ezér látod azt is hogy a 4250es tesztnél még alacsonyabb RPM.en dolgozik a venti
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #15816 üzenetére
1.26V 4000mhz. mégis itt a magasabb a hőfok. nekem csak ez szurt szemet
-
válasz
darál0w #15814 üzenetére
Nyugodj bele NEM HŰTÖTTEM semmi mással (még csak légkondi sincs a szobában) 28.fok volt akkor a szobában de nézd meg az előbb belinkelt tesztemet ebben is kételkedsz? most csináltam 2.órával ezelőtt! és ma se mondhatom hogy valami hűvös lenne bent a szobába! és ráadásul még sokkal kisebb hűtő is van most a procin mint 1.éve! (az igaz hogy a proci se az, de akkor is csak Q9550@4000.MHz)
Sokan azt hiszik minél nagyobb féltégla méretű (Mugen2 és hasonlók) hűtőt vesznek annál jobban fog hűteni
Mint pl: h.adam.92 kolléga 2 Tégla méretű Scythe Orochi hűtője ami egy kalap lósz@art se ér! De mondjuk valami gond biztosan van nála mert azért azokon a beállításokon nem szabadna annyira felmenni a hőfokoknak! sz.tem pont ott van a kutya elásva hogy aza b@szott nagy több mint 1 kilós hűtő annyira nehéz hogy lehúzza magát a prociról és nem érintkezik rendesen vele!
-
válasz
kulerr #15809 üzenetére
Aztán már mé lennék Ausztrál?
aza teszt 1.éve készült (még a legelső Q9550.procim volt) azóta volt már 4db Q9550.em a jelenlegi még annyira sem melegszik! csináltam ma egy friss ropogós tesztet vele
És aza pláne benne hogy a tavalyi tesztemnél egy Xigmatek Achilles S1284W volt hűtve a procim a mai tesztél a kistesó HDT-SD964W el hűtöttem csak a procit (ami méretre kb olyan pici mint egy Hyper TX2.es hűtő) és láthatod az eredményt!
-
-
-
echterion
nagyúr
Egy e7300-astól mit várhatok tuningban? Bios-ban 1,2121 V-ot így VID-nek. Ebből lejön a drop, így cpu-z szerint terhelve marad 1,15 V. Jelenleg 1,25 V valós feszültség mellett 3,3 GHz-et tud stabilan. Most keresem a végét 1,35 V-nál.
-
olvastam nem rég vhol és lementettem,
a prime stabilitásról már mindig ez fog eszembe jutni :
mások meg csinálnak fél óra prime 95-öt, és recskáznak a scren-jére. aztán meg a dirt2-ben a már a lakókocsiban kifagy...
ez mekkora oltás -
Kazaaaan
csendes tag
válasz
hackeeeee #15041 üzenetére
Én cnc programozó,gépbeállító vagyok,és számítástechnikával is foglalkozom! Gépeket rakok össze,telepítek és adom tovább,vagy szervízbe hozzák hozzám! Nah szal és vannak kérések,hogy aluminiumból,rézből csináljak nekik ilyen egyedi hűtőbordákat,ventitartókat,szoktam jókat csinálni! Pl egy ilyen is volt,hogy 12 centis ventinek csináltam közbetétet,amihez hozzá lett illesztve az általam készített hűtőborda! Mivel nagyon benne vagyok a számítástechnikába,bár nem mondom hogy mindent tudok,de van ihletem és gondolatom,hogy mégis milyen legyen,hogy azt a teljesítményt lehűtse megfelelően! Egyelőre nagyon meg vannak elégedve! kegyetlen milyen húzásokat csinálnak! Volt egy srác,AMD x2 procival,órajel 400Mhz,szorzó 15,5! És meghúzta a maxot,ami 12,4Ghz vol ta 2 magon! El sem hittem,hogy nem égett le neki! Ti gondolom tapasztaltabbak vagytok a húzásnál,én nem húzok,inkább veszek egy nagy procit,mindennél nagyobbat,ami elég! Főleg hogy nem olcsó egy réztömb,amiből megcsinálom! Teljesen egyedi, 0,001mm pontosan tudok dolgozni a marógéppel,még a ramok köré is megcsinálom! Csak le kell méretezni a házat meg mindent! VGA-ra is csinálok hűtést,aki azt is húzza,rendelhet tőlem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ArmA 3 - This Is War
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest