- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
makraipeter1 #13256 üzenetére
Max OC. Max üzembe nem ok, mert nem fut a prime!!!
Miért állítod le? Menjen a prime ha opciókat csinálsz.Ákoska: : Alapon (2,83-on) mennyi a fogyasztása? (A legkisebb)???
-este benézek, sajna dolgom van
-
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #13295 üzenetére
Na jól van,amugy meg kit érdekel az az 5 fok.Csak érdekeségnek írtam.
Tuningba biztos gyengébbek ezek mint a sima verziók,ezzel számolok is.Lehet még a 4ghz se lessz meg vele,de hát ha a 3.6ghz-t viszi norm feszen vid körül azzal megelékszek.Ha az e5200 elég volt mindenre 3.6-on,akkor ez meg főleg,+2 maggal.
Teszteket sajna nem bírtak csinálni komolyabban,mert munkára használták a procit,és g33 lapba nem is menne nagyon a tuning.Holnap vagy kedden majd látjuk már.Ja az e5200 meg jó helyre megy.Bagira01.
Úgy volt hogy lipi-nek kellene,de hát nem írta biztosra,azóta nem beszéltem vele,nekem meg holnapra tutira kell a pénz,így sajnos lemaradt róla.Biztos vevőt nem küldök el,ha sürgős a dolog. -
bzs73
őstag
Amit még észre vettem hogy a Thermal Specification-ra nem 71.4-t ír mint a simára, hanem 76.3-mat. Az s verziók lehet jobban bírják kicsit a hőt?
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #13288 üzenetére
Hát hogy 65w a tdp.Tehát nem 95w a fogyasztása.
Processor Specifications13289) Főcske:Ez így van.Amugy nem éri meg megvenni,mert drágán adják,és az amit megspórolsz a fogyasztáson, ki is adod megvételkor.Na dehát én nem azért vettem.Meg hát a sima ára alatt vettem 2 részletbe,így még egy külömleges proci belefér,és legalább jól alszok.
-
bzs73
őstag
Na van még egy kép a prociról,de gyári hűtővel és g33 lapba,ami nem q9xxx-re való.
Van core temp kép is rajta,ami meg másnak látja.kép.13286) Főcske: Nem látod?
A cpuz ablakba felül ott van hogy Name:Q9505S.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #13279 üzenetére
Na ritka kis proci az is.
Amit veszek annál kírta a cpuz fent.kép róla.Ott fent látszik hogy Q9505S.Láttam core temp képet is tőle,az meg q9500-nak látja.
Hát ezek az alacsonyabb fogyasztású procik biztos nem egy atom tuning procik,de hát nem is kell.Lessz amilyen lessz.A 3.6ghz nekem bőven jó,mert fullhd-ba jáccok,ott meg már vga-nak kell dolgozni.Azt meg majdcsak viszi norm feszen.Az enyémnek 1.200v a vid. -
Főcske
tag
válasz
DroiDMester #13265 üzenetére
Már miért dobnám ki, 1 nekem 996696es ramjaim vannak nem ugyanazok mint johniee kollégának. 2 az általad linkelt képen is látható hogy te is asus deszkát használsz. Ha netán arra céloztál hogy a gigáról asus-ra kéne váltanom hát szóba se jöhet amig nem linkelsz egy erős max bclk-t.
( biostártól már láttam lizakatillától azon gondolkodom)
-
yolan
őstag
Jövök már, megmutatom nektek is.
A proci 300*8-on 1.040-el, az et szarul mutatja a refeket szokásához hűen, a ramok pedig számomra hihetetlen 800mhz, 4-4-4-10, 1.69v-on, everest kerekít
-
bzs73
őstag
Elvileg van rá gari is,egy thaiföldi üzletbe,mert onnan lett véve.
Majd beviszem az ipon-ba ha gond lessz,és megmondom hogy eltévesztettem a boltot. -
bzs73
őstag
válasz
darál0w #13271 üzenetére
dehogy nincs. q9xxx-es táblázat.Annyi hogy ez lessz az eggyetlen.
Kíványcsi leszek a fogyasztásra,mit befolyásol a 65w tdp.Brutál tuning biztos nem lessz benne,mert csak kevesebb fesszel éri be,de hát nem is kell.A 3.6ghz-t vigye szépen,de hát majd kitesztelem.A továbbiakba annyit tudtam meg,hogy alapon ment egy g33 lapba.Na majd meglátjuk,legalább ilyen is lessz itt. -
bzs73
őstag
Na vigyétek a brutál e5200 procit.Jöv héten jövök egy Q9505S procival.
65w tdp,meg hát ez is ritkaság,ugyanúgy mint az e8600es volt,de ez már marad.Az biztos.Vid 1.200v,és nem tudni róla többet.
-
johniee
senior tag
válasz
DroiDMester #13265 üzenetére
Na, nekem is sikerült beindítani a Windowst, hogy a ramok 2000-en menjenek
Screenshot | Everest memteszt
Ezek szerint az i3 nem nagyon bírja meghajtani a ramokat -
válasz
Főcske #13164 üzenetére
Hát akkor dobd ki a lapod!
Én teszteltem johniee kolléga Mushkin ramjait bőven alulfeszelve mentek 2000.en!
Tessék: 2000.MHz@9-10-9-27@1,55.v
És egy szorosabb időzítés: 1600.MHz@6-8-6-22@1,55.v
Alaplap vagy proci befolyásolja de johniee.nál 2000.en meg se mukkannak még 11-11-11-30.@1,65.v al se!
-
johniee
senior tag
-
válasz
Max Üzem-be fog majd beférni
ugy ahogy Főcske is leirta.#13258 Chaser : jó lenne a max oc opcióba is,de tuti több van benne.
nem csak validot fogadunk el. -
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Remélem délután már lesz időm a listás eredményekkel foglalkozni,mennem kell ma is dolgozni.........
-
Főcske
tag
válasz
A print screent úgy csináld hogy még fut a primeblend teszt mert igy az idle feszt látjuk a cpu-z-be mi pedig a táblázatban megadott terhelt fesz értékeken tesztelünk és ne 29perc legyen hanem min30.
-
Chaser
legenda
válasz
Max OC-hoz talán jó lenne, de ha jól rémlik oda valid kell, máshoz biztos nem jó.
-
kimi02
őstag
Jó éjt mindenkinek !
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #13252 üzenetére
Betonba kössél ne belém
hackeeeee: Igazából csak a g31 miatt nézem majd meg, kicsit meglepett hogy NB feszemelés nélkül csak úgy kivágott 1040@cl5-öt 1.9V-on...vagy 1.8-on. Most a cpu az elsődleges direktíva
oda meg a kis corsairek is elegek lesznek ahogy számolgattam..12x360/4320/-nál -ezt ha mákom van viszi 1.25V alatt- lesznek 950 körül, azt meg lazán viszik. Afölötti FSB meg lehet nem is lesz stabil, vagy csak olyan fesszel amit nálam úgyse kapnak, validra az is jó, többi afölött meg nem érdekel.
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Tuningolás szempontjából melyik procit érdemesebb megvenni?
E6420 vagy E6550?Előre is köszi!
üdv.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #13208 üzenetére
"Semmi plusz" az asrockban de pont a puritánsága az előnye. Míg x cég lapjának az ára takarja a nevet, addig itt a pénzedért anyagot kapsz. Szerintem uabban az árban feltétlenül jobb asrock lapot kapni mint gigát vagy Asus-t.(#13213) sz.j: Nem semmi. Az egy dolog, hogy hogy megy, ezt tudjuk már, de az, hogy mennyire kitartóan tesztelgeted..Szuper!
(#13214) johniee: Köszi!!!! Azt hittem, el fogod felejteni.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #13209 üzenetére
Itt van a ddr2-es változat topikja de általában 270-300FSB megy vele magfeloldásnál. Szombaton majd beírok, hogy mit bír a 785 ddr2-es változat, egy X4 630-al ha tudsz addig várni.
-
Napot !
-
yolan
őstag
Reggelt!
-
bzs73
őstag
Jó reggelt nektek is!
-
yolan
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
Bagira01 #13208 üzenetére
Ilyen boltosnak a szemébe röhögnék, szerencsére kis hazánkban van olyan jogszabály, ami arra az esetre ha a vevőnek bármiféle hátrányt okoz a szerződés, akkor azt a részét semmisnek veszi, ilyen pl a gyártó által vállalt garancia downgradelése
Nem mondom hogy fosch az asrock, nekem anno is a feszültség ingadozás nem tetszett, árban meg a 2 v 3 év gar miatt ha ezt is nézzük ugyanott van mint egy GB pl. Persze számszerűleg vásárláskor kevesebb, aztán majd 2 év múlva elválik megérte-e..persze az itteniek nagy részénél nem szokott ez fél év se lenni néha mert váltanak, ha meg el akarsz adni valamit akkor nem számít hogy garos..szóval nem egyszerű
Sideportról meg az a véleményem szép is, jó is, csak kb minek van amikor 16 biten kapcsolódik, régen legalábbis így volt, dxva gyorsítást nem szereti, kezdeményezésnek jó volt, de ott is maradt. -
johniee
senior tag
Sziasztok! i3+ddr3 Everest memóriasebességmérés
:
22x195=4300MHz - 1955MHz
22x200=4GHz - 1600MHz -
sz.j
nagyúr
Visszatértem a jó "öreg" P35-DS4 laphoz ...
Ha kérhetném, légyszi tegyétek fel a lista VID/BIOS opciójába: VID@4131MHz
(VID=1,1500V) -
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #13211 üzenetére
Tekintve h a legtöbb helyen ugyan annyi a két lap, én biztos a gigát venném(bár van ahol 16,3k az asrock) Annyi az asrock előnye, h van saját memóriája a grafikus chipnek
Viszont ha pld egy tru120ex-et tervezel venni akkor azzal gond van asrock táján, mert túl mélyen van a hátlapon a csavarmenet
Ha meg tuningoni akarsz akkor inkább 770-es lapot vegyél(770t-ud3p is ebbe az árkategbe van)
-
Bagira01
veterán
válasz
Chaser #13207 üzenetére
Van olyan bolt ahol van garancia bővítés hw-re csak ők, gb-ra pld a 3 helyett csak 1 évet adnak és +5%-ért veheted 3 évvel is(ez a csináljunk mindenből pénzt kateg
) Amúgy nem olyan fos az asrock, sokan írják h pld amit a nagyobb gyártók(sok extra lap meg stb) megtehet, h kiad egy szarrá butított lapot ugyan annyiért mint pld egy jobb asrock(asrock nem igazán gyárt extra lapokat, szóval neki ebbe az árkategbe kell jót csinálnia) Nem mondom h ez a legjobb márka, de legalább van és ha valaki filléreskedik akkor ez is egy választás
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13203 üzenetére
A bőség zavara
darál0w: Majd megnézem
F.B.I.: Ez olyan dolog ha 2 év után pár hónappal bedöglik a lap akkor jó lett volna 3 év gar, ha meg 3 év után sincs gond vele akkor meg minek fizettél többet? De ezt előre még az orákulum se fogja megmondani
Mért dögölhet meg lap ami még tuningot se látott 2 év után? Mert ilyen az élet, mert Vazul néni mensizik, mert a számtechben semmi sem lehetetlen...pontosan nem tudom, de azért megesett már nem egy userrel hasonló eset és még fog is.
szerk: Az lenne a legjobb ha választható lenne a garbővítés alapból meg 1 év lenne a gar mint az értelmes noteszeknél, akinek nem kell több gar megveszi alap áron, akinek kell az meg fizet érte, 1x hátha lesz ilyen is...
-
yolan
őstag
Noh megjött ma az új procim, celeron 420, a1 stepping, vid 1.3v
még csak ismerkedek vele, 1.152v-on, vtt 1.1, gtl ref 0.69, 300*8, small fft fut -
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #13203 üzenetére
Most intéztem Asrock 785GXH/128M lapot 14.400,-Ft-ért, ennyiért nem sok hasonló tudású Giga lap van. A gariról meg annyit, hogy ha 2 évig az adott beállításon semmi baja nincs, akkor mi történne a 3. évben? A gari azoknak számít sokat, akik tudják, hogy nem tudnak bánni a feszültségekkel.
Mondjuk ez a lap ddr2-es, de a ddr3-as modell se sokkal drágább. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest