Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Cooler Master topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-11 18:56:12

LOGOUT.hu

Ebben a topicban feltehettek minden olyan kérdést, amely Cooler Master-rel, CM vagy CM Storm termékkel kapcsolatos, legyen az termék információ, garanciális kérdés vagy akár technikai kérdés.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) rasotamas válasza Tomko78 (#1300) üzenetére


rasotamas
veterán

Jó sok ventid van. Itt az a gond szerintem, hogy a nagy vga gyakorlatilag 2 részre osztja a gépházat. A felső részbe befúj egy 12 centis meg kap egy minimális levegőt alulról, miközben szív a hátlapi 12es és a 2db 14es fent. Nyilván szó szerint negatív nyomásról nem beszélhetünk hiszen nincs hermetikusan lezárva az aljától.
Mindeközben alul befúj 2db 14es, elől a 12es nagyja, és kifele csak magától megy ki a rácson illetve jó része feljut a vga fölé.
Azon gondolkozom nem lenne-e jobb a fenti elülsőt szívásra állítani, ellátná a cput.
Egy rövidebb vga esetén az alsó ventikből jelentős levegő jut a vga felé is szerintem.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#1302) Tomko78 válasza rasotamas (#1301) üzenetére


Tomko78
őstag

Lenti részbe 3 db 14 cm venti tolja a levegőt azért a R9 290 jobban szomjazik friss levegő után , fent meg egy 14 cm venti tolja befelé , illetve alulról azért néztem jut fel bőven levegő ;) most vettem két Cm Sickle Flow 120 ventit a cpu hűtőre mert amit a AC adott nem volt számomra megfelelő , anno ez a CM ventik voltak a CM V6 GT cpu hűtőn is , mert a gyári egy katasztrófa volt ha beindult volt olyan hangja mint egy rakétának ;]

„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”

(#1303) perfegor17


perfegor17
senior tag

Sziasztok vettem egy CM rgb led vezérlőt mivel a lapom még x79-es ezen nincs gyárilag csati neki. CM ML240L RGB vízhűtőm van 2db rgb-s ventivel. Össze dugtam mindent usb csatira a kis box-ot sata kábel rajta van világít is de driver telepítés után azt írja hogy dugjak be egy cm eszközt. :(

(#1304) rasotamas


rasotamas
veterán

Találtam neten egy ilyet.
Árban kb rablás kategória. Hogyan lehetne egy rajzot szerezni, ami alapján ki lehetne vágni egy lemezből (vagy műanyagból), adott ponton meghajlítani és lefújni?

https://tinyurl.com/rasoapro

(#1305) Powerer


Powerer
tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a CM Silencio 452-es házzal kompatibílis-e a MasterLiquid ML240L vízhűtés?
A ház specifikációja alapján 240 mm-es radiátor fér bele, a hűtő specifikációja alapján a radiátor mérete 277 x 119.6 x 27mm, de ez egy 2x120mm-es hűtő, tehát feltételezem bele kell férnie az oldalatokon is szemléltetett módon:
http://assets.coolermaster.com/global/uploadfile/upload/images/case/452-dimensions.jpg

Köszi előre is!

Ádám

(#1306) Takax12


Takax12
csendes tag

Sziasztok!

Van egy CM V1000W-os tápom, ami nem működik. Évekkel elezőtt kaptam, állt a szekrényben, most be akartam üzemelni, de nem megy. Gari már nincsen rá, és mivel elég borsos az ára nem szertném kidobni, ha pár ezer forintért meg lehetne csináltatni, nem lenne rossz.
Tudtok ajánlani szakit hozzá?
Kb mennyi lehet egy táp javittatása?

Köszi

(#1307) Powerer válasza Powerer (#1305) üzenetére


Powerer
tag

Hali!

Időközben megválaszolódott a kérdésem, mert megvettem a MasterLiquid ML240L vízhűtést, és be is szereltem a Silencio 452-es házba.

Ami tapasztalatot meg tudok veletek osztani, hogy a radiátort nagyon nehéz volt rácsavarozni a házra belülről. A csavarok hossza nagyjából 3 mm, és egy süllyesztett helyre kell őket becsavarni, miközben a másik oldalról pont oda kell illeszteni a radiátoron lévő lyukat. Ez a mutatvány egyedül kicsit nehéz volt.
Ezen kívül a ház elejének visszapattintásánál kell figyelni, hogy a ventilátor rögzítő csavarok a megfelelő helyre kerüljenek. A porszűrő betét műanyag keretét ezek miatt két helyen ki is kellett vágni, de nagyon szépen meg lehetett oldani - lásd csatolt kép. Így most tökéletesen passzol minden.

A hűtő teljesítménye a korábbi Cooler Master Hyper TX3 EVO-val összehasonlítva elképesztő.
6600K-t 4 GHz-re húzva használtam eddig, és terhelésnél max fordulatszámon a 75 fokot nem volt nehéz a procinak elérnie. A mostani hűtővel beállítottam egy egyedi profilt, aminek köszönhetően a ventilátorok stabil 580-as fordulatszámon mennek, és csak 50 fokos processzor esetén kezdenek el felpörögni. Ez normál terhelés (játék) esetén meg sem törétnik, stresszteszt esetén 100%-os venti fordulatszámmal 4 GHz-en 40 fokos a processzor.

Csak ajánlani tudom!

Ádám

(#1308) Powerer válasza Powerer (#1307) üzenetére


Powerer
tag

Íme a szükséges kis átalakítás és az eredmény.

[ Szerkesztve ]

(#1309) Zοltta


Zοltta
senior tag

Sziasztok!

Van olyan egyén köztünk aki rendelkezik ezzel a házzal? Lenne pár kérdésem a házról :)

MasterCase MC500P

- Az elülső rácsos részen van-e porszűrő és persze felül is.
- a mágnesek ami a helyükön tartják a felső panelt, az mennyire erős? Gondolok itt arra ,hogy ide-oda rakosgatás közben nem jön le a helyéről a felső panel.

Azt hiszem ,hogy így ennyi köszi!.

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#1310) zolee5016


zolee5016
őstag

szia CM!
cosmos c700p-műanyag,vagy üveg oldallappal elérhető,ha rendelem....eléggé félrevezetöek a képek.... :B

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#1311) zolee5016 válasza zolee5016 (#1310) üzenetére


zolee5016
őstag

most már tudom :B ;)

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#1312) bkrisztian99


bkrisztian99
csendes újonc

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a processzorom hűtésével valami gond lett. Egy AMD FX 8320-at vettem nemrég és a gyári hűtő helyett egy Cooler Master Hyper TX3 EVO-t használok. Legelőször magas hőfokot produkált, de pasztával sikerült beállítani és azóta nem is volt baja. Néha újrakentem és mindig normális volt. De most valamiért (ha nem is futtatok semmit,) a gép bekapcsolása után szinte rögtön felugrik 50-60°C közé úgy, hogy egy program se fut, aztán eléri a 70°C-ot, most meg már ki is kapcsol. Mi lehet az oka? Próbáltam újrapasztázni megint és a hűtőt is úgy beállítani, hogy jó legyen, de semmi. Válaszokat előre is köszönöm.

(#1313) daeyvd44


daeyvd44
tag

Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy ilyet honnan tudnék beszerezni?
https://www.cmstore.eu/spare-parts/trooper-se-ssd-bracket/

Igazából egy ilyen kéne nekem, hogy a 2. ssd-t is a psu fölé tudjam rögzíteni. A házhoz (Cooler Master MB511) ha jól láttam csak 1 jár.

[ Szerkesztve ]

(#1314) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Váltottam AM3-ról AM4-re és dobhatom ki a Hyper 103 hűtőmet az ablakon, ehhez a modellhez meg még upgrade kit sem volt, vagy csak én nem találok?
Nagyszerű... :W /rant off

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#1315) rasotamas válasza nonsen5e (#1314) üzenetére


rasotamas
veterán

Azt hittem az am3 és az am4 kompatibilis :s pedig át akartam tenni a frio-t

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#1316) nonsen5e válasza rasotamas (#1315) üzenetére


nonsen5e
addikt

Igazából már én sem tudom mi a helyzet.
Neten mindenhol azt olvasom, hogy az AM3 AM4 nem kompatibilis, a hűtőm oldalán nem írják, hogy AM4-re jó-e, de valami CM socket compatibility oldalon meg azt írják, hogy az.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#1317) Misi_D


Misi_D
tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy eközött és eközött mi a különbség? Már azon túl, h az egyik éppen (vagy már soha...) nem elérhető... :) Nyilván 690 II-be kellene nekem USB 3-as felső panelhez. Tehát az ok-e hozzá, ha az elérhetőt megrendelem?
Sajnos a kislányom kinyírta az egyik felső USB 3-as portot azzal, h beledugott egy Micro USB végű kábelt, aminek a másik, normál USB-s vége egy másik portba épp be volt dugva (mindezt természetesen üzem közben...). Egyáltalán nem biztos, h az alaplapi portig nem halt le ettől minden, de egy próbát megérne, hátha csak az USB-s csati. Ja igen, a másik USB port működik azóta is. :)

Köszönöm!

Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!

(#1318) CM Hungary válasza Misi_D (#1317) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Szerintem csak a cikkszám a különbség. Más lehet a gyártó.

(#1319) Misi_D válasza CM Hungary (#1318) üzenetére


Misi_D
tag

Köszönöm! Akkor intézem is a beszerzést.

Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!

(#1320) p@gabi válasza nonsen5e (#1314) üzenetére


p@gabi
tag

Én is így jártam,hogy mehet a kukába a Hyper T4.:O
Igaz én intel 1155-ről váltok am4-re.Mindenhol azt írják(még a CM oldalán is),hogy kompatibilis az am4-gyel,de ez egyáltalán nincs így,ma kipróbáltam,nem lehet átszerelni.:W
Ráadásul upgrade kitet sem lehet hozzá rendelni a csomagban pedig nincsen hozzá való alkatrész:(
Most csúszok megint néhány napot,mert rendelhetek új procihűtőt is:(((
Miért van ez így,hogy bár mindenhol azt írják,hogy kompatibilis,mégsem az???!!!:F
Szerettem ezt a hűtőt,megtartottam volna szívesen.
Igaz a gyári ventijét már néhány éve lecseréltem jobb hatásfokura,de szerintem elboldogult volna még ez a hűtő a ryzennel is.
Azért maradok a márkánál,valószínűleg egy Hyper 212 Black Edition lesz az utód:K

[ Szerkesztve ]

(#1321) CM Hungary válasza p@gabi (#1320) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Szerintem valahol ott van apró betűvel, hogy melyik kiadás kompatibilis. Amikor kijöttek a kompatibilis modellek, akkor ez a hűtő már gyártásban volt. A váltáskor az újakba bele lett téve az upgrade kit. A korábban vásárolt kiadásban nem volt benne. :( Upgrade kit volt egy darabihg az átálláskor, pnt azért, hogy aki abban az időszakban vásárolta, az át tudja szerelni ha akarja, de ennyi idő távlatában már nincs. Akkor le lett gyártva egy adag, ami elfogyott és vége. :(

(#1322) p@gabi válasza CM Hungary (#1321) üzenetére


p@gabi
tag

Ez így már akkor világos számomra,csak azt nem értem,hogy ha ezt a hűtőt még a mai napig lehet kapni,forgalmazzák,így valószínűleg gyártják még,és ezekben benne vannak már a kitek,azokat is gyártják,akkor miért nem lehet a régebbiekhez is,amikhez még nem járt,biztosítani,elérhetővé tenni...

(#1323) laskr99


laskr99
addikt

Tisztelt CM Hungary!

Két kérdést szeretnék feltenni:
Vettem egy CM MC500P házat, esetleg a gyári ventik adatait(légszállítás, fordulatszám) megtudhatom? Tervezem halkabbakra cserélni őket.

Másik kérdésem, hogy a CM Geminii hűtéshez melyik lefogatók jók még? Sajna csak az AMD lefogató volt meg hozzá, és pótolni tervezem a gyári felszereltségre.(ügyfélszolgálat nem tudott segíteni sehogy, mert kifutott modell)

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#1324) CM Hungary válasza p@gabi (#1322) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Ezt én sem tudom pontosan megmondani, de ennek is logisztikai és gyártási okai lehetnek. A másik azt hiszem a szokásos gyártói hozzáállás. Szeretné minden gyártó azt erőltetni, hogy ha frissítesz, akkor cseréld le az ő termékét is. Tehát ha alaplapot, CPU-t cserélsz, akkor cserélj hűtőt is.
Sajnos szinte biztos vagyok benne, hogy ez is benne van. :(

(#1325) laskr99 válasza CM Hungary (#1324) üzenetére


laskr99
addikt

Sajna mivel retro gép, nem játszik, kell a 939-es felfogatás.

A házventis kérdésre is kaphatok választ?

Előre is köszönöm.

(#1326) CM Hungary válasza laskr99 (#1325) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Igen, rákérdeztem a kintieknél, mert változó, hogy melyik házban milyen venti van, amint megkapom a választ írok.

(#1327) p@gabi válasza CM Hungary (#1324) üzenetére


p@gabi
tag

Csak az a baj ezzel a gyártói hozzáállással,hogy lehet azt érik el vele,hogy a felhasználó emiatt inkább egy konkurens cég termékeiből fog választani az övéi helyett...
Persze,ha így is történik az nem jelenti azt,hogy a másik cégnek nem ugyanez a hozzáállása,de akkor per pillanat jó ötletnek tűnik,ami majd csak pár év múlva derül ki ismét,hogy jól döntött e,a következő frissítéskor:Y

(#1328) laskr99 válasza p@gabi (#1327) üzenetére


laskr99
addikt

Van egy Noctua NH-D14 hiányosan vettem. Írtam a gyártónak és ingyen elküldték a hiányzó dolgokat. Antecnek retro 2006-ow raktáron maradt házait féláron lehetett megvenni. Érdekes hozzáállás a CM részéről. Se nem segítenek pótolni, hogy melyik modern hűtőknek ugyan az a lefogatása, se egyező pótcsavarokat se küldtek rezgésgátlóval, még fizettem is volna.

(#1329) p@gabi válasza laskr99 (#1328) üzenetére


p@gabi
tag

Sokszor lehet hallani/olvasni szerencsére ellenkező példáról is,más,felhasználóbarátabb hozzáállásról is:K
Természetesen én sem vártam ingyen,fizettem is volna érte,nem azért "panaszkodtam",csak lehetett volna hozzá szerezni.Valószínűleg még úgy is olcsóbban kijöttem volna,mint így,hogy új hűtőt is kellett még vásárolnom az amúgy sem kevés összegbe kerülő fejlesztés mellett.
Meg csak úgy maga a tudat,hogy van támogatottsága az ember által használt,sokszor drága pénzen megvett holmiknak,foglalkoznak a vásárlóval,hogy elégedett legyen...

(#1330) CM Hungary válasza laskr99 (#1328) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Ha gyárilag hiányos a csomaga CM is garanciázza, vagy pótolja. Ilyenből még soha nem volt probléma. Ha van alami raktáron hollandiában akkor igyekszünk mindent pótolni, vagy cserélni.

(#1331) CM Hungary válasza p@gabi (#1329) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Itt azért más szempontokat is szem előtt kell tartani. A Cooler Maaster is egy profitorientált cég. A gyártási szempontokat is figyelembe kell venni. Ahhoz hogy valamilyen terméket, vagy alkatrészt legyártsunk, pontos előrejelzések, forecastok, anyagbeszerzés, gyártósor, munkaerő szükséges. Csomagolás, logisztika stb. Ezek iszonyatos költségek.
Mint mindennek, a hűtőknek is becsülünk egy életciklust, amennyi időn belül az átlag felhasználó cserél. Általában ezen az időszakon belül ha foglalatváltás van megoldjuk a problémát. De például egy hűtő gyártása úgy működik, hogy van egy gyártósor, ma mondjuk Hyper TX3-at gyártanak. Abból mondjuk 1000db-ot. Mondjuk egy héten keresztül. Utána váltanak más termékre. Ha egy termékre kicsi az igény, 100 db, 50db, 1db, akkor nem éri meg a gyártósort átállítani arról a termékről amiből mennyiséget gyártanak. Tehát vagy összevárják a mennyiséget, vagy nem gyártják és kifuttatják.

Szóval a lényeg, ha van belőle valahol, pótalkatrész, még nem volt olyan, hogy ne oldottuk volna meg a a problémát. Ha nincs, akkor max annyit tehetek, hogy elmegyek a sarki vasboltba, majd otthon reszelek egyet. :)

És azért van probléma a felhasználói oldalon is. Persze ismerem az itthoni anyagi körülményeket, de egy fejlesztésnél mindent kicserélnek az emberek, jobb vga, újabb cpu, plusz memória, a hűtés, ház, táp marad a régi. Ha autót fejlesztünk sem hagyjuk benne a régi hűtést ha motort cseréltünk. Szóval az éremnek jelen esetben nem két, hanem több oldala van.

(#1332) CM Hungary válasza laskr99 (#1328) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Ja, btw. Antec és a félár. Gondolom amikor rájöttek, hogy beragadt a készletük, nem tapsoikoltak örömükben a tulajdonosok. Azt gondolom, hogy valamit féláron eladni nem nagy erény, rontja a profitot, dolgozókat kell elküldeni, veszteséget realizálni, költséget csökkenteni valahol stb.

Nálunk is előfordul, hogy kénytelenek vagyunk bizonyos termékeket gyártási költség alatt eladni, de ha minden alkalommal megcsináljuk ezeket, vagy féláron árulunk, akkor én most nem beszélgetek itt veletek. Nem tudom hol dolgozol, de ha veszteséget termelsz, ott sem fognak hátba veregetni. Szóval igyekszünk mi is profitot termelni, mindezt úgy, hogy olyan termékeket adjunk a felhasználóknak, amelyek számukra értékesek és használhatóak.

Higgyétek el, nem egyszerű feladat. Pláne lekezelni a kisebb nagyobb problémákat. Mert a végén az szívja meg, aki a piramis alján van. minden ilyen problémás dolog nálam csapódik le, aztán vívok a kinti bürokráciával, hogy megoldásokat találjak (találjunk). Nem panaszkodom, mert szeretem csinálni, de azért ez itt sincs kolbászból a kerítés. :)

(#1333) Nyn


Nyn
csendes tag

Sziasztok

Van nekem egy Hyper 212 Plus CPU cooler-em aminek a Blade Master 120 ventilltora behalóban van, van esély
még beszerezni ezt a ventillátort idehaza?
CPU cooler: http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-plus-with-fan-bracket/
Fun: http://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/blade-master-120/
Előre is köszönöm a segítséget.

(#1334) rsf


rsf
senior tag

Sziasztok.
Nagy elégedéssel használok egy 1,5 éve vásárolt MasterLiquid 120 Lite kompakt vízhűtőt.
Annyira bejött, hogy az itthoni másik gépbe is vettem egyet karácsonykor.
Na az a másik eddig bírta. Megállt a pumpa. Lehúztam az alaplapi csatiról és egy fix 12V-os csatira dugtam aztán le-fel és addig játszottam amíg elindult. Ehhez kb. 10x kellett indítani. Ment is kb. 2 órát aztán megint megállt. A megállásra a gép sípolása figyelmeztetett. Nyomtam egy resetet biosba be aztán ott CPU fordulat 0 és CPU hőfok 94C..
Az alaplapi csatin alapból 1200-al forgott a pumpa és ezt emelte a lap olyan 1600-ig. Szóval nem volt túlhajtva.
Hogy lehet, hogy ennyit bírt csak?
Ezt javítják vagy cserélik? És mennyi idő lesz ez a művelet?
A vásárlás helyére kell gondolom visszavinnem. Vidéki vagyok. Jó kör lesz.. :W
Üdv.

[ Szerkesztve ]

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1335) SirKero


SirKero
őstag

Üdv.
Vásároltam egy MASTERBOX LITE 5 házat. Gyárilag van 3.db. RGB-s venti elöl benne ami szuper is lenne ha nem 3 pines volna a csatlakozójuk így állandóan max. fordulaton mennek és elég ( nagyon ) hangosak.
Próbáltam rákeresni,hogy hány decibel a hangerejük ( le akarom cserélni őket és halkabbakat szeretnék ) de sehol nem találok róluk erre vonatkozó leírást. A CM oldalán is csak ennyi van.
Tudnátok ebben segíteni vagy hogy tudnám csökkenteni a fordulatszámuk.

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#1336) rasotamas válasza SirKero (#1335) üzenetére


rasotamas
veterán

Alaplapod nem tud szabályozni?

https://tinyurl.com/rasoapro

(#1337) rsf válasza SirKero (#1335) üzenetére


rsf
senior tag

A három pineseket is lehet szabályozni. Csak lehet, hogy neked nem mindegyik alaplapi csatin tud szabályozni az alaplapod.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1338) SirKero válasza rasotamas (#1336) üzenetére


SirKero
őstag

(#1337) rsf

Köszi szépen mind kettőtöknek a segítséget. Tudja az alap lap szabályozni elméletileg [link] csak vennem kell toldó kábeleket,hogy az összes lapi csatlakozóhoz elérjen. Esetleg az megoldható,hogy egy alaplapi csatlakozóra elosztón keresztül dugnám rá mind a hármat?

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#1339) rsf válasza SirKero (#1338) üzenetére


rsf
senior tag

Ezt nem ajánlanám!
Nem tudom, hogy elbírja-e a lap a 3 ventit. Nem nagyon van erről adat. A ventik 0.2-0,4A között fogyasztanak. 3db már 1,2A is lehet!!
A másik, hogy a ventik fordulat jeleit amik a sárga vezéken vannak sem szabad össze kötni.
De ha a lap elbírja és 3 ból 2 ventinél kihúzod a sárga vezetéket a csatiból akkor működhet a dolog.
Vegyél egy 3-as elosztót amit simán a táp csatira kell kötni ez működik, csak nem lesz fordulat jeled és szabályzásod!
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1340) SirKero válasza rsf (#1339) üzenetére


SirKero
őstag

Jelenleg így van ( elosztó a molex csatira kötve ) de pont ezt akarom megszüntetni mert így full fordulaton mennek és nagyon hangosak.
Keresek akkor toldókat mert a lapon lenne annyi csatlakozó hely csak nem érnek el odáig a ventik csatlakozói.
valami ilyesmire gondolok

[ Szerkesztve ]

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#1341) rsf válasza SirKero (#1340) üzenetére


rsf
senior tag

A molex pin-eit átrendezve 5V-ot és 7V-ot is tudsz csinálni.
Nekem van 12V-os ventim ami 5V-ról megy több mint 10 éve. Semmi hangja.
A videókarin lévő AC Extreme hűtés meg 7V-ról megy. :)
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1342) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
addikt

Tiszteletem!

Sima i7 8700-hoz elég a MasterLiquid Lite 240 Lite, vagy kell a 240?

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#1343) CM Hungary válasza LendvaiFeri1 (#1342) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Bőven elég a lite. 210W TDP-ig ok, az i7 8400 65 watt TDP.

(#1344) gianni85


gianni85
veterán

Helló!
Beszereztem egy Mastercase 3 Pro házat. Voltak online tesztek ahol teli oldallappal és a felső rácsot eltakaró lemezzel volt mutatva. Egyébként is a teljes átalakíthatóságra épül a CM marketing ennél a termékcsaládnál... :) Hol illetve hogyan lehetne hozzá bal oldali teli oldallapot illetve egy takarólapot a tetjére beszerezni?

(#1345) CM Hungary válasza gianni85 (#1344) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Szia,
alkatrészeket innen tudsz beszerezni: https://www.cmstore.eu/categories/spare-parts/case/mastercase/mastercase-3-series.html

(#1346) gianni85 válasza CM Hungary (#1345) üzenetére


gianni85
veterán

akkor érdeklődök ott. Az egyik termék out of stock, a másik nincs is a kínálatban. Meglátom mit válaszolnak.

(#1347) Caliber92 válasza CM Hungary (#1345) üzenetére


Caliber92
csendes tag

Hali!

A Hyper 212 Evo-hoz mikor lesz AM4-es kiegészítő? Elméletileg ingyen lehetne igényelni, de hónapok óta nem elérhető az EU-s oldalon.

(#1348) Fboy


Fboy
aktív tag

Sziasztok,

CM Q300L házhoz szeretnék PCI slot borítást venni. Egyet feleslegesen törtem ki, visszatenni viszont már nem lehet.
Bármilyen pci borítás jó lehet? A CM oldalán csak ezt találtam: [link] , viszont kompatibiltási listát nem látok.
Esetleg tudtok más helyet ahonnan be lehetne szerezni?

(#1349) rsf válasza Fboy (#1348) üzenetére


rsf
senior tag

Bármilyen jó. A 20 éve gyártott is..
Hátul úgysem látja senki..

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#1350) Fboy válasza rsf (#1349) üzenetére


Fboy
aktív tag

Sajnos a régi házamban lévő pont nem passzolt - túl hosszú - ezért is jött fel a kérdés.
Elvileg szabvány méret kellene hogy legyen?

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Cooler Master topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.