Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Cooler Master topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-11 18:56:12

LOGOUT.hu

Ebben a topicban feltehettek minden olyan kérdést, amely Cooler Master-rel, CM vagy CM Storm termékkel kapcsolatos, legyen az termék információ, garanciális kérdés vagy akár technikai kérdés.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1331) CM Hungary válasza p@gabi (#1329) üzenetére


CM Hungary
Hivatalos

Itt azért más szempontokat is szem előtt kell tartani. A Cooler Maaster is egy profitorientált cég. A gyártási szempontokat is figyelembe kell venni. Ahhoz hogy valamilyen terméket, vagy alkatrészt legyártsunk, pontos előrejelzések, forecastok, anyagbeszerzés, gyártósor, munkaerő szükséges. Csomagolás, logisztika stb. Ezek iszonyatos költségek.
Mint mindennek, a hűtőknek is becsülünk egy életciklust, amennyi időn belül az átlag felhasználó cserél. Általában ezen az időszakon belül ha foglalatváltás van megoldjuk a problémát. De például egy hűtő gyártása úgy működik, hogy van egy gyártósor, ma mondjuk Hyper TX3-at gyártanak. Abból mondjuk 1000db-ot. Mondjuk egy héten keresztül. Utána váltanak más termékre. Ha egy termékre kicsi az igény, 100 db, 50db, 1db, akkor nem éri meg a gyártósort átállítani arról a termékről amiből mennyiséget gyártanak. Tehát vagy összevárják a mennyiséget, vagy nem gyártják és kifuttatják.

Szóval a lényeg, ha van belőle valahol, pótalkatrész, még nem volt olyan, hogy ne oldottuk volna meg a a problémát. Ha nincs, akkor max annyit tehetek, hogy elmegyek a sarki vasboltba, majd otthon reszelek egyet. :)

És azért van probléma a felhasználói oldalon is. Persze ismerem az itthoni anyagi körülményeket, de egy fejlesztésnél mindent kicserélnek az emberek, jobb vga, újabb cpu, plusz memória, a hűtés, ház, táp marad a régi. Ha autót fejlesztünk sem hagyjuk benne a régi hűtést ha motort cseréltünk. Szóval az éremnek jelen esetben nem két, hanem több oldala van.

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Cooler Master topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.