- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9296 üzenetére
Dehogynem, R/S, DataCenter Switching, Security, WLAN ami hozzam tartozik. A WLAN-t atveszem, de passzolom tovabb, a nexus catalyst ASA dolgokat meg csinalom, amig el nem akadok. 70%-ban BUG, szoval TAC lesz belole. 20%-ban a TAC sem tud vele mit kezdeni, varjunk a kovetkezo releasera. (Majd egyszer kijon, ujabb BUGokkal tele)
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9283 üzenetére
Igen, de milyenek legyenek azok a kerdesek.
Ha nem megy egy RADIUS autentikacio es minden port szam stimmel, pingelheto, nincs ACL ami fogja... akkor bejon az, hogy bakker, melyik protokolnak kene mennie. Kb 5 perc alatt kiguglizhato, hogy melyik protokol, miert kell ezt fejbol tudni? Vannak ertelmesebb kerdesek is, amikkel napi szinten talalkozik az ember, azokat kene eroltetni. Nalunk a CCIE Secus kollega nagyokat nyelt, amikor megmutattam neki most a kerdeseket.En meg mindig tartom magam ahhoz, hogy a termek es szolgaltatas minoseg miatt sokan mennek at a sotet oldalra es vesznek mas gyartotol es a penzt be kell hozni valakin. Zsolti ketszer megy vizsgazni es befizet 550€. Ez egy elnemadott cisco BUGhalmaz ara.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #9287 üzenetére
En irtam, javitottak azota.
De en nem fogok licenszet ujitani, marad az esxi + 22 csr1000v,+2x3750 es 2x3560 ha valakit erdekel irok egyszer rola leirast magyarul, mert angolbol van rola csillio+1.En most kezdek R&S meg SP technologies fele, egyre jobban eltolodni a docsis iranybol.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9293 üzenetére
Nem az en dontesem volt, cegnel nincs secus kollega, aki a kisebb problemakkal foglalkozik. Ha ISE vagy FirePower van, akkor en is szaladok a kollegakhoz, leven eletemben nem lattam mukodot. (Cisco eseteben mukodorol beszelni lassan egy paradoxon lesz
)
Ha sima ASA NATing, vagy s2s/Anyconnect akkor nekem b..ak oda a Tickettet es is meg is oldom. Tehat nekem meg KELLETT tanulnom, sok valasztasom nem volt. -
belaolle
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm szépen a válaszokat.
Üdv B
-
-
zsolti.22
senior tag
válasz
belaolle #9286 üzenetére
Azt hittem, hogy tusi_ vagy a profilkép miatt (régen neki volt az, ami neked most), és ahogy elkezdtem olvasni, hogy CCNP SWITCH, akkor néztem csak meg a neved, mert neki megvan már a CCNP.
Én valós eszközökön gyakoroltam, volt lehetőségem. Az IOU-t ott is hagytam azzal a lendülettel, ahogy kiperkáltam a GNS3-nak az 5 fostos $-omat Early Bird releasre. Se privát VLAN, se normál VLAN, nem tudott semmit. Nem fárasztottam magam vele. A VIRL szerintem iszonyat drága ehhez, hogy csak gyakorolj...A bérlés a legjárhatóbb. Feco ma sem alszik...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
belaolle #9286 üzenetére
Szia,
IOU szerintem nagyjából elég, azokat a feature-ket pedig amiket nem tud, megoldod laborbérléssel. Veszel valamelyik oktató cégnél (pl. INE) pár tokent, aztán azzal tudsz gyakorolni.
VIRL-lel nincs tapasztalatom, de úgy emlékszem pont múltkor írta valaki, hogy STP és Etherchannel bug volt benne. -
belaolle
csendes tag
Sziasztok,
CCNP Switch vizsgára készülök és azután szeretnék érdeklődni hogy ti javasoljátok e fizikai eszköz vásárlását?
Jelenleg gyakorlásra a GNS3 + IOU párost használom, ami szépen működik a maga hiányosságaival együtt.
Gondolkodtam még Virl Licensz vásárlásán is.
A lényegi szempont az volna, hogy ha nem muszáj ne füstöljek el egy valag pénzt olyan eszközökre amit később lehet hogy nem fogok használni.Nektek mi a véleményetek / tapasztalatotok ?
Ti hogy készültetek ?Köszönöm a segítséget.
üdv B
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #9280 üzenetére
Te, Topikgazdaként még adod alájuk a lovat?
A tapasztalat végső soron az, hogy inkább annak volt most itt esélye, aki a munkájában is találkozik ASA-val, nem csak olvas rólaSzóval ide most kellett vóna a tapasztalat.
Szerk: na meg V1.1 lab manualom volt, szóval nem a legújabb, de újabb 50$-t tudod ki...Az OCG-m viszont 640-554, de még a CCNP könyvekkel együtt vettem 2010-11-ben.
-
Immy
őstag
válasz
zsolti.22 #9277 üzenetére
Kb egy éve vitték fel csak ccna sec-nél (ccnp sec-nél nem tudom) 90%-ra a szintet. Akkor az volt a mondás, hogy azért, mert túl sok embernek lett meg a ccna sec és ez csökkenti a vizsga értékét.
Ahogy látom a 640-802 (IINSv2) vizsgát már csak november 30-ig lehet letenni, utána már csak a 210-260 (IINSv3) vizsgát. Fuss neki még egyszer és akkor biztos meg lesz -
tusi_
addikt
Bekaphatja a Cisco a 895 pontjaval. Ha mar nem tudnak eladni tobb szart, akkor legalabb a vizsgazokbol legyen penz. En dumpolni fogok
-
FecoGee
Topikgazda
A mai naptol topikgazda lettem
-
zsolti.22
senior tag
-
zsolti.22
senior tag
Párszor átolvastam az OCG-t, volt külön lab manualom, bár mindent nem gyakoroltam és nem voltam most annyira alapos, mint annak idején...
Kicsit más volt a követelmény, mint eddig:
61 kérdés, 120 perc, 895 (!) ponttól volt meg. Ekkor kicsit rácsodálkoztam a monitorra, aztán jött az első kérdés: hol van ez meg ez a gomb a CCP-ben...Annyira nem gyakoroltam, hogy tudjam, de 25% eséllyel is pont bemákoltam (későbbi labban meg tudtam nézni, hogy jól válaszoltam-e erre) és igen, van lab is. Aztán jöttek olyan ASA parancsok és funkciók, amiket életemben nem láttam, illetve olyan kérdések, amikről rohadtul nem volt szó (OCG-ben nem, CBT nuggetsben sem), csak említés szintjén, hogy létezik ilyen, meg olyan mód, de semmi konkrétum (akit érdekel a konkrétum, privátban kereshet).
Visszatérve a lab részére: az egy retek volt. 2 db CCP-s feladat. Egyik olyan volt, hogy állítsál be valamiket a CCP-ben, a másikban meg olyan, hogy már minden be van állítva, keresd meg a választ a kérdésre a CCP-ben és ebben nyomtam fel az agyam. 2 helyen is volt olyan, hogy NEM VOLT JÓ válasz, válasszál úgy! Volt időm megnézni a kérdést, a 4 válaszból mind helytelen volt. Ekkor már annyira nem érdekelt, hogy meglesz-e vagy sem; bár ezt mondjuk már az elején is tudtam, hogy nem lesz meg a 895 pont. Poén az, hogy a kép, amit a vizsga elején csináltak rólam, az olyan volt, mintha előre tudtam volna, hogy nem sikerül és így a fejjel összepárosítva a Fail-t, azért jót nevettem rajta. Ja, itt nekem egyetlen darab drag-n-dropos feladatom se volt, mindegyik egy/több választós és a 2 lab.Végül 863 ponttal álltam fel a székből és jól lehúztam a vue-t egy Kinley gyömbérrel
Mérges nem vagyok, de #&@+!%+! meg magukat!Jaaa, felírtam, hogy mikre nem tudtam a konkrét választ és ki fogom szépen googlizni, így ha akarom, ha nem, dumpolok ezáltal a következő próbálkozásra.
-
zsolti.22
senior tag
Gyerekek, voltam 640-554-ezni és KONYEC!
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #9258 üzenetére
Ja arre én se emlékszem.. csak az ilyen fontos dolgokra : D Bakker, ja, 2.5 éves hozzászólás..
-
zsolti.22
senior tag
Ha a routerről pingelem a saját interfészének IP-jét, az self-self forgalom, nein? Ami elvileg default allowed, vagy IOS függvényében már inkább deny?
-
FecoGee
Topikgazda
Sziasztok! Erez valaki kedvet valamilyen technologiai publikacio irasara? Gondolok itt arra, hogy a blogomra irna cikket, ha ideje engedi. Elotte persze atneznem (ezert jo lenne r&s temaju), csak ha esetleg valaki erez ra kesztetest, szoljon, ha kiprobalna magat egy ilyen szerepben
. Fizetes nem jar erte
. Koszi!
-
Immy
őstag
válasz
Cyber_Bird #9244 üzenetére
És mit lehet tudni a CCNA Cloud, CCNA Collabaration, CCNA Service Provider vizsgákról? Lassan lejár a 3 év és szeretném meghosszabbítani a "sima" CCNA routing and switchinget...
-
kmisi99
addikt
Kösz a válaszokat, azért jól felbosszantott, mert fáradt voltam aztán volt hogy 5 percig olvastam egy sort és mindig elfelejtettem mit ír. Igen mindenképp olyan szintre akarok menni ahol már ránézésre megmondok mindent az adott címről. Ha nem lustálkodok még ebben a hónapban végigjutok az icnd1 en, azután pedig jöhet a keményebb tanulás rész ahol alaposabban fogok rajta végigmenni jegyzetelni stb.
-
-
kmisi99
addikt
Kellene egy kis segítség, a VLSM et tanulom, aztán már 3 óra után kifolyt szemem agyam mindenem és nem vagyok biztos pár dologban.
Ennek az egésznek annyi a lényege, hogy úgy variálom a subnet maszkot, hogy ne menjen kárba túl sok ip cím, de mégis figyelnem kell arra, hogy nincs e átfedés két alhálózatban? Szóval számolgatnom kell és figyelni a megfelelő ip tartományokra?
Mert ha csak nagyjából ez a lényege az akkor oké, csak hát OCG hoz hűen olyan részletesen magyarázza, hogy az már szinte bonyolult lesz és már mindent beleképzelek. -
FecoGee
Topikgazda
Talaltam egy weblapot ahol most ingyen lehet regisztralni .xyz domaint. Adnak hozza tarhelyet is. Hatha erdekel vkit
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #9238 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek
Végül a Controlltraining-et választottam, és okt 30. már mehetek is
Már csak két kérdésem van
1. Vue-n keresztül csináltam mindent, kivan fizetve,számla is van, és ennyi elég is? Úgy értem külön a Controlltraining honlapján kell még valamit csinálni? (lehet túl izgulom már most...)
2. azt írták hogy 140 perc-et kapok, ez reális? -
zsolti.22
senior tag
Van lassan két éve leadott hibánk is
Amit én adtam le, az is 6 hónapja húzódik; sajnos csak közvetett formában tudunk beszélni a TEK-kel és ez itt a legnagyobb gond. A kapcsolattartó folyton ad nekik 1-2 hét időt, közben a TAC persze cseszik visszaírni ezen időn belül, majd amikor rá van kérdezve, akkor jön a halandzsa, hogy ezt meg azt kéne csinálni, ami the end of next week...Eddig mi a szart csináltak? És persze ez megy állandóan ismételve. 6 hónap alatt nem voltak képesek összerakni azt a rohadt egyszerű labot, amin előjön a hiba (egy internetes modem meg egy router és egy laptop)?
Úgy fel tudom magam nyomni ezen....És ezért még pénzt is kérnek és persze fizetünk is, mint a katonatiszt. Ha ingyen volna a support és azok végeznék így a munkájukat, akkor azt mondanám, hogy rendben van, de így...
Áh, hagyjuk inkább az egészet... -
tusi_
addikt
hamarosan masodjara is fel kell hivnom a Ciscot, hogy ugyan csinaljanak mar valamit a TAC jainkkal.
Reggel mar eskalaltam egy Tickettet, most lehet megint kell egy masik ugyben.
Hihetetlen... -
Immy
őstag
Sziasztok,
CCNA Datacenter mennyire nehéz CCNA R&S után?
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #9238 üzenetére
Budapesten Voltam eddig a Training360-nal, az Alefnel, es a Szamalknal.
Mindegyiknel teljesen korrektek voltak.
Ha magamnak fizetem, VUE-n at, akkor training 360-hoz megyek mert ok vannak legkozelebb hozzam, es nekik vannak a legjobb idopontjaik altalaban.
Ha a ceg fizeti, akkor az Alefhez megyek tobbnyire, mert veluk vagyunk kapcsolatban, de szinten cegtol voltam a Szamalknal is.Szerintem a nagyobb nevekkel nagyon nem tudsz melleloni ilyen dolgoknal.
Szerk.: Termeszetesen nem Feconak ment, hanem Methionyl-nak.
-
-
Methionyl
senior tag
Még 1 gyors kérdésem lenne (persze ha nem személyes) ki melyik vizsga központnál vizsgázott ill. milyen tapasztalati vannak vele?
Köszönöm FecoGee
-
józsi9995
tag
válasz
kmisi99 #9229 üzenetére
Szia,
emlékeim szerint volt kérdés a vizsgán (vagy CCENT-n vagy ICND2-n, már nem emlékszem), ami LSA-re vonatkozott.A hivatalos vizsgakövetelményt nézd meg, teszt kérdésként bármi előjöhet (még az is ami nincs a könyvben, és ez tapasztalat :-)) A routing protocolok inkább gyakorlati szinten érdekesek, T-shooting esetén tuti, hogy előjönnek.
Szerény véleményem szerint, az hogy mi az LSA meg köll ahhoz, hogy megértse az ember, hogy is műxik az egész. -
FeRkE
őstag
válasz
goodboy007 #9232 üzenetére
Alumniként be kell regisztrálni, legalábbis régebben így volt.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
goodboy007 #9232 üzenetére
Ebben szerintem az oktatod tud segiteni neked. lehet letiltjak a regebbieket.
-
goodboy007
senior tag
Sziasztok,
A Netacad online felületén merre tudom elérni a régebbi szemeszterek tananyagait?
CCNA 4. szemeszternél járok és csak a mostani kurzusomhoz férek hozzá, a korábbiakhoz nem. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
kmisi99 #9229 üzenetére
Ami le van irva a konyvben, az az elvart szint. OSPF eseteben szerintem a lenyeg, hogy link state. CCNP-ben lesz majd szo az LSA-krol es LSDB-rol igazabol. CCNA szinten ezekbe szerintem ne menj bele melyen. Menjen a konfig, milyen multicast cimre mennek a hellok, mi az az area, ilyenek.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne vizsgálva kapcsolatban, hogy már nagyban tanulom az OCG könyvet, és vannak bizonyos dolgok amik miatt aggódok.
Egy példa. Bemutatta a statikus route ot a könyv, majd szépen elmagyarázta hogy vannak erre megoldások, OSPF, EIGRP stb, szépen bemutatta a keletkezésüket, mi miből lett, jó hosszasan bemutatta az EIGRP et majd elmondta, hogy na mi most ezt nem fogjuk használni, mert itt az OSPF.
Szóval vizsgán ilyen jellegű dolgokról is lehetnek kérdések amiket icnd1 ben nem is használunk? Mint pl az EIGRP et csak megemlítette a könyv, elmesélte hogy keletkezet, és 1-2 oldalban bemutatta miért okosabb mint a RIP.
Vagy még egy dolog ami miatt aggódok, hogy ugye mikor bemutat valamit, értelem szerűen bemutatja a működését jóval mélyebben, pl, hogy az OSPF LSA-t és LSDB-t használ. Ez így szép és hasznos, de ha holnap megkérdezné tőlem valaki miaz az az LSA csak hülyén néznék rá.
A CLI kódok oda és vissza mennek, percek alatt összelökök egy hálózatot trunk-al, vtp-vel router on a stick el-OSPF-el és hasonló dolgokkal, de ha ilyen élettörténetére rákérdeznének valaminek akkor nagy gondban lennék.
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy volt e már valakinek tapasztalata az Alcatel hálózati eszközeivel, milyen ismert anomáliái vannak, milyen a co-work a többi vendor eszközével? Első sorban a service routerekre és a L3 switchekre gondolok.
-
FecoGee
Topikgazda
Mi nap kozben nyitjuk a case-ket es altalaban a brusszeli TAC-kel ugyezzuk oket.
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #9223 üzenetére
Nos, a megoldás egyébként egyszerű: kérd át az ügyed intézését máshova.. hivatkozz az ügyfeled idábeosztására és hogy ahhoz az USA időzónák jobban passzolnak.. annyi, hogy ha WebEx vagy telefonbeszélgetés lesz akkor az valszeg a normál munkaidőn túl lesz, ezt be kell vállalni..
-
crok
Topikgazda
-
UnSkilleD
senior tag
ccnp tananyagot honnan lehet szerezni? ccnat pár éve megcsináltam, valami ahhoz hasonló kéne nekem
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #9219 üzenetére
A legjobb módszer eddig - ha az idő engedi: mindig 16.30 után, de mégjobb ha 17.00 után nyitsz TAC-et - így nem Jordániában hanem már az USA-ban landol a jegy ( : Eddig működőnek tűnik. [Szerk.] Egyébként az LMS-re meg a Prime Infrastructure-re eddig 10 hónap alatt összesen 27 jegyet nyitottunk eddig, egy volt ami kb egy órán belül.. hát nem megoldódott de meg tudták mondani mi a baj : ) De van olyan amit március 19-én nyítottam és már 4..5x volt Webex a TAC engineer-rel és 8x (!) a developerrel.. és még mindig nem tudják mi a daffffuq van..
-
FecoGee
Topikgazda
Ma nyitottunk egy TAC case-t es egybol egy CCIEx3 mernokhoz kerultem - pedig nem is en voltam aki nyitotta.
. Meg is oldotta fel ora alatt a problemat
-
Badb0y
addikt
Nincs esetleg valaki aki microsoft / ccna / vmware / oracle vizsgara keszul?
Eleg sok ingyen letoltheto dump talalhato itt:
http://vcepracticetest.com/
http://www.getfreedumps.com/A problema, hogy az uj vizsgak csak uj playerrel jatszhatok le.
Probaltam mindent, torrent, ingyenes, .exam-es megoldasokat, de a vce a legpopularisabb.A basic VCE player $191.88/ev 2 szamitogepig. Van most egy oktoberi 40%-os kedvezmeny (Oct15Off40) info itt: http://www.avanset.com/cart.html
1 evre $57.565/fo=16.118 HUF oktoberi 40%-os kuponnal.
Ha valakit erdekel irjon es megfelezzuk, igy nem kell probalkozni meg szenvedni player keresessel. 2 napot raszantam, en meguntam. 16.118/ev az 1343 ft havonta.
-
Methionyl
senior tag
Üdv.!
Eléggé új nekem ez a környezet szóval nézzétek el nekem, hogy ilyen béna vagyok
Szóval szeretnék CCENT vizsgát le tenni, de kicsit megakadtam, hogy most mi hogy merre hol kezdjem..
Olvastam valahol, hogy VUE keresztül el lehet "csalni" az áfát ami ugye jól jönne de még ebbe is valahogy bizonytalan vagyok(meg abba is, hogy hogy működik)..
Szóval ha nem túl nagy kérés, tudna valaki segíteni? -
Immy
őstag
Sziasztok!
Tudtok segíteni abban, hogy találok kompatibilitási mátrixot WLC, ISE és Prime-hoz?
-
zsolti.22
senior tag
Komolyan ekkor f0s az IOS 15, hogy ZBF drop logban nem képes kiírni protokoll type számot, ha se nem TCP, se nem UDP? Unknown-l4-ből aztán nagyon lehet tudni...IOS 12 simán kiírja...
Ezek visszafele fejlődnek.
-
zsolti.22
senior tag
Tapasztalt valaki olyat, hogy ZBF-fel nehezen megy a PPTP?
TCP 1723, meg GRE nyitva, de semmi... -
kowika87
tag
Sziasztok!
Használt már valaki MACSecet l2 vpn-en keresztül? Működik? Érdekelne pro vs kontra akinek van tapasztalata.
Köszi
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #9204 üzenetére
Rendeles problemak, rosz kiegesztitoket rendelunk meg, licenszek, sfp-k, tapok.....
A salesek nem dolgoznak, vegig telefonalom a ceget de senki nem tud semmirol, a vegen en adom el a szart az ugyfelenk, a salesnek csak ki kell nyomtatnia es alairnia...
Olyanoknak vegzunk level 3 supportot, akikrol kesobb kiderul, hogy nincs is szerzodesuk velunk. Csak a cuccot vettek tolunk, TAC RMA lenne nekik, semmi tshoot...Japan es angol van, valahogy az angolt valasztottam. Nemetul sajnos nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- OLCSÓ MONITOROK
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged