- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bir0sz
csendes tag
válasz
Spa4aPaSWebr #98 üzenetére
..na ezt (sem) nem tudtam. Köszi
-
bir0sz
csendes tag
Köszönöm a választ. Ahogy látom elég sok lehetőség van. Velem az a helyzet, hogy a suli (ahova járok) tanterve szerintem lefedi a CCNA-t , és eddig is elég sokat foglalkoztam a kisebb hálózatokkal, meg nagyobbakkal is , de az PSTN/ISDN/ADSL volt. Szóval meg kellene szerezni a CCNA-t vagy egyből a CCNP-t. Ezért akarom megszerezni az oktató anyagot, hogy kiderüljön menne-e a CCNP (sok tanulás mellett persze).
-
bir0sz
csendes tag
Ha jól értem vagy akadémián, vagy "magán" úton vizsgázol. Ha az utolsót választom, a tananyag hogy kerül hozzám. .. csak hogy tiszta legyen
-
FecoGee
Topikgazda
Még egy kérdés: ha itt bejelentkezek vizsgára egy adott hazai központra, átutalom a megfelelő mennyiségű USD-t a Pearson-nak akkor ennyi az összes költség vagy még van valami? Mert ha csak ennyi akkor kb. feleannyiból jön ki a vizsga mintha központon keresztül regisztrálnék...
-
kraftxld
félisten
Miért nem a vue-n jelentkezel a vizsgára? Ha bankkártyával fizetsz usd-ben még áfát se kell és sokkal olcsóbb.
Még nem nagyon mélyedtem bele, a VLSM-nél párszor újra át kellett olvasni meg papíron matekozni kicsit, nem vészes az anyag, az agyam már ráállt erre, mivel 2006 óta nyomom az MS vizsgákat, tehát már van rutinom az ilyesmiben. -
FecoGee
Topikgazda
Sziasztok,
én CCENT vagyok, nyáron tervezem a CCNA-t (Exam Certification Guide átolvasva, de esküvő és egyebek miatt tolom a vizsgát). Vannak sorstársak itt a fórumon, akik vizsgára gyúrnak éppen?
CCNA után CCNP Switch, CCNA Voice és CCNA Security irányok felé támadok majd szerintem. -
whited
addikt
sziasztok
van itt olyan aki már lerakta a cisco ccna v4.0 vizsgát?? (első 10fej+final)??? -
kraftxld
félisten
Na, rendben ment minden, mind az 5 switch frissült, IP címe beállítódott, elszöszmötöltem velük vagy fél napot, de már vágom a témát
A céges login is megvan amivel tudok firmware-t tölteni, így már GNS3-al is tudok gyakorolni. -
kraftxld
félisten
Na, Solarwinds TFTP szerverrel sikerült frissíteni egy 2950-es Catalyst firmware-ját, mákom volt, pont ezt az egy image-t találtam a céges hálón, ilyen switch-em volt és nem volt a legfrissebb
Köszi mégegyszer a segítséget mindkettőtöknek, majd holnap beszámolok, hogy miképp sikerült a frissítés a nagyvasakkal.
-
CsodaPOK
senior tag
Ha nem sikerül letölteni, dobj egy PÜ-t. Elvileg még működik a CSCO-m.
(Egyébként minden letölthető dolgot úgy védenek, mint a kincset. Pl firmware-t tudok tölteni, de egy nyamvadt VPN klienst már nem, mert ahhoz más Technical Support IzéMizé Technical nyavajához kéne legyek hozzárendelve...)Frissítés pedig ahogy mondod. Beállítasz a gépednek statikus IP-t. Indítasz egy TFTP-t.
Switchre rálépsz telnet/ssh-n.
Majd:
copy tftp flash
Megadod a TFTP server címét, majd az image fájl nevét.
Célfájlnál ütsz egy entert.
Ha nincs elég hely a flashen, akkor törölni kell a jelenlegi firmware-t. Erre vonatkozóan fel is tesz majd egy kérdést. (dir flash paranccsal tudod megnézni, hogy mennyi szabad hely van a flashen.)Ha több firmware van a flashen, akkor meg kell mondani neki, hogy melyiket bootolja:
ena
conf t
no boot system
boot system image neve
wrHa csak egy firmware van, akkor elvileg magától megtalálja.
Letöltésnél jól nézd meg, hogy pontosan a te switchednek megfelelőt szedd le.
Show version parancs megmondja, a pontos típust.Azt, hogy ez a ip, ipx stb között mi a különbség, az passz. Mindegyik firmwarehez tartozik release notes, sztem abból ki lehet matekozni.
-
TR3
tag
Személy szerint én nem szoktam ios-t letölteni, ezért lehet, hogy most hülyeséget mondok, de úgy tudom, hogy azzal a cco loginnal lehet letölteni az image-et, amivel adott eszközre megkötött maintenance agreement össze van kapcsolva. Vagyis a te esetedben szerintem az ügyfélével.
A frissítés úgy megy ahogy leírtad. Az újabb cuccokon egyébként nem kötelező tftp-t használni, sima ftp-ről is megy, legalábbis az esetek többségében.
A különböző firmware-ek pedig különböző szolgáltatásokat biztosítanak. Pl ha aes vpn-t szeretnél, ahhoz nem lesz jó ip base, mivel nincs benne aes, hanem egy advanced enterprise vagy advanced ip services fog kelleni. Innen elvileg megtudhatod melyik image mit tartalmaz: Cisco Feature Navigator -
kraftxld
félisten
Bocsi a béna kérdésért, engem most dobálnak a mélyvízbe
Hétfőn kapok pár switch-et:
2x 3750X
2x 2960S
1x 2960
Ezeken kell majd firmware-t firssítenem, meglepődve tapasztaltam, hogy a reseller loginemmel SEM tudok firmware-t leszedni hozzájuk. Azt tudom, hogy vettek smartnet-et, tehát majd le tudom tölteni hozzá a FW-t.
Ilyen esetben az ügyfél loginjével kell majd csinálni, vagy dúrnom kell egy cégeset valahonnan?
Amúgy a frissítés úgy megy röviden, hogy statikus ip-re állítom a gépem, meg a switch-et, és a gépemen futó TFTP szerverről leszedem a switch-re az image-t?
És mi az a köbméter különböző típusú firmware (service provider, enterprise, ip, ipx, stb) -
kjurdn05
csendes tag
Hát ez k....a jó, hogy ilyenkor kell megtudnom. Nagyon idegesítő,h ezt a tanárunk el se mondta. Nem mint ha mást elmondott volna. Mindent magunktól tanultunk.
Nagyon szépen köszönöm! Sokat segítettetek! -
kjurdn05
csendes tag
Megtaláltam jópár "integration challange-et" a neten. Ezeket hol adják ki egyébiránt? Mert nekünk nem volt ilyen sajnos :-(
-
kjurdn05
csendes tag
Az mit takar, hogy "integration challange"? Amik útközben vannak packet tracer-es feladatok?
Mert azok jók, de szeretnék most komplexebb feladatot megoldani, mint ami a vizsgán is lesz, nem pedig ilyen különböző részfeladatokat.
A neten, ahogy rákerestem az integration challange-re találtam feladatokat. El is kezdtem most egyet, de ilyen nem volt nekünk, úgyhogy nem tudom pontosan mi is ez. -
-
kjurdn05
csendes tag
Sziasztok
Én most a CCNA Discoveryt csinálom és a 4. félév végi gyakorlati vizsgára készülök. Ha valakinek esetleg megvan vagy tudja mi volt annak nagyon örülnék. Mindenféle laborgyakorlat érdekelne gyakorlásra. Köszönöm -
kraftxld
félisten
Na, kaptam a cegtol nemi Cisco labort, hogy felkeszuljek
2 db 831-es DSL router
1 db Catalyst 2950-24
1 db 2611-es routerElleszuk veluk egy darabig.
-
Cyber_Bird
senior tag
Vizsga előtt pénzkidobás az ilyen 4-5 napos tanfolyam szerintem is.
A vizsgán való átmenetelben minimálisan segít, ugyanakkor, ha dolgozni szeretnél benne, és jobban megérteni arra kiváló (ha a cég fizeti akkor meg pláne), mert olyan dolgokat is elmondanak, amiket máshogy nem feltétlen tudsz meg csak tapasztalat útján jössz rá. -
TR3
tag
válasz
Razielkukac #64 üzenetére
Bár nem voltam még az új ROUTE vizsgán, de kb minden cisco vizsga ugyanúgy néz ki (kivéve ccie). Tesztkérdések vannak + 2-3 szimulációs gyakorlat ugyanabban a programban. De ha erre a akarsz menni, akkor gondolom már voltál ccna vizsgán. A vizsga menete ugyanaz csak a kérdések nehezebbek.
Nem kötelező előtte semmilyen tanfolyamot elvégezned. A 4-5 napos tanfolyamokat én személy szerint pénzkidobásnak tartom.
-
Razielkukac
csendes tag
Sziasztok!
CCNP vizsgával kapcsolatban érdeklődnék. Most készülnék ROUTE vizsgára. A vizsga miből áll? Hogy épül fel? Mármint van tesz és gyakorlat is? A gyakorlat az vmi szimulációs progin lesz, v kézzelfogható eszközökön?Valamint csak az mehet vizsgára aki előtte részt vett vmelyik intézmény tanfolyamán is?
Aki volt már ilyen tanfolyamon (ugye ezek olyan 4-5 naposak) az milyennek találta?
Érdeklődve várom az információkat és élménybeszámolókat.
-
Akiii
tag
válasz
JuiceCrew #62 üzenetére
Configure, verify and troubleshoot a switch with VLANs and interswitch communications
Describe enhanced switching technologies (including: VTP, RSTP, VLAN, PVSTP, 802.1q)
Describe how VLANs create logically separate networks and the need for routing between them
Configure, verify, and troubleshoot VLANs
Configure, verify, and troubleshoot trunking on Cisco switches
Configure, verify, and troubleshoot interVLAN routing
Configure, verify, and troubleshoot VTP
Configure, verify, and troubleshoot RSTP operationInterpret the output of various show and debug commands to verify the operational status of a Cisco switched network
Implement basic switch security (including: port security, unassigned ports, trunk access, etc.)
Implement an IP addressing scheme and IP Services to meet network requirements in a medium-size Enterprise branch office network
Calculate and apply a VLSM IP addressing design to a networkDetermine the appropriate classless addressing scheme using VLSM and summarization to satisfy addressing requirements in a LAN/WAN environment
Describe the technological requirements for running IPv6 (including: protocols, dual stack, tunneling, etc)
Describe IPv6 addressesIdentify and correct common problems associated with IP addressing and host configurations
Configure and troubleshoot basic operation and routing on Cisco devices
Compare and contrast methods of routing and routing protocolsConfigure, verify and troubleshoot OSPF
Configure, verify and troubleshoot EIGRP
Verify configuration and connectivity using ping, traceroute, and telnet or SSH
Troubleshoot routing implementation issues
Verify router hardware and software operation using SHOW & DEBUG commands
Implement basic router securityImplement, verify, and troubleshoot NAT and ACLs in a medium-size Enterprise branch office network
Describe the purpose and types of access control lists
Configure and apply access control lists based on network filtering requirements
Configure and apply an access control list to limit telnet and SSH access to the router
Verify and monitor ACL's in a network environment
Troubleshoot ACL implementation issuesExplain the basic operation of NAT
Configure Network Address Translation for given network requirements using CLI
Troubleshoot NAT implementation issuesImplement and verify WAN links
Configure and verify Frame Relay on Cisco routers
Troubleshoot WAN implementation issues
Describe VPN technology (including: importance, benefits, role, impact, components)
Configure and vary PPP connection between Cisco routersEzek közul varhato
-
JuiceCrew
csendes tag
Hello Mindenki,
Erdeklodom, hogy milyen jellegu laborgyakorlatokra lehet szamitani az icnd2-es vizsgan?
Szeretnek par heten belul neki szaladni, es jo lenne elsore megugrani a szintet.
Koszi elore is!!!
udv -
kraftxld
félisten
Nem kell boltolnom hála az égnek meg az ebayről ide a világ végére úgyis drágán küldenék a cuccot, az üzemben van minden ilyesmi, konténerszámra régi cisco cuccok mert mostanában cseréltünk rengeteged gbitesre, a régi motyóval meg majd eljátszok
Az MS vizsgákra is elég sokat készültem éles környezetben meg vmware-vel, úgyhogy sejtem mi kell ide is.
-
-
kraftxld
félisten
Barmilyen bufe szakot csinalj meg minnel kevesebb erofeszitessel ha mar ez a vezerkar vagya. Mellette meg nyomd a CCNP-t.
Amugy en is nemreg kezdtem el a CCNA-ra valo felkeszulest igy 4,5 ev MS vizsgak utan, kicsit mas megkozelitest kivan a tema, de azert bele lehet razodni, szerintem 1-2 honap alatt meglesz a 802-es vizsga aztan haladok szepen tovabb. Az uzem is megdob majd nehany regebbi cuccal gyakorolni. -
Atos23
senior tag
Na igen, ez várható.
A mézesmadzag sok esetben a papírral való kecsegtetés. Csak nálunk most éppen az a téma a szolgáltatónál, hogy minden bizonyos munkakörben dolgozó kollégának legyen fősuli/egyetem papírosa is, a szaktudás le van szrva.
Gondoltam, a CCNP-vel jobban járok, mint egy progmattal, de sajnos jelen helyzetemben kell a hivatalosan, államilag elismert diploma.
-
Atos23
senior tag
Halihó
Én Még 2005-ben végeztem CCNA-t, és azóta szolgáltatónál dolgozom. Mivel Február 15. a jelenetkezési határidő a felsőoktatásban, kérdezném, hogy van-e olyan fősuli vagy egyetem itthon, aki CCNP-t oktat, és Felvi-n kell jelentkezni?
Progmatra akarok menni szeptembertől, de ha van ilyen suli, lehet hogy CCNP lesz a vége.
A CCNP rendes, magyar diplomát is a kezembe ad, vagy megint csak egy olyan fartisztító papírlapot, amit CCNA után kaptunk?
-
Akiii
tag
Sziasztok,
Esetleg a Ph-n kivul ismertek valami magyar nagyobb cisco forumot?
Üdv,
-
-
cstomi15
tag
Sziasztok!
A suliban heti 10 órában tanulunk CCNA-t, melyhez a Cisco oldalán is elérhető online tananyagot használjuk. A laborgyakorlatokat is a suliban végezzük el, mivel az iskola megvette a CCNA oktatásához szükséges hálózati eszközöket is.
Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a központi CCNA vizsgához elég az, amit mi tanulunk, tehát a Cisco oldalán is elérhető online tananyag, vagy az csak egy része a valódi anyagnak? Ez a kérdés azért merült fel bennem, mert találtam a neten pár olyan CCNA tankönyvet, melyek oldalszáma 500 körül mozgott.
Üdv: cstomi
-
TR3
tag
válasz
Spa4aPaSWebr #49 üzenetére
>Viszont ha így van akkor miért fogadja el a Cisco az INCD1+INCD2-t CCNA minősítésként?
Az ICND2 jelenleg egy CCNA szintű vizsga azzal a különbséggel, hogy ebben nem kérdeznek rá alapdolgokra, mint a CCNA-ban. Pont ezért kell letenni mellé az ICND1-et, hogy lássák azokkal is tisztában vagy. De ha már aktív CCNA vagy, akkor feltételezik hogy tisztában ezekkel, ezért a minősítés megújításához elég az ICND2 is.
-
Spa4aPaSWebr
csendes tag
>de ez fordítva azért messze nem igaz.
Jó, ennek nem néztem nagyon utána. Viszont ha így van akkor miért fogadja el a Cisco az INCD1+INCD2-t CCNA minősítésként?
>A CCNP minősítés megszerzéséhez pedig tudtommal még mindig kötelező a CCNA vizsga.
Ezt nagyon benéztem! Tényleg úgy van ahogy írod! Bocsánat!
CCNP Certification -
TR3
tag
válasz
Spa4aPaSWebr #47 üzenetére
A CCNA tartalmazza a CCENT anyagát is, de ez fordítva azért messze nem igaz. Az ICND2-nek nem sok köze van a CCENT-hez.
A CCNP minősítés megszerzéséhez pedig tudtommal még mindig kötelező a CCNA vizsga. -
Spa4aPaSWebr
csendes tag
640-802 CCNA
640-822 ICND1 (CCENT)
640-816 ICND2 (CCENT)A CCNA és a CCENT vizsgakövetelményei gyakorlatilag megegyeznek. A CCENT-nél 2 alkalommal kell elmenni vizsgázni. Én ezt nem ajánlom. Nem olcsóbb mint a CCNA vizsga, és 2x stresszeled magad a vizsgával. Nem éri meg...
>az egész cisco-s történetet ezzel a vizsgával kell kezdeni?
Nem, nem rögtön a vizsgával kell kezdeni. Előbb inkább tanuljál!
Nem kötelező a CCNA certification a CCNP szint megszerzéséhez, de a CCNA ismeretek nélkül úgysem fog menni.Ha nem pont a designnal akarsz foglalkozni, akkor felesleges a 640-864 CCDA vizsgára elmenned.
>melyik vizsgehelyre mentek?
Amelyik közel van és szimpatikus. Személy szerint a WSH-nál szoktam vizsgázni.
Locate a Test Center: Cisco Systems, Inc.
Ha saját zsebből fizeted a vizsgát, akkor érdemesebb a vizsgára való regisztrációt és vizsgadíj kifizetést saját magadnak megcsinálnod ezen az oldalon. Fizethetsz a vizsgaközpontban is, de ott jellemzően 30%-50%-kal többe kerülnek a vizsgák.
Vizsgára való regisztráció előtt MINDENKÉPPEN egyeztess telefonon vagy e-mailben a vizsgaközponttal, hogy az adott időpontban van-e szabad gép?
A vizsga időpontjában pontosan jelenj meg a helyszínen. Legyen nálad 2db fényképes hivatalos igazolvány. Más nem szükséges, úgysem vihetsz be semmit a vizsgaterembe.
-
Bandi18
tag
Hello
Érdemes ezzel és a CCDA--val kezdeni, ez mindennek az alapja, ezekre épül minden.
CCNA: 640-802
CCDA: 640-863Én több helyen is voltam, Székesfehérváron, meg Pesten is. Vue.com-on jelentkezz és ennyi. Ha nincs dombornyomott kártyád akkor cska olyan helyekre mehetsz ahol kp-val is lehet fizetni.
Sok sikert
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Ti melyik vizsgát teszitek le, a 640-802 CCNA-t? Vagy az egész cisco-s történetet ezzel a vizsgával kell kezdeni? MErt van 640-816 is.
Illetve, melyik vizsgehelyre mentek?
Köszi. -
Bandi18
tag
CCNA: 94%
-
Bandi18
tag
Dec 23-ra be lettem regelve CCNA vizsgára. Remélem sikerül
-
Bandi18
tag
válasz
Bélabácsi #33 üzenetére
Köszi a linkeket
. Én most készülök a CCNA-ra, ha minden összejön, akkor dec közepén megyek vizsgázni
.
Sajnos én is csak emulált környezetben tudom kipróbálni a különféle beállításokat, mert a cégnél kevés az eszköz :S.
CCNP mennyire kemény ? Találtam 1-2 tananyagot hozzá, de kb milyen nehézségű gyakorlati feladatra kell számítani ?
Üdv
Bandi -
Szia!
Teljes mértékben igazat adok, én is így látom...
Természetesen lehet egymás után "beszerezni" a papírokat, sajnos a tanfolyami keretek sem adnak olyan mély szintű gyakorlati tudást, amellyel bátran azt mondhatná valaki, hogy bárhol megállná a helyét...
Én ebből a szempontból szerencsésnek mondhatom magam, mert Cisco szakirányú főiskolán végeztem, 2004 óta szolgáltatóknál dolgozom, mindig volt a laborban több-kevesebb eszköz, amelyekből a legkomplexebb tesztlabor topológiákat is össze lehetett rakni. De hiába a sok hardvereszköz, az ember nem lehet mindig mellettük, valamint mindig volt olyan, hogy szükség lenne még néhány routerre a kész topológiához, de már nincs elég, vagy másnak is kellett másra, stb...
Az előbbieket azért írtam, hogy hátha tudok segíteni annak, akinek nincs (folyamatosan) lehetősége közvetlenül hozzáférni az eszközökhöz. Szükség esetén csupán némi CPU teljesítmény és memória hozzáadásával a lehető legkomplexebb topológiákat is össze lehet állítani, - és ahogy nálam is sok esetben szükség volt rá - számos szolgáltatói és előfizetői hálózat fizikai eszközökkel történő modellezésekor nagy segítség volt, hogy virtuálisan is fel tudtam laza 20 perc alatt valódi Cisco IOS image-eket boot-olni a PC-men, ezzel 30-40 routert is emulálva és hozzáadva a fizikai topológiához. Ezeket a virtuális console portjukon keresztül CLI-n ugyanúgy konfigurálod, mintha a fizikai eszköz mellett ülnél. Lényege pont az, hogy nem szimulációról, hanem router hardver emulációról van szó.
Az előbbiek pont ezért hasznosak, mert ezáltal az ember olyan mérnökké képezheti magát, aki nem csak papíron látott Cisco routert...Üdvözlettel:
Bélabácsi
-
Sziasztok!
Gondoltam ide is megírom, hátha valakinek hasznos lesz. Én ezekkel nyomtam végig a CCNP-t
http://dynagen.org/
http://asaproject.gromnet.net/
http://puttycm.free.fr/cms/
http://www.gns3.net/és persze TestKing
Üdvözlettel:
Bélabácsi
-
netboy
senior tag
Hálózat:
Miért van az, hogy ping parancs kiadásakkor az első kérésre nem jön válasz csak a másik 3-ra?
Most tűzfal konfigurációnál csinálta. -
CsodaPOK
senior tag
A nemtudommilyen szabvány szerint a 169.254 valamikor publicnak minősült, addig amíg Microsoft nem vásárolta fel alles zusammen "saját" használatra.
Ezért mivel ez a címtartomány az MS-é, senki másnak nem kaphat ilyen címet, így ilyen server címmel nem találkozhatsz a világhálón. -
-
mrmagus
tag
Szia,
Az a címtartomány az APIPA protokollnak van fenntartva,
ha éppen a hálózatban nem érhető el egy DHCP szerver, akkor ilyen APIPA (Automatic Private IP Addressing)-t oszt ki a windows-os gép magának. Windows (2000) 2003 és XP től számítva van ez az APIPA protokoll.APIPA által kiosztott címek ha egy hálózatban vannak, akkor képesek a gépek egymással kommunikálni.
169.254.0.1 - 169.254.255.254 ig és 255.255.255.0 alhálózati maszkkal generálódik.
-
netboy
senior tag
Jobb témát nem találtam így ide teszem fel a kérdésem!
Olvasgatom a CCNA Discovery oktatóanyagot és nem értek valamit, ha elmagyaráznátok megköszönném!
Az első témakörben tisztázták az IP címeket és azon belül is a privát és publikus tartományokat. Jelen esetben a B tartományról lesz szó amiből a magán az alábbi rész: 172.16.0.0.0-172.31.0.0 ig tart.
A második témakörben előjön a hibaelhárítás ahol is kitérnek rá, hogy a windows dhcp kiszolgáló hiányában ad magának egy "privát tartományú" ip címet ami a következő címblokból kerül ki: 169.254.0.1-től 169.254.255.254-ig.
A 169 már nyilvános címblokk nem?
A részletes leírás:
Amikor egy állomás dinamikus IP-cím fogadásra van konfigurálva, de a címkiosztó szerver elérhetetlen vagy hozzáférhetetlen, akkor az operációs rendszer automatikusan generál az állomás számára egy speciális (link-local) helyi-hálózati címet. Az IPv4 címeket a 169.254.0.1-től 169.254.255.254-ig terjedő címblokkban (169.254.0.0/16) adatkapcsolati szinten helyi (link-local) címnek nevezik Az állomás operációs rendszere a címet véletlenszerűen adja ki a 169.254.0.0/16 címtartományban.
....
Ha ugyanazon a hálózaton több állomás kapott ilyen automatikusan kiosztott címet, akkor a kliens/szerver és a peer-to-peer alkalmazások az ilyen állomások között rendben működnek. Mivel az így kiosztott cím a B osztályú privát címtartományban van, a helyi hálózaton kívül nem működik a kapcsolat. -
Bandi18
tag
Hellosztok
Nemsokára CCNA-ból fogok vizsgázni, és ha jól tudom létezik egy braindump nevű kis gyűjtemény ahol az össze kérdés/válasz megtalálható. Esetleg ez nincs meg valakinek digitális formában?
-
Aethel
aktív tag
Én magyarul vizsgázom, de elég laza az egész..(CCNA) Már elkezdtük a második tananyagot de az elsőből még a gyakorlati sincs kész sokaknak. Ti mennyiért vizsgáztok? Cég fizeti?
-
TR3
tag
Azért az igen remek hely lehet, ahol azt sem mondják meg, hogy sikerült-e. Régebben min 80% kellett a záróvizsgán, nem tudom változott-e azóta. A weighted percentage egyébként nem számít, az csak tájékoztató adat. Ha van olyan oszlop, hogy Eligible for Certificate, és ki van pipálva, akkor átmentél. Nem hinném egyébként, hogy kiküldenék postán. Vagy be kell menned érte, vagy ha a gradebookban látsz olyat, hogy Request Certificates and Letters, akkor magadnak is letöltheted elektronikus formában.
-
klien
csendes tag
hello
én a héten vizsgáztam ccna-ból de az oktató semmit nem mondott hogy most mi lesz én az e-mailekre sem válaszol. postán fogok kapni egy papírt hogy sikerült vagy be kell menni érte? és honnan tudom hogy sikerült-e? a gradebookban P az eredmény de a záróvizsgám csak 75% lett a weighted percentage 86% akkor most sikerült? köszi
-
ccnp
csendes tag
a ccnp már csak 3 vizsgából áll
switching
routing
troubleshooting(valameddig még tán lehet a 4részest is megcsinálni: bcmsn bsci ont iscw)
-
kraftxld
félisten
Úgy értettem, hogy a CCNA sincs még meg. Akkor szerintem 1,5 év alatt simán lehet értelmes tudást összehozni.
Nézegettem az anyagot nem tűnik veszélyesnek, megy úgy néz ki az üzemből tudok bugázni 2 routert meg egy Catalyst 2950-et gyakorolni
Most már kicsit elég volt az MS vizsgákból, várok még párra hogy legyen hozzá értelmes anyag, megcsinálom még a virtualizációs dolgot aztán szerintem ráfekszek a Cisco-ra. -
kraftxld
félisten
Kb mennyi idő alatt lehet eljutni a CCNP-ig erős alapokkal?
-
ccnp
csendes tag
az egyik ismerősöm gyakorlatilag a "fuck you" szintű angoltudással csinálta meg. szótárazni kell egy kicsit, de hamar bele lehet jönni
(amugy csak angol és japánul lehet a cisco vizsgákat letenni)
-
TR3
tag
Nem sokáig szokták párhuzamosan futtatni a vizsgákat. Valószínűleg június vagy július végéig él a régi vizsga (mindkét változatot olvastam már valahol), kivéve a hálózati akadémiákra járóknak, ők kapnak dec. 31-ig érvényes vouchert.
Remek azért, hogy visszajön a troubleshooting, ami 2006-ban pont azért szűnt meg, hogy berakják az ont-t -
ccnp
csendes tag
ha minden igaz, most változik majd a ccnp (ont+iscv helyett egy troubleshooting rész lesz)
valameddig biztos egymás mellett él majd a kettő. gondolom legalábbis
-
KicsiUbul
őstag
Hali,
Te mikor vizsgáztál CCNA ból? -
ccnp
csendes tag
válasz
Pisztillus #6 üzenetére
köszi!
-
ccnp
csendes tag
szerintem ez a topik rossz helyen van, hova kéne tenni szerintetek?
-
ccnp
csendes tag
volt valaki az elmúlt fél évben vizsgázni?
-
ccnp
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném, ha itt megosztanánk egymás között a tapasztalatokat a felkészüléssel, vizsgákkal kapcsolatban.
Ki hogy tanul, miből, hogy gyakorol, satöbbi.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest