- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
WIFUND (200-355 CCNA Wireless) vizsgát csinált mostanában valaki, mi lehet a passing score? Amit nem hivatalos forrásból hallottam, az eléggé megrémisztett.. (925)
-
józsi9995
tag
válasz
Methionyl #11693 üzenetére
lassan végzek vele és sztem jó alapot ad.
persze egyéb forrásból is hozzá kell rakni, mert néha igen be van süritve és mert pl az az egy oldal EVN sejtésem szerint kevés lesz...
úgy meg főleg, hogy itt is, te is, és külföldi fórumon is jelezték ,hogy mostanában a vizsga kicsit más... -
józsi9995
tag
válasz
Methionyl #11691 üzenetére
gonosz leszek: sejtettem
Miután beleolvastam a Foundation-be úgy elfelejtettem a Kevin Wallace könyvet mintha sose lett volna.
Szvsz borzasztóan gyenge, a nullánál is kevesebb.Ezt próbáld meg:
http://www.ciscopress.com/store/implementing-cisco-ip-routing-route-foundation-learning-9781587204562
A különbség több mint szignifikáns
-
Methionyl
senior tag
Mai vizsga röviden: Fail
Pass score: 790
Your score 780Kicsit bővebben: Én értem, hogy cisco-nak nem megy a szekér és kell a pénz, na de hogy ilyen f@szságot csinálni az már túlzás
Az egy dolog, hogy kb 150+ oldalon részletezi a BGP-t ami egy nagyon hasznos és érdekes protokoll de hogy 1 db kérdés se legyen belőle még oké is. De az, hogy az 1. (!!!!) chapterből legyen kb a kérdések 60%a az már erős túlzás
(ami kb semmit nem mondó chapter volt) Nem tudom meddig van/nincs NDA szóval inkább nem mondok semmit de most eléggé felbosszantott, hogy március óta kb szószerint 6-7x kiolvastam az egész könyvet, jegyezetteimet még ennyiszer elolvastam és több 100 órát laboztam pedig már a könyökömön jött ki minden, oké nem voltak INE videók csak CBT de ami az ott volt a vizsgán az röhej.
Bocsánat ha valakit zavart
Feco: Gratula
-
FecoGee
Topikgazda
Ma megkaptam a jovahagyast, jovore is megyek a CiscoLive!-ra. Februar 20-24
.
-
FecoGee
Topikgazda
Meg 4 oraig felaron a CCNA library -->
https://www.amazon.com/Routing-Switching-200-125-Official-Library/dp/1587205815/ref=as_li_ss_tl?s=books&ie=UTF8&qid=1478885672&sr=1-2&keywords=ccna&linkCode=sl1&tag=wwwwendellsce-20&linkId=f7798fa5826a3c13131276ef8a4b36ae
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #11679 üzenetére
Amúgy emiatt van:
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-features/31743-bye-bye-40-mhz-mode-in-24-ghz-part-1
A 20MHz-re képes, "sima" N-es routereket és azok hálózatát szétsz0p@atja a 40MHz-es N-es router mert két non-overlapping channelt is "elfoglal" ami konkrétan azt jelenti, hogy a többieknél ez zavarként jelenik meg az SNR-ben. (Meg a cordless phone-okat is zavarja, a Bluetooth headseteket, office környezetben nagyon nagy szívás volt - és mivel a Cisco enterprise eszközöket készít és ad el így ez kikerült a portfólióból).
Szerk: meglett a link. -
zsolti.22
senior tag
Jó tudni, hogy a Cisco nem támogatja a 2.4 GHz-en a 40MHz-es channel width-et. Más apró soho router meg simán.
-
zsolti.22
senior tag
Na meg is van a válasz (bocs a tripláért):
ap(config-if)#do sh controllers do1
Radio on Low Power Mode due to PoE, restricted to 3 antennas -
zsolti.22
senior tag
-
Zola007
veterán
Használja valaki a VisualRoute szoftvert?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #11666 üzenetére
Tudom, hogy igenjó ára van
Ezért is csaptam le rá! Nem ebay, jófogás
Jókor néztem jó helyen.
-
Poultier
tag
Egy kis free linux course for dummies a netacad-tól: [link]
-
kowika87
tag
válasz
zsolti.22 #11658 üzenetére
Ha érted a CWNA-t akkor a CWTS-re nem nagyon van szükség, mivel az egy lower level - sales anyag, bár nekem segített kitisztázni egy két dolgot. CWTS vizsgám megvan (nem kell megújítani
), a CWNA egyenlőre pihenőn van, most munkahelyváltás és komolyabb vizsga van előtérben.
Egyébként a héten kaptam hírlevelet tőluk december/januárban megújul a CWNA, de nem akarom szét offolni ezt a topikot -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #11662 üzenetére
35k. Ez rendes használatban lesz falun, elé meg befogom az ASÁ-t, azon van poe. Kérdés, hogy a wave1 AC-hez elég-e az asa poe.
Dcloud? Dehogy, nem adok én meg semmit se a Cisco-nak!@Immy: egyelőre autonomous módra lesz állítva, aztán lehet, hogy majd megmondom neki, hogy hol a céges WLC
De akkor már hreap-ba (aka flex-connect) kell állítani, ha beütne a crah.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
kowika87 #11488 üzenetére
Már talán negyedét elolvastam a CWNA-nak és tényleg jó alapos; a wifund hozzá képest nagyon felületes, de hát hucaby írta, ez a név meg ismerős máshonnan
Mivel nem akartam 10K-t tölteni az ebook verzióra, ezért megpróbáltam most először, hogy milyen a PDF az olvasómon és egész jól olvasható. Elképzelhető, hogy "megveszem" a CWTS-t is ugyanígy.
A H- és E-planekig egészen jól érhető volt az anyagA sorrend, ami alapján jönnek a fejezetek, az is teljesen jó, nem úgy, mint a wifundban, hogy akkor elsőnek egy RF alapok, aztán másodiknak már jöhetnek is a szabványok, aztán utána antennák, vagy az talán még később van, szóval össze-vissza...
Feco, alapíts egy "utáljuk a Ciscot" fórumot is -
-
crok
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #11649 üzenetére
Egy jó éve találtam egy kis dobozban eltéve ilyen NYÁK-lapra szerelt flash-eket, sokat, 8MB már 2 IOS-re is elég volt : D Az IPX meg szerintem azért halt el mert a TCP eleve jobb konstrukció meg hát ingyé' volt használni : D 4500 router, van meglepetés párszor mikor egy-egy régi site-on egy-egy fiatalabb arc belép egy ilyenbe és olyat lát a sh ver-ben hogy router, egy C4500-on : ) Ammegmilyenkuttyafajta'?! : )
Win95 OEM Service Release 1-2 - mint a messiást úgy vártuk : D ugye ott is volt két féle, OSR1 és OSR2, az "A-végű" meg a "B-végű" verziószámmal, az egyik már tudott egész stabilan USB-t de a másik még nem (papíron tudta, de persze rom ß@r volt, szinte semmire se lehetett használni mert annyiszor kifagyott) .. a port már figyelt az alaplapon (de sok Tomato volt akkoriban.. ha még emlékszik valaki, utáltam mint a vastag ß@rt) de akkor most "A-s végű a Win95" akkor reinstall vagy volt valami patch ami vagy ment vagy összeomlott úgyis : D meg a "B-s végű" ami meg már huhuhuuuudefrankó volt (bughalom az is, de valamivel mégiscsak jobb..). Meg a "Gamerek kedvence" az OSR2.5 már DirectX 5.0-val szerelve (azt is hányszor újrahúztam mindenféle vackokon.. de volt benne egy jó diag szoftver amiben volt egy nagyon buta TCP/IP stack teszt amivel lehetett pl. chat-elni..).
Azt a Win95 telepítőkódot meg szerintem ha legalább 512x nem írtam be akkor egyszer sem.. a 80x25-ös kék/sárga képernyőt (1.44"es diskekről telepítve, szigorúan..) már csak akkor utáltam jobban amikor a s c a n d i s k kezdett futni egy jó kis áramszünet után, mert onnantól jöhetett az ima hogy minden rendben legyen..
-
crok
Topikgazda
válasz
Poultier #11650 üzenetére
Aktívon - azért mégse érje már el bárki a startkonfigot nyitottan TFTP-n:
access-list 1 permit [tftp source IP címe a backupnak] 0.0.0.0 log
access-list 1 deny any log
tftp-server nvram:startup-config 1Backup-on:
file prom quiet
kron policy-list save_active_config
cli copy tftp:[tftp source IP címe az aktívnak]/startup-config flash:saved_active_config
kron occurrence saved_active_config in 1:00:00..valami ilyesmi?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Poultier #11650 üzenetére
Milyen gyakran valtozik az aktiv switch konfigja? Ha ritkan, akkor minek szinkronizalni? Mentsd le az aktiv eszkoz konfigjat rendszeresen aztan ha megpusztul 3 perc alatt ratoltod a tartalekra. Szerintem nem azon a par percen mulik. Ha ala is rackeled mar elore, akkor tenyleg marha gyorsan at lehet hidalni a dolgot.
-
Poultier
tag
Sziasztok,
Van nekünk 2 Cisco 4948-unk, amiből az egyik fizikai backup-ként lenne használva. Van valami egyszerű megoldás arra, hogy az aktív Switch startup configja automatikusan mentődjön a backupra? TFTP szerverrel csináltunk már ilyet, de ezért működtetni egy gépet több mint pazarlás.
-
vzsolti1980
csendes tag
Igyekeztem ironikus lenni a jogtisztaval
Jo oreg Win95
Sokan nem tudjak de a Win95-bol ketto volt es feluton upgradeltek OSR2 neven. De ez Enterprise halozatok vilagabol ez nagyon is fontos lepes volt.Ebben jelent meg a hybrid NetBios mode es NetBeui default-ja mellett megjelent a TCP/IP.
Szavaid alapjan te is megelted ezt a kort aktivan, igy inkabb azoknak szol akik nem.Egyebkent kb. 97-ig Novell Netware nagyon eros volt es egyeduralkodo volt Enterprise-ban. Ha gyorsabb fejlesztik az IPX-IP gatewayt es nem olyan draga ma lehet SPX-RIP-et kell tekerni es nem HSRP/VRRP-t
Lehet jobb volt,de inkabb csak megszepult
Azert eleg sok szevedes volt a Cisco 4500-os (Router es nem switch
feneken coll. villogo AUI koverteres Koax szegmensekkel. show interface meg nem mutata a late coll. mert a KTI gyartmanyu koverterbol hianyzott az tuske a csatin.Vagy,hogy az regi ftp.cisco.com-rol letoltott IOS-ekhez nem volt md5 checksum es ha nem serult meg akkor imadkozni kellett raferjem a flash-re.Ami meg nem is CF alapu volt hanem az EDO RAM-ra hasonlitott. Gondolom te is azert tudod a reg. szamot fejbol mert parszor beirtad a kek sarga 80x25-s resz utan
-
crok
Topikgazda
válasz
suomalainen #11639 üzenetére
Jaja, gyere hozzánk, jó lesz. Beajánlottalak volna ha szólsz ( :
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
suomalainen #11639 üzenetére
Ne ird le a dolgot meg ilyen koran, hatha felvesznek
.
-
crok
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #11640 üzenetére
Nem emlékszem hogy láttam volna *bármit* ami arj-vel tömörített *és* jogtiszta volt - valaha! : D Az LPT port kapcsoló is milyen retro már.. ezer éve nem láttam már sehol.. a KVM meg mekkora túlélő már, azt meg még mindig látok rackszerkényben is : D Régen minden jobb volt.. ( :
[Szerk:] még megvannak a DOS 6.22, Win3.1 és Win3.11 1.44"-es lemezek. A DOS ráadásul *eredeti* : D És eszembe jutott egy Win95 telepítőkód - fejből XD
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #11640 üzenetére
Uristen ezert eloturtad a DVD-t? Nem semmi
-
vzsolti1980
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést kérek mindenkitől, picit rosszul emlékeztem a 20 évvel ezelőtti dolgokra. A SunRay esetén nem a kikapcsolhatalanság volt elvárás a design guide szerint. Hanem a gyors boot idő.
Megtaláltam a SunRay administrator könyvet a régi DVD-eken:
Physical Connections
The physical connection between the Sun Ray server and Sun Ray clients relies on
standard switched Ethernet technology.
Implementing the interconnect with a physically dedicated and isolated set of
Ethernet switches is recommended because it is easy and reliable. For instance:
■ Only layer 2 switches are required.
■ The only switch configuration required is to enable fast boot times.
■ No ongoing switch configuration and management is required.
■ Issues of bandwidth and poor topology are greatly reduced.
To boost the power of the interconnect and shield Sun Ray appliance users from the
network interaction taking place at every display update, 100 Mbps switches are
preferred.Ez sort hidaltuk át anno azzal, hogy nem lehet kihúzni a switch-et. Idehaza nem sok ilyen instaláció volt a legtöbb irodában a "párhuzamos port kapcsolós printer kiválasztó csoda doboz volt" a hálózat
Esetleg ahol haladóbb "Számítástechnikus" volt talán már megjelent a Workgroups 3.11 (Win3.1 hálózati upgrade-elt verziója) és megosztották a nyomtatót. Na de az is inkább 9 lemezes ARJ-es teljesen legális forrásból származó
Mégegyszer elnézést!
Zsolti
-
suomalainen
tag
Sziasztok
Ma voltam a BT-nél állásinterjún, számomra nagyon szimpatikusak voltak. Annak ellenére, hogy nem valószínű, hogy felvesznek, számomra nagyon pozitív kép alakult ki róluk.
-
Sziasztok, egy VSS kérdés lenne: 2 c6k doboz, sso, 1-1 supervisor.
Mi történik az SVI-kkel amikor switchover van?
Az OK, hogy a layer2 infók szinkronizálódnak a supervisorok között, illetve az SSO-aware processek is szinkronziálódnak.
A control plane viszont alapesetben újra kell hogy építse pl routing táblát (azután meg cef-et). A dinamikus routing processek (pl eigrp és ospf) is resetelődnek by default.
De ezekkel a connected SVI IF-ekkel mi történik? -
crok
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #11635 üzenetére
80/20:
"Aztán mikor 99-ben megjelent a Solaris SunRay terminál környezet ott már elvárás volt, hogy a SunRay kiszolgáló és SunRay desktop között nem lehet kikapcsolható switch."
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
vzsolti1980 #11635 üzenetére
Wow, ez igen! Nagyon koszonjuk
-
vzsolti1980
csendes tag
válasz
FecoGee #11617 üzenetére
Sziasztok!
A kapcsoló nélküliség nagyon régről jön. Szinte az összes Cisco routeren a 90-es évek végig volt kapcsoló (7xx,45xx,25xx,10xx) sőt még a nagyon régi ős fehér dobozos eszközökön is. A switcheken már akkor sem. Akkoriban a Live-ot Networkers-nek hívták és volt egy előadás, mert akkor ért véget a CatOs fejlesztése és migrálása Moduláris IOS-be. Ott hangzott el, hogy az IPX miatt nincs kapcsoló a kis port számú switch-eken.
Akkoriban teljesen természetes volt, hogy az Ethernet kártyákra tettek egy mini FlashRom-ot amibe egy 1.44-es lemezt teljes tartalmát be lehetett másolni. Ezen csak annyi volt, hogy megszólított a config.sys után néhány exe-t. (NWLink.exe meg NETSTART.exe ,de nem biztos, hogy jól emlékszem már). Utána pedig már az IPX kiszolgáló szervert szólította meg és onnan kapott a PC boot image-t és minden hasonlót, alkalmazásokat, stb. Egy-egy ilyen PC akkoriban 5-10 másodperc alatt bebootolt erre a szintre (Talán a memory check volt a leghosszabb).Viszont a Swicth akkár 1-2 percig is bootolt. Viszont ha nem kapott IPX szervert akkor megakadt pillanatok alatt és többször kellett a kikapcsolni a "mosógépkapcsolóval" a PC-t.
Mivel anno Kalpana azzal akkart kitünni a piacról, hogy ő legstabilabb és azért ezek a PC-ekkez közeli swich-ek sok esetben valami AUI-s vagy az akkoriban jelemző koax-os segmeneseket is tartalmaztak bőven ezért az irodában ha nem lehet kikapcsolni a switch-et akkor villám gyorsan bebootol a PC. Így akkartak az akkoriban elég népszérű 3Com Etherlink termékek elé vágni, hisz az övékre nem kell várni reggelente meg ki be kapcsolni. Nem sokkal később 1-2 év a többi gyártó is leszedte a switch-ekről a kapcsolókat. Aztán mikor 99-ben megjelent a Solaris SunRay terminál környezet ott már elvárás volt, hogy a SunRay kiszolgáló és SunRay desktop között nem lehet kikapcsolható switch. Akkor még NT4.0-ról beszéltünk a desktop fronton...
Zsolti -
zsolti.22
senior tag
válasz
bugizozi #11633 üzenetére
25-ös radius attribútummal küldd el a szervernek a a group-policy nevét és válaszd ki a lockolni kívánt groupot a policyn belül.
Azaz a szerveren add hozzá a 25-ös attribútumot OU=RemotePolicy; értékkel valamelyik userhez és az ASÁ-n is állítsd be, hogy küldjön attribútumokat ő is a radius felé.
HA JÓL ÉRTEM. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Cisco ASA 5505, amivel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Be vannak állítva az Anyconnect Connection Profile-ok távoli bejelentkezéshez, lokális authentikációval. Felhúztunk egy RADIUS szervert (RCDevs) kétfaktoros authentikáció miatt. (jelszó + random 6 számjegy) Felvettem a RADIUS szerveren 2 teszt felhasználót, létrehoztam az ASA-n 2 db Anyconnect Connection Profile-t, külön Group Policyval (milyen IP-t kapjon, mit érjen el a belső hálón stb). Működik is, a problémám az, hogy bármelyik felhasználóval be tudok lépni, bármelyik Connection Profilba - a csatlakozásnál az Anyconnect kliensben ki tudom választani a legördülő menüben a profilokat, és simán beenged. Ha jól sejtem lokális authentikációnál erre találták ki a Group Lock-ot, viszont jó lenne ha RADIUS-on keresztül is le lehetne így korlátozni.
Google kidobta, hogy más is belefutott már ebbe. Pl itt ugyanaz a szitu, ő is leírja, hogy " any user with authorised credentials in the radius will be able to login in any VPN tunnel" csak itt Microsoft Radius szerver van [link]
A Cisco oldalán is találtam egy bejegyzést erről [link] Itt értem a szavakat, de valahogy nem áll össze a kép, hogy mit is kellene csinálnom pontosan?Valaki tudna segíteni ez ügyben?
Köszönöm előre is!
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #11621 üzenetére
Haha, ez tetszett
Nem a testing system-en kéne változtatni, hanem a srác hozzállásán és olyan feladatokat adni neki, hogy ahogy crok szavaival éljek "t@knyosra szop@ssa" magát. Egy senior nem attól lesz senior mert meglett neki a CCNP vagy bármilyen papírja rövid időn belül..Illetve ez a blog jól jön, főleg ilyenkor. Jövőhét péntek már vizsga
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11626 üzenetére
Igen, jó a crosslink is, az is megoldás csak nem konzol ( : meg még ami jól jön az a WAN router > CORE Switch konzol kapcsolat, mert a switchloop miatt ha haldoklik is a site LAN attól még a WAN routerek általában elérhetőek, így onnan le lehet menni a core-ra, megtörni a loopot, mert a konzol mégiscsak konzol ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11622 üzenetére
Szoktunk olyat csinálni, hogy ha a site-nak két routere van két vonallal akkor a két routert rolloverrel összekötjük (AUX->Consol, de van ahol a CON és az AUX ugye ugyanaz az RJ45 aljzat) és így elérhető marad a konzolja a másik eszköznek ha kiesik a működőn keresztül (reverse telnet).
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11612 üzenetére
Volt, akinek komolyabb motivációt adott ez a téma
. [link]
"I began studying because of all the paper CCNPs out there, especially my work. Now I have nothing against CCNPs or any paper certs if you did it the right way, but what pissed me off is that our employer thought this other guy was as qualified as me because he got his CCNP and this guy announced himself as a Senior Engineer. Well this schmuck took two days to get an SVI on a Cat 3750 up and just started networking about a year ago. While I worked hard for mine and have recertified it twice over the past 7 years now, he got his in weeks with you know what…… Pretty blatant about it as well as they passed them around work talking about how they can get CCNP in just a few weeks. These guys blow and I wish Cisco would do something about their testing system."
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11617 üzenetére
Sose bíztam meg se az OIR-ban, se a hot-swapban, egyetlen gyártó egyetlen eszközében sem.. mindegy, hogy moduláris switch, router modul vagy RAID-ben egy HDD.. (bár még talán az megbízhatóbb).
Talán az egyetlen dolog amit így használok az az USB pendrive.. de még azzal is akadnak gondok néha ( :
-
FecoGee
Topikgazda
Igen hasonlokat talaltam anno en is. Az elso ponttal sosem ertettem egyet mert ilyen erovel kulccsal lehessen csak kinyitni a switch elejet amiben mondjuk az optikai kabel vegzodik es nehogy veletlenul megtorjon mikor nekitamaszkodika kollega. Tudom, Nexus 7010-hez van kulcsos ajto az elejere. A masodik pont is logikus bar nem tudom mennyibe kerulne legyartani a kapcsolot hozza
. Azert mar routereknel is egyre gyakoribb az OIR es hot-swap szoval ezen logika alapjan azokrol le kene venni a kapcsolot. Na mindegy, csak erdekessegbol irtam
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #11615 üzenetére
Power switch: elvileg több oka is van..
- kisebb az esély hogy kikapcsolod és így a site elveszti a hozzáféréseit a szerverekhez.. ha nincs WAN de legalább a LAN-on levő dolgok helyben elérhetőek akkor "nincs akkora gond" (80/20 szabály.. régi tradíció ugye..)
- kisebb gyártási költség (mert azért valljuk meg: a Cisco elég fillérba$zó)
- elektromos biztonság.. általánosságban elmondható, hogy amibe lehet valamilyen FRU-t rakni (modul, kártya, ilyesmi.. nem SFP/GBIC) azon van kapcsoló mert általában ezeket ki kell kapcsolni a cseréhez/beépítéshez (router modulok, sok régi 6500-as line card, 4500-asok..). A fix L2/L3 switcheken ilyenek nincsenek. A Catalyst switcheken sose volt - de persze van kivétel sok.
-
FecoGee
Topikgazda
Ha a 4. kerdes arra vonatkozik hogy melysegeben a kozepere akkor azert mert a szekreny elejen es hatuljan van racksin. Minden rackelheto eszkoz elejen vagy hatuljan van ful. Szervereknel pont a nagy suly miatt rack kit van, de switchek/routerek eseteben nem. Nem is lehetne szerelni ha a szekreny kozepenel lenne a sin mert a szekreny oldala sokszor nem is hozzaferheto. Sot sokszor az eleje es hatulja sem mert szeretik ratolni a falra, de ez mar mas kerdes. Az oktatot megkerdezhetned miert nincs a switchen kapcsolo. Vagyis magyarul a kapcsolon kapcsolo. Angolul switchen switch. Meg nem talaltam meg ra a valaszt sehol.
. Hatha o tudja
-
Zola007
veterán
jövök kérdezni megint furákat
►Cisco 2811 routert ismeri valaki?
Azt írják, hogy felmegy rá a 15.x IOS, de kell hozzá 512 RAM és 128 flash►Ezekbe a routerekbe csak a Cisco-s CF kártyák jók vagy bármilyen?
Mert van itthon egy 128-as CF-I régebbről.
RAM-ot házilag hogy lehet updatelni?►GNS3-at használ valaki Windows 10-en?
►Miért nem a routerek/switchek közepére teszik a rögzítőfüleket? Ott nem könnyebben megtartanák az eszköz súlyát?
már ennyit
-
dabosshun
csendes tag
Sziasztok.
Valaki esetleg talált már dump fileokat az új 200-125 CCNA-hez?
Előre is köszi
-
Zola007
veterán
Valakinek megvan a Wendell Odom féle 200-120 vagy 200-125 könyvcsomag?
tényleg monokróm van nyomtatva, nem színes ábrákkal mint az ebookban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest