- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok,
labor kornyezetben jatszom egy 1142-es AP-val vWLC-vel. Az AP felcsatlakozik a controller-re, viszont a kiajanlott ssid-kat nem sugarozza. a,b,g,n engedelyezve van a kontrolleren. Van-e otletetek, hogy miert nem latszodik rajta halozat?
vwlc: 8.0.125
ap: c1140-k9w8-tar.153-3.JA1Koszi!
-
Akiii
tag
válasz
Hedgehanter #8393 üzenetére
Moving to the cloud?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #8394 üzenetére
Interface-re nem lehet conditional NAT-ot csinalni csak IP-ra.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #8393 üzenetére
Persze egy kis info jo lenne milyen router..
Cisco 891 Version 15.3(3)M2
A mult heten egy masikon (Cisco C881-K9 Version 15.3(3)M2) hasonlo conditional NAT-ot kellett csinalni es bevette kanyar nelkul..
Osszehasonlitottam oket a feature navigatorban es benne van a static NAT route-map combo a 15.3(3)M2-ben.
-
Hedgehanter
őstag
Exzt akarom megoldani es nem veszi be a router, milyen verziokkal lehet ezt berakni?
ip nat inside source static udp 10.180.180.1 4500 interface GigabitEthernet0 4500 route-map Azure-NAT-Deny
Azt akarom elerni hogy az Azure-NAT-Deny policy map-ban megadott packetek ne keruljenek NAT-olasra.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Hedgehanter #8389 üzenetére
Fizetik is. De akkor is... Mikor elkezdtem tanulni, az ICND1-et magamnak fizettem. Most mar nem biztos hogy elkezdenem...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8387 üzenetére
Igen, tudom, de a szamla ott problemas, szeretik nalunk ha vizsgakozponton keresztul regisztralunk, es a vizsgakozpont ad szamlat.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #8386 üzenetére
250 USD, de nem jon ra afa, ha VUE-n fizeted ki, es nem a vizsgakozpontban. (Lasd a fenti comment)
Tehat 70-80K lesz a vegosszege egy vizsganak.Egyebkent igen, eleg lehuzas arai vannak a vizsgaknak.
(Azt mar csak felve mondom, hogy nem csoda, hogy ennyien dumpolnak vizsga elott, ha mar tanul ra az ember, a fene akar ketszer fizetni egy vizsgaert)
-
FecoGee
Topikgazda
Kertem arat a CCDP ARCH vizsgara.
250 USD + AFA. 109.000 Ft-ot kell majd fizetni a vizsgakozpontban.
Mondom WTF? Neten 150 USD-t irnak, gondoltam magamban igen jol valtjak a dollart a vizsgakozpontban.
Aztan kiderult, hogy mar 250 USD a vizsga. Raneztem a CCNP ROUTE-ra, mar az is 250 USD. CCIE Written 400 USD.
Ket evente ujitanom kell a CCIE-t, 400 USD + AFA-t hagyok majd ott. Evente tehat 200 dolcsi megtartani a CCIE-t. Komoly.
Nem azt mondom, hogy legyen ingyen (bar lehetne ingyen a megujitas, ha mar 1200 orat beleoltem meg sok lovet, es 2x kifizettem 1500 dolcsit a laborra), de ne 400 USD legyen mar ujitani konyorgom. Tudtam, hogy ennyibe kerul, de most ledobbentem a CCNA es CCDP arakon.
Elegge elszalltak az arak, es mondjuk ki, lehuzas megy.
CCNA Data Center 2 vizsga. 250+250=500 USD egy CCNA Data Centerert?! Ne mar Cisco... Ez vicc.
Es a 4 vizsgas CCNP-k? 1000 dolcsi es CCNP Security??? -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Intelligencs #8381 üzenetére
Neha hardverapron is talalni. Gns3 iou-val nem eleg laborozni?
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Intelligencs #8381 üzenetére
Ebay
-
Valaki ismer valami jó helyet, boltot, nagykert, CISCO partnert, ahol lehetne venni használt 3560-as switcheket? Cisco labor összeállításához kellene.
-
tusi_
addikt
válasz
Hedgehanter #8376 üzenetére
A nem tul jo nemtom mit jelent. Szegeny ember vizzel főz alapon, nekem eddig bevált. Amit asarol tudok, azt gns ban szereztem.
a gns3 as asa nem olyan buggos, mint az igazi -
kmisi99
addikt
Szeptemberben megyek Debrecenbe hálózatos képzésre, amiben CCNA-t is tanítanak és a végén kapok is rendes CCNA papírt a ha elvégzem, de már nagyon nem tudok mit kezdeni magammal, Pár hónapig tanítgattak felszínesen hálózati dolgokat nekem a mostani szakmában, volt is CCNA meg packet tracer de már mindent elfelejtettem. A jövőbeli célom, hogy nagy szintű hálózati szakember legyek aztán gondoltam a cisco jó kezdés. Hogy lenne érdemes elkezdeni tanulni? Ha a CCNA-t elkezdem otthon végigvenni az elég? Vagy valami mást lenne érdemes tanulni otthon? Már unom a várakozást aztán nem akarom pazarolni a drága időt.
-
zsolti.22
senior tag
Na majd megnézek, sokáig nem jutok vele szerintem.
Nem az a bajom, hogy ethernetnet írja, hanem hogy 4 portra dugatok cuccot, de csak 3 interfész van cliben.
DHCP-n akarok is kapni címet, meg osztani is, legalábbis ez volt a terv. De senki sehova. Csak up/up az interfész, mint a hülye, de még akkor is, ha semmi sincs rákötve, tiszta nyomi. -
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #8370 üzenetére
object-group network belso-gepek
description belso lan
network-object 10.11.12.0 255.255.255.224Felesleges. Eleg az , hogy :
object network belso-gepek
subnet 10.11.12.0 255.255.255.224
nat (local-lan,outside) dyn intEz a sima object nat. Object -group akkor kell, ha tobb network-object-et akarsz egybe rakni es egyutt kezelni.
interface GigabitEthernet1
nameif internet
security-level 0
ip address dhcp"ip address dhcp setroute" parancsot tedd a vegere es akkor erre lesz a default route.
A bekotes. Na igen, ethernetnek jelzi, mint a Nexusok, de igazabol csigabittes.
Dhcp-t akarsz osztani, vagy kapni? Ha a 3725 nem kap az nem gaz, nalam sem mukodik mindig a cim osztas.teszteleshez jo tudni, hogy az asan nem megy a ping by default.
class-map inspection_default
match default-inspection-trafficpolicy-map global_policy
class inspection_default
inspect icmpservice-policy global_policy global
service-policy Pmap
-
zsolti.22
senior tag
Már itt ledobtam az ékszíjat:
ciscoasa# sh run
: Saved
:
ASA Version 8.4(2)
!
hostname ciscoasa
enable password 8Ry2YjIyt7RRXU24 encrypted
passwd 2KFQnbNIdI.2KYOU encrypted
names
!
interface GigabitEthernet0
nameif local-lan
security-level 100
ip address 10.11.12.1 255.255.255.224
!
interface GigabitEthernet1
nameif internet
security-level 0
ip address dhcp
!
interface GigabitEthernet2
shutdown
no nameif
no security-level
no ip address
!
object-group network belso-gepek
description belso lan
network-object 10.11.12.0 255.255.255.224
!
nat (local-lan,internet) source dynamic belso-gepek interface
!
dhcpd address 10.11.12.2-10.11.12.29 local-lan
dhcpd enable local-lanRákötök egy nyomorult 3725-ot, várom az IP-t DHCP-n, de még azt se tudom, hogy az ASA melyik portjára kössem a routerem Fa0/0-ját. ASA-n CLI-ben Gi0-1-2(3db) van, GNS3-ban meg E0-1-2-3 (4db) interfészre kötögethetek cuccot.
FASZA -
Gesztiboy
tag
Na, ezekbe a hibákba én is belefutottam!
Ami a legfrusztrálóbb volt számomra, az az, hogy ASDM alatt, ha be akartam menni az Interface-ek közé, akkor csak tekert, multicontext módban meg elhasalt az ASA. Szerencsére több napos keresgélés és próbálgatás után kitapasztaltam, hogy 0.8.6-os GNS3, 0.11.0-s qemu és 8.4(2) ASA szoftver kell és nincsenek ezek a hibák. Jó, az interface és ping probléma elő szokott jönni, de általában reboot meggyógyítja.
Könyv alapján ma kezdtem bele a NAT topic-ba, viszont szerencsére nem teljesen kínai, mert gyakran kell új NAT szabályt felvennem production network-ben, úgyhogy kitartok.
Még messze van számomra, de az IPS-t hogy gyakoroltad?
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #8353 üzenetére
Amikor elkezdtem a 8.3 NAT-ot tanulni, akkor kis ido mulva gondoltam, hogy bakker ez is nem is olyan nehez.
De amikor kapsz egy sh tech-et es van benne 500 object network, meg network group, meg service group meg..... na akkor kiolvad a szemed, mire kitalalod, hogy melyik nat vonatkozik mire....
Nem feladni es akkor menni fog -
tusi_
addikt
válasz
Gesztiboy #8359 üzenetére
En kb fel eve laborozok GNS3 ban ASA val. Manapsag mar nekem nyomjak oda az ASA ticketteket melohelyen.
Profi meg nem vagyok, de sokat gyakoroltam. Szvsz nagyon jo, bar nehe vannak benne buggok.(interfeszek nem jonnek fel boot utan, nincs ping a connected interfeszen......)
Ha eljuttok a NAT ig, nem feladni. En is bepisiltem eloszor tole, de mar megszerettem es egyre egyertelmubb. Bar neha latok olyan NATokat "mukodo" halozatban, hogy....
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Cisco hálózati eszközök programozásához szeretnék tananyagot/dokumentációt, magyar nyelven. Ilyet hol tudok beszerezni? Mert az iskolai tananyagból sikeresen kihagyták, most viszont be kellene állítanom több Cisco eszközt is, ezért pótolnám a tanmenet hiányosságait
Ha van rá lehetőség persze..
Remélem jó topikba írtam, nem találtam olyat ami közelebb lenne ehhez a kérdéshez.
Előre is köszönöm!
-
Gesztiboy
tag
válasz
FecoGee #8357 üzenetére
Valószínű nem mondok újat, de az OCG könyvek és Keith Barker videói kezdésnek megfelelő. Én "nulla" szinttel mentem bele a Security ágba és több fogalmam van róla, mint előtte. Jelenleg a CCNP Security FIREWALL-t olvasom, mellé a videót plusz GNS3-al labor. Eddig szinte mindent ki tudtam rajta próbálni, ami a könyvben és videóban szerepelt.
-
FecoGee
Topikgazda
Letezik amugy olyan hogy ASA for dummies? Nullarol laborokon at tanit az alapoktol?
-
zsolti.22
senior tag
Mit gondoltok, érdemes lehet ccna seucirtyből is csinálni egy olyan noteszt, mint a ccnp route-m volt?
-
a "sima" 3750 tud xconnectet? nem metroethernetes switchek kiváltsága ez?
-
kraftxld
félisten
Mivel itt vannak a nagy Cisco szakik, kérdezek, mert van egy helyzet amit nem nagyon tudok megoldani, és a hálózatos ismereteim korlátosak ezen a szinten
Van két épület, közöttük dark fibre, mindkét oldalán egy-egy 3750 core switch, L3 hálózat.
Az egyik épületben van egy VMware cucc, rajta jónéhány virtuális gép, 3 db VLAN-on (17,199,200)
A másik épületben pár új szerver egy pár stackelt 3850-re kötve ami a 3750-hez csatlakozik, amire ezek a virtuális gépek mennek, de bizonyos okoknál fogva (rohadtsok gép, sok adat, lassú tetű storage a vmware részen) nem tudom egyben átrakni őket.Tehát egy egyszerű diagram:
VMware cucc (VLAN 17,199,200) => Switchek => Catalyst 3750 => dark fibre => Catalyst 3750 => Catalyst 3850 stack => Új cucc.
Hogyan lehetséges ezt a 3 VLAN-t elérhetővé tenni az új cuccon, úgy hogy nem kéne nagyon a meglévő dolgokat szétrugni. Igen, tudom a migráció idején lesz némi tromboning amikor oda-vissza fog menni a forgalom egy darabig, de ha végeztem az össszes szerver átpakolásával (1-2 hét) azután a L3 routing át lesz állítva.
-
zsolti.22
senior tag
Én vagyok a hétvégi topic-ügyeletes, így nekem kell válaszolnomAttól függ, hogy mi a célod: ha csak tanulgatni akarsz és semmi komoly, akkor akár olvasható is, viszont ha VUE vizsgát is akarsz majd tenni, akkor neked ez nem lesz jó. Már elavult, szeptembertől (ugye?) új CCNA van, ami sok mindent átvett a CCNP-ből.
Arra még jó, hogy ha nem megy jól az angol, akkor megértsd valamennyire a lényeget, de sajnos olyat is fordítottak át magyarra, amit nem kellett volna. A legeslegjobb lenne, ha angol nyelvű- és már az új CCNA anyagát olvasnád. -
gtzion
csendes tag
Sziasztok, most kezdtem el a CCNA-t. A CCNA Discovery ncore-on letölthető részeiből készülök. Van valakinek ötlete annak, hogyan ellenőrizhetem le magam?
Köszi előre is! -
oleeg
tag
válasz
Cyber_Bird #8337 üzenetére
Szia!
Igen végre végre! A fórumokon nagyon sokan panaszkodtak a hiánya miatt.
Sajnos sikerült belefutni a virl-ben XRv-vel egy "kissebb" problémába multicastnál. XRv-n nem megy a multicast. Nem tudsz csatlakozni grouphoz és nem megy a multicast forgalom sem. IOS esetén nincs ilyen probléma. Elvileg dolgoznak a bug-on...
Üdv:
o.
-
Cyber_Bird
senior tag
Ha valakit erdekel:
VIRL irta:
"
You asked, we deliver!Two of the most requested items for support in VIRL Personal Edition are IOSvL2 and ASAv. We are very close to our next release with full support for both! In addition, feedback from our first webinar requested more technical details about features so we're going to deliver both in this webinar!
" -
RogerP
csendes tag
válasz
FecoGee #8324 üzenetére
Egyelőre nem tudok, még nem sikerült kideríteni, hogy az ügyfél milyen hálózattal rendelkezik, amire rá lehetne telepedni.
Az access réteggel kapcsolatos problémáját tudom. Ha kiesik egy switch, azt még viszonylag gyorsan és kis kieséssel orvosolható, az adatközpont kiesése már sokkal neccesebb lenne.
Nem is igazán tudom, hogy hogy lehetne ez ellen jól védekezni. -
crok
Topikgazda
Cisco féle vizsgáztatási módszer alapjaiból ötöst adnék akkor.. UK kollega most lett 3x CCIE (most csinált Security-t..) de januárban bukott.. elég zabos volt mert minden működött, szóval utánament és ugyan minden ment de a Cisco "nem pont úgy kérte ahogy megcsinálta" - ugyan jó volt minden de nem *pont úgy* csinálta meg ahogy ők kitalálták.. no comment..
-
tusi_
addikt
-
FecoGee
Topikgazda
Reg voltam VUE vizsgan, majdnem 2,5 eve... Szerintem aprilis 10-re bejelentkezek CCDP-re
. Csak hogy legyen megint egy hatarido
-
FecoGee
Topikgazda
A blueprintben van IPv6, es egyre tobb. A ccna konyvben jol le van irva az alapoktol, vagy esetleg nezz bele az ipv6 fundamentals konyvbe, a Cisco Press-tol. Valo eletben meg nem lattam 3 routing protokollos redisztribuciot, de siman elkepzelheto, hogy cegek egyesulesenel megesik. Amit lattam mar az OSPF <-> BGP <-> OSPF volt. A ket OSPF domain persze nem ugyanaz volt. Szoval BGP-vel utaztak a route-k a ket OSPF domain kozott.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Atlantisz48 #8321 üzenetére
<örül>
ena
conf tenable secret jelszo
access-list 10 permit 172.16.50.0 0.0.0.255
line vty 0 4
password cisco123
login
access-class 10 in
</örül> -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #8321 üzenetére
Conf t
Access-list 10 permit 172.16.50.0 0.0.0.255
Line vty 0 4
Access-class 10 in -
RogerP
csendes tag
Lehet hogy rosszul fogalmaztam. A jobb oldal switchei nem kommunikálnak egymással, csak a bal oldallal.
A forgalom legfőképpen Windows RDP session lesz, továbbá van néhány egyéb adatfolyam, ami nem generál jelentős forgalmat, bár még ezt meg kell néznem, lehet hogy sok apró csomagot küld a rendszer.
Az átlagos adatforgalom szerintem nem fogja meghaladni a 5-10 mbit/sec sebességet, egy-egy csúcs akkor várható, ha valaki RDP-n keresztül file mozgatást végez.
Maga az uplink azt hiszem mindenhol tud Gbit-et, értelemszerűen azokat használnám ott, ahol lehet de magus az access portok 100-asok csak, ezt nem is kell bővíteni.
Amit személyesen szeretnék, hogy a virtuális szervereket tartalmazó szekrényben lehetőleg minél nagyobb fokú failover legyen. A jobb oldalon nem akarok teljes redundanciát, de legalább két alternatív útvonalat a bal oldalig igen. -
FecoGee
Topikgazda
En is legfokepp magam miatt csinaltam a CCIE-t. Most hogy vege, mas technologiak/trackek fele kell mar nezelodni. Neztem a DC-t de a SAN-okkal 0 tapasztalatom van. A design tetszik amig RS a tema, a security mar szenvedes. Nem kedvelem a security-t. Nexusokat hasznalunk de igazabol csak a VDC/VPC reszet, FcoE stb. nincs. Szoval a DC ezert picit tavol all tolem. A wireless is. Nem tudom hogyan tovabb... Microsoft
?
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #8314 üzenetére
Tehat én is megrendelhetem ?
Oszinten. En nem akarok ccie t. Amikr 2012 ben letetted a ccnpt akkor irigy voltam. Nekem meg 4 napom volt a ccna ig es nagyon akartam a ccnp-t. Amikor letetted a ccie t csak megkonnyebulest ereztem semmi mast.
Ez nem az én utam. Egyszer Elmegyek errol a helyről, ahol most vagyok es akkor egy nyugis helyet akarok, ahol betanulom a sajat hálózatot es nem kell a hulye ügyfelekkel sz..kodni.
Ha tudok banni Nexussal,catalysttel es legfőképp asa val tuti egy honap alatt elhelyezkedem. A ccie nem vonz. azt meg kell mondanom hogy ugyan büszke vagyok rad, mert Te lenyomtad, de visszaigazolást is kaptam, hogy ez nekem nem fontos. -
FecoGee
Topikgazda
Miert ne latnank... Soha ne mondd hogy soha. Amugy baromi jo anyagbol van, vastag uveg, nagyon igenyes munka. Sajnos a kepek nem adjak vissza. A ket ontapados matricat nem nagyon ertem minek adtak (ami a levelhez van tuzve), a kartyatarto jopofa. A matrica helyett egy kituzonek jobban orulnek
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #8310 üzenetére
Ja persze, Te tudod a nevem
Biztos, hogy nem. Nekem nagyobb szüksegem van a Securityra meg a Data Center switchingre, mint egy nagyon mely R/S tudasra. Ha olyan problemank van, ahol nagyon mely szintu tudas kell, akkor TAC. Az egyszerubbeket meg egy Professional levellel is meg lehet oldani. Inkabb egy ASA/Nexus Pro level....
Persze ez csak az en velemyenem. Ticketjeink 50% Nexus, 30% ASA, maradek 20 Catalyst, meg Cisco Prime, Nac...... -
FecoGee
Topikgazda
Megjott a CCIE csomagom... 1,5 kilos am a plaque...
-
wsanyi
aktív tag
válasz
TMontana88 #8233 üzenetére
Ezt az oktatási kp-ban, vagy ahol van a tanfolyam, ott érdemes megnkérdezni. A vizsga Cisco Certficate, nem az oktató adja, hanem a Cisco.
-
wsanyi
aktív tag
Üdv.
Úgy látom, Failover van a bal oldalon, és valószínűleg kézi LOAD balancing is. Biztos, hogy arról az oldalról nincs végpontig elmenő forgalom? Akkor minek van összekötve a jobb oldallal? Nem ismerem a felhasználást, de ebben az esetben (ha a felhő csak közvetítő) biztosan elegendő lesz a 100 Mbit-es UPLink? Ma már sok helyen a belső háló is Gigabit-es... Esetleg érdemes lehet a SOHO-ban kotorászni. Ott vannak olcsóbb, de jól működő eszközök (volt Linksys-ek, amit felvásárolt a Cisco, és felturbózta azokat). Láttam olyanokat, és még kb. 30+30 fős vállalatnál is jól működtek. (A belső irodai és az oktatásra szánt nyílt hálózat ketté volt választva).
Szóval kicsit kevés az infó. Kéne tudni a pontos elvárást, és a csomagszámokat, keretszámokat mp-enként, és mindent, ami a tervezéshez még szükséges - pl. teljes forgalom, vagy egyéb kívánságok, mint pl. failover, loadbalancing, VLAN (Virtualizációnál a VMWare is tud elvileg szoftveres switch-et kezelni, amiben VLAN-t is be lehet állítani, kérdés, mire van szükség) stb stb.
-
wsanyi
aktív tag
Melyik ez a cég? Melyik településen?
OFF: Nekem majdnem megvolt a CCNP vizsgám - 1 modul híján - 2007-ben. Ahogy látom, azóta teljesen átalakították a vizsgarendszert. Akkor még a CCNA-ban sokkal kevesebb anyag volt. Most is van benne NAT/PAT? ACL van, azt láttam. Ami új, az a WiFi, voice és IPv6. IPv6 régen csak CCNP-ben volt. És akkor nem volt CCENT, azaz a következő évtől került bevezetésre, amit nem tartok rossznak, ismervén a tanulási görbét. Tehát akkor CCNA, CCNP, CCIE volt a fővonal, bár voltak szakterületi vizsgák CCNP szinten, mint pl. CCSP, azaz Security vizsga. Mivel akkor 4 modul vizsga kellett a CCNP-hez, volt, hogy voltak közös modulok egy másik vizsgával (esetlegesen a CCSP-vel), így azokat nem kellett újra letenni. És akkor jött az első nagyobb újítás, amire emlékszem. Azon mondjuk csodálkozom, hogy F/R van még benne. Amióta megjelent az MPLS, azóta eléggé hanyagolják ezt a témát. Találkozott vki mostanság F/R-rel?
ON:
Azt szeretném kérdezni, most mit tartalmaz a CCNA? Milyen fejezetek vannak benne? Lesz egy interjúm egy cégnél, és fel akarom eleveníteni a tudást. IPv6-os routing anyaga van valakinek esetleg? Az angollal nincs gond. OFF: Minden vizsgát angolul csináltunk meg anno. És voltak nagyon jó projektjeink. Az egyik kedvencem egy cégnél a WLSE bevezetése volt. Cisco ACS-sel. :-) Az meg ment a Windows Domain-hez, pontosabban az AD-hez. És még Wireless Roaming is volt. Országosan kb. 70 db AP-t kellett beállítani. Még szerencse, hogy távolról elértem azokat. Ha minden igaz, talán már SSH-t használtak, nem telnet-et a jó kis clear text-tel. Mint SNMP v1 meg v2 :-D Még jó, h van Social Enginerring. :-D Azt hiszem, anno CCNP anyag volt az is.
ON:
A Routing anno csak IPv4-gyel volt.
Amit Cisco oldalon találtam ezzel kapcsolatban, kicsit bonyolult volt, sokszor szinte mindenféle routingprotokollt belekevertek pl. a redisztribúcióba. Esetleg találkozott már valaki az életben olyannal, hogy 2-nél több routing protokollt kellett redisztributálni? (Ha nem, akkor itt is marad az elmélet... :-) ) (OFF: Hú, ez jó magyarosra sikeredett... :-D )
Elnézést a kis éménybeszámoló miatt, és előre is köszönöm a segítséget!
Üdv. mindenkinek!
-
tusi_
addikt
76%, ippeg, hogy meglett. Most tanulhatok az irasbelire
Immy_: egyetlen felelmem a CCNA secun a CCP hasznalata. Mennyire van eroltetve benne, illetve lehet-e helyette CLI konfigot valasztani? 5 perc alatt osszedobok egy alap ZBFW-t CLIben, CCP-ben kopni-nyelni nem tudnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest