- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Fecoo, tartonod kell egy webinárt nekünk az emlékek felrissitésére és gyakorlásra(vicc)
A /22-öt én sem értem honnan vette elő a csoka.
Akkor most Valaki elmagyarázna a helyes választ pontról pontra szedve ha nem nagy terh, mivel nem hagy nyugodni a feladat már 3ik napja és falra mászok tőle..
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #10395 üzenetére
Le sem merem irni, de miután elolvastam a két példát egyáltalán nem értem én sem már azt sem hogy mi is a kérdés??? Valószinüleg a "native english"-el van gondom, de a falnak megyek ettöl a kérdésmódtól (he wants you to practice VLSM)....
Mindent kiszámolok itt amit leirtak bármikor 2 pillanat alatt, de én teljesen másként értelmezem a kérdést. És ennek tükrében nem is értem hogy honnana jön a /22???? -
denko
senior tag
sziasztok,
Kis segitségét kérnék, leragadtam a VLSM számolásoknál :
icnd1-nél jároik még. Van 1 feladat a könyben:Practice Adding New VLSM Subnets
Your boss wants you to add one subnet to an existing design. The existing design already
has these five subnets:
10.0.0.0/24
10.0.1.0/25
10.0.2.0/26
10.0.3.0/27
10.0.6.0/28
The boss cannot decide among five competing subnet masks to use for this next new subnet
to add to the internetwork. However, the boss wants you to practice VLSM and plan the
subnet ID that he would use for each of those four possible masks. He tells you that the
new subnet ID must be part of Class A network 10.0.0.0, that the new subnet must not overlap
with the original five subnets, and that the new subnet ID must be the numerically lowest
possible subnet ID (without breaking the other rules). Pick the one subnet ID that you
would plan to use based on each of the following mask choices by the boss:1. /24
2. /23
3. /22
4. /25Van is megoldás a könyvben, de sehogy sem esik le, miért /24es subnet keresésnél a 3-ik oktet az interesting octet amikor 255.255.255.0 a prefixe?
The subnets would be 10.0.0.0, 10.0.1.0, 10.0.2.0, 10.0.3.0, 10.0.4.0, 10.0.5.0,
and so on, counting by 1 in the third octet.Vagy már késő van nemfog az agyam
-
vadito
csendes tag
Tavalyi INE panik utan megerkezett az uj drama:
-
Mr.csu
csendes tag
cisco feldobott pár álláslehetőséget a profession.hu-ra.Lehet menni TAC-osnak a lengyel testvérekhez
https://www.profession.hu/allas/network-engineer-security-vpn-r-cisco-860493
https://www.profession.hu/allas/network-engineer-lan-switching-s-cisco-860490
https://www.profession.hu/allas/network-engineer-aaa-security-s-cisco-860478 -
FecoGee
Topikgazda
Teszt topológia 0.1 itt.
-
tusi_
addikt
Egy olyan kerdesem lenne:
ugyfailnak van egy csomo 2960x-es stackelve, mindegyik ugyanaz a fajta WS-C2960X-24PS-L.
Egy csomo megy a 15.0(2a)EX5 rendesen, a tobbi meg belemegy ebbe a Cisco Featurebe:
https://bst.cloudapps.cisco.com/bugsearch/bug/CSCut92215/?referring_site=bugquickviewredir
Az egyetlen kulonbseg, amit felfedeztem koztuk, hogy amelyikek leterdelnek, azokon a bootstrap mas verzio.
Normal esetben, ha betoltott az IOS a memoba, akkor a bootstrap tok lenyegtelen, DE, lehet ez egy kivalto oka a hibanak?Az erintett switchek folyamataosan 100% on mennek, anelkul, hogy lenne valami is rakotve.
PID CPU Time Process
128 75.69% SSH Process
163 12.64% Hulc LED ProcessAz egyik egy ledfigyelo folyamat, a maisk meg magatol ertetodo.
Talalkozott mar valaki ilyennel.Crok?
-
crok
Topikgazda
Anno volt egy ilyen: 2 fali aljzat egymás mellett a teremben, 2 RJ45-el darabonként, a Polycom videoconf eszközöket végigdugdosta mindbe a helyi mindenes me' 15 másodperc alatt nem kapott egyiken se IP-t automatikusan.. az mindegy hogy a NIC firmware meg a TCP stack 15 sec alatt addig nem jut el hogy *egyáltalán* kérjen egy címet.. persze hogy így néz ki a háló ilyenkor.. de persze hogy nyílik a jegy hogy network.. és persze hogy bent hagyja az egyik aljzatban, és mire megnyílik a jegy kap is IP-t meg minden egyéb infot is.. és persze hogy mire odáig érek hogy felhívom hogy mégis mit lát addigra mondja hogy megnézi és lám-lám jó.. de persze hogy mondja hogy biztosan mókoltam rajta.. de persze nekem megvan a switch log és látszik hogy melyik portok jöttek fel & mentek le.. muhhahaahaa
-
-
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10362 üzenetére
Szerintem a cisco csak let keres ezekkel a vizsgakkal. Igazabol meg kell felelned egy altaluk tamasztott kovetelmenynek es akkor kapsz egy papirt, amivel tobbet keresel.
Ok is tudjak, hogy 1, ettol nem leszel profi, de legalabb tudod, hogy kb mirol szol a dolog, 2, hogy az emberek dumpolnak is. De egy vizsga 200 dollar, kell a le.A tanulas nem art, ha szereted es csinalod is, elobb utobb profi leszel. En most keszulok a CCNP Secura, pontosabban az elso vizsgara. Most keszitem fel az ISE szervert es tudom, ha minent megtanultam es lenyomtam a vizsgat is, akkor sem leszek ISE profi, ahhoz tobb ev gyakorlat kell. Egy laborban az ember tobbet dolgozik az ISE vel, mint a normalis munka kornyezetben.
-
RogerP
csendes tag
-
vadger
tag
ti egy ilyen outputból mit szűrnétek le?
Destination Address Address Type VLAN Destination Port
------------------- ------------ ---- -----------------
5cf6.dc00.0081 Dynamic 3 GigabitEthernet1/20
5cf6.dc00.0081 Dynamic 3 GigabitEthernet1/17
5cf6.dc00.0081 Dynamic 3 GigabitEthernet1/19
5cf6.dc00.0081 Dynamic 3 GigabitEthernet1/19
5cf6.dc00.0081 Dynamic 3 GigabitEthernet1/17
5cf6.dc00.0081 Dynamic 3 GigabitEthernet1/19sh mac-address-table aging-time
Mac address aging time 300 -
toyta3
csendes tag
Nem felvágni akartam a vpn-nel, tudom hogy nem nagy dolog összerakni. Én csak arra utaltam, hogy a vizsgán számon kérhetnének hasznosabb dolgokat is annál hogy melyik menü melyik almenüjében találsz meg dolgokat. Úgyse használsz GUI-t nagyon vizsgán kívül, ha meg netalántán mégis szükség lenne rá, nem hiszem hogy ne jönne rá az ember a használatára magától.
-
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10358 üzenetére
Kb. ilyesmi, de azert vannak erdekssegek. Lehetoleg ne a vizsgan lassal eloszor CCCP-t
Aztan ugy, ahogy van el is felejtheted, senki nem hasznalja mar szerintem.
s2s Vpn-t barki felhuz, ha kell meg cisco oldalrol is kimasolhatod a konfigot es csak atirod a peereket, acl-ket...
De amikor valami nem megy es az ugyfel liheg a fuledbe, hogy mi van mar, mi van mar, na az erdekes. A Tshoot az igazi tudomany, oda viszont tapasztalat kell -
FecoGee
Topikgazda
Toltheto az UNL 1.0
-
zsolti.22
senior tag
válasz
toyta3 #10358 üzenetére
az hogy fel tudsz configolni egy site-to-site IPsec VPN-t CLI-ből az senkit nem érdekel
Pedig azt hittem, hogy ezzel bárkit le tudok nyűgözniJa, az ASDM-est elqrtam, de én a munkám során nem használok semmilyen Cisco-made GUI-s akármit (nincs rá lóvé), úgyhogy nézd el nekem
De ez is végülis béna, mert csak 1 eszközt tudsz menedzselni vele, ha jól tudom; ezt oldja meg (többek között) a CSM, ha jól tanultam (mert látni még sose láttam).
Igazából gyúrni a CCP-re nem hiszem, hogy kell, mert beszédes gombok vannak, így egy NTP beállítást valószínűleg nem a Security menüpont alatt fogsz keresni és ahogy írták is, csak azok a gombok működnek, amik kellenek a feladatok végrehajtásához. Szóval aggodalomra semmi ok. -
toyta3
csendes tag
válasz
zsolti.22 #10353 üzenetére
Akkor tényleg úgy néz ki, hogy az egész arra megy ki, hogy tudod -e ez a gomb hol van, az a gomb hol van stb..(az hogy fel tudsz configolni egy site-to-site IPsec VPN-t CLI-ből az senkit nem érdekel)
Nem hangzik túl jól. Na de akkor erre kell gyúrni nincs mese.Amúgy az SDM-re gondolsz. Az tényleg őskövület, azt váltotta le a CCP. Az ASDM az ASA gui-ja.
-
crok
Topikgazda
Ja, a hírös' Cisco logic: a válaszd-ki-a-legkevésbé-rossz-választ és a válaszd-ki-a-sok-igaz-közül-a-Cisco-által-preferált-választ = ) De persze megvan a minden-rosszat-ki-tudsz-szűrni-így-megkapod-a-jó-választ is.. a CCNA Sec CCP kérdésekben pl. tényleg csak a böködnivaló tabok és menüpontok élnek.. gyakorlatilag a jó öreg common sense-re és a jól ismert point-and-click játékok működésére alapozva meg lehet azokat is oldani, de az "GUI" szimulációkra ugyanez igaz. Imádom..
-
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10352 üzenetére
Ez tokletesen igy van, tamogatom a tanulast es a tapsztalat szerzest. Mindosszesen arra kartam felhivni a figyelmet, hogy ha valaki verprofi, akkor is eltud hasalni nemelyik kerdesen. A vizsgan megjegyeztem egy kerdest es feltettem az itteni CCIE Secus kolleganak. Google segitsegevel kideritette, hogy a kerdes ugy ahogy van baromsag, illetve tobb jo valasz is van ra.
-
toyta3
csendes tag
Persze, tény, hogy tudnak lenni érdekes kérdések.
Én csak arra utaltam, hogy aki megérteni próbálja a dolgokat és nem csak bemagolni a kérdésekre a választ az nagyobb eséllyel fut neki a vizsgának (és nem mellesleg utána használható tudással rendelkezik nem csak egy papírral). -
tusi_
addikt
válasz
toyta3 #10350 üzenetére
"Ha érted a technológiákat, protokollok működését és tudod implementálni is nem lehet nagy gond
"
Hat en letettem a CCNA Secut es tanultam is ra sokat , meg napi szinten foglalkozom is vele, de bele tudtak kerdezni olyanba, hogy csak nyeltem. A baj ott kezdodik, amikor a kerdest sem erted. Meg nativ angolosoknak is problema az ertelmezes neha.
-
toyta3
csendes tag
-
toyta3
csendes tag
Sziasztok!
CCNA Security vizsgára készülök. Felmerült bennem a kérdés, hogy a vizsgán a labor feladatok megoldása során milyen CLI feature-ök használhatóak?
- parancs rövidítés, kulcsszavak használata
- parancs-kiegészítés "Tab"-bal
- "?" használata stb...Ha valaki volt már Security-n és tudna nyilatkozni azt megköszönném
Tudom nagyrészt ASDM lab van, de azért más eshetőségre is szeretnék készülni, és azért vannak elég összetett parancsok amiket nem mindegy hogy fejből kell vágni, vagy ki lehet totózni tabbal, kérdőjellel.Köszi
-
zsolti.22
senior tag
válasz
DrojDtroll #10344 üzenetére
Akármelyik vizsgaközpontban, lásd vue.com
-
RogerP
csendes tag
válasz
DrojDtroll #10342 üzenetére
Az IT biztonság egyik nagyon fontos a megfelelő hálózati eszközök telepítése, konfigurálása. Persze egy átfogó biztonsági rendszer nem csak ezt tartalmazza, de igen nagy arányt képvisel.
Ahogy láttam itthon is a CCNA Security minősítés igen nagy előnynek számít egy pályakezdő, de akár egy 2-5 év tapasztalattal rendelkező esetén is.
Az, hogy túl vagy a CCNA első részén azt jelenti, hogy megcsináltad a tanfolyamot vagy már a vizsgát is letetted és CCENT vagy?
-
DrojDtroll
veterán
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #10340 üzenetére
Ha erdekel, akkor szerintem jo lehet. Kulfoldon is keresett a jo halozatos szakember.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #10338 üzenetére
Grat!
-
DrojDtroll
veterán
Túl vagyok a CCNA első részén.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
krisztike89 #10334 üzenetére
Az INE CCNA anyagai is jok.
-
-
kmisi99
addikt
válasz
krisztike89 #10334 üzenetére
CBT nuggets videókat mindenképp, sokszor nem megy túl mélyre inkább pont arra jó hogy az alapokat nagyon jól megértsd.
-
crok
Topikgazda
válasz
krisztike89 #10332 üzenetére
Lásd: fent témaösszefoglaló.
-
krisztike89
csendes tag
Sziasztok! Előrebocsájtom hogy zöldfülű vagyok Cisco területen
Most készülök az ICND1+2 vizsgákra, és az lenne a kérdésem, hogy valaki próbálta-e már a Braindumps.com-os kérdéseket? Természetesen nem ezekkel akarom megváltani a világot, csak kíváncsi vagyok, hogy van-e némi átfedés, ha nem is a konkrét kérdésekben, de legalább azok stílusában... Köszi
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10326 üzenetére
+ @tco@ Köszönöm
Igen.
És tudom, hogy CCNP után is így leszek, hogy azt hinné az ember, hogy elég sok mindent tud, pedig még közelse annyit
ICND1&2 könyvekbe szinte megőrjített mikor "But..this topic is beyond the scope of this book"...nyújta a kezét, de én a karját akarom -
FecoGee
Topikgazda
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10324 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit OFF, kicsit más lesz remélem nem baj.
Szóval, most hogy így le vizsgáztam és CCNA vagyok, úgyérzem hogy semmit nem tudok bár ez logikus is hisz eléggé alap dolgok voltak. Tanulni tovább fogok CCNP könyvek már megvannak, nincs megállás és pl Security is érdekel de az egy kicsit most más téma, de már munka helyet is illene már keresnem..
Szóval itt egy kicsit megrekedtem, mert oké, van cisco, mondják hogy sok helyen használnak cisco-t, de hol? Persze nem azt kérdezem, hogy melyik céghez jelentkezzek, csak valami támpontot, hogy ugyan mégis mit keressek.
Kb most így érzem magam: -
zsolti.22
senior tag
válasz
metrion #10321 üzenetére
Szia!
Ez nem cryptos image még ehhez a switchhez, használd ezt: 12.1(22)EA1 (gugliban rákeresve meglesz!) 7 év különbség van eközött, meg aközött, amit írtál.
A meglévő és az új nem fog elférni a flashen, ezért a régit törölni kell!
Ha már csak az új IOS lesz a switchen, akkor mehet a switchnek a reboot és utána az újjal bootolva max. 2048 bites RSA kulcsot tudsz generálni (crypto key generate rsa modulus 2048 general-keys), ennek előfeltétele viszont az, hogy legyen domain neved konfigurálva: ip domain-name XYXYXY), ha ez megvan, akkor mehet egy ip ssh version 2 parancs is és nem árt a vty-ken is meggyőződni, hogy transport input ssh telnet van engedélyezve [(vagy kizárólag csak ssh, semmi telnet!) transport output csak akkor kell, ha a switchről is akarsz kifelé vagy telnetezni, vagy ssh-zni).
Ha trönköt szeretnél a Gi0/2-re, akkor
default int gi0/2
interface gi0/2
switchport mode trunk és megvagyunk, majd egy do write le ne maradjon! Ezeket mind conf t módból. -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna segíteni?
Sziasztok!
Cisco 2950-en próbálnám engedélyezni az SSH-t meg a Gi0/2-t trunk porttá alakítani, de az SSH-nál szerintem az a baj, hogy key-t nem engedi legenerálni mindig invalid argumenttel elszáll, többféle parancsot is próbáltam, a trunk modenál meg engedi de mikor beírom, hogy leellenőrizzem (show interfaces trunk) akkor nincs ott.Illetve az ip domain-name-hez mit kell írni? Én egy iskolában dolgozom, gondolom akkor a Sulinetes DNS címet...de javítsatok ki nyugodtan.
-
törölt tag
válasz
kmisi99 #10313 üzenetére
Routerekből tényleg nem érdemes bevásárolni, főleg ilyen régiekből. GNS3-ban el lehet játszani akár CCNP szinten is, CCNA-ra pedig még a Packet Tracer is bőven elég. A switch az már más kérdés, mivel nehéz virtualizálni (különféle ASIC-ek miatt), de pl. 2950-et vagy 3550-et abból sem feltétlenül vennék már.
-
Methionyl
senior tag
Holnap ICND2 ből vizsgázok, remélem menni fog. Drukkojatok
-
kmisi99
addikt
Heló! Ezek a routerek mennyire lennének őskövületek CCNA ra való készüléshez? Esetleg véletlenül CCNP re a jövőben.
C2611, C3640, C2514, C2514 -
quby
őstag
-
FecoGee
Topikgazda
Uj UNL verzio.
http://youtu.be/CYneitl7OyM
Vegre lehet benne rajzolni!
-
vadger
tag
válasz
kmisi99 #10301 üzenetére
Azért említi ezeket a kis sávszél vonalakat, mert ezek nem sima otthoni internet előfizetések, hanem iszonyú drága bérelt vonalak, ami azért jó a cégeknek, mert az a vonal csak az övé, elvileg senkivel sem kell megosztania a sávszélességét, illetve biztonságosabb is, mivel csak az övé a vonal.
Idehaza inkább a 2 Mbit/s (és ennek többszörösei, 4, 8, 16, stb) vonalak voltak az elterjedtek. Ezek a vonalak azért is drágák, mert általában szimmetrikusak (2 Mbit/s fel és le egyidőben), illetve az SLA is teljesen más, otthoni interneted elromlik talán 72 óra a hivatalos elhárítási idő, egy ilyen elromlik lehet 4 órán belül kötelesek elhárítani pl.
Illetve való igaz, ebből a szempontból nem a legaktuálisabb a könyv, de jó ha tudsz ilyeneket is, pl vidéken sok helyen még ilyen 2 megás kapcsolatok mennek réz érpáron...
Manapság talán az MPLS kapcsolat a menő cégeknél. Egyszerűbb, mint kihúzni minden telephelyről minden telephelyre egy bérelt vonalat. -
zsolti.22
senior tag
-
zsolti.22
senior tag
ZBF kérdés.
Adott két SVI, egyiknek 1.1.1.0/8 a másiknak 2.2.2.0/8.
Mindkettő ugyanazon zónához tartozik, viszont nincs azonos zóna közötti inspection. Mi a default működés az intefészek között? Drop vagy Pass? Én a drop-ra tippelek (olyan ez, mint amikor L2 környezetben adott VLAN-on belül különböző IP tartományok vannak...az sem megy router nélkül). -
kmisi99
addikt
Sziasztok, már nagyban tanulok az ICND2 re, ami tele van WAN szolgáltatással, és furcsa nekem, hogy látszólag tök lassú egy átlag wan szolgáltatás, rengetegszer a T1 1,544Mbs vonalat emlegeti meg Kilobites sebességeket serial line on, de a Gigabites internet világában nekem annyira furcsa lenne, hogy komplett épületeket ilyen eltörpülő sávszélességgel kössenek össze. Manapság nagy cégek általában mit használnak WAN szolgáltatásként, mert ilyesmit nem említ a könyv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Béta iOS-t használók topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Hardcore café
- További aktív témák...
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest