- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Windex
tag
válasz
kmisi99 #16438 üzenetére
Backup controllerből "bármennyi" lehet, ha igaz rá, hogy ME image fut rajta és az AP config is ME capable.
A nem fog visszajönni alatt arra gondolsz, hogy nem indítja el az ME controllert és veszi vissza az irányítást? Ez az elvárt működés, hiszen ME controllerből egyetlen aktív lehet (8.8 óta van lehetőség VRID váltásra mondjuk). Amíg az egyik leáll, a másik elindul, addig viszont csak local switching forgalom tud menni, semmi központi hitelesítés vagy hasonló nem érhető el. Ez folyamatos újraindulások és controller váltások esetén eléggé kétes felhasználói élményt nyújtana.
Nekem verziótól függetlenül az volt a tapasztalat, hogy stabilabban működik, ha ráhagyom az election process-re a master ap választást. Kivétel akkor amikor a zsúfolt környéken található nagyobb szériás AP vitte volna alapértelmezetten az irányítást és akkor a kliens korlát bekavar.
-
Windex
tag
válasz
FecoGee #12358 üzenetére
A VisiWave Site Survey is kipróbálható, 30 napig működik és elvileg fals adatokat kapsz, amíg nem vásárolod meg.
-
Windex
tag
válasz
FecoGee #11964 üzenetére
Én még az előző kódszámú vizsgán voltam, de sajna kevéssel lecsúsztam róla.
Nagyon rámentek a szabványokra, illetve név-karakterisztika alapján az ősrégi antennákra...
Tanuláshoz nekem elég volt a ~100 oldalas áttekintő, meg hogy sokat foglalkozom vele. Ahogy gyorsan átkattingattam, szerintem elég lehet hozzá a korábbi "könyv", meg az itteni leírások az új témák miatt.
-
Windex
tag
válasz
zsolti.22 #11949 üzenetére
Ott is változott egy picit a legutóbbi kiadás óta a dolog, néhány széria szoftvere átkerült egy kiegészítő pakkba. Csak hogy ne legyen egyszerű
-
Windex
tag
válasz
zsolti.22 #11944 üzenetére
A ME-nél nincs fent a kontrolleren a szoftver, meg kell adni neki egy fáljszervert ahonnan az AP-k lehúzhatják az image-et. Management / Software update rész
-
Windex
tag
válasz
zsolti.22 #10819 üzenetére
A CCNA WL-ben nem sok konfiguráció van, inkább az alapok megértését célozza. NP szinten kezd elmélyülni az elmélet és hozzá a konfigolás. Mondjuk most így belegondolva sokkal lassabban haladnék, ha először nem a gyakorlatban találkozom vele és nem kellene napi szinten piszkálnom.
GUI-CLI témához még egy érdekesség, pár hónapja telepítettem Mobility Express-es rendszert és ott kapásból sikerült belefutni egy olyan hibába, hogy a cli-ben összerakott konfig nem ment rendesen, nem akart vlan-okat kezelni. Kiderült, hogy ha webes felületen csinálom meg ugyanezt, akkor nem fut rá arra a friss bug-ra és rendben működik ahogy kellene. Azóta már a cli-ben sem bízok meg feltétlenül...
-
Windex
tag
válasz
FecoGee #10816 üzenetére
Nálunk az ASDM az elsődleges ASA menedzselésnél, sokszor jóval egyszerűbb, gyorsabb, szemléletesebb elvégezni vele egy feladatot vagy hibakeresést, mint CLI-ben turkálni hozzá. Természetesen ott a másik oldala is, hogy sokszor megmakacsolja magát vagy hülyeséget csinál.
Igazából ASDM-CLI simán megvan egymás mellett, én személy szerint szeretem "látni" amit csinálok, de mindenkinek megvan a favorizáltja.
-
Windex
tag
válasz
vadger #10057 üzenetére
Én megcsinálnám előbb a Security-t a helyedben és csak utána kezdenék neki a CCNP-nek. Mondjuk tűzfalazni nem ebből fogsz megtanulni, de a VPN-hez meg apróságokhoz jó alapot ad. Én csak a tanfolyamot toltam végig, a vizsga még várat magára amíg befejezem a CCNP WL-t, de munka során rengeteg minden ragadt rám. (checkpoint-tal is így kéne lennie, de azt még mindig fekete mágiának látom
)
-
Windex
tag
válasz
FecoGee #9647 üzenetére
Van jó pár éles hálózatunk, elég nagy mozgástérrel, de tesztelésre tartok 2 virtuális wlc-t pár darab AP-val. Egy CCIE wireless cikk alapján ennek bőven elégnek kell lennie a tanuláshoz.
-
Windex
tag
válasz
Cyber_Bird #9594 üzenetére
Köszönöm az infót!
Más dolog, CCNP Wireless-szel volt innen valakinek dolga már? Januárban már abból is kell egy vizsgát tennem, de nem tudom mire számítsak.
-
Windex
tag
Sziasztok!
Vizsgázással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Letehetem úgy a CCNA Wireless vizsgát, hogy még a sima CCNA nincs meg? Igazából mindkettő decemberben lesz esedékes, csak a Wireless-ből még a változtatás előtt mennék el. Próbáltam vizsgaközpontnál érdeklődni, de csak a hivatalos Cisco-s oldalt kaptam válaszul.
-
Windex
tag
A pár hónapja kijött FirePower modullal van már valakinek tapasztalata vagy épkézláb (nem marketinges) leírása, hogy pontosan hogy is működik? CX-szel volt egy kis dolgom már, de ez teljesen új számomra.
-
Windex
tag
válasz
Hedgehanter #7248 üzenetére
A legtöbb linkedin-ről jön, de kapok rendszeresen a Schönherz Iskolaszövetkezettől/Bázistól is, illetve a nagyobb oldalakról (profession, jobline, stb.).
-
Windex
tag
válasz
kmisi99 #7244 üzenetére
Én OKJ és CCNA tanfolyam (vizsga nélkül) után kezdtem el dolgozni diákként egyetem mellett és nem volt problémám az elhelyezkedéssel. Kezdetben nem kerestem kiemelkedően, ellenben teljesen rugalmas a munkaidőm. A következő fél-egy évben van tervben a CCNA+SEC (később a CCNP) vizsga, de így is heti szinten kapom a jobbnál jobb ajánlatokat.
Mondjuk ez a fővárosra igaz (az ajánlatok fele így is külföldi munka), otthon Debrecenben fele ennyi lehetőségem sem lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest