- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki aki tudta nekem segíteni Cisco partnerség megújításában?
Korábban partnerek voltunk, de lejárt. Végigkattingattam a webes felületet, töltöttem fel doksit miszerint 15k$ értékben tervezünk eladni Cisco eszközöket (kértünk be ajánlatot az Alef-től) írta hogy megnézik, majd visszadobta ugyanazt az oldalt, mint az elején, hogy: "Your Company registration cannot be completed." és kb kezdhetem elölről, indoklás semmiKöszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Cisco ASA 5505-ön állított már be valaki kétfaktoros authentikációt VPN belépésre?
Korábban már foglalkoztam vele, de nem sikerült 100% megoldást kreálni [link]
Valaki csinált már esetleg ilyet, vagy van ehhez ilyen step by step leírás valahol? Bármilyen megoldás érdekelhet.Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Hátha érdekel valakit:
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Cisco ASA 5505 esetében egy meglévő Site-to-Site VPN kapcsolatban így kell átírni az IP címet ASDM-ben? [link]
1) A Crypto maps-nál hozzáadom az új IP-t, majd törlöm a régit
2) A Tunnel Groupnál kitörlöm majd újra létrehozom?!Ebben csak az a bibi, hogy nem tudom a Pre-Shared key-t
Kollégám szabin van és engem találtak meg ezzel, de majd megpróbálom kideríteni, ha másképp nem megy.
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Forrás (bővebben már elkezdtük kitárgyalni itt)
Sziasztok!
Egyik ügyfélnél audit volt, és le kell cserélni a jelenlegi Cisco routert egy olyanra, ami képes a hálózati forgalom vizsgálatára (IPS), illetve hálózati támadás felismerésére (IDS). Cisco ASA 5516-x típus merült fel első körben, amit ajánlottak nekik.
Tudtok ajánlani esetleg olcsóbb eszközt, ami megfelel ennek a kritériumnak? Nem fontos Cisco. Pl egy pfSense + hozzá hardver? [link]Köszi a segítséget!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Cisco ASA 5505, amivel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Be vannak állítva az Anyconnect Connection Profile-ok távoli bejelentkezéshez, lokális authentikációval. Felhúztunk egy RADIUS szervert (RCDevs) kétfaktoros authentikáció miatt. (jelszó + random 6 számjegy) Felvettem a RADIUS szerveren 2 teszt felhasználót, létrehoztam az ASA-n 2 db Anyconnect Connection Profile-t, külön Group Policyval (milyen IP-t kapjon, mit érjen el a belső hálón stb). Működik is, a problémám az, hogy bármelyik felhasználóval be tudok lépni, bármelyik Connection Profilba - a csatlakozásnál az Anyconnect kliensben ki tudom választani a legördülő menüben a profilokat, és simán beenged. Ha jól sejtem lokális authentikációnál erre találták ki a Group Lock-ot, viszont jó lenne ha RADIUS-on keresztül is le lehetne így korlátozni.
Google kidobta, hogy más is belefutott már ebbe. Pl itt ugyanaz a szitu, ő is leírja, hogy " any user with authorised credentials in the radius will be able to login in any VPN tunnel" csak itt Microsoft Radius szerver van [link]
A Cisco oldalán is találtam egy bejegyzést erről [link] Itt értem a szavakat, de valahogy nem áll össze a kép, hogy mit is kellene csinálnom pontosan?Valaki tudna segíteni ez ügyben?
Köszönöm előre is!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Cisco ASA 5505-ben bővített már valaki memóriát?
Működhet sima mezei DDR ram-mal? Eme leírás szerint igen [link]Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
FecoGee #10987 üzenetére
Szia!
Én W7 alatt tapasztaltam ilyet. N+1 drivert kipróbáltam már, kezdve a hozzá adott CD-n lévővel, de egy darabig megy, majd "lefagy", nincs kommunikáció a porton, csak a restart segít.
Van egy XP-t futtató virtuális gépem, ha annak "odaadom" azt az USB-t amibe ez van bedugva ott tökéletesen megy....zsolti.22 nekem delock márkájú van.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kapott valaki mostanság ilyen levelet a Cisco-tól? Ez mire lehet jó?
Köszi!
Dear X Y,
You have been selected from over 28,000 potential partners to join the Cisco Partner Plus global partner program - Congratulations! The offer to join this program however has a limited time period. Registration closes 20 December 2015.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ügyfélnél vannak Cisco 2960-24-tt-l switchek. Bővíteni szeretné a hálózatát és Cisco Catalyst 2960-Plus 24tc-s-t ajánlottak neki, viszont ő szeretne inkább olyat, mint amiből már van neki jópár db. Mi a lényegi különbség a két sw között? 2960 2960 Plus Ha jól látom a Forwarding bandwidth és a Forwarding Rate megegyezik, viszont a Plus-nak gigabitesek a portjai (de arra nincs szüksége) és dupla annyi a memória. A memória mennyit számít a gyakorlatban? Ti melyiket ajánlanátok?
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kaptam állásajánlatot hírlevélben, ahol CISCO hálózati rendszermérnököket keresnek projekt munkákra.
Az alábbi három projekt munkára várnak SZÁMLAKÉPES jelentkezőket:WAN migráció előkészítési munka
Cisco gerinchálózati routerek konfigurálása
Cisco Wireless implementáció aktív hálózati oldali segítsége és migráció tervezéseAkit érdekel itt tud jelentkezni: [link]
-
bugizozi
őstag
válasz
Hedgehanter #7545 üzenetére
igen, sajnos csak 20 percre visszamenőleg látom a múltat pedig a logging buffer-size 1048576-ra van állítva
Gondolom valami syslog server kellene ha hosszabb távra szeretnék visszanézni...
Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Az ASA logját hol tudom megnézni?
Ma délelőtt egy VPN-es felhasználó jópárszor leszakadt és ki kéne deríteni, hogy az ASA-val volt-e gond. Lehet ilyet utólag megnézni?Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Cisco ASA 5505 típusú eszközön szeretnék beállítani VPN-t de nem igazán sikerült
Cisco ASDM-IDM Launcher-rel próbálom összekattingatni eme videó alapján, a Cisco VPN Client csatlakozik, viszont a belső hálót nem érem el.Hálózat: (az ip címeket nem akarom kiadni a nagyvilágnak úgyhogy ezek kitaláltak)
Inside network (10.10.10.0/24) - ASA - Outside network (172.16.0.0/24)
Az IP pool ahonnan a VPN kliensek kaphatnak IP-t: 192.168.0.0/24
Rádugtam egy-egy számítógépet a belső és a külső hálózatra, beállítom az ip-ket, a külső hálózatról becsatlakozom, de nem tudom onnan pingelni a belső gépet. Ha mindkét gép a belső hálón van akkor megy a ping.
A videó alapján mennie kéne a dolognak? Milyen infot (pl parancs kimenetek) szolgáltassak, ami alapján esetleg lehet nekem segíteni?!Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Szia!
Milyen OS-t használsz?
Nekem volt olyan gondom ezzel az USB -> RS232 állatfajjal, hogy Win7 Prof x64 alatt pár percig volt kapcsolat a "COM" porton majd eldobta és semmi, csak a restart segített, viszont virtuális XP alatt schimán működött megszakadás nélkül ugyanazon a porton -
bugizozi
őstag
válasz
Cyber_Bird #5581 üzenetére
Szia!
Mi ezzel a vizsgával sima Cisco Select partnerek lettünk, remélem ki is tudjuk használni majd!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
700-501 és 700-505 "vizsgákon" volt már vki?
Én ma voltam, el is mondták, hogy mire jó ez, de érdekelne hogy találkozott e már vki ezzel és tényleg olyan előnyökkel jár e és olyan jó ez a Cisco Select partnerség a való életben mint ahogy ott elméletben elmondták?! -
bugizozi
őstag
Egyszer én is futottam már bele ilyenbe, akkor ez segített.
Uninstall any previous version of Cisco VPN client that you may have installed
Reboot
Download the Citrix DNE Update and install it.
Reboot
Make sure you have Cisco VPN Client 5.0.4.0300 (or newer, if available)
Install the Cisco VPN Client
Reboot -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy XML fájl és a Cisco AnyConnect VPN program.
Az XML fájlt bemásoltam a C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Cisco\Cisco AnyConnect VPN Client\Profile\ mappába, program indulásánál meg is jelent, csatlakoznék hozzá, de azt írja hogy: "Invalid host entry"
Én csinálok valamit rosszul, vagy rossz az XML fájl?Előre is köszönöm a segítséget!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Azt hallottam, hogy lehet úgy kiadni a parancsokat cisco eszközökön, hogy azok csak reboot után legyenek érvényesek. Ez igaz? Ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
1) én rendszeres olvasója vagyok a topicnak
már jó régen, 2009 július végén tettem le a minősítő vizsgát, előtte egy középiskolába jártam tanfolyamra, ahol laza tempoban 4 félév alatt vettük át a 4 szemesztert, ami még a Discovery előtti tananyag volt, mindezt fősuli mellett. Utána a gyakorlati helyemen, ahol a szakdogát írtam még foglalkoztam cisco routerekkel és olyanokat csináltam, amit a tanfolyamon nem (pl netflow), de aztán egy kisebb helyi cégnél rendszergizda lett belőlem, ahol egy deka cisco-s eszköz sincs, így át kellett térjek az M$ vonalra...
-
bugizozi
őstag
minden CCNA lejár,
asszem3 év alatt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Nintendo Switch 2
- Kedvenc zene a mai napra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged