Új hozzászólás Aktív témák

• Cs1csó

titán

válasz vv5204 #9893 üzenetére

Pont hogy az alapbeállításoknál sántít az egész védelem ugyanis ahogy írták alapban kikapcsolt a HIPS persze így is vállalható de akkor kb. fel lehet tenni egy Panda free-t is.

Az utolsó bekezdésben írtam a paranoiás hozzáértő felhasználóról akinél az idomításba az is beletartozik hogy utánajár a különböző ismeretlen komponenseknek - vírus totál stb. - de egy átlagos felhasználó csak állna az ERŐS védelem folyamatos zaklatása előtt. HOOk meg dll injection meg hasonló izgalmasan hangzó dolgok.

Sajnos az irány - a híres átlag user számára az egyfajta - pl. bitdefender autopilot - módban látom azaz hiába akarja mondjuk a levélmellékletet megnyitni és lekódolni az adatait megnyitás közben - feltéve ha ismeri a kergetője egyből törli és kész a user meg csak néz és kész persze nem árt ekkor sem ha van egy telefonon elérhető vagy távsegítő barát aki akár tud segíteni és a karatantént átnézve tud később visszaállítani dolgokat.

Például nem vagyok informatikus, programozó stb. de elég régóta elég sokat kockulok. Nem is találkoztam már jóideje kártevővel - hangsúlyozom nem találtam pedig lefuttatok ezt azt fáljlaim megvannak még stb.

Tehát aki ért a géphez annak kb. bármi jó lehet mert magának megoldja a dolgokat de ha nem ért a géphez a programokhoz, a biztonsághoz akkor valami automatizált cucc kell különben előbb utóbb elvérezhet a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés